fbpx

Miha Kordiš vnovič poskrbel za primitiven izpad in v slogu skrajnega levičarja SDS označil za kriminalno združbo!?

Poslanec Levice Miha Kordiš in poslanka SDS Anja Bah Žibert (Foto: Zajetje zaslona)

Miha Kordiš, slavilec mednarodnega klavskega simbola, slavilec gozdnih band in kriminalnih združb, ki niso ljudi “nategovale s ponzijevimi shemami”, temveč dobesedno kradle in masovno pobijale, je v državnem zboru spet imel božjastni napad, usmerjen na vlado in na največjo parlamentarno stranko SDS, ki jo je poimenoval za kriminalno združbo.

Miha Kordiš, ki že leta in leta razgraja po državnem zboru, čeprav je za večino tam prisotnih še vedno le “smrkavec” z očitno dobrim zaledjem globoke države, ne da bi se mu kaj zgodilo, je spet imel protisdsovski, antijanšistični izpad na seji državnega zbora, na kateri so, njemu v brk, kasneje sprejeli PKP8, ki je namenjen za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu.

Predstavljajte si, da bi nekdo iz vrst SDS-a več let v državnem zboru žalil in verbalno napadal stranko SD. Alarmi osrednjih medijev bi bili vsak dan prižgani in nobenega miru ne bi imeli pred novicami o sovražnem govoru v državnem zboru in “fašističnih metodah”. Kordiš je na tokratni seji, na kateri se je odločalo o sprejetju PKP8, SDS ponovno napadel s svojim zdaj že ustaljenim besednjakom, v katerem vlado in SDS obtožuje, da se peča s kriminalnimi družbami, tokrat pa je šel še dlje, saj je stranko SDS dobesedno izenačil s kriminalno družbo. Obenem je brez slabe vesti, spregovoril o tem, da naj bi poslanci SDS – a frekventno lagali in da imajo prav kvoto laganja. Primer, ko se lažnivec zlaže, da laže nekdo drug.

Na nasilje Kordiša nad poslanci SDS – a je brez dlake na jeziku opozorila tudi dolgoletna poslanka SDS  Anja Bah Žibert, ki je Kordišu odvrnila, da ni lažnivka in da SDS ni kriminalna združba. Poudarila je, da tega ne dovoli, ker je verbalno nasilje samo še korak do fizičnega. “V politiko sem vstopila, ko je kolega Kordiš bil še v plenicah. Ne bom dovolila, da nekdo v hramu demokracije nad mano izvršuje verbalno nasilje,” je bila jasna. Danijel Krivec. Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec se je na provokacije poslanca Kordiša kritično odzval in zapisal: “Provokacije in žaljenja poslanca Kordiša ne spadajo v Državni zbor. Takšen nivo komunikacije je nedopusten. Tu smo, ker so nam Slovenci in Slovenke zaupali, da jih predstavljamo in ne sramotimo.”

Vendar se lahko vprašamo, če se bo temu človeku, ki se je s svojim vedenjem že davno oddaljil od minimalnih standardov vedenja za poslance državnega zbora, karkoli zgodilo v smislu sankcioniranja. Bojimo se namreč, da bo žalil še naprej.

Aleš Ernecl