Minister Počivalšek postal žrtev udbovskih metod – globoka država se mu maščuje s kazensko ovadbo!

Zdravko Počivalšek (Foto: STA)

Zdravka Počivalška in glavno tržno inšpektorico je doletela kazenska ovadba. “Zlorabe represivnega aparata za zaščito socialistične oblasti presegajo vse meje dobrega okusa. Ni dneva, ko policija, NPU ali inšpekcije ne bi preganjali opozicije. Ko izgubijo oblast, bo res treba poloviti odgovorne, sicer se to nikoli ne bo nehalo,” potezo kritično ocenjuje Tomaž Štih.

Zdravko Počivalšek in glavna tržna inšpektorico Andrejka Grlić sta bila kazensko ovadena. Anonimno kazensko ovadbo bi naj po poročanjih nekaterih slovenskih medijev vložili tržni inšpektorji, toda vse bolj kaže, da je zadaj politični motiv globoke države in discipliniranje Počivalška z represivnimi metodami, saj je zavrnil ponudbo predsednika LMŠ Marjana Šarca, da bi se mu Počivalšek s SMC pridružil na skupni listi za predčasne volitve. Kot je znano se SMC pogaja za vstop v novo vlado s povabilom SDS, poleg pa so se odzvali tudi v DeSUS ter NSi.

Tomaž Štih pa je v svojem kritičnem odzivu na Počivalškovo ovadbo zapisal, da se kriva kazenska ovadba lahko kaznuje z zaporom. “Uradniki, ki to izvajate, si zaščitite hrbet. Pustite jasno sled in shranite dokaze o krivdi tistega, ki je to naročil. Dokazana zloraba uradnega položaja prinese kar nekaj let v ječi,” Štih. V 288. členu Kazenskega zakonika je jasno zapisano, da kdor nekoga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let. Enako se kaznuje tistega, ki podtakne sledove kaznivega dejanja ali kako drugače povzroči, da se uvede kazenski postopek za kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zoper nekoga, za katerega ve, da ga ni storil.

Antijanšizem je dajal politično moč levici 30 let, temu sedaj hoče Zdravko Počivalšek narediti konec
Politična levica je gradila svojo politično podobo na antijanšističnem delovanju v celotnem času slovenske samostojnosti. Po smrti Janeza Drnovška niso našli karizmatičnega političnega voditelja na levici, zato so poskusili so s politiko novih obrazov, ki pa so se na koncu vedno izjalovili.Drnovšek je v svojih vladah vedno imel vsaj eno desno usmerjeno stranko. To sedaj po dolgih letih želi spremeniti Zdravko Počivalšek. V svojih izjavah po odstopu vlade je večkrat dejal, da mora biti vsem v interesu, da se sestavi nova vlada, ne glede na to, kdo bo njen predsednik. Njegovo mišljenje so podkrepili tudi ugledni intelektualci, ki so s pismom Pobude za vključujočo in operativno koalicijo pozvali večino strank v parlamentu, da temu naredijo konec.

Prvopodpisani dr. Mark Boris Andrijanič, dr. Jerneja Penca, Igor Masten, dr. Romana Jordan, dr. Jernej Letnar Černic in mag. Tanja Porčnik. Ali bo po pozivu intelektualcev končno v Sloveniji prevladal razum in bodo politične stranke na prvo mesto postavile interese države? (Foto: STA, Twitter)

Predčasne volitve so vedno skuhale izrazito levo usmerjene vlade
V Sloveniji so bile v preteklosti politične krize. Ne glede na vse, se je bilo v 90. letih prejšnjega in v prvem desetletju novega tisočletja devetdeset predstavnikov ljudstva sposobnih dogovoriti za novo vlado. Ta trend se je prenehal, ko so bile na oblasti izrazito leve vlade Boruta Pahorja, Alenke Bratušek in Mira Cerarja. Vse tri vlade so odpeljale državljane na predčasne volitve, Slovenijo pa spremenile v podobo italijanskega političnega cirkusa.

Posledice krive ovadbe so zapisane v 288. členu Kazenskega zakonika. (Foto: posnetek zaslona/Kazenski zakonik)

Luka Perš

 • janko

  Že dolgo sem imel v mislih povedati tole: Počivalšek je pameten in pravi Slovenec!
  Globoka država naj si ne predrzne več nobenega udbo prijema! Več kot dovolj je bilo vsega! Več kot zaslužijo si Ceausescijev romunski scenarij! Nikoli več naj ne prdnejo! Vsaka akcija izzove reakcijo.

