Minister Poklukar, ali hrvaško školjčišče v slovenskem morju ni v pristojnosti slovenske policije?! Ob odgovoru Šarčevega ministra boste zgroženi!

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar (Foto: STA)

Da je meja med Slovenijo in Hrvaško dokončno določena in v praksi uveljavljena, je po razsodbi arbitrarnega sodišča zelo rad poudarjal nekdanji predsednik vlade Miro Cerar. Danes z enako zavzetostjo to razlaga tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. “Slovenija spoštuje razsodbo arbitražnega sodišča in jo tudi izvaja,” je nedavno dejal.

Glede zadeve je poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovil pisno poslansko vprašanje. “In če izvajanje razsodbe arbitražnega sodišča pomeni, da ima Slovenija jurisdikcijo nad celotnim ozemljem in morjem, ki ju je pridobila po razsodbi, mar to potem ne pomeni tudi, da bi morala Hrvaška po arbitražni razsodbi vsa svoja školjčišča umakniti iz slovenskega morja? Najbrž že, če pa tega Hrvaška ni storila sama, bi morala ukrepati slovenska policija in školjčišča porušiti,” je zapisal Mahnič. A nič od tega se do danes ni zgodilo.

Slovenija pod vodstvom Šarčeve vlade še vedno tolerira hrvaško školjčišče v slovenskem morju
V nadaljevanju je Mahnič izpostavil primer hrvaškega školjčišča, ki ga Slovenija pod vodstvom vlade Marjana Šarca še vedno tolerira: “Zakaj še vedno tolerirate hrvaško školjčišče v slovenskem morju? Če bi res izvajali sodbo arbitražnega sodišča, ali se vam ne zdi edino primerno, da bi morala školjčišče umakniti Hrvaška ali Slovenija?”

Poslanec SDS Žan Mahnič. Foto: STA

Namesto da bi prevzel odgovornost, se minister ogiba pristojnosti
Saj ni res, pa je, bi lahko dejali ob branju odgovora ministra Poklukarja, ki je zapisal: “Gojenje školjk v slovenskem morju in nadzor na tem področju ni v pristojnosti policije.” Če gojenje školjk s strani Hrvatov v slovenskem morju in nadzor nad tem območjem ni v pristojnosti slovenske policije, ali lahko potem upravičeno sklepamo, da lahko državljan brez težav goji solato na vrtu svojega soseda, slednji pa bo ob prijavi zaman čakal na odziv policije, saj ta pač ni pristojna za gojenje solate?

Foto: epa

Plovila hrvaških varnostnih organov so v slovensko morje od nastopa mandata do 13. junija vplula kar 1.007-krat
O tem, koliko Hrvaška (ne) spoštuje razsodbo arbitražnega sodišča, Slovenija pa je pri vsem skupaj precej nemočna, pa ne pričajo zgolj pogosto izražena stališča hrvaških predstavnikov v javnosti, kako je arbitraža zanje mrtva, temveč tudi dejstvo, ki ga je ob pisnem poslanskem vprašanju razkril minister za notranje zadeve, to pa je, da so od njegovega nastopa plovila hrvaških varnostnih organov v slovensko morje vplula kar 1.007-krat! “A kljub temu, da je slovenska policija po ministrovih besedah na vsa vplutja hrvaških varnostnih organov ustrezno reagirala in izvedla postopek v skladu z zakonom, se zdi, da gre pri vsem skupaj za Sizifovo delo – slovenska policija reagira, Hrvati pa opozorila vsakič znova preprosto preslišijo,” je komentiral ministrov odgovor Mahnič.

Rok Krajnc

 • Garbage man

  Sosedov maček bi bil boljši minister, pa še zgleda normalno in ne strašljivo neumno

  • macon

   Tip izgleda kot postarani Jim Carrey iz filma Butec in Butec. Frizura, očala in goveji ksiht so zelo podobni.

 • samsara

  Glede na vsa doslej ugotovljena in znana dejstva o dotičnem tovarišu, ministrantu Marjana Šarca Marionete, njegov odgovor v resnici prav nič ne preseneča. Lepo se ujema in izpolnjuje skladno celoto.
  Podn press

 • rubec

  Slovenija je kapitulirala oz.katapultirala. Nekaj od tega sigurno.

  • RATATA

   Namesto da bi repetirala!

 • xtc

  Kaj vam zadeva pove?
  Prvič,SLO levaki so navadne piz**** ,ki si ne upajo nič in z lažnivo propagando nategujejo svoje ovce,kako so premagali Hrčke,v resnici pa Hrčki počno kar hočejo,ker SLO leve p*** neupajo nič.
  In drugo SLO levaki vedo da so izgubili proti Hrčkom vse in ni nobenih šans za uspeh seveda pa lažejo in zavajajo.

