Minister Poklukar vse bolj spominja na arogantnega Šarca: Obračuna z vsakim, ki mu nastavi ogledalo o njegovem “uspešnem” obvladovanju migracij

Foto: STA

V Sloveniji se zlorablja azilno zakonodajo, množično pa se krši tudi zakon o nadzoru državne meje. Povečanje prihoda nezakonitih migrantov s toplejšim vremenom prinaša posledice, ki jih na svoji koži najbolj občutijo prebivalci obmejnih krajev. Vlomi, uničenje lastnine, kraje vozil, ugrabitev in kamenjanje bi morali pri ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju prižgati vse alarme. Namesto tega se ta raje podaja v besedne spopade s šefom policijskega sindikata Kristjanom Mlekušem, ki je dal jasno in glasno vedeti, da vlada Marjana Šarca ne ustvarja ustreznih razmer za učinkovito obvladovanje nezakonitih migracij, hkrati pa na policiste nedopustno pritiska. 

Poklukar še vedno vztraja pri trditvi, da je Slovenija varna država, kar je rezultat težkega in predanega dela celotnega sistema nacionalne varnosti in mnogih posameznikov, ki skrbijo za njegovo delovanje. Policijska poročila iz preteklega konca tedna pa so sama po sebi dovolj zgovorna. Policisti so namreč prijeli kar 66 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo, od teh pa jih je največ prišlo iz Alžirije, Irana in Pakistana. Šest migrantov so našli v vagonih z žitom. Izmed teh je bilo ali jih bo 10 vrnjenih na Hrvaško, osem pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili zato odpeljali v azilni dom. Za preostale pa policija ni navedla podatka. Ob tem se seveda poraja vprašanje, koliko mednarodnim kršilcem slovenske zakonodaje se je uspelo slovenskim policistom izmuzniti.

Posebej zaskrbljujoč je podatek, da so od ponedeljka, 10. junija, od 6. ure do torka, 11. junija, do 6. ure slovenski policisti skupno zabeležili kar 55 nezakonitih prehodov državne meje med Slovenijo in Hrvaško. Med prestreženimi migranti je bilo največ državljanov Afganistana in Sirije. V četrtek dopoldan smo poročali, da je na območju PU Koper  v zadnjih 48 urah v Slovenijo ilegalno vstopilo 43 novih migrantov. Glede na to, da policija prestreže le manjši del nezakonitih migrantov, po oceni poznavalcev okrog deset, največ dvajset odstotkov, je jasno, da je varnostna situacija daleč od obvladljive.

Civilne iniciative so se po pomoč obrnile na predsednika republike
Civilna iniciativa za varovano mejo Ilirska Bistrica, Civilna iniciativa Bela krajina in Civilna iniciativa Škofije so v svojem pismu, ki so ga nedavne naslovile na predsednika republike Boruta Pahorja, izrazile svoje nasprotovanje izgradnji azilnih centrov za migrante v Jelšanah in Metliki ter nastanitvi migrantov v objektih na Škofijah ter v Ankaranu. Opozorile so, da člani omenjenih iniciativ ugotavljajo, da so s pojavom nezakonitih migracij občanom Ilirske Bistrice, Bele krajine in obalnih občin kršene vse pravice, ki jim jih omenjeni zakon zagotavlja. V pismu so hudo kritični do notranjega ministra Poklukarja, premierja Marjana Šarca ter generalne direktorice policije Tatjane Bobnar, saj ti javno zagotavljajo, kako naj bi bila Slovenija varna država, ob tem pa tudi trdijo, da se kazniva dejanja dogajajo in se bodo dogajala, kar pa ni razlog za trditve, da država ni varna.

Foto: Občina Ilirska Bistrica

Negativni vplivi se kažejo na vseh področjih
Dejstvo je, da migranti vlamljajo v lovske koče, lope, vikende in nenaseljene stavbe, kjer povzročajo veliko škodo. Včasih pa v iste objekte vlamljajo celo večkrat zaporedoma in s tem uničijo še tisto, kar je uspel oškodovani nedavno popraviti. Najhuje je, da vlomilcev policija praviloma skoraj nikoli ne izsledi in ulovi. Migracije imajo negativen vpliv na gospodarstvo občin, vrednost nepremičnin in na kmetijstvo zaradi odlaganja odpadkov, med katerimi se znajdejo smeti, oblačila, obutev, hrana, spalne vreče, kartice za telefone, brivniki, raztrgane prošnje za azil, osebne fotografije, zobne ščetke, uporabljene vozovnice za sredstva javnega prevoza, zdravila in embalaže zdravil. Odpadki posledično predstavljajo tudi ekološki in zdravstveni problem, saj obstoječe enote policije ob meji težko preprečujejo nezakonite prestope meje, saj imajo migranti pogosto pomoč kriminalnih združb.

