Milan Kučan laže in zavaja o višini njegove pokojnine! Dokazano, da davkoplačevali plačamo za Kučanovo pokojnino 4779 evrov na mesec in ne “le” 1751 evrov!

Foto: STA

Med vožnjo po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru lahko opazite veliko reklamno sporočilo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Na njem piše: “Vsi smo zaslužni za osamosvojitev. 4779 evrov prvorazredne pokojnine pa ima samo Milan Kučan.” Na to se je odzval Milan Kučan v Nedelu ter sporočil, da je v mesecu decembru dobil 1751,32 evrov neto. A tudi tokrat se je Milan Kučan ujel v lastno zanko laži in zavajanja. Saj je zamolčal tudi izredne dodatke k pokojnini.

Tudi v časniku Mladina so se dne 22. novembra 2019 odzvali na omenjeno sporočilo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Objavili so odgovor dolgoletne Kučanove svetovalke in politična sopotnice Špele Furlan. Po njenih besedah je Milan Kučan dobil 1853,67 evrov pokojnine in 1382,62 evrov posebnega dodatka. Skupni znesek je bil 3235 evrov neto. Po poročanju Spletnega časopisa pa je Kučanva pokojnina v mesecu decembru 2019 dobil znašala 4779 evrov bruto.

Polemika glede pokojnine Milana Kučana je že nekaj časa pereča tema v slovenski javnosti. Vendar Milan Kučan namerno pozablja, da govori le o neto zneskih in zgolj o osnovni pokojnini.  Namerno pa zamolči pa bruto znesek in prvorazredne dodatke. Še posebej pa rad pozabi prvorazredni dodatek v višini kar 1382,62 evrov. Samo ta dodatek je višji kot 80 odstotkov osnovnih pokojnin v Sloveniji.

Zavajajoči odgovor Milana Kučana iz časopisa Nedelo. (Foto: Twitter)

Zavajajoči odgovor Milana Kučana iz časopisa Nedelo. (Foto: Twitter)

Milan Kučan stane mesečno slovenske davkoplačevalce 4779 evrov
Milan Kučan zavaja in v javnosti objavlja zgolj osnovno pokojnino v neto zneskusvoj neto zneseku, in na ta način poskuša prikriti svojo ogromno pokojnino. Po besedah Petra Jančiča, ki je objavil lestvico bruto plač slovenskih politikov iz decembra 2019 se jasno vidi, da je Milan Kučan prejel 4779 evrov bruto. V resnici je bruto znesek pravi podatek, saj slovenski državljani v tem znesku preko pobranih davkov plačamo Kučanove prispevke za zdravstveno zavarovanje, splošno davčno olajšavo in dohodnino.

Dokaz, da je Milan Kučan dobil v mesecu decembru 4779 evrov bruto. Vendar pozablja, da preko pobranih davkov slovenski državljani financiramo celotni znesek, ne pa samo neto izplačilo. (Foto: Spletni časopis)

Dokaz, da je Milan Kučan dobil v mesecu decembru 4779 evrov bruto. Vendar pozablja, da preko pobranih davkov slovenski državljani financiramo celotni znesek, ne pa samo neto izplačilo. (Foto: Spletni časopis)

Janševa vlada v letu 2012 hotela ukiniti privilegije Milana Kučana, a ga je rešil glas Mateja Tonina
Po poročanju Spletnega časopisa so poslanci dodelili dosmrtni dodatek bivšim predsednikom republike leta 2003. Velikodušno so poslanci določili tudi, da predsednikom republike država po koncu mandata plačuje pisarno, osebje in podobno. Vendar je bilo v letu 2012 v času Janševe vlade ta dosmrtni dodatek za predsednike republike ukinjen. Milana Kučana je rešilo dopolnilo Pozitivne Slovenije s odločilnim glasom Mateja Tonina. Ta mu še naprej zagotavlja dodatek 80 odstotkov plače predsednika republike.