  • macon

   Ma je en krulac. Kdo je že zaposlil Špelo Kučan v gospodarski sekciji diplomatskega predstavništva v Švici, čeprav je izpolnjevala točno 0 pogojev (profesorica španščine) in se potem spakoval, da ni vedel, da je kučanova hči?

   Enako ste navijali za Borata kot predsednika, ko sta bila v drugem krogu predsedniških volitev dva komunajzarja- en ortoboljševik in kaviar maneken, obadva pa enako nesposobna. Priznam, da Borat kot presednik vsaj ni boljševiško žaljivo vulgaren.

   Tako ste obupani, da navijate že za komunajzarje, če pokažejo drobec razuma in ponudijo malo dialoga. Klinc jih vse gleda mafijaše.

   • Lustrator

    Drži. Tudi sam sem med takimi, ki v naši totalitarno deformirani družbi proslavljam že vsako nianso odklona od radikalno komunistične agende. Tako Partija kakor njeni podporniki so se namreč v minulih 10 letih tako radikalizirali (kar ne pomeni, da prej niso bili radikalni – glede boljševistične pobesnelosti smo namreč na čelu Evrope že od osamosvojitve dalje), da čutim potrebo vsaj pohvaliti vsakega komunajzla, ki se radikalizira z nekoliko manjšo stopnjo od večine.

    Ja, obupal sem in si iščem veselje že v najmanjših žarkih upanja…

    • macon

     Ja, to pa razumem.

   • RATATA

    Kriterij na dnu in na psu, kot se vidi v prvih razredih OŠ, kjer so po trije, štirje shiptarji… veš kako so veseli naši otroci, ko se naučijo kako se po shiptarsko reče “ime mi je” … ali pa “dobro jutro” … vsak dan kaj novega, še ob koncu prve konference…. in to pri uri slovenščine.

    • macon

     Jaz sem se v vojski naučil po šiptarsko čiu in čiuša nona. :)

     • RATATA

      I ja! Pa çiusha muatra… in bilish mi pulla…
      So mi pa v skupinskem pretepu zlomili rebro 3 dni pred skidanjem, ko so nas pričakali v krugu kasarne po vrnitvi iz grada prijatelji šipca, ki sem ga u gradu zagrabil za vrat ker mi je nekaj sikal.
      Še vedno mi rebro ven štrli hehe

   • janko

    Osebno ne razumem nobenega komyja, niti lewuharja. V tem političnem polu ne vidim ničesar pozitivnega, samo negativno.
    Vesel bi pa bil, če bi kdo od njih spregledal in iskreno “prestopil”.
    Glede izida na morebitnih naslednjih volitvah me pa skrbi. Se bojim, da je še vedno preveč Slovencev apatičnih, “prisklednih” in nepoučenih.

    • Anton

     Kar pouči ji vsevednež, če imaš Boga na svoji strani, če niso to le farji.

 • FORT WORTH

  Vsako predvolilno torpediranje SDS in JJ s strani prebranih yugo politikov ne prinasa vec zeljenih rezultatov.
  Na muhi je Pocivalsek, predsednici Desusa so iz preventive ze grozili s smrtjo…
  Zgleda, da so se tvorci globoke drzave, kar jih se je izpeli in, da povratek na staro stanje postaja znanstvena fantastika.
  S takim ravnanjem zagajo vejo na kateri sedijo.

  V sarcevem mandatu je bilo odpisanih 50 mio € yugo managerju Jankovicu.
  Logar je izbrskal afero o pranju denarja za 1 mlrd € in se in se.
  Novica neusmiljeno maltretirajo, ker nekaj ve…
  Volivci to vidijo in slisijo.
  Aja, in resnica vedno zmaga.

  • zaslosds

   To bo potrebno temeljito očistiti

   • Anton

    Čisti pred svojim pragom!

  • kokobily

   Žal, je ta VEDNO vedno zeeloo daleč….

  • tomven

   Upam!!!!

  • Anton

   Ameri ste desetkrat slabši od jugo.

