Minilo je deset let, odkar je iranski državljan Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, preko katerega se je nato oprala milijarda, organi pregona pa še vedno brez epiloga!

Najbolj zaslužen za odkritje pranja denarja je dr. Anže Logar. (Foto: Nova24TV)

Na današnji dan pred desetimi leti je iranski državljan z britanskim potnim listom Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, preko katerega je v dveh letih prekanaliziral milijardo evrov. Z drugimi besedami – danes so v NLB dali v razrez prvi dokument v zadevi Farrokh,” je na družabnem omrežju Twitter zapisal poslanec Anže Logar, ki je kot predsednik preiskovalne komisije državnega zbora za zlorabe v slovenskem bančnem sistemu med dokumenti NLB prvi našel sledi o pranju denarja. Deset let po pričetku ene največjih finančnih afer organi pregona še vedno niso opravili svojega dela, po tem času pa lahko NLB prične z uničevanjem dokumentov, ki jih je po zakonu dolžna hraniti 10 let.

Afera Farrokh je v Sloveniji odjeknila kot bomba. Slovenska državna banka NLB je namreč za potrebe iranskega jedrskega programa oprala milijardo dolarjev umazanega denarja. Vse institucije so za ta posle vedele, a so vse molčale. Prvi krivec je nedvomno Urad RS za preprečevanje pranja denarja, ki ni opravil svoje naloge. Ne samo to, celo zavajal je domače in tuje službe.

Proces pranje denarja je potekal v treh fazah:

 • Plasiranje sredstev (angl. placement) v finančni sistem države, npr. elektronska nakazila v tujino ali zamenjava v drugo valuto.
 • Prikrivanje izvora denarja (angl. layering) z uporabo offshore podjetijfiktivnih nakazil in pogodb, z drobljenjem zneskov, preprodajo nepremičnin itd.
 • Integracija (angl. integration) oziroma vključitev sredstev v  gospodarstvo (nakupi deležev v podjetjih).

Policija primer pometla pod preprogo
Policija ni opravila svojega dela, saj v nasprotju z zakonom ni obvestila državnega tožilstva, ko bi to morala. Namreč, če so sumi za storitev kaznivega dejanja, policija tako ali tako pripravi kazensko ovadbo in jo pošlje na tožilstvo. Če po podrobni preučitvi primera policija teh sumov ne more potrditi, mora prav tako s posebnim poročilom o tem obvestiti tožilstvo. Po besedah Logarja je to varovalka pred samovoljo policije, da bi iz tega ali onega razloga kakšno zadevo oziroma primer pometla pod preprogo.

“Poseben dokument v zvezi s tem ni bil izdelan. Pa bi moral biti! Za državno tožilstvo … S tem je policija kršila svoj temeljni postopkovni zakon. Nevednost. Neznanje. Naklep. Ne vem. Dejstvo je, da ni obvestila tožilstva, kar bi morala. Kar je z vidika ugotavljanja odgovornosti za bančno kriminaliteto strašljiva ugotovitev. Kaj, če to ni bil osamljen primer? Ampak večkrat uporabljena praksa … Seveda pri naših …” je v preteklosti  med drugim izpostavil Logar.

Ukrepali prav tako niso takratni vodilni na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), čeprav so za to vedeli. Težko je razumeti, kako je mogoče, da ne njen tedanji predsednik Goran Klemenčič ne nekdanji vodja službe za nadzor in preiskave na KPK Darko Stare nista ukrepala, glede na to, da je KPK v preteklosti tožilstvu prijavljala bistveno blažje prekrške. Na primer, 5 plačilnih razredov višji količnik enega zaposlenega v kabinetu pravosodnega ministra Šturma.

Logarjevo poročilo je marsikoga nedvomno vidno osupnilo, medtem ko se nekateri še naprej sprenevedajo. Glede na to, da je bila v dveh letih prekanalizirana kar milijarda evrov, se pričakuje, da bodo organi pregona svoje delo opravili vestno. Glede na to, da danes mineva že kar deset let, odkar je Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, se človek vpraša, kako kaj poteka preiskava na policiji, zato smo ji o tem poslali novinarsko vprašanje.

H. M.

 • Andrej

  V interesu preiskave morajo o tem molčati tako policijski kot tožilski organi. In molčijo. Popolnoma. In bodo molčali. Popolnoma. O KPK pa ne bi izgubljal besed. Škoda sape.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Za dobrih 100€ neplacanih RTV prispevkov pa ljudi delozirajo… Preklete pizde levuharske! Vse vas je za pobit!

