fbpx

Minister Logar ob obisku Izraela in ob evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov obiskal muzej holokavsta

Minister Anže Logar z izraelskim zunanjim ministrom Jairom Lapidom. (Foto: MZZ)

Ob evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov sem ob robu uradnega srečanja obiskal Yad Vashem, muzej holokavsta. Pretresljivo. Spomin na grozote, ki jih ne smemo nikoli pozabiti! 15 Slovencev, ti. pravičnikov med narodi, ima tam svoja obeležja,” je sporočil minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar ob obisku muzeja holokavsta.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je obisk začel s srečanjem z Lapidom. “Slovenija zelo ceni močne in prijateljske vezi z Izraelom. Tudi v prihodnosti bomo nadaljevali z rednim dvostranskim dialogom in sodelovanjem na novih področjih,” so na zunanjem ministrstvu v tvitu navedli njegove besede.

Vršilec dolžnosti direktorja Urada vlade za informacijsko varnost Uroš Svete in generalni direktor Izraelskega nacionalnega kibernetskega direktorata Jigal Uno sta ob tem danes podpisala memorandum o sodelovanju na področju kibernetske varnosti.

Image

Uroš Svete in generalni direktor Izraelskega nacionalnega kibernetskega direktorata Jigal Uno.

V okviru svojega obiska se je Logar sestal še s predsednikom izraelskega parlamenta Levijem in vodjo odbora za zunanje zadeve in obrambo Barakom, je MZZ še sporočil prek Twitterja.

Ob robu uradnega obiska je Logar ob današnjem evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov obiskal Jad Vašem, muzej holokavsta. “Pretresljivo. Spomin na grozote, ki jih ne smemo nikoli pozabiti! 15 Slovencev, t. i. pravičnikov med narodi, ima tam svoja obeležja,” je ob tem zapisal minister na Twitterju.

Image

Muzej holokavsta.

V torek bo zunanji minister obisk nadaljeval na palestinskem območju, kjer se bo srečal s palestinskim zunanjim ministrom Riadom Malkijem in palestinskim premierjem Mahamedom Štajehom, še piše STA.

Sara Kovač