fbpx

Milosavljević stopnjuje laži za tuje medije: Slovenijo primerjal z državami, kjer ubijajo novinarje!

Marko Milosavljević na televiziji Al Jazeera.

Ne le da Univerzitetni profesor novinarstva Marko Milosavljević širi laži in v tujini obrekuje Slovenijo, pač pa je tokrat šel še korak dlje in za oddajo The Listening Post na angleškem kanalu Al Jazeere dejal, da je v Sloveniji “veliko novinarjev in urednikov strah, da se jim bo kaj zgodilo,” – ob tem pa je, pozor! še opozoril na primere umorov novinarjev v več državah Evropske unije, denimo na Slovaškem, na Malti ter v Grčiji. Povsem nepredstavljivo je, da je nekdo pripravljen – zgolj zaradi političnega boja – v tujini tako izkrivljeno prikazovati svojo domovino. Za povrhu vsega pa še profesor novinarstva, ki svoje profesionalne “veščine” prenaša na naslednje generacije slovenskih novinarjev.

Kritiki aktualne vlade, ob tem pa še posebej premierja Janeza Janše, so bili ponovno na delu pri izvažanju neresnic v tuje medije. Odgovorna urednica Oštra Anuška Delić je za katarsko televizijsko mrežo Al Jazeera pojasnjevala, kako naša vlada neusmiljeno napada slovenske novinarje in medije. Delićeva je med drugim komentirala tudi naš medij: “Nova24TV v Sloveniji velja za enega od glavnih virov dezinformacij in lažnih novic,” je menda dejala. Ponovno tisti prastari levičarski trik – s prstom je treba kazati na druge in jih dolžiti za lastna dejanja. Res elegantna, predvsem pa profesionalna poteza, a vseeno hvala za omembo, Delićeva.

Poleg Delićeve so kot sogovorniki sodelovali še profesor novinarstva na ljubljanski fakulteti za družbene vede Marko Milosavljević, aktivistični novinar Blaž Zgaga in urednik Nova24TV Boris Tomašič.

Do sedaj so fizično napadli le levici nenaklonjene novinarje
Izpostaviti moramo ponovno odličnega in verodostojnega Milosavljevića, ki je v televizijskem prispevku pojasnil, da napadalna retorika slovenske vlade lahko vodi v fizično nasilje. Fizično nasilje koga? Morda levičarjev, ki so napadalno razgrajali na novembrskih protestih? Da bi bil fizično nasilen tudi kdo na vladni strani, namreč v vsem tem času ni bilo opaziti, zato ni povsem jasno, na kaj je profesor novinarstva želel namigniti – je pa jasno, da je bila njegova izjava namenjena predvsem dramatičnemu učinku in opisovanju njegove lastne retorike.

Foto: STA

Veliko novinarjev in urednikov je strah, da se jim bo kaj zgodilo,” je izjavil Milosavljević v nadaljevanju. Tu se spet lahko vprašamo – kdo so novinarji, ki jih je strah? In predvsem – katerim novinarjem se je do sedaj tudi dejansko kaj zgodilo oziroma kdo jim je kaj storil? Ponovno nam pridejo na misel na primer novembrski protesti, ko sta od huliganov, ki so jih nastavili levičarji, precej grdo skupila novinar in fotoreporter. Aja, tu je še raper Zlatko, ki je iz rok nasilno spulil kamero našemu snemalcu. Če gremo nazaj v preteklost, se tudi dobro spomnimo brutalnega napada na novinarja Mira Petka. Grožnje Jožetu Možini in napad na Petro Janšo. Je potrebno nadaljevati z naštevanjem? Milosavljević je ob svoji absurdni izjavi opozoril še na primere umorov novinarjev v več državah Evropske unije, denimo na Slovaškem in Malti ter v Grčiji, so zapisali na portalu ostro.si. Resno? Po zaslugi naše aktualne vlade bi se lahko začeli dogajati tudi umori novinarjev? Pri kateri motnji je že značilno izkrivljanje realnosti in mišljenja, pogosta pa je tudi paranoja ter čudna prepričanja? Ali pa gre zgolj za to, da nekateri verjamejo celo že svojim lastnim pravljicam?

Sara Bertoncelj