Minister Koprivnikar kot OF-ovec skače po škofjeloških odrih in se razburja nad korektnim policijskim delom

Foto: Twitter

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar ni zgolj minister. Je zapriseženi roker in član skupine OF, ki pa menda pomeni Over Forty (po slovensko: nad štiridesetimi). Glede na to, da med svojimi nastopi skače v rdeči rutki in pionirskem duhu ter igra ob dnevih Osvobodilne fronte, je jasno, da ”naključno” ime OF ni nikakršno naključje. Kot rdečeglava izjema pa se je že leta 2015 razburil, ker so ga ustavili policisti. Preberite, kaj je zapisal.

Koprivnikar svojo glasbeno skupino predstavlja kot OF, kar pa zagotovo ni nobeno naključje. OF je kratica Osvobodilne fronte in glede na to, da med svojimi nastopi skače po odru v rdeči rutki, je povsem očitno, kaj ta OF pomeni v resnici. Marsikomu se zdi, da je Koprivnikar minister le v prostem času, živi in deluje pa kot glavni kitarist OF – skupine rdečih rutk, znotraj katere v vladi skrbi za ohranjanje pridobitev socialistične revolucije.

Njegova glasbena skupinica deluje že več kot deset let, člane pa združuje ljubezen do starega rocka. Ob desetletnici delovanja je Koprivnikar za Gorenjski glas povedal: “Naša zasedba šteje osem članov. Smo popolnoma različnih izobrazb in poklicev. V šali pravimo, da smo kot neke vrste skupina za samopomoč …” Za samopomoč pri čem? Skupino uporablja za samopomoč pred realnostjo, ki pa ga, kot zgleda, vsake toliko zadane. Skupino OF bi lahko tako rekoč poimenovali kot center ohranjanja spomina na tisto prvotno OF, ki jo tako veselo povzdigujejo s svojimi rdečimi rutkami. Čeprav so “Over forty”, se bolj kot njihova starost čuti duh pionirskih rutk, priseg in koncertov na dan Osvobodilne fronte.

Koprivnikar je tudi stari znanec policije
Pa se vrnimo na tisto njegovo ”realnost”. Minister je že stari znanec policije. S svojo skupino vadi v starem skednju, zaradi preglasne glasbe pa jih je že marsikdo prijavil policiji. Decembra 2015, ravno po odigranem koncertu v omenjenem duhu v škofjeloškem lokalu Loški pub, se je vračal domov in ustavili so ga policisti. Ker so rdečeglavi zmeraj svojevrstna izjema, je tudi ta dogodek ministra povsem šokiral. Da ga je ustavila policija? Neverjetno. To ga je tako spravilo s tira, da je o dogodku zapisal kar nekaj vrstic na svojem Facebook profilu. Na poti domov je  imel torej “zanimivo novo izkušnjo,” saj je to, da policija ustavi voznika, res nekaj povsem čudnega in nevsakdanjega. Le zakaj bi policisti opravljali svoje delo in ustavljali naključne voznike? On je vendar minister.

Foto: Facebook

Skupina OF igra predvsem za lastno veselje in za zaključene družbe, širša javnost pa jih bolj poredko sliši. Glede na to, da je v skupini slovenski minister, bi lahko svoj glasbeni talent izkoristil za samopromocijo, pa tudi za večjo priljubljenost in poznanost glasbene skupine. Pa vendar – le kaj bi se zgodilo, če bi slovenska javnost izvedela, da je v prostem času OF-ovec? Priljubljenost, sploh tista v glasbenih vodah, bi najverjetneje hitro upadla.

Dejstvo je, da povezanosti z OF ni mogoče zanikati. Tudi drugi mediji, ki so pretekla leta pisali o Koprivnikarjevi glasbeni skupini, so jih nedvomno povezovali z očitnim. Skupina je igrala in občinstvo zabavala že tudi ob praznovanju dneva OF ter tako počastila praznik. Izbrskali smo, da se je ravno to zgodilo pred nekaj leti. Še več, skupina OF je s koncertom počastila dan OF. Igrali so v prostorih Mladinske organizacije, imenovane Pri rdeči ostrigi, ki se nahajajo na Partizanski cesti v Škofji Loki. Preveč naključij?

A. L.

 

 • Anton

  Rok je glasba pisana na kožo slovenskim komunajzarem.

  • gorenc

   Rock glasba ni pisana na kožo komunajzerjem. Rock glasba je uporniška glasba,proti komu komunajzarji zganjajo upor?

   • Mojca pokraculja

    Zganjajo sovrastvo proti normalnosti in proti opoziciji, to je komunajzarska demokracija.

 • AlojzZ

  Ljubi SDSovci! Namesto reform blatite druge! To odbija ljudi. Ni čudno, da imate iz volitve v volitve manj ljudi.

  • gorenc

   Kakšne reforme pa so bile do sedaj? Nobene,problem v Sloveniji je, ker ljudje nočejo reform, zato raje podpirajo levičarje,ki so pripeljali Slovenijo v revščino.

