[Video] Minister Logar Nemcu, poslancu SD: “To ni konflikt, to je najbrutalnejša vojna!”

Za poslanca SD Matjaža Nemca je vojna v Ukrajini zgolj konflikt. (Foto: STA)

“Gospod Nemec, to ni konflikt, to je vojna, to je najbrutalnejša vojna, ki mislim, da terja od vseh demokratičnih institucij, da jo tudi najstrožje obsodijo. Jaz te obsodbe z vaše strani nisem slišal. Slišal sem pa, citiram “Ne gre zanemarjati dejstva o vlogi Zahoda v tem konfliktu”. Oprostite, kakšna vloga Zahoda pa je v tem konfliktu? Kar je vloga Zahoda, je, da brani in pomaga Ukrajini obraniti demokratični svet,” se je zunanji minister Anže Logar ostro odzval na zavajanje poslanca SD Matjaža Nemca. 

Zunanji minister Anže Logar se je ostro odzval na zavajajoče trditve poslanca Socialnih demokratov Matjaža Nemca, da v Ukrajini poteka “konflikt”: “Kar se tiče vprašanja poslanca Nemca: Ne vem, če imamo enako barvo televizije in če imamo enake scene, ki jih vidimo vsak dan prek spleta. Gospod Nemec ves čas uporablja besedo “konflikt”.” Logar je povzel, da je jasno, da v Ukrajini ni konflikta, ampak vojna.

Ruska federacija je napadla neodvisno, samostojno, demokratično državo. Ruska vojska pobija nedolžno civilno prebivalstvo, strelja na civilne objekte. Po podatkih Rdečega križa poti za evakuacijo minira, jih nenehno obstreljuje, obstreljuje bolnišnice, obstreljuje šole in vrtce. “Gospod Nemec, to ni konflikt, to je vojna, to je najbrutalnejša vojna, ki mislim, da terja od vseh demokratičnih institucij, da jo najstrožje obsodijo.”

“Jaz te obsodbe z vaše strani nisem slišal. Slišal sem pa, citiram “Ne gre zanemarjati dejstva o vlogi Zahoda v tem konfliktu”. Oprostite, kakšna vloga Zahoda pa je v tem konfliktu?” Kar je vloga Zahoda, je, da brani in pomaga Ukrajini obraniti demokratični svet. Če pade demokratični svet na tej točki, si Logar ne zamišlja proste razprave v parlamentu. Ob tem je poslance pozval, da si pogledajo, kaj se trenutno dogaja v Rusiji, in jih vprašal, ali si to želijo.

Domen Mezeg