  • Duhec

   Umiri se. Stres ubija.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Povej to ljudem, katere so delozirali iz lastnih nepremicnin, zaradi neplacevanja z zakonom dolocene sistemske kraje, naj ne bodo pod stresom, medtem, ko odtekanje miljard davkoplacevalskega denarja ni nobena tezava…

 • Stajerka

  če ne druga, bi morale sledit ovadbe državnega tožilstva zaradi oškodovanja državnega premoženja!!…..večina se sploh ne zaveda, da je bilo tukaj kar nekaj denarcev na škodo davkoplačevalcev……nezaračunana provizija in plačilo stroškov zunanjim finančnim institucijam NISO zanemarljivi zneski……

  • BlackOpsSystem

   pa kakšno oškodovanje??? Sej so vsi vpleteni dobili podkupnine, provizije in nagrade, s strani iranskih špijunov. Meni je samo čudno, da EU ne zagalami in začne odgovore iskat!!! Ampak z žegnom je vse dovoljeno!!!

   • Stajerka

    oškodovanje v IZGUBI banke, ki jo je dokapitaliziral socialno ogrožen Slovenec??……a si že slišal za bančno nadomestilo??….pa to ni 2 eur po nakazilu kot ga plačaš ti, ampak zneski mednarodnega bančnega poslovanja segajo krepko v tisoče eur po nakazilu/transakciji…..glede na to, da je tega že 10 let, pomeni še toliko večje cifre……isto ko vsi odpisani krediti – VSI imajo podpise in odgovorne osebe – pa nobenmu nič…..aja, pardon, Jurček in njemu podobni so v osebnem stečaju……ka se norca delajo!!

 • Krtača 20

  Zeeeeeeeeeh

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ti pa si degen! Ce bi miljarde prala desna stran, bi tukaj dozivljal komunajzarske orgazme. Da tvoji ukradejo miljarde, ti je zeeeeeeeeh, ko ti pa nekdo omeni Jansevo obsodbo “na neznanem kraju je ob neznanem casu od neznane osebe prejel neznan znesek” za Patrio, ti pa pokrovko dvigne! Prekleta ameba zabita!

   • Grog

    Zeeeh ;)

 • VERZIFIKATOR

  Faruk je torej tu. Morda kdo ve, kje je Gorhan? Doma v Transilvaniji?

  Farrokh Kapekani

  FARUK IN GORHAN

  Se godilo je v deželi vzhodni,
  kmalu vam razkrijemo, v kateri,
  tamkaj vse je podrejeno veri,
  nekaterim malce staromodni.

  Danes to v deželi je iranski,
  na zahvalni dan se gre umivat,
  nase vode posvečene zlivat,
  Faruk, šah nekdanji perzijanski.

  Pranje je umivanje obredno,
  Faruk tega dobro se zaveda,
  naokrog premišljeno pogleda,
  delovati hoče šah naš zgledno.

  Kdo opravil bi obredno pranje,
  saj se šahu delo to upira,
  Faruk se naprej, nazaj ozira,
  kdo prevzame nase žrtvovanje.

  Plačal dobro sam mu bo v dinárjih,
  oh, kako zveni izraz domače,
  plačal šah bo mastno pomagače,
  šepeta se glasno v kuloarjih.

  Se za pranje šahu priporoča,
  mož ki je po videzu privlačen,
  koruptiven ni, je ves drugačen,
  ta opravlja dela vsa mogoča.

  Bo opral pošteno vse, fiktivno,
  šeriatskega se držal prava,
  tole pranje prava bo poplava,
  deloval bo mož nekoruptivno.

  Gorhan se možakar imenuje,
  vloge menja hitro, brez težave,
  vskoči vedno v prave zamenjave,
  na zahodno stran možak kupčuje.

  Gorhan zlahka vse stvari opere,
  ki za šaha so preveč kočljive,
  in dinárje perzijske lepljive
  kot nagrado v lasten žep pobere.

  Pa zgodi se v Perziji rošada,
  šaha je odplavila poplava,
  Gorhan v brozgi ves umazan tava,
  ve, da je vse bliže dan propada.