Matej Tonin je leta 2012 odločilno pripomogel, da je Milan Kučan obdržal vse ugodnosti, vključno z dosmrtnim predsedniškim dodatkom. (Foto: STA)

Matej Tonin je leta 2012 odločilno pripomogel, da je Milan Kučan obdržal vse ugodnosti, vključno z dosmrtnim predsedniškim dodatkom. (Foto: STA)

Milan Kučan z zavajanjem napadel Združenje vrednot za slovensko osamosvojitev
Bivši predsednik države Milan Kučan je v svojem sporočilu za Nedelo se odzval s sledečemi besedami. ” So laži združljive z vrednotami  slovenske osamosvojitve? Novinar Gorazd Utenkar v članku ” Prvo polno leto Šarčeve vlade” (Nedelo, 28.12.2019, str. 4) ugiba o odnosu SDS do predsednika vlade Marjana Šarca. Pri tem omenja ogromne plakate, na katerih Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve objavlja, koliko pokojnine prejema kot bivši predsednik republike. Na plakatu piše:  “”Vsi smo zaslužni za osamosvojitev. 4779 evrov prvorazredne pokojnine pa ima samo Milan Kučan.” Kučan se je odzval “Bralcem sporočam, da Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve širi neresnice. Moja pokojnina je decembra znašala 1751,32 evrov neto. Sprašujem se, so laži združljive z vrednotami slovenske osamosvojitve.” 

Pri tem pa se je Milan Kučan v resnici sam debelo zlagal. Kot smo dokazali njegovi mesečni prejemki, ki jih plačujemo davkoplačevalci 4779 evrov. Nekdanji šef zločinske komunistične partije je očitno odlično nagrajen za to, da je poskušal preprečiti slovensko osamosvojitev.

Ugodnosti, ki jih ima predsednik države po prenehanju svoje funkcije. (Foto: Ustava RS)

Ugodnosti, ki jih ima predsednik države po prenehanju svoje funkcije. (Foto: Ustava RS)

 

Luka Perš

 

 

 

 • Rožle

  1 Kućan na dan … vam odžene 8 penzij stran ..

  • Hribouc

   Mater’s dob’r, čestitam!

  • milanček

   odlično!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • SIMON ROZIC

   Imamo duhoviteže in res ne potrebujemo dolgočasnega, bebavega
   “serpentinška”….

 • Antonius

  Kučan je resnico zadnjič spregovoril ob rojstvu, ko je prvič zajokal.
  Potem se je začela pa njegova trnova pot partijskega laganja, ko se je komsomolsko nadebuden, prebijal do slovenskega Centralnega komiteja.
  Slovenska TO ima profesionalnega lažnivca zabeleženega v dragocenem spominu, ker je z njenim orožjem pomagal Srbski agresorski JNA.

  • Hribouc

   Iz malega lažnivca tako postaneš veleizdajalec slovenskih rodov vse zgodovine!
   Pardon!
   Ali slovenska zgodovina pozna kakšnega zgodovinskega izdajalskega pizduna velikega kalibra? Da, vsaj dva.

   Tadrugi je partizanski komandat ribniške čete Filip Tekavec-Gašper , komunist
   in 1. uradni in največji izdajalec brata Slovenca in Primorca in 1.protifašista Evrope, Tigrovca Danila Zelena, ki ga 13.Maja 1941, dober mesec po napadu fašističnih nacistov na Jugoslavijo, ubijejo njegovi in smrtni sovražniki Slovenskega človeka nasploh, črnofašistični Italijani, zatiralci in ubijalci Slovencev!
   ZANIMIVO – Komunisti Slovenije v letih 1941 do 1943 pobijejo nekajkrat več Slovencev kot Italijani – absolutno pa stokrat več kot Primorcev v 25 letih okupacije Primorske -Kaj piše zgodovina, je zdaj uradno v Možinovi knjigi RAZKOL in v podatkih Inštituta za spravo !
   RAZREDNI KRVAVI BOJ KOMUNISTOV – resnično morajo biti ponosni na svoje penzije.

 • Jan Kovalski

  Spet je omenjen Matej Potonin.

 • terminalar

  ja, ja, Toninov socialni dodatek ubogemu upokojencu.
  Če bi ustava omogočala še en mandat, stavim, da bi MK spet pobedu.

