Minister Hojs o sekretarju SAB Pavliču: “Raje ima razbijanje in vandalizem na mestnih ulicah, kot da bi Slovenska vojska s svojo prisotnostjo na meji, okrepila policijo v mestih”

Generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek Jernej Pavlič. (Foto: STA)

“Opozicijska SAB in njen junak, ki pred policijo, po tem ko stori prometni prekršek, zbeži v državni zbor, ni za aktivacijo 37.a člena. Raje ima razbijanje in vandalizem na mestnih ulicah, kot da bi Slovenska vojska s svojo prisotnostjo na meji, okrepila policijo v mestih,” se je notranji minister Aleš Hojs odzval na absurdne in krivične obtožbe sekretarja stranke SAB. Gre tudi za človeka, ki ob včerajšnjih nasilniških izgredih na ljubljanskih ulicah, s prstom kaže kar na vlado, čeprav je znano, da leva opozicija že ves čas nasprotuje aktivaciji 37.a člena o obrambi, s katerim bi na meje napotili vojsko. Pri ohranjanju reda v državi, pa bi imeli bolj proste roke policisti. Obenem je prav tako jasno, da so včerajšnje izgrede pomagali zakuhati prav osrednji, levi, opoziciji naklonjeni mediji, ki že od spomladi hujskajo protestnike, zlasti POP TV in RTV. 

Notranji minister Aleš Hojs je sekretarju iz vrst SAB Jerneju Pavliču, ki je dejal, da je “vladna TV nakazala uporabo 37. a člena! Pretepanje protestnikov @24ur_com @RTV_Slovenija @Dnevnik_si @vecer @Delo”, nalil čistega vina rekoč: Opozicijska @StrankaSAB in njen junak, ki pred @policija_si,po tem ko stori prometni prekršek, zbeži v državni zbor, ni za aktivacijo 37a člena. Raje ima razbijanje in vandalizem na mestnih ulicah, kot da bi @Slovenskavojska s svojo prisotnostjo na meji, okrepila policijo v mestih”, na kar se je Pavlič histerično odzval z besedami: “Veliki POK ni uspel, nihče ni nasedel zrežirani akciji!”

“Heroja večera je varovalo 30 specialcev namesto, da ti bi preganjali huligane so morali njega pospremiti na Slovensko, da je dal že en dan prej pripravljeno izjavo za 24ur. “Novinarji ste krivi.” S svojo slednjo izjavo je Pavlič krivdo za včerajšnje izgrede tako skušal pripisati kar koaliciji, čeprav je znano, da je ravno leva opozicija, skupaj z njej naklonjenimi osrednjimi mediji (zlasti POP TV in RTV), vse od pomladi naprej vztrajala z brezsramnim hujskanjem proti vladi in celo vabila na različne proteste z namenom rušenja, od ljudstva demokratično postavljene oblasti.

Nasilje je eskaliralo. Pripadniki Antife so napadli policiste, ki so popisali protestnika, ki je provociral v srbskem jeziku. Enega policista so brcnili v hrbet,” je novinar Nova24TV Luka Svetina poročal izpred Trga republike. Kot je še dejal, so nato napadli tudi policiste na konjih in novinarja Top News Vladimirja Voduška. Ljubljana je na trenutke izgledala kot pravo vojno območje, saj so huligani metali pirotehnične izdelke, granitne kocke ter druge predmete, za seboj pa so puščali uničeno lastnino. In pa najhuje – poškodovane ljudi, med njimi tudi policiste.

Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo”
Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je minister Hojs po najbolj nasilnem protestu do sedaj, očital novinarki POP TV Katarini Matejčič, česar po vsej verjetnosti ni pričakovala, saj je bila ob njegovi izjavi povsem zmedena in je na plano privlekla nek bedast in ne ravno vmesen komentar glede nabave zaščitne opreme: “Kaj pa imajo policisti z nabavo opreme?” Pri tem je skušala novinarka POP TV še dodati, da je šlo za vlado, in dialog se je končal.

https://twitter.com/pavlijj/status/1324618501882073088?s=20

Pavlič pa je s svojimi izjavami izpred dobrih dveh let že dokazal, da ni dorasel svoji vlogi sekretarja, in da bolj kot v Državni zbor morda spada v kakšen peskovnik. Tedaj je namreč na dan prišla novica, da se je generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek skril v prostore Državnega zbora RS z namenom, da bi se izognil policiji, potem ko ga je ta izsledila, ko je med vožnjo uporabljal telefon. V takšnem primeru bi človek pričakoval, da se bo Pavlič javno opravičil ali vsaj po moško priznal: “Ja, uporabljal sem telefon, ni bilo prav.” Očitno pa se to nekaterim ne zdi samoumevno, še bolj bizarno pa je, da je Pavlič v svojemu odgovoru na družabnem omrežju Facebook. krivdo zvalil kar na zmagovalca tedanjih državnozborskih volitev Janeza Janšo.

https://twitter.com/pavlijj/status/1324336234353860608?s=20

Pavlič se je na Facebooku odzval dan po objavi članka in zapisal: “Vem, da Janez ni vesel, ker mu na 6. povolilni ponedeljek ni zazvonil telefon. Tako, da razumem jezo in blatenje preko Škandala23 in Demokracije. Je pa zanimivo, da njihova trobila izvedo o domnevnem prekršku pred domnevnim storilcem!? Tudi včeraj me je ponovno zasledovala in ustavila Policija, zahtevala pregled in pihanje, rezultat 0.0 in vse ok. Vse skupaj zgleda zelo čudno. Če kdo misli, da bo na mene/nas izvajal tak pritisk, se zelo moti.” 

Domen Mezeg