  • tretjerazredni

   V glavnem, slovenci smo pod, hrvati so edini dobri, slabo nam delajo zato ker smo taki butli in si pravzaprav celo želimo hrvaško hegemonijo, le da nismo iskreni do sebe in nam morajo tudi to povedati na tisoč in en način, hrvaška naveza nam že 30 let pere možgane z istimi kozlarijami.

 • Lisjak

  Potrebno se je vprašati kaj imajo hrčki v rokah,da nas držijo za jajce?

  • xtc

   Ne nas leve,leve.

  • tretjerazredni

   Verjetno so vzeli za talce velike slovence, po rodu iz Hrvaške. Redko kateri ljudje so tak podn, da zatajijo svoje prednike, ni mi jasno edino zakaj želijo hrvati živeti v dveh katolibanskih džamaherijah.

 • Janez Korenjak

  Naloge slovenske policije:
  – umori po naročilu: kdor se upira (npr. plačevanju davkov), ga lahko pri tem tudi ustrelimo;
  – inkasantstvo: jebanje v glavo državljanov in zbiranje velikih glob za majhne prekrške;
  – prikrivanje kaznivih dejanj in obračanje glave vstran;
  – lezenje v rit politiki, da lahko obdržijo službo;
  – sodelovanje pri trgovini z drogami (glej Novič, Kemijski inštitut in Balkanski bojevnik);
  – procesiranje vseh, ki kritizirajo zgornje navedbe…

  …itd. Seznam je še daljši. Je to še policija ali gre le za cenene cipe v službi mafije?

  • tretjerazredni

   Odvisno od občinskih šerifov verjetno, kateri politični direktorji plačujejo vse v kraju, tudi oni so samo ljudje in želijo imeti po šihtu doma mir.

 • RATATA

  Kaj pa ste izdajalske qrbe poslale v debelem špehu papirjev Memoranduma k sporazumu o določitvi poteka meje med RS in RH!
  No, odločba arbitražnega tribunala je itak nična in ne obstaja, tudi zaradi vele LAŽI o sočasni osamosvojitvi RS in RH!!
  Le bebavi zahteva uveljavitev!!

  • tretjerazredni

   Jaz sem vedno mislil, da so Butalci samo dobra pripovedka, ampak hrvaška sova si je prišla gor, da smo res tako zabiti in morajo samo lagati tako kot želimo mi slišati, pa jim vse verjamemo.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKORKOLI !
  JUTRI, V SOBOTO 20.7. 2019 – JE V – B O V C U
  LETNI SHOD
  ČLANOV IN PODPORNIKOV NAJBOLJŠE SLOVENSKE STRANKE – SDS !
  Jaz
  Janez KEPIC-KERN – SEM PODPORNIK – – OK – SDS- ja !
  In bom
  seveda – tam – v BOVCU ! Se vidimo – v BOVCU ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Antonius

  Počasi bo treba hrvaško zajebavanje v piranskem zalivu pravilno oceniti in k veleizdajalcu prišteti še vse tiste sLOVENCE, ki hodijo dopust preživeti na hrvaško morje.
  Morda bi bil izpad turističnega zaslužka že po eni sezoni dovolj, da bi se Hrvati do nas Slovencev bolj odprto in pošteno obnašali.

  • xtc

   Osebno bi stvari vedno zastavljal malce drugače.
   Načeloma se strinjam z navedenim,a naj opomnim nekaj stvari.
   Vsi tisti,ki smo še za časa SFRJ delali na gradbiščih po Yugi,smo odnos kako nas gledajo ostali zelo dobro izkusili,daleč od idiličnosti o kateri razpredajo levi.
   Nadalje ob tvojem komentarju ob njega spoštavanju pa naj te opomnim na par bolečih resnic pred katerimi si Slovenci zelo radi zatiskamo oči.
   Ker sem imel poslovno čast sodelovati tudi z nekaterimi Hrvati,o večini imam dobro mnenje,pa naj opomnim na nekaj, v letih 88-91 smo poslovno sodelovali z starši najmlašega in Franeku najljubšega varnostnika,katerega brat je bil pri specialni policiji in nato pri Oluji v Kninu.

