fbpx

Mineva leto dni od pogroma skrajne levice nad Gibanjem za otroke in družine, nezakonitega migranta Ahmada pa so sprejeli z odprtimi rokami!

Foto: STA

V četrtek je Gibanje za otroke in družine obeleževalo prvo obletnico protestnega odhoda iz seje Državnega zbora RS zaradi sovraštva do starih staršev in vnukov. Temu je v največji meri botrovala agresivnost Združene levice, ki so jo v strokovnem neznanju in zavračanju predloga podprli tudi koalicijski poslanci iz vrst SMC, SD in DeSUS. 

V stranki Glas za otroke in družine poudarjajo, da predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez ni naredil ničesar, da bi zaščitil državljanke in državljane, ki so v skladu s slovensko ustavo predstavili in vložili zakonodajno spremembo. Kljub temu, da je ta zaradi neodgovornega načina vodenja seje podpredsednici stranke Metki Zevnik podal pisno opravičilo, pa so v stranki prepričani, da ker ta ni izrekel opravičila javno, to kaže na njegovo tiho podporo dogajanju.

V slovenskem političnem prostoru so nekatere stvari šle tako daleč, da določeni posamezniki mislijo, da jim je dovoljeno prav vse. Pri tem v Glasu za otroke in družine spominjajo, kako je sirski migrant Ahmad doživel sprejem v hramu demokracije in se udeležil klepeta ob kavi, ter ob tem opozarjajo, da Brglez predstavnikov, ki so pripravili zakon kot odgovor na krivice, ki so jih v tragičnih trenutkih deležni naši vnuki in njihovi stari starši, sploh ni povabil na pogovor. “Čakati smo morali sedem mesecev pred vrati DZ in doživeli sovražnost,” poudarjajo v stranki.

Ahmada je v prostorih SD obiskal sam predsednik državnega zbora Milan Brglez (Foto: Twitter).

Spomnimo. Po sedmih mesecih čakanja je bila v državnem zboru predvidena razprava o spremembi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki sta ga s podpisi 8000 državljank in državljanov vložila predstavnika Gibanja za otroke in družine, Metka Zevnik in Franci Donko. V stranki poudarjajo, da so se za pripravo zakona odločili, ker slovenska politika starim staršem odvzema osnovno človekovo pravico, da skupaj s svojimi otroki in vnuki predstavljajo razširjeno družino. Kljub obstoju mednarodnih določil, katerih sopodpisnica je tudi Slovenija, se jih namenoma izloča iz zakonodaje, novi družinski zakonik pa ni prinesel potrebnih sprememb.

Novoizvoljeni poslanci ali poslanke bodo vložili pripravljeno zakonodajo 
V sporočilu za javnost Metka Zevnik iz Glasa za otroke in družine sporoča, da ne bodo odnehali in nameravajo vložiti pripravljeno zakonodajo nemudoma, ko bodo v Državni zbor RS izvoljeni njihovi poslanci ali poslanke. Stari starši namreč v Sloveniji predstavljajo največjo skupino s krateno ustavno pravico – biti enak pred zakonom. “Svojih vnukov ne smemo posvojiti zgolj zato, ker smo njihovi stari starši in tako ne sme več biti,” poudarjajo.

N. Ž.