fbpx

Minister Logar se bo po primopredaji najprej slišal z zunanjimi ministri vseh sosednih držav, sledijo nujni ukrepi!

Anže Logar in Miro Cerar (Foto: STA)

Na MZZ je danes potekala predaja poslov med dosedanjim ministrom za zunanje zadeve dr. Mirom Cerarjem in njegovim naslednikom dr. Anžetom Logarjem, ki je napovedal, da se bo še danes slišal z zunanjimi ministri sosednjih držav, sledili pa bodo najnujnejši ukrepi, ki morajo biti sprejeti že danes ali jutri.

Na Ministrstvu za zunanje zadeve danes poteka primopredaja poslov med dosedanjim in novim zunanjim ministrom, dr. Mirom Cerarjem in dr. Anžetom Logarjem. Slednji je napovedal, da se bo še danes po telefonu pogovarjal z vsemi predstavniki slovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništev v Italiji, ki jo je pandemija novega koronavirusa v Evropi najbolj prizadela. Logar se namerava še danes slišati tudi z zunanjimi ministri vseh štirih sosednjih držav, Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, s katerimi namerava izmenjati stališča in pogledati stanje dvostranskih odnosov, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Logar se bo takoj lotil najnujnejših ukrepov, ki morajo biti sprejeti danes in jutri
Še pred tem bo na MZZ izmenjava stanja oziroma podrobna obrazložitev, “kje smo pri odnosih s sosedi pri ostalih vprašanjih na zunanjepolitičnem področju.” Sledili bodo najnujnejši ukrepi, ki jih “moramo sprejeti danes in jutri”, je v izjavi za medije dejal novi slovenski zunanji minister. Dodal je, da bo še nocoj potekal krizni štab za boj proti širjenju novega koronavirusa.

Izrazil je upanje, da je dosedanji minister za zunanje zadeve “zadevo pripeljal do te stopnje, da lahko zdaj normalno, hitro in učinkovito začnemo reševati probleme, ki so nastali pri morebitnih medsebojnih odnosih, pomoč našim izvoznikom in uvoznikom, gospodarstvu in vsem ostalim”, ki jih je kriza v zvezi s koronavirusno boleznijo 19 (covid-19) močno prizadela. Na vprašanje, ali pričakuje kakšna dodatna navodila za Slovence v tujini, predvsem tiste, ki so še v Italiji, je Logar odgovoril, da bo to po dogovoru z ekipo dosedanjega ministra in da mora najprej imeti vse podatke na mizi, preden bodo sprejeti nadaljnji ukrepi.

Anže Logar (Foto: STA)

Prek Twitterja pa se je nekdanji minister Cerar zahvalil vsem zaposlenim na MZZ, nasledniku Logarju pa ob tem zaželel veliko uspeha: “Vsi dosežki MZZ temeljijo na strokovnosti, profesionalnosti in predanosti vseh sodelavk in sodelavcev, tako v Sloveniji kot v tujini. Hvala vsem za vse, kar ste v tem času našega sodelovanja dobrega storili za naše državljanke in državljanke, za Slovenijo.”

Rok Krajnc