 • Lustrator

  Slovenija potrebuje več zdravorazumnikov kalibra Tomaž Štih. Še vedno gojim upanje, da se nekega dne vrne in aktivno pomaga pri rešitvi naše intelektualno osiromašene domovine bodisi kot politik ali drugače.

  • Ros

   Če vidiš, da svojim nastavljenim kadrom grozijo s tožbami in smrtjo. Kdo si želi takšne službe, če je dovolj sposoben, da lepo živi?
   Kdo podpira takšno “oblast”, ki vsakega, ki opravlja svoj poklic, čez nekaj let popljuva, preganja, celo zapre ali umori? Saj to je organiziran kriminal.
   Pa razumem, da so centri moči, interesi, boj za prestiž, škodoželjnost ipd.
   Ampak. Saj smo ljudje. Zakaj to dovolite?

 • Andrej

  Pa tako lepo so inšpektorji leta in leta spali spanje pravičnega. In ravno zdaj, ko Šarcu in levakom resnično voda v grlo teče, so jih pa zbudili. A zdaj razumete, zakaj sovražijo Janšo? Delat morajo. Pa ne karkoli, delat morajo sumljive posle.

  • Joc 52

   in če nimajo nič drugega žrtvujejo svojo inšpektorico z diplomo iz pal (srb. naselje blizu SA)

 • Anton

  Zakaj je pa samo SMC na tapeti? Desus pa ni problem za komuniste?

  • Vera

   Nobena stranka,ki želi Sloveniji dobro,ne bi smela biti tarča napadov iz leve strani .

   • Anton

    Na guglu si oglej ,, MUČENIŠKA POT K SVOBODI” mogoče ti bo potem kaj bolj jasno, kdo sme in kdo ne sme.

  • lokec

   Morajo imeti rezervo.

  • šmentanamuha

   Zato ker je to Cerarjeva stranka. Malemu Cerarju pa so dali jasno vedeti, da mora poplačati svoj dolg do udbomafije. Občutek imam, da bo tastari Cerar kandidiral za predsednika države, ko recemu Pahorju zbogom. Ve se, čigav je on.

   Zadnjič sem videla en oglas na YT s starejšim Mirotom in sem razmišljala, kaj to pomeni. Zdajle mi je kliknilo. Tamlajši predsednik in minister vlade, ata pa predsednik države.

  • Maksimiljan Pritržnik

   Kako DeSUS ni problem za komuniste?, si pozabil grožnjo s smrtjo predsednici stranke DeSUS, Pivčevi?

   • Anton

    U pa res… old bojsi se bojijo za oblast. Vendar brez strahu, Matilda jih bo prehitela.

    • Anton

     Pazi se Bog je pravičen in neodvisen od tvijih kratkih možgan.

   • Anton

    HA HA HA HA HA!!!!!!!!!

  • Anton

   Tam imajo itak pol 50% svojih.

 • JANEZ GUS

  S prvim dnem,ko jj prevzame oblast je treba začes lovit rdeče lopove.Veliko jih bo pobegnilo.,toda ne za dolgo.Zdaj rdeča banda krši ustavo dnevno.Zakaj opozicija ne pozove ljudi na ulice.

  • Stajerka

   ….to bi bila največja napaka v tem trenutku……s to potezo bi anarhisti dobili priložnost in veter v jadra……

   • JANEZ GUS

    Kaj bi naredila ti.Enkrat smo se s to bando že najebal in vidiš,kam so nas pripeljali.

 • tomven

  Počivalšek ni nikakršna perla ali nedolžna ovčka, samo tole je pa podobno kot Gestapo. Kar nekaj na silo z montirat in sprocesirat. Nisem mislil, da bo kdaj to izrekel: Počivalšek, ne daj se!

  • radames

   Seveda ni perla, zelo važno pa je, da je to maščevanje za pogovore z Janšo za vstop v njegovo vlado. Rdeči gredo preko trupel, ker mislijo, da so si z neko revolucijo pridobili oblast do konca vseh vekov.

 • terminalar

  Strinjam se s kolegi na forumu, da je temu treba narediti konec, ko se zamenja oblast, vendar se zavedam, da je mafija, ki nam vlada, izredno bogata. Posedujejo vse, od gospodarstva, sodišč, medijev, inštitucij etc. in česar še nimajo, z lahkoto kupijo.
  S pesimizmom pričakujem eventualno desno koalicijo. Naslednji dan po ustoličenju je na cesti lahko revolucija, kakršno pomnimo iz Maribora.