  Nova maska več mu ne pomaga,
  ta preveč je namreč prepoznavna,
  šeriatska ga justica slavna
  spravi tjakaj, kjer pravičnost zmaga.

 • Duhec

  Nedonošen Logar.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ja, cefur Svetozar je pravi dec zate… S sirastim smrdljivim cefurskim ticem! Za kozlat!

   • klopotec

    Ti imaš pa stalno tuje smrdljive tiče v ustih! Matr ti mora iz ust smrdet!

 • Garbage man

  Če ne oni pa vnuki

 • antimur

  Dokler bo kučanistično sodstvo in mediji, bodo takšni kriminalci lahko zganjali v Sloveniji najhujša kriminalna dela, sicer je pa dovolj zgovorni dokaz, da je pod kučanistično oblastjo Slovenija raj za kriminalce, saj je lahko kriminalec celo župan metropole, oziroma nekdaj je bila, zdaj je čefursko umazano gnezdo.

 • luckyss

  Mater ste sitni s tem “pranjem” iranskega denarja…
  Nemške in francoske banke te zadeve z Iranom opravljajo povsem legalno, ker jim je to profit in v dobro države..le pri nas idioti spet jamrate, ker nimate pojma kako poteka svetovna “ekonomija”…
  Ko pa “saniramo” banke z milijardami in jih prodamo z izgubo pa vsi nekaj “od daleč obsojate”, potem pa pozabite na vse skupaj…
  Normalno, ko pa ste poskrili težke milijone po “oazah” banda..leva in desna..

  • Montana

   V kolikor nimaš argumentov, ti tudi žaliti ni treba.

 • PORK Amashina

  Zakaj ne najdejo osebe ki je tega gangsterja pripeljala v Slovenijo?Motali bi jo zapreti in ključ vržti proč.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Za vse se ve: kdo, kdaj, kje, kam, od kod, od koga, koliko, imena… vse. Le volje ni. Ve se pa vse!

  • Lustrator

   Tu ne gre za osebo, ampak celotno LINIJO oblasti, ki je vedela za vse, imela dostop do vseh zaupnih dokumentov, a so se delali, da jih ne vidijo. Za protiuslugo seveda. Za rešetke bi morala celotna tedanja linija oblasti od vlade, pristojnega ministrstva, pristojnih v banki, na policiji in seveda predsednik republike.

   • PORK Amashina

    Se strinjam.Tega se še predobro zavedam.Glede samih podizvajalvev teh poslov pa bi lahko bili globoko vmešani tudi nekateri bivši uslužbenci na veleposlaništvu v Teheranu, še posebej tisti ki so pozneje po vrnitvi v Slovenijo tesno sodelovali z iranskim veleposlaništvom na Dunaju in še sedaj intenzivno sodelujejo z Iranom.Za nagrado bi sklepal da so od politične linije oblasti v Sloveniji za nagrado dobili visoke položaje navkljub neizobraženosti.Da je lahko predsednica neke zveze oseba z dokončano ali celo nedokončano osnovno šolo je čudno.Poleg tega so nekatere od teh oseb od iranskega veleposlaništva na Dunaju v imenu športnega in kulturnega sodelovanja dobile zajetna finančna sredstva kljub temu da ne ločijo rokometa od nogometa in macole od čopiča.In to ravno v času pranja denarja.Kaj pa vem?Logar bi mogoče moral stopiti na prste majhnim ribam da bi razkril velike barabe.Še posebej bi mu mogoče koristilo raziskati mariborsko in primorsko zvezo.Bi pa rekel da tudi sedaj te osebe sodelujejo v kriminalnem švercu ilegalnih beguncev. Ker so zelo aktivne v teh zloglasnih aktivističnih združenjih za šverc.

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, kjer vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda.
  Njihov glavni cilj je ropanje Slovencev in zatiranje vsega, kar je slovenskega.
  Prikrivanje denarja za terorizem pa spada v predal zatiranja, ker se je banka odpovedala provizijam, ki so jih zato pokasirali vladajoči.
  Oblast pa deluje v smer zastaranja, da ne bo na gladino izplaval seznam prejemnikov provizij teh transakcij.

 • klopotec

  Kot predsednik komisije je en klinc naredil! Tresla se je gora….

 • Get Smart

  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €

  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.

  Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
  Kaj odmeva v Stoščah?

  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

  • Get Smart

   SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
   FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
   so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
   ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

   =SUŽNJELASTNIŠTVO.

   Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
   = FORUM 21
   =
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
   predsednik je pa MILAN KUćAN,
   ki je tudi predsednik
   PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
   =
   ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
   in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
   = uradno preimenovan v LDS =
   DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
   i tako dalje do tokija,
   pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
   MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
    lista socialnih demokratov.
    2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
    združili s “Semulićevo SZDL”,*
    ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
    par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
    agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
    DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
    * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
    ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
    SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
    Socialdemokratska prenova Slovenije.
    4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
    prenove.
    5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
    Slovenije-Stranka demokratične prenove.
    6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
    JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

    Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
    rojaka
    (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
    nje),
    ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
     SKOJ-a – Savez komunističke omladine
     Jugoslavije).
     SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
     savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
     se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
     jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
     se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
     traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
     socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
     demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
     ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
     Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
     stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
     imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
     t. i. “Združeno levico” itd.
     lahko še vedno opazujete:
     LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
     Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
     vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • luckyss

   Glej..naj ti bo ena dobronamerna kritika, čeprav te ne obravnavam kot osebo, ampak kot provokacijo uredništva, da odvrne obiskovalce teh strani od debate….
   seveda “nastopite” takrat, ko vas drugače misleči povsem povozimo z argumenti…
   In zadnje čase je tega smetenja obilo, saj vam sistem “disqus” ne omogoča legalnega brisanja komentarjev….
   Torej..beda od bede..še pes vas ne poščije več..je sicer primitiven izraz, vendar za vaše strani več kot ustrezen..

 • Morala

  To je že pometeno pod preprogo…

  …………………………………………………………….

  Nasmejala sem se temu:
  “Slovenija je napovedala, da bo pridobitev zagona v višini 500 milijonov dolarjev vodilna država v financah.”

  http://www.springmemoir.com/the-government-promises-to-transform-the-lives-of-its-citizens/

  Denarja bo kot smetja… ;)

 • Antonius

  Ja, te preproge, kaj bi bilo, če jih nebi bilo?
  Ko so v NLB prali iranski denar, so ga prali skrito pod preprogo. Zdaj tovrstna kriminalna bančna usluga ni nič več pod preprogo, ker jo je v javnost razkril in razbobnal s svojo komisijo Anže Logar.
  Policijo sicer javno plačujemo, pobegnila, skriva se pa pod preprogo, ker se izogiba delu v NLB.
  Ja, te preproge?! Pod eno od njih je skrito tudi skakanje čez plot. Plavooki in njegova večna svetovalka sta pod preprogo skrila njuno zakonsko poštenje.

 • Flower Power

  prej bi se morali vprašati katera banka ne pere denar………bi bil seznam zelo kratek………

  • Lustrator

   Sploh v družbi, kjer je država (vladajoča politika) lastnica vseh pomembnejših bank. A da ne bi mislil – odgovornost za to stanje ne gre le tvojim komunističnim idolom, ampak na prvem mestu tebi in podobnim ekonomsko analfabetnim trotom, ki ste svoje partijske lopove tovariše v imenu čuvanja “državne srebrnine” IZVOLILI!

 • Slovenc

  Vsak, ki ima vsaj nekaj malega v glavi in scepec logike ve, da vse banke perejo denar. Ce ne Irancem pa zidekom ali komu drugemu…
  Drugace pa pranje se je zacelo ze v pastirjevi vladavini ko je odobraval nepokrite kredite prijateljem…

  • slosin

   banke in nadzorne organe so vsa leta samostojnosti (in tudi pred tem), nadzorovali levakarski old bojsi pod vladavino pastirja iz Murgel…Vsak, ki ima malo soli v glavi, mora to vedeti…

  • Lustrator

   1. Vsak, ki ima vsaj nekaj v glavi ve, da se pranje denarja, tudi če gre samo za desettisoče evrov, v vsaki normalni državi natančno preiskuje, ko pa je govora o MILIJARDI iz Irana, pa letijo glave in padajo desetletne zaporne kazni z zaplembami premoženja. No, razen če si doma iz Rusije ali podobne “pravne države”.
   2. Nad poslovanjem državnih bank ima pristojnost bdeti guverner, ki je bil takrat komunist Gaspari, odgovornost za dane kredite pa gre predsednikom vseh teh bank, ki so bili vsi po vrsti nastavljeni še za časa Ropove vlade. Pa zdaj? Se boš opravičil, ker javno trobezljaš takšne neumnosti?

