fbpx

Minister Koprivnikar kot OF-ovec skače po škofjeloških odrih in se razburja nad korektnim policijskim delom

Foto: Twitter

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar ni zgolj minister. Je zapriseženi roker in član skupine OF, ki pa menda pomeni Over Forty (po slovensko: nad štiridesetimi). Glede na to, da med svojimi nastopi skače v rdeči rutki in pionirskem duhu ter igra ob dnevih Osvobodilne fronte, je jasno, da ”naključno” ime OF ni nikakršno naključje. Kot rdečeglava izjema pa se je že leta 2015 razburil, ker so ga ustavili policisti. Preberite, kaj je zapisal.

Koprivnikar svojo glasbeno skupino predstavlja kot OF, kar pa zagotovo ni nobeno naključje. OF je kratica Osvobodilne fronte in glede na to, da med svojimi nastopi skače po odru v rdeči rutki, je povsem očitno, kaj ta OF pomeni v resnici. Marsikomu se zdi, da je Koprivnikar minister le v prostem času, živi in deluje pa kot glavni kitarist OF – skupine rdečih rutk, znotraj katere v vladi skrbi za ohranjanje pridobitev socialistične revolucije.

Njegova glasbena skupinica deluje že več kot deset let, člane pa združuje ljubezen do starega rocka. Ob desetletnici delovanja je Koprivnikar za Gorenjski glas povedal: “Naša zasedba šteje osem članov. Smo popolnoma različnih izobrazb in poklicev. V šali pravimo, da smo kot neke vrste skupina za samopomoč …” Za samopomoč pri čem? Skupino uporablja za samopomoč pred realnostjo, ki pa ga, kot zgleda, vsake toliko zadane. Skupino OF bi lahko tako rekoč poimenovali kot center ohranjanja spomina na tisto prvotno OF, ki jo tako veselo povzdigujejo s svojimi rdečimi rutkami. Čeprav so “Over forty”, se bolj kot njihova starost čuti duh pionirskih rutk, priseg in koncertov na dan Osvobodilne fronte.

Koprivnikar je tudi stari znanec policije
Pa se vrnimo na tisto njegovo ”realnost”. Minister je že stari znanec policije. S svojo skupino vadi v starem skednju, zaradi preglasne glasbe pa jih je že marsikdo prijavil policiji. Decembra 2015, ravno po odigranem koncertu v omenjenem duhu v škofjeloškem lokalu Loški pub, se je vračal domov in ustavili so ga policisti. Ker so rdečeglavi zmeraj svojevrstna izjema, je tudi ta dogodek ministra povsem šokiral. Da ga je ustavila policija? Neverjetno. To ga je tako spravilo s tira, da je o dogodku zapisal kar nekaj vrstic na svojem Facebook profilu. Na poti domov je  imel torej “zanimivo novo izkušnjo,” saj je to, da policija ustavi voznika, res nekaj povsem čudnega in nevsakdanjega. Le zakaj bi policisti opravljali svoje delo in ustavljali naključne voznike? On je vendar minister.

Foto: Facebook

Skupina OF igra predvsem za lastno veselje in za zaključene družbe, širša javnost pa jih bolj poredko sliši. Glede na to, da je v skupini slovenski minister, bi lahko svoj glasbeni talent izkoristil za samopromocijo, pa tudi za večjo priljubljenost in poznanost glasbene skupine. Pa vendar – le kaj bi se zgodilo, če bi slovenska javnost izvedela, da je v prostem času OF-ovec? Priljubljenost, sploh tista v glasbenih vodah, bi najverjetneje hitro upadla.

Dejstvo je, da povezanosti z OF ni mogoče zanikati. Tudi drugi mediji, ki so pretekla leta pisali o Koprivnikarjevi glasbeni skupini, so jih nedvomno povezovali z očitnim. Skupina je igrala in občinstvo zabavala že tudi ob praznovanju dneva OF ter tako počastila praznik. Izbrskali smo, da se je ravno to zgodilo pred nekaj leti. Še več, skupina OF je s koncertom počastila dan OF. Igrali so v prostorih Mladinske organizacije, imenovane Pri rdeči ostrigi, ki se nahajajo na Partizanski cesti v Škofji Loki. Preveč naključij?

A. L.