  • mginko

   Cca 800.000 nevolivcev je z bojkotom volitev izvolilo to rdečo golazen.Sedaj naj požirajo ta d…brez jamranja, če mislijo še naprej biti nedržavljani udbomafijsko ukradene države. Murgle vas majo rade.

   • terminalar

    Smo v istem čolnu, stari…

 • Hribouc

  Udbokučanistična greznica pušča na vseh koncih.
  Kriminalci bodo ostali na suhem, razen ,če Putin napade Črno goro, če izbruhne Etna
  in Stromboli.
  Revolucionarji zapuščajo svet brez spovedi in brez svetega olja.
  Donald bo zmagal, če ga ne bo kak pijani jager snel z govorniškega odra.
  Kučan je tok zmešan, da je nakazal, da je tud Janez lahko precednik vlade, torej brez, da se je pomaknil v sredino.Kaj ga NSI serje potemtakem?
  Folk je nažrt usega, tut Vatikana in socialista Bergoglioneja.
  DOVOLJ.JE.SI.

  • Anton

   Potem boš pa spet jokal, da so sodišča pristranska!

 • Viktorh

  Tito – partija, po titu – tito.
  Sram nas je lahko, da si dovolimo, da nas stari kriminalci, potomci komunističnih zločincev še vedno ustrahujejo. Očitno je čas za kontra revolucijo

  • terminalar

   Daj, ne pametuj. Kaj si dovolimo, kdo si dovoli? V 75 letih so si nagrabili toliko, da ne znaš prebrati številke.

   • Viktorh

    Da, maister, ti že veš.

   • Anton

    Raje pokažite svoje številne boste boj verodostojni.

  • Anton

   Saj za drugo vam ni mar, na kar vas še papež opozarja, a vas še vedno žeja po krvi.

 • Ivan Ivanovič

  Dajmo, hlapci! Začnite se obnašati kot suvereni državljani. Takoj v akcijo: ovaditi odgovorne za lažne obtožbe. In potem gledati pod prste odgovornim za preiskavo. Zahtevati prioritetno preiskavo. Gre za ustavno demokracijo in pravno državo.
  Smrt fašimafijaštvu! Svobodo narodu!

  • šmentanamuha

   Prav imaš.

 • rubec

  Ni povozilo tebe ampak je povozilo tiste, ki mislijo, da so povozili tebe. Ti si čudovita oseba oni pa ne.

 • radames

  Že včeraj sem napisal, kar sem sinoči slišal v TV Dnevniku RTV: Počivalšku so nastavili mino, ker se pogaja z Janšo o vstopu v njegovo koalicijo. Simptomatično je, da je to “vest” pripravilo TVD ropotalo, Evgenija Carl. Takrat takoj veš, da je to mina.

 • Rožle

  A zato, ker je pa Kućanovi Špeli šiht zrihtu .. ga ni pa noben lewak ovadil .. ?

 • RATATA

  Grlićka, uvajalka elektronskih blagajn po osnovnošolskih “bazarjih”, kjer so šolarji prodajali lastnim staršem lastne izdelke je sekret od sekretaste babe itak,
  toda
  tudi mamlej pučivaušk je svojga gnarja vreden!!
  Kje pa je njegov betrigarski kamerad, ki ga je za par dni navlekel na ministrstvo v prejšnjem mandatu, kljub temu, da je bil dolžan 5 mio??!??
  Itak se je aktiviral, da bi slovenski turizem združil pod eno streho – mafijsko!!

 • stajerc5

  Poglejte paniko pri rdecih glistah, partija klice in yugoslenci se zbirajo na partijskih sestankih:
  “”Danes ob 17. uri bo v atriju ZRC SAZU okrogla miza o tem, ali je lahko Slovenija še naprej brez vizije. Na pogovoru, ki ga bo vodil naš yugourednik Grega Repovž, bodo sodelovali Jože Damijan, Bogomir Kovač in Dušan Plut. Uvod v razpravo bo imel Milan Kučan.””
  Bulja radi, auuuuuuu….