 • Krtača 20

  A bojo desni uvedl praznik Farukpaneki?

 • Get Smart

  Razen redkih izjem in novih članov, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

  Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
  kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
  .
  Prosto po Pavelu:

  “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

  • Get Smart

   Jih pa LUZRSKE MURGL JUGOKOMI pse, najso LUZR tunfek SKRTAČEN obliterator oto đinius ali katerakoli MURGL JUGOKOMI MONO-pasma,
   kar berite, saj se ti psi – watchdogi si pravijo – vedno spovedujejo.

   Poglejte samo tega LUZR-ritarda otić–tunfića nje, kaj pravi:
   –da je opranoglav,
   –da je govno
   –da ima štiri petke šnelkurska
   –da je od natepavanja v tazadno že pujsoglav
   –da ko ga gazda u dupe, on natepava ovco
   –da si raztureno dupe zdravi s svečko (u dupe, kakopak)
   –da je primitiven pes, ki ga gazda enkrat sa desankom, drugič sa levankom
   –da je garaža greznica, ampak on bo tam do konca svojih pasjih dni
   –da jih pse v garažah zavajajo z lažmi o dežurnem krivcu JJ-ju
   –da jih ostudno natepavajo z lesenimi palicami
   –da je v rito pičen transićiran ritard
   –da mu je pas jebo mater
   –da pa danes njega pas še ni pojebo, zato drka na portalu in sere=pripravlja dupe za gazdo nje=za MURGL JUGOKOMI gazdu spremni nje
   –da je gnida … ubogo pseto, psa so degradirali na pasjo gnido …

   Vse to so spovedi ubogega psička, watchdoga, kot si sam pravi.

   Saj ni lahka tem MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM SOCIALISTIČNIM ZARES LDS BRATUŠKO SHOLTES DeSUS LEVI ŠARAC psom, toda garaže po lastni volji ne bodo zapustili, zato jih pač ljudje ne moremo pomilovati nje

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      ŠARAC ni slovenski premier, ampak je (de iure = po črki zakona premier Republike Slovenije), de facto=DEJANSKO pa je samo in le MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ki pred mikrofoni in kamerami glumi bolesnog MURGL JUGOKOMI majmuma (srbo-šipcu je ta vloga seveda pisana na kožo, saj so garažni izdelki taki že po naravi, ko pa jih transićirajo, pa se združijo v eno z lastno gledališko vlogo.)

      JE MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji,
      JE kaviaržido kominternistični kao premier v Sloveniji

      MESSI ni ŠPANSKI nogometaš, ampak je ARGENTINSKI nogometaš v ŠPANIJI.
      RONALDO ni ITALIJANSKI nogometaš, ampak je PORTUGALSKI nogometaš v ITALIJI.

      Srbska ambasada v Sloveniji NI SLOVENSKA AMBASADA,
      ampak je SRBSKA AMBASADA.

      Magarac, skoten v Lipici, ni LIPICANAC, ampak je magarac skoten v Lipici.

 • Grog

  Get Smart vam proba neki povedat , a ga nobeden ne poslusa. Groza !!

  • večni srb

   Že vemo, da je idiot, saj vedno kopira iste kozlarije.

 • klopotec

  Izšlo je za tri knjige dokazov o prodaji slovenskega orožja, pa še vedno brez epiloga!

  • Lustrator

   Celotno slovensko udbosodje in policija so se s to farso ukvarjali dobro desetletje in na koncu pogoreli, ti pa še vedno verjameš o tem, da je janša tisti, ki je trgoval z orožjem, čeprav je bil takrat podpisnik vseh dokumentov Kučan?

 • Lojz

  Kdaj bodo Janšo obsodili zaradi preprodaje orožja iz 1991 leta. Logar a boš to tud raziskal.

  • slosin

   kdaj pa Kučana?

  • Darth Vader
  • Lustrator

   ?? 15 let je celotno slovensko udbosodje delalo na tem, da se znebi svojega edinega resničnega opozicijskega nasprotnika, pa mu niso uspeli dokazati popolnoma nič, tu pa imaš predstavljene evidentne dokaze o kriminalu stoletja, ki vsebuje celotno komunistično politično vertikalo, pa še naprej rineš nazaj? Imaš prste v iranski marmeladi ali s kakšnim motivom si prišel s preusmerjanjem pozornosti ščititi teroristične in udbovske zločince?