  • SIMON ROZIC

   …se bi lahko zgodilo, saj njegove izbuljene kravje oči segajo
   v srca prekmurskih, haloških in ljubljanskih kmetic….

 • crniocar

  prvorazredne–ee pokojnine pa ima samo Kučan –Kaj jih ima dosti

 • Stajerka

  …..njegova velikost in poštenost sta svetlobna leta vsaka k sebi……in se medsebojno odbijata z neverjetno silo, ki jo krepi klic resnice……

 • mona lisa

  Človek ob tem nima besed. Večina upokojencev živi v bedi s človeka nevredno pokojnino po 40 letih dela ta parazit pa ima kraljevsko pokojnino po seve kakšnem delu.

  • if

   … in zelo verjetno je bil izvoljen z večino teh upokojencev, ki “bedijo” s človeka nevredno pokojnino.

   • SIMON ROZIC

    …moral se je znebiti ubogega dobročudneža iz Negove, ki je, v primeru,
    da ne uspe ali kako drugače izgubi volitve, ponudil javno svoje pridobljene
    glasove Kučanu. Naprej pa zgodbo poznate, a ne! -samo ena možnost je
    bila, znebiti se je moral Krambergerja in to- takoj!

 • čopkovseved

  Pokvarjenec, jaz invalidski upokojenec, fizični garač s skoraj 38 leti delovne dobe pa 530 eur s tem , da preživljam še tri šoloobvezne otroke. Pa ne mi govoriti, da dobivam otroški dodatek, ker ga dobivajo tudi tisti ta bogati. Naš gre vsak mesec za položnice, ne za otroke, za golo preživetje, pa krepko zmanjka! Sramota od levega režima.. Tudi otroci so oškodovani, živijo do skrajnosti skromno in delavno. Ja, revni smo,ampak samo pri denarju, da ta satan živi v razkošju. Koliko časa še????

  • zokispoki

   Za Milanceta bi bil strik, ne pa debela pokojnina !

  • SIMON ROZIC

   …dokler mu boste ti tebi podobni tiho in trpeli dalje, samo, da bo kurčev Kučan
   zadovoljen…in njegova F21 (Fronta roparjev in morilcev).

  • boogin1

   Težava je v SLO volivcih-tudi jugonostalgikih, ki sicer prejemajo mizerne pokojnine, ki ne zagotavljajo normalnega preživetja in to za 40 let delovne dobe, vendar kljub temu volijo komunajzarje in so vsi zadovoljni, da je le komunizrm, ker se najbolje počutijo kot: vsi enaki-vsi revni.

   • čopkovseved

    Težava je v tem, da gredo vsi levaki in jugoviči na volišča, reveži s svojo miselnostjo pa so tisto nedeljo itak raje doma,v prepričanju, da za njih itak nikoli ne bo boljše, po vrhu pa so še zgarani od celotedenskega garanja.

 • Amerikanc

  Milan Kučan je za svojo dobrobit pripravljen žrtvovati cele generacije mladih ljudi, ki jih njegova populacija vzgaja v LGTB – jevstvu in Yugoslovanarski udbopartijski in udbomafijski kulturi.

  • SIMON ROZIC

   …tudi Drnovšek je paktiral z cigani, objemal ciganke (Jelko Strojan) in nas vse,
   ki smo bili proti žalil, češ, da nismo ljudje. Našo revščino je vzpodbujal z
   njegovo znano floskulo “pozitivno razmišljajte”, ali – po domače – crknite!

 • VERZIFIKATOR

  Miran Čukan

  MÜNCHHAUSNOVA POKOJNINA

  Dolgo o Münchhausnu že nobene,
  pa jih stresa, da je kar veselje,
  kajpak vse so le pobožne želje,
  kakor tisto: opice zelene.

  Zadnje čase bije s pokojnino
  kljukec naš intimno boj krvavi,
  o višini nje razpravlja pravi,
  jo oklestil je kar na tretjino.

  Dve tretjini si z računa vzame,
  pa tako tretjina le ostane,
  kljukec si dlani veselo mane,
  ko rešitev iz oblakov sname.