 • alojz

  Levi in desni so preteklost. Zdaj so “ZA SLOVENIJO” drugi pol pa “ZA MAFIJO”.
  Bomo videli v katero smer nas bo potegnilo.

 • crniocar

  Ivan jih bo prizemljil, tako kot si zamišlja! Zdravko bo uspel turizem razširiti z Madžari, ki bodo vse odkupili. Tukaj sta z Ivanom na isti valovni širini! Pozamenjali bodo kup posameznikov na ministrstvih, nekaj mesecev bodo delovali, morda celo do konca mandata, ker se posamezniki ne bodo več upali nasprotno glasovati, tako kot Polnar in njemu podobni v prejšnji koaliciji! Ali preprosto, za stolček se jim gre in to je vse od njih!

 • Freiherr

  Kolko dokazov folk se potrebuje, da koncno spregleda in spozna kam pes taco moli?
  Ni teorije, da bi Jansa sestavil vlado….

  • aatiduj

   Ne kliči vraga !

  • Rožle

   Važno, da jo v praksi sestavi …

  • radames

   Morda jo bo – sem optimist -, a jo bodo kmalu zrušili.

   • radames

    Eden mi odgovarja na zgornji post. Nič ne bo, zgaga. Blokiran si!

   • RATATA

    potem je sploh škoda izgubljat čas! Kratki vek bo zopet prišel prav pokomunistom za deset letno izgovarjanje na to obdobje!

 • šmentanamuha

  Če je Počivalšek res dal dvojko Šmarnci, pol je za par klinov zlezel višje na moji lestvici. Zato je bil potreben pogum, saj ga v hrbet gledajo udbokučanisti z naperjeno puško. Bravo za pogum, gospod Počivalšek.

  • RATATA

   Eh,… ko me je komandir čete, poručnik videl, da kadim Lord, mi je dejal:
   “pušiš Lord, a živiš ko qrac!”

 • DOMOVINSKA LIGA

  Aparata za zaščito socialistične oblasti in njenih lopovov bo slej ko prej začel pobijat, kot je to že počel.

  • Simon Rožič

   …bojim se, da res! Ne poznajo meja, ko gre za njihovo rit!

 • Ros

  Kakšni pritiski, s policijo, ovadbami in ne vem čem vse. Ko se je sam premije Marjan Šarec odločil, da bo odstopil. In ko so na levi politični opciji izbrali predčasne volitve, ki ne bodo v njihovo korist.
  Slovenija je demokratična republika. V demokraciji se pogaja in sodeluje. Ne izključuje.
  Saj imamo urejeno državo. Lahko imamo še lepšo in še bolje urejeno.
  Ne krivite opozicije za lastne napake. Saj smo ljudje.
  Življenje ni propaganda. Odkrito se moramo pogovoriti o pomembnih temah. In to ni boj, kdo bo koga premagal. Ampak sodelovanje. Ker nismo tako močni, kot izgleda. Ne levi, ne desni.
  V zadnjih 30 letih smo se komaj izognili vojni. Komaj smo se uprli nasilju, kriminalu, revščini.
  To stanje nima smisla. Ceno plačujemo vsi, dobička pa ni.

 • Simon Rožič

  Samo vprašam se, kako zelo rad moraš imeti to svojo domovino, da prenašaš te podle,
  nizkotne udbovske udarce vsak dan, 30 let? Samo človek iz jekla, s srcem, ki bije
  za Slovence, to zmore! Zapomnite si te besede, ne bo vam žal!

  • aatiduj

   Delim s tabo.!
   To se tudi jaz večkrat vprašam.

   • Simon Rožič

    …hvala!

 • Rožle

  Zdej ga je na J … ne bo mogu nič več počivat .. bo treba delat ..

 • Vana

  Jaz samo srčno upam, da se bo izšlo. . . . . .kajti nepravilnosti in goljufij se je nabralo veliko . Le, če bodo vsi tile, ki sedaj poizkušajo sestaviti vlado , držali besedo

  https://www.finance.si/8957908/Koliko-berdajsev-se-mrgoli-po-drzavnih-podjetjih?utm_content=link_11&utm_medium=email&utm_campaign=pismo_urednika&utm_source=mid7897&f_tid=5e246815e4e2f557e690b718afa54dd7