   • Aresnica

    Lustrator-To Tovariš Lojz ve. Je pa plačanec SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA njegova naloga je, da na portalu preusmerja zadeve drugam- takih levih princov teme je veliko na portalu Nova24TV- no poleg plačancev so tudi leve ovčke.
    ______________
    Lep pozdrav

   • xxxxxx yyyyy

    Dokazali so ,ma obramba se je sklicevala na procesne napake, zakaj so v Avstriji bili obsojeni v procesu patrija?

    • Lustrator

     KDO je bil obsojen? Morda Janez Janša? Prvič slišim. Razen če se greš tu logike, da če je nekaj rdečuhov in lobistov na Erjavčevem ministrstvu pobralo provizijo, je za to avtomatsko kriv Janez Janša. Zakaj? Ker je pač Janez Janša, baraba, ki nam je ukradel Jugoslavijo in je poslednja ovira med nami in 100% enopartijsko komunistično diktaturo!

  • Flower Power

   logar še kar išče……luknjo od tazadnje……do takrat pa na polno samo v gate……

 • Lustrator

  Noro. Komiji togotno norijo, ko izvejo, da si je neka privatna pravna oseba od druge privatne pravne osebe izposodila 450.000€, pa čeprav je za posel odgovoren notar in se je razveljavil v trenutku, ko se je ugotovila nepravilnost, tule pa imamo 5 najhujše možne elemente, ki pa komijev očigledno ne ganejo prav nič:
  1. 1.000.000.000 dolarjev
  2. Terorističen denar
  3. Državna (!) banka
  4. Detajli posla so bili znani vsej oblastni vertikali (od bančnih uslužbencev do ministra, premierja in predsednika države!)
  5. V 10 letih niti enega samega ukrepa proti storilcem!

  • xxxxxx yyyyy

   Razloži mi pojem privatna pravna oseba

   • Lustrator

    Pravna oseba katere lastniki so privatniki, ne država.

  • večni srb

   V kakšnem smislu je iranski denar terorističen, a je Iran vmešan v kakšno vojno mogoče?

   • Lustrator

    V največji in najdlje trajajoči svetovni vojni kar jih je in jih je bilo na svetu: spopada muslimanov z zahodno civiliozacijo.

 • Krtača 20

  Zgornja shema je zlo komplicirana. Prosil bi uredništvo, da jo za desne bralce nore24 mal poenostavi. Za povprečen iq bralca 80, je taka shema pretežka….

 • domovina mili dom

  Udbomaf21ja ima v rokah represivne organe. Nič bat, dokler bo kapo funkcionalno opravilen, ne bo nobeden od Foruma21 obsojen, kljub trdnim dokazom.

 • črnaovca

  Anže vidiš kaj se dogaja če bi tvoji pustili da bi KBC povečal svoj delž lastništva v NJB bi tega ne bilo. Samo da tebe tisto kar počno tvoji ne sme zanimati in trobiš v prazno

 • piko8

  Vse to je požegnav Mafijski Boter milan kurçan!!!

  • večni srb

   Mafija nima države.

   • mona lisa

    Mafija ima Slovenijo kjer vlada že vrsto let.

 • večni srb

  Če kdo ne bi plačal položnice komunali za 120 evrov, ga ne bi le deložirali ampak bi nanj poslali celo vojaško policijo.

  • večni srb

   Slovenija, fašistična dežela!

 • Lea Pralines

  ni nihče v policiji in sodstvu tako sposoben da bi tej stvari prišel do konca,imajo dobre in zagarantirane plače in zakaj bi se izpostavljali če življenje gre naprej.Že dolgo se vidi da sodiščem ni do pravice,in da tista knjiga iz katere so se učila pravo ne obstaja več….ali pa jih je strah kaj vse tiči za tem…koliko stvari se začne z velikim pompom,pol pa se vse konča z oprostilno sodbo…ala Pavčnik itd….Če pa ukradeš par sto miljonov pa dobiš 4 do 5 let,ven greš pa po teh letih ko prebereš v knjižnici na dobu vse knjige….Pol ma naj mi navadni smrtniki še v kaj verjamemo in zaupamo….kamlu še sebi ne bomo več….

 • nevtrino

  In potem vse tiho, kajne, enakopravnejši rdečkarski tovariši ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!