  Vest objavi kajpak, saj brez tega
  bi ne bil Münchhausen, to je jasno,
  govori o penziji zdaj glasno,
  upa, da s tem manjša bo zadrega.

  Toda bolj ko stvar preračunava,
  bolj münchhausnovsko račun izpade,
  ko odšteva, kar sam sebi krade,
  da nekje se znesek izravnava.

  Res deluje skrajno shizotimno,
  kar lažnivi kljukec nam prikaže,
  toda ne, on pravi, da ne laže,
  gre samo za opcijo intimno.

 • Olga101

  Zato pa je Kučanova intimna opcija v balkanski navezi s socializmom s “človeškim” obrazom! Privilegije v žep in življenje na veliki nogi v breme davkoplacevalcev za “naše” (zastonj zdravilišča, zdravstvo, domovi za upokojence….nebo je meja!), za rajo in njihove otroke pa dobrodelne prireditve, kjer izropani reveži zbirajo denar, saj so jim zamaške vzeli, celo za zdravljenje (!?) najmlajših!

 • est

  Njegova penzija je lahko 1.751 €, ostalo pa so dodatki. Seveda dodatki zanj niso del penzije, ampak se vodijo v drugi rubriki. Takih je še veliko, ki imajo delavske penzije in dodatke, ki segajo v nebo. Poleg teh so prisotni še “zaslužni” , ki niso v sklad vplačali niti dinarja, tolarja ali evra, vendar veselo prejemajo “zaslužene” penzije z dodatki seveda. Na koncu pa še okupatorski oficirji, ki tu živijo kot veliki gospodje, čeprav so za penzijo vplačevali v sklad v Srbiji-Beogradu.

  • pajot

   Njegova penzija ni 1.751,00 evrov.
   Moj prijatelj ima večjo,pa ni bil trikratni predsednik države.

  • čopkovseved

   Vse te srbske okupatorje naj nova desna vlada zbriše iz pokojninskega sklada, ala Makarovićka in podobni. Se mi bruha od tistih njenih knjig, polnih psiho izlivanj.

 • Andrej

  Ali lahko v dolgoletni zgodovini tega stebra CK ZKS najdete kaj, kar je po resnici povedal?

  • KAPIBARA

   Ja, da je postal dedek..

 • Van Der Waals

  NSi… TE niso resni!!! najprej neka desnica zdaj sredina jutri skrajna levica. nikoli jih nisem volil in jih tudi ne bom!!!

 • sloustava

  Kucan in laz imata kratke noge, dokazano.

  • WISKY 1000

   Ampak vseeno odlično živi na naš račun,sramota mu je tuja.

 • Beli Sneg

  Laž nesmrtna duša komunistov. Verjetno se po lažnivcu Kučanu, dodatki k penziji ne morejo potrošiti tako kot penzija. Murgelj presstitucija pri zaslužkih vedno prikazuje bruto zneske, pri partijskem šefu je pa priporočljivo kazati neto znesek in seveda zamolčati dodatke.

 • von Rhein

  Bolj me motijo plače poslancev in nekaterih politikov.Prav zaradi denarja se vrinejo nesposobneži,ki so s pomočjo banditov za uničevanje države dobro plačani.Njim lahko prištejemo še X dodatkov.Od zastonjkarskega popivanja in žretja na raznih proslavah,protekcijah pri urejanju osebnih zadev,vključno z zdravstvom in izletov v imenu obiskov “prijateljskih “držav.

  • SIMON ROZIC

   …samo razmišljam lahko, kako Cerar, pravniški debil s svojo ministrsko
   zunanjepolitično funkcijo na debelo debeli svoj račun, ne da bi eno samo
   pametno zadevo pripeljal od začetka do konca….potuje, potuje, se pusti
   gostiti, izplačevati visoke dnevnice in razkošne hotele, nas pa “fopa” za
   njegovo konstantni floskulo o “vladavini prava”, o kateri resnično pojma
   nima. Sicer pa, prava maskota v vladi je tudi sam klovn Šarec, s celotnim
   jagodnim izborom ministrov, nesposobnimi, “na roke in na hitro narejenimi”
   ministri, sekretarji in podaniki!
   ….Kaj mora uboga Slovenija žreti z delovanjem popolnih bebcev!? .in do kdaj!?

