fbpx

Minister Logar prevzel vodenje projekta predsedovanja Slovenije Svetu EU

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar. (Foto: STA)

Vlada je danes na seji za vodjo posebnega vladnega projekta predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021 imenovala zunanjega ministra Anžeta Logarja in razrešila dosedanjega vodjo Igorja Mallyja. Nova vlada je razrešila tudi druge člane skupine, ki ne opravljajo več svojih funkcij, in nanje imenovala nove.

Nova kadrovska struktura skupine, ki bo skrbela za predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021, je tako v skladu s sestavo nove vlade, ki je svoj mandat nastopila v marcu.

Člani ožje delovne skupine za predsedovanje so premier Janez Janša, ki skupino vodi, zunanji minister Anže Logar, finančni minister Andrej Šircelj, minister za javno upravo Boštjan Koritnik, državni sekretar v kabinetu premierja Igor Senčar, državni sekretar na MZZ Gašper Dovžan, generalni sekretar vlade Božo Predalič in stalni predstavnik Slovenije pri EU Iztok Jarc.

Vlada je določila novo organizacijsko strukturo za priprave in izvedbo predsedovanja Svetu EU ter ustanovila širšo delovno skupino, ki jo bo vodil Logar. Minister Logar je na položaju vodje posebnega vladnega projekta predsedovanja nasledil Igorja Mallyja, ki je bil državni sekretar v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca. Kot so sporočili iz vlade, bo imela projektna skupina še naprej naloge strokovne in administrativno tehnične pomoči ožji in širši delovni skupini, njene dosedanje naloge, ki so povezane s programom predsedovanja, pa se prenesejo na MZZ, še poroča STA.

Rok Krajnc