  • Kerfatik

   ajde odjebi komunist zahojeni…

 • VERRZIFIKATOR

  Borat Kopriva

  OF(F) THE RECORD

  Pravijo, osebnost da je javna,
  fant čez dan nam pridno ministrira,
  v mikrofone se zvečer zadira,
  rad postal bi kajpak zvezda slavna.

  Pa se zvezda brčas mu umika,
  ni si fant pritrdil je na kapo,
  ko lovil je bil med petjem sapo,
  vsaj tako pripoveduje slika.

  Rutico samo si je privezal
  krog vratu, tako po pionirsko,
  ko zabrenkal pesmico je lirsko
  in potem še borbeno urezal.

  Zvezde se za vsak primer otepa,
  je previden tale zvezdnik slavni,
  blizu namreč je upravi javni,
  javnost pa neumna ni ne slepa.

  Da ne znašel kdaj bi se v zagati,
  ko bi kdo mu zvezdništvo očital,
  raje fant bo »off the record« rital,
  s tujim raje po koprivah mlati.

 • luckyss

  Ne razumem članka…
  Bi se skupina morda morala preimenovati v SS (sami starci) in skakati po odru z mrtvaškimi glavami v rokah ali kaj ?!
  Spet jamrate v tri krasne…

  • Krtača 20

   Popravek SDS – sami desni starci….

   • luckyss

    Samo Delamo Sranje..

    • slaipowi

     Sloveniji Delamo Sramoto…

   • traktor

    A kej boli, če si prtegnjen?

 • črnaovca

  Takrat so se policaji dogovarjali in to je odneslo vašega gorečega sindikalista. Tudi župan Postojne je bil pijan za volanom pa ne pišete da je star znanec policije, a je morda vaš in ga je treba skrivati

  • Stajerka

   Igor Marentič, 8.2.1967, Postojna, Rožna ulica 21, 6230 Postojna predlagatelj: Andrej Berginc in skupina volivcev
   to pa je nagrada: Andrej Berginc, POKLICNI PODŽUPAN
   no, to pa je mogoče ključ do zagonetke: Zadnjih 25 let je bil uslužbenec MNZ in kot pripadnik slovenske policije tudi aktiven udeleženec osamosvojitvene vojne za Slovenijo leta 1991. Zadnjih 12 let v Policiji je vse svoje znanje in delo posvečal problematiki beguncev in migrantov v Centru za tujce v Velikem otoku.

 • Grenze

  En trapast polanc sicer jih poznam in vem , da nimajo o glazbi prav veliko znanja in pojma so pa vsi ta levi lenuhi gotovo še kaj skadijo in poupcajo poupcajo pol so pa dobri za v rdečo ostrigo pa za Kordiša in Mesca in Loške falirane študentke in študente .

 • Waltter

  Članek je brezveze in njegov namen? To da so ga ustavili je imel srečo da ni kot ponavadi vlil malo več v sebe.
  Če bi pa novinar malo preveril kje in na kakšen način so ga ustavili bi pa bilo vsakemu jasno ko beli dan da gre za nastavljeno akcijo.

  • traktor

   Ah, dej no, njihovi policaji so hoteli svojga pizdeka naučit kozjih molitvic. Itak, da. To je bila čista rutinska kontrola.

 • Olga_10

  Si daje duška zaradi nesposobnosti pri pogovorih s sindikati? Se bo tudi tam skril za predsednika vlade? Ne bo sindikatom natočil čistega vina?
  Koprivnikar je navaden blefer! Ker pa je “naš”, misli, da si lahko privošči vse, tudi nasilje nad policijo! To, kar se je zgodilo ob policijskem preverjanju alkoholiziranosti njegove “visokosti” in s tem povezanim pogromom nad policijo, je sramota!
  Sama odobravam takšno delo prometne policije in to brez izjem! Alkohol in vožnja ne gresta nikoli skupaj! Minister Koprivnikar ni nobena izjema!

  • slaipowi

   Ti si res prepričana v to, da koga zanima kaj misliš? Polna d…., beri sama sebe.

 • Over Forty je danes že bolj “over fifty” ; )

  Da nekdo igra v prostem času v glasbeni skupini, ni nič spornega.

  Over Forty dve leti nazaj
  http://www.gorenjskiglas.si/article/20160629/C/160629789/1167/over-forty-ze-deset-let-

 • xtc

  Rdeč kreten.
  Seveda pa bi bilo zanimivo videti,kako bi Nemci gledali ,če bi jim po odru skakali kreteni našemljeni v Hitler Jugend on peli rock.

 • Aron

  Smo ze malo pozabili, da so polcaji Koprivnikarja ustavili namerno, po navodilih Gorenaka? Hehehe…

 • traktor

  Koprivnikar, boljše, da se držiš svoje skupine in igraš rock, minister si za en kurac.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!