K nezakonitim prestopom migrantov posebej pripomorejo nevladne organizacije na čelu s Pravno-informacijskim centrom nevladnih organizacij (PIC), ki migrantom nudijo praktične informacije, kako se na nezakonit način pretihotapiti v Slovenijo, kako izigrati zakon o azilu in kako živeti na stroške slovenskih davkoplačevalcev. Ko policija nezakonitim migrantom prekriža pot, se mnogokrat zgodi, da zaprosijo za azil, in to kljub temu, da niso begunci, ampak ekonomski migranti. V azilnih domovih je migrantom poleg brezdelja zagotovljen bogat jedilnik, ki si ga ne more privoščiti marsikatera slovenska družina. Nato pa, ko se nekateri tudi tega naveličajo, nadaljujejo pot proti Zahodu.

Foto: STA

Kdor mu nastavi ogledalo, ga v stilu Šarca napade
Minister Poklukar iz kvote Šarčeve LMŠ po obnašanju spominja na Šarca, saj je obema v navadi obračunavanje s tistimi, ki jima nastavljajo ogledalo realnega stanja. Nedvomno gre Poklukarju najbolj v nos šef policijskega sindikata Mlekuš, saj je na seji odbora za notranjo politiko o varovanju meje s Hrvaško burno reagiral na njegove besede in Mlekuša obtožil, da je pred volitvami delal proti njegovi LMŠ in kandidatki Ireni Jovevi, in mu predlagal, naj kandidira za SDS, njegovo delo pa ocenil celo kot ravnanje parapolicije. Ko smo ga vprašali, zakaj provocira slovenske policiste s parapolicijo in ali svoje besede vzame nazaj, je odgovoril: “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo z grbom Republike Slovenije in z napisom policije.” Z ministrom pa se očitno ne strinja generalna direktorica Slovenske policije Bobnarjeva, ki je izpostavila, da v slovenski policiji ni parapolicije, ni parapolicistov. “Sem izredno ponosna in hvaležna za vse delo, ki ga slovenski policisti in policistke izvajajo v dobro vseh nas.” Več o tem preberite TUKAJ

Glede na to, da je poleg kraj in vlomov prišlo celo do ugrabitve 79-letnega Belokranjca in do primera kamenjanja 11-letne deklice, se človek vpraša, kakšna oblika fizičnega napada bo Poklukarju zadostovala, da se bo pričel ukvarjati z dejansko problematiko? Pričakovati namreč ni mogoče, da se bodo kar same od sebe končale invazije migrantov, ki jim gre še posebej na roko toplo vreme. Poklukar z aroganco do ljudi ob meji kaže, da ni zrel položaju, ki mu je bil zaupan, zato bi bilo edino prav, da odstopi in prizna, da zavaja javnost s tem, ko lažno trdi, da je Slovenija varna država.

H. M.

 • Luiggi

  Ta kljuka na sliki zgoraj iz gleda kot pekjlenscek,samo rozickov mu se msnjka!

 • Franjo Trojner

  Poklukar je samo navaden kmet na šahovnici, figure pa premika slabo poznan komik, s sedmimi popravci, danes mimo volje volilcev v vlogi predsednika vlade, sam nespametni narcisek Šarec.
  Sem zmotno mislil, da slabše vlade od sestopljene leve Cerarjeve v Sloveniji nikoli več ne bo možno postaviti, pa nas je v letu 2018 presenetila še slabša, iz vseh možnih levih frakcij vkup zbita, leva Šarčeva vlada. Zdaj res verjamem, da je nespametnost volilcev brezmejna in nas v prihodnosti lahko doletijo tudi še slabše vlade od zdajšne leve Šarčeve, že itak prek vseh mej normalnega, pošastno nespodobne, nesposobne že kar kastastrofalne vlade. Pa veste zakaj? Ker se politična levica vedno bolj pomika ekstremno levo, kjer dosega neverjetno širino.
  Moram dodati, da me je presenetilo, da je v naši državi tako velik bazen nespodobnih in nesposobnih kadrov iz katerih politična levica non stop črpa svoje kadre. Te pa se čudimo, da smo vedno bolj oddaljeni od našega ideala, da bi postali, druga Švica.
  Nazaj na Balkan nas vlečejo nesposobni levičarski kadri na oblasti.
  Upam, da morda v našo deželo nekoč znova posije sonce in se končno že enkrat za vedno ločimo od BALKANA IN BALKANCEV, njihovega načina dela in razmišljanja.

