fbpx

Minister Mesec med službenim obiskom turističnega otoka Visa večkrat opažen na plaži!

Minister Luka Mesec je službeno pot na turistični otok Vis izkoristil tudi za zasebne užitke. (Fotomotaža: Demokracija)

Portal Siol.net je šel po sledi sporočila bralke, da je ministra za delo in podpredsednika vlade Luko Mesca konec avgusta večkrat opazila na plaži na hrvaškem otoku Vis. Zato so preverili, ali je bil tam na dopustu ali je na Vis morebiti odpotoval službeno.

Z ministrstva za delo so sporočili, da se je “minister Luka Mesec udeležil Zelene akademije. S strokovnjaki in kolegi iz regije so se pogovarjali o različnih tematikah od zelenega prehoda do ekonomske demokracije. Na konferenci je med drugim predstavil koncept ekonomske demokracije, ki tudi pri nas, sodeč po nekaterih javnih odzivih politikov in širše javnosti, še vedno ni najbolje razumljen in poznan.”

Zelena akademija sicer poteka vsaki dve leti. V okviru konference je kot govorec minister sodeloval na treh panelih. V soboto so razpravljali o zelenih politikah v Evropi in na območju Balkana. Govorec je bil tudi na ponedeljkovem panelu, kjer so razpravljali o ekonomski demokraciji in samoorganiziranju. Zadnji dan pa je predstavil ameriški model ESOP. Gre za model notranjega lastništva v podjetjih, ki ga bomo v kratkem v obliki zakona predlagali tudi v Sloveniji. V okviru konference so prosti čas seveda izkoristili tudi za bolj neformalno druženje z udeleženci.”

Luka Mesec je sicer koristil dopust med 25. in 28. julijem, še dodajajo na Siol.net.

Spomnimo še, da je vladna ekipa še pred nastopom obljubila, da poleti ne bo časa za počitnice, saj jih čaka trdo delo. Nato smo večkrat videli premierja Roberta Goloba in ministre na hrvaški obali, medtem ko je državo razjedala inflacija in draginja energentov. Spomnimo tudi, da so predstavniki “nevladnih” organizacij po zmagi na volitvah odšli po svetu na potovanja po rajskih plažah in pili koktejle na račun davkoplačevalcev. “Fajtamo naprej“, je bil njihov slogan.

Foto: Instagram

Moja Dolenjska