fbpx

Minister Počivalšek postal žrtev udbovskih metod – globoka država se mu maščuje s kazensko ovadbo!

Zdravko Počivalšek (Foto: STA)

Zdravka Počivalška in glavno tržno inšpektorico je doletela kazenska ovadba. “Zlorabe represivnega aparata za zaščito socialistične oblasti presegajo vse meje dobrega okusa. Ni dneva, ko policija, NPU ali inšpekcije ne bi preganjali opozicije. Ko izgubijo oblast, bo res treba poloviti odgovorne, sicer se to nikoli ne bo nehalo,” potezo kritično ocenjuje Tomaž Štih.

Zdravko Počivalšek in glavna tržna inšpektorico Andrejka Grlić sta bila kazensko ovadena. Anonimno kazensko ovadbo bi naj po poročanjih nekaterih slovenskih medijev vložili tržni inšpektorji, toda vse bolj kaže, da je zadaj politični motiv globoke države in discipliniranje Počivalška z represivnimi metodami, saj je zavrnil ponudbo predsednika LMŠ Marjana Šarca, da bi se mu Počivalšek s SMC pridružil na skupni listi za predčasne volitve. Kot je znano se SMC pogaja za vstop v novo vlado s povabilom SDS, poleg pa so se odzvali tudi v DeSUS ter NSi.

Tomaž Štih pa je v svojem kritičnem odzivu na Počivalškovo ovadbo zapisal, da se kriva kazenska ovadba lahko kaznuje z zaporom. “Uradniki, ki to izvajate, si zaščitite hrbet. Pustite jasno sled in shranite dokaze o krivdi tistega, ki je to naročil. Dokazana zloraba uradnega položaja prinese kar nekaj let v ječi,” Štih. V 288. členu Kazenskega zakonika je jasno zapisano, da kdor nekoga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let. Enako se kaznuje tistega, ki podtakne sledove kaznivega dejanja ali kako drugače povzroči, da se uvede kazenski postopek za kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zoper nekoga, za katerega ve, da ga ni storil.

Antijanšizem je dajal politično moč levici 30 let, temu sedaj hoče Zdravko Počivalšek narediti konec
Politična levica je gradila svojo politično podobo na antijanšističnem delovanju v celotnem času slovenske samostojnosti. Po smrti Janeza Drnovška niso našli karizmatičnega političnega voditelja na levici, zato so poskusili so s politiko novih obrazov, ki pa so se na koncu vedno izjalovili.Drnovšek je v svojih vladah vedno imel vsaj eno desno usmerjeno stranko. To sedaj po dolgih letih želi spremeniti Zdravko Počivalšek. V svojih izjavah po odstopu vlade je večkrat dejal, da mora biti vsem v interesu, da se sestavi nova vlada, ne glede na to, kdo bo njen predsednik. Njegovo mišljenje so podkrepili tudi ugledni intelektualci, ki so s pismom Pobude za vključujočo in operativno koalicijo pozvali večino strank v parlamentu, da temu naredijo konec.

Prvopodpisani dr. Mark Boris Andrijanič, dr. Jerneja Penca, Igor Masten, dr. Romana Jordan, dr. Jernej Letnar Černic in mag. Tanja Porčnik. Ali bo po pozivu intelektualcev končno v Sloveniji prevladal razum in bodo politične stranke na prvo mesto postavile interese države? (Foto: STA, Twitter)

Predčasne volitve so vedno skuhale izrazito levo usmerjene vlade
V Sloveniji so bile v preteklosti politične krize. Ne glede na vse, se je bilo v 90. letih prejšnjega in v prvem desetletju novega tisočletja devetdeset predstavnikov ljudstva sposobnih dogovoriti za novo vlado. Ta trend se je prenehal, ko so bile na oblasti izrazito leve vlade Boruta Pahorja, Alenke Bratušek in Mira Cerarja. Vse tri vlade so odpeljale državljane na predčasne volitve, Slovenijo pa spremenile v podobo italijanskega političnega cirkusa.

Posledice krive ovadbe so zapisane v 288. členu Kazenskega zakonika. (Foto: posnetek zaslona/Kazenski zakonik)

Luka Perš