Mila Jera in klanje z mačeto

Poslanka LMŠ Jerca Korče in poslanec DesUS Branko Simonovič (foto: STA)

Potem ko se je podpredsednica LMŠ Jerca Korče izkazala za lažnivko v zvezi s trditvami, da naj bi ji vodja SDS Janez Janša na seji Knovsa grozil, da bodo padale glave, so priložnost pograbili pri Reporterju. S svojim zavajanje in manipulacijami so iz naftalina povlekli skoraj leto dni star tvit Davorina Kopšeta in ga skupaj s Korčetovo skušali prikazati kot grožnje s smrtjo. V resnici pa je Kopše zgolj opozoril, kaj sledi, če nismo pripravljeni ustaviti prihoda migrantov v Evropo.

“Ja res je grozljivo. Nekaj časa človek še prenaša in ignorira … pride pa dan, ko si rečeš ‘dovolj je’. Pri vsaki stvari obstajajo meje,” je v odzivu na Reporterjevo novico o tem, kako naj bi “Janšev kandidat za evropskega poslanca” Davorin Kopše “Šarčevo poslanko Jerco Korče kar z mačeto” zapisala Korčetova.

Vse skupaj pa so zgolj grda zavajanja s strani Reporterjevega “novinarja” Igorja Kršinarja, ki je potem, ko se je Korčetova znašla pod plazom kritik, ker je lagala o tem, kako naj bi ji vodja SDS Janez Janša na seji Knovsa grozil s “padanjem glav”, kar je želela prikazati kot odkrito grožnjo s smrtjo, objavil članek o Kopšetovem tvitu izpred skoraj enega leta.

Namreč, Kršinar je vzel Kopšetov tvit iz konteksta, ga izrezal (brez datuma) in ga skušal bralcem prikazati kot še eno v seriji “groženj”, ki naj bi jih bila deležna Korčetova s strani SDS. A vsakič se izkaže, da groženj ni.

V resnici se je Kopše pred letom dni samo odzval na trditve Korčetove, da jo skrbi lažna in populistična retorika. “Nenehno vzbujanje strahu v ljudeh, iskanje krivca za težave, ki jih imamo, je sprevračanje pravega pomena domoljubja,” so na profilu LMŠ citirali podpredsednico stranke Korčetovo.

“Umrite nevedni. Lahko pod mačeto,” se je na take slaboumne trditve poslanke odzval Kopše. Iz konteksta je vsakomur s trohico zdrave pameti jasno, da Kopše zgolj opozarja, kakšne so posledice takega razmišljanja, ki namesto da bi ukrepalo proti migrantom, njihovo prisotnost opravičuje.

Spomnimo namreč, da je bilo več primerov, ko so se ilegalnimi migranti z mačetami lotili evropskih staroselcev. Med drugim je bil žrtev takega napada tudi slovenski policist, ki je zaradi tega umrl.

Spomnimo lahko tudi na brutalen prizor iz lanskega leta, ko so trije podporniki Islamske države ugrabili, skupinsko posilili in nato obglavili dve Skandinavki, ki sta se odpravili v Maroko na izlet.

Umorjeni Skandinavki (Foto: Twitter)

A pri Reporterju in Korčetova si zamišljajo, da jih ogroža nekdo na vozičku, ki jim je glede nevarnosti migrantske krize pripravljen naliti čistega vina. Resnica boli, a glav še ni začela rezati. Ne glede na to, kako velike oči ima mogoče strah Korčetove in koliko truda mora Kršinar vložiti v manipulacije z dejstvi.

Ivan Šokić