 • milanček

  Dobro jutro zavedni Slovenci in Slovenke! a je bila že objava po sredstvih info, da je kućan gauznil?

  • milanček

   zakaj sprašujem, za dobro naše Slovenije gre in za slovenski narod, če takoj gauzne!

   • boogin1

    Za ta namen ima pripravljeno buteljko, pravzaprav je kandidatov toliko, da se je buteljk kar nekaj nabralo, le še prihod Matilde je potrebno počakati.

 • KAPIBARA

  Kaka mu je penzije ne vem..
  Vem pa, da dobiva nepotrebne/ nezaslužena, na lepe plave očke mu dane, enormne dodatke, ki mu krepko nesejo čez 6….

  • KAPIBARA

   Če nima v januarju, pa sigurno z februarsko, ker bode šlo takrat pokojnine 3.5% gor.. !!

 • Unikatna

  Če Kučan laže, potem ni težko ugotoviti koliko resnično ima. To kar je njegovo zaradi del. dobe, se javnosti ne bo razkrilo, slov. narod bolj zanimajo bonitete.
  Mene jezi, ker veliko politikov ( nesposobnežev ) sedi v parlamentu in dviguje roke za razne zakone, ne da bi vedeli zakaj se gre. Zato je takšna plača prevelika! Vsi vemo zakaj lezejo v politiko. Mi pa naj crkujemo na obroke z minimalno plačo in majhno pokojnino.

  • piko8

   Na volitvah morate pravino glasovat za SDS, pa bi danes imeli za tretjino večje penzije in plače, tako levi kot desni!!!

 • PFloyd

  Tovarišu Kučanu predlagam, da vsak mesec donira polovico svoje penzije kakšnim štirim,petim revnim upokojencem,ki ne vedo, kaj bodo jutri v pisker dali.

 • Slovenec

  Ostalim upokojencem bo pa Korl Erjavec uredil jurja pokojnine.

  • mona lisa

   Na svetega Nikola.

 • montyamp

  Žvepleni pritlikavec enkrat zine in že se desetkrat zlaže .
  Laž je nesmrtna duša komunizma .
  Resnico varujejo bataljoni laži .

 • montyamp

  Bravo Tonin , UDBA ti bo dala nagrado za povišanje penzije izdajalcu .
  Narod s toliko izdajalci da preživi , to je čudež .
  SLOVENIJA JE ČUDEŽ .

  • KAPIBARA

   In to že od 45 naprej…

 • piko8

  Ta murglska Podgana si zasluži njvišji KANDELABER Ljubljani!!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Dejan Židan, skoraj 6000€. Ma katastrofa. Od kje si je to zaslužil?? A, saj res. Prijatelj od Kratkonogca. To je glavno.

 • PFloyd

  Ali prav vidim…na njegovem čelu križ? Madonca, kako narava kaznuje.

 • Garbage man

  Prasec se zaveda ,da bo grob prekopan in vnuki na kolcu slej ali prej

 • Garbage man

  TONIN je raši reskiral zobe za vrhovnega komunističnega vodjo

 • to_mi_delaj

  joj matilda, kje si

 • maček ivan

  Te svinjarije se ne da rešit “zlepa”. Slovenci a smo pripravljeni “položit” svoje življenje na oltar domovine??

 • maček ivan

  Marsikdo je enkrat to že storil, ampak kot kaže zaman.

 • Vlado77

  No tovariš Tonin ni čudno, da Nsi ne spleza nad 10%. S takimi in podobnimi potezami verjetno vaši tradicionalni volivci niso veseli. Če ne volijo kako drugo desno strank ostanejo kar doma.

 • Jani Steiner

  Ja le kdaj so bli komiji zavezanci resnici???

 • Ludvik Gajšek

  Kako že gre tista?” Laž ima kratke noge”.

 • Milan Širca

  NOVA 24 TV načrtno lansira laži in na ta način generira sovraštvo med ljudmi v državi. Slovenci na ta način ne bomo nikoli uspešni, ker porabljamo preveč energije za take neumnosti.