   Zelo dobro smo sodelovali,a vendar je treba besede šefa familje vzeti z resnim ramislekom,ki so dejansko resnica,pa četudi si lažemo in sprenevedamo.
   Ko smo sedeli pri večerji v njihovi jedilnici nam je šef oče zelo lepo rekel tole;”E moji Slovenci dobri i pošteni ste nam ljudi,ali ovo vam ne valja,opet ste izpali pizde i izbrali KOMUNISTU KUČANA,ovo neče biti dobro”.
   In druga stvar “”niste loši ,ali znate koliko naše nedužne brače je pobijeno kod vas od vaših i ostalij komunista.
   Torej ,če potegneš logičen nauk je jasno zakaj Hrčki ne marajo ij j*** Slovence-ne zaradi naroda marveč komunistov in njih početja zato pa nas heblajo vse.

   • tretjerazredni

    Hrvaška naveza, kaj češ, kraje ob slovenski meji je branilo več slovenskih prostovoljcev kot je Tuđmanovih ustašev poskusilo zavzeti in braniti Vukovar.
    To so zdaj sami indoktrinirani ubogi reveži, branili so hrvate, da so nam lahko vzeli zemljo, tega trezen ni mogoče razumeti.

    • xtc

     Saj vem da si bolan ne pijan ne se trudit levi bolnik.

  • stajerc5

   Antonius, hrvasko morje se zacne zame sele pri Zadru. 35 let plujem med dopustom in sem seveda tudi na kopnem na vseh moznih destinacijah, kopnem in otokih. Prisezem ti, da nisem imel nikoli niti najmanjsega problema zaradi nacionalitete. Tudi v casih piranskega problema se ni spremenilo nic. Teme se sploh ne dotikajo oz. jih sploh ne zanima. Je pa res, da popenijo, ce jim samo omenis “njihov” Zagreb.

   • Antonius

    Pravilno ugotavljate. Zaradi Zagreba bi se morali Slovenci za eno samo poletje odpovedati hrvaškemu morju, pa bi bila Hrvaška zelo hitro pripravljena priznati Sloveniji Piranski zaliv in izhod na odprto morje Sloveniji.
    Obmorski Hrvati se zeloooo dobro zavedajo, koliko k njihovemu zaslužku prispevajo slovenski turisti.

    • Andrej

     Ne eno leto, samo ene prvomajske praznike bi se odpovedali hrvaškemu morju. 5 dni. A to je za Slovence preveč. Nič odpovedati in vse imeti. To pa ne gre.

 • samotoje

  Počakajte, da se vsi “nepristojni” vrnejo z dopusta na Hrvaškem, potem pa bodo zadevo vzeli v roke.

 • tretjerazredni

  Čigavo je bilo pa tisto školjčišče prej?

  • samotoje

   Hrvati so ga na novo postavili. Mislim, da je arbitražno sodišče takrat še odločalo.

  • stajerc5

   Italijansko, basta!!!

 • tretjerazredni

  Zanimivo je, da Mahniča ljudje na splošno ne marajo, ne vem če zaradi SDS branda ali ker ima pač tako baby faco, ampak tip sploh ni idiot in dela kar je prav.
  Kako to razume hrvaška podružnica sove, ki jih komaj kroti, to je pa druga stvar, že itak si veliko upa.

 • tretjerazredni

  Zakaj se sploh kregamo s hrvati, saj jim nič ne moremo.
  Naj delajo kar hočejo, saj terorizirajo v glavnem državo, ki jo mi še bolj preziramo kot oni. Lahko pošljemo nad njih par vojakov in policajev, da jih popokajo in bomo potem lahko rekli, da je vsaj nekdo podkušal braniti Slovenijo, ampak bi bilo brez veze, če so pa tudi tam zaposleni v glavnem hrvati in nihče ne bo nastavil glavo.

  Poglejmo resnici v obraz, napadli so nas hrvati, ki so nam preprosto rekli, da so jih srbi v to prisilili. Mi smo šli pa izganjat srbe, ki nas odtlej ne marajo preveč, in jih nadomeščat s hrvaškimi organiziranimi migranti, hrvati verjetno ne bodo šli zdaj nad hrvate, drugih pa pri nas skoraj ni več.
  Tistih par potomcev srbov ni noben problem, že zdavnaj so se evolucijsko razslojili na preživele in na koleteralno škodo , še slovenski srbi niso več enotni, tudi če bi slučajno še kdo hotel braniti fašistično domovino.
  To prerekanje in nadmudrivanje je čisto brez veze, lepo naj nas asimilirajo in nam dajo mir, kot vsem hrvaškim državljanom, se bo že hrvaška vlada menila naprej z avstrijci in italijani. Upajmo samo, da nas ne bodo še tam uporabili kot diplomatski kanon fujter.

 • lauraas

  Naši luleki cvikajo, potem se pa izgovarjajo na vsemogoče

 • Olga101

  Murglski zloženki je zmanjkalo čolnov za nadzor meje, hudobni Hrvati jim pa ne pomagajo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!