  • Mitja Mazini

   Mlekuž je sramota za policijo in ni on cela policija kakor je manipilativno zapisano.

   • soc

    Predvsem si ti izpričana sramota za tale forum.

    • Mitja Mazini

     Imejmo se radi, bodimo strpni in pomagajmo ljudem. Tako nam bo vsem lepše.

   • pajot

    Brž nazaj v prvi razred OŠ,ker si eden izmed mnogih funkcionalno nepismenih slovenceljnov.

   • Franjo Trojner

    Čigava sramota pa si ti? Čuj, ilegalni migranti, ki kot za šalo prečkajo našo mejo, kdar se jim pač zljubi, pa so samo FATAMORGANA kaj?
    Izgleda, da sta ti in Pokljukar potrebna usug okulista in to vrhunskega, če ne bo rezultata pa od specialista do specialista naprej.

    • Mitja Mazini

     S takimi žaljivimi komentarji so začenjali v Nemčiji protižidovsko kampanjo. Sedaj neke politične opcije spet širijio strah, tokrat pred migranti in nato proti drugačemislečim. Hkrati so se nacisti oklepali okultizma, podobno kot se danes nekateri bionergetskega jasnovidenja. Veliko podobnosti je tu. Zato pa pravim da se takim antikrščanskim vrednotam upremo z ljubeznijo.

  • Kučko pod pručko

   Da slabše vlade od Cerarjeve ne more biti, si mislil!?! Jaz sem že po Pahorju mislil, da slabše ne more biti, pa je prišla še slabša Šivilja. Za njo še slabši Cmero in sedaj še slabši Serpentinšek. Totalni butelj, kot je butelj tudi njegov Poklukar, najslabši vajenec šefa kuhinje v blejskem hotelu Toplice. Kratkonogi jih z lučjo išče, preden najde še slabšega!!!

   • Franjo Trojner

    Res je vse kar ste zapisali! Sam sem naivno mislil, da smo z Cerarjevo sestopljeno levo vlado dosegli dno, da odslej lahko gre samo še navzgor. Pa me je iz vseh vetrov politične levice na silo vkup sklampana, mimo volje volilcev nastavljena Šarčeva izklučujoča leva vlada dokončno odprla oči. Zdaj vem, da mali žvepleni lahko mimogrede nastavi še slabšo vlado od že itak bebaste Šarčeve.
    Po vseh teh katastrofalnih levih vladah, mi postaja jasno, da je tudi bebavost volilcev v Sloveniji brezmejna. Manjka nam kakšnih 74 let prave demokracije, ja pol bi bilo danes vse drugače.

 • VERZIFIKATOR

  Temu ko nastaviš ogledalo
  in če dobro tip se vanj pogleda,
  ni rešitve, zanj ni več izgleda,
  nič storiti zanj ne bo se dalo.

  Tip razločno se ne vidi k sreči,
  križem vsakič se obraz premika,
  le še njemu jasna ni ta slika,
  ki jo čimprej treba bo zavreči.

 • Beli Sneg

  Včasih je veljalo, nizko čelo, nizka intiligenca. Ne vem, z novimi vzorci Šmarca je vse vprašljivo. Če si pameten si, če nisi pa nisi.

 • Gabrijel Obid

  TEGA ZAGLEDAM PA MI JE TAKOJ SLABO.

 • Mitja Mazini

  Članek je napisan v stilu bioenergetske diagnoze, skartka težek blef in manipulacija.

  • antimur

   Qrba pokvarjena in zabita kučanistična, pojdi v belokrajino ali pa na bistriško, pa si oglej zadeve, oziroma to golazen že lahko srečaš kjerkoli po Sloveniji, kako tanca in onesnažuje ter ropa. Morda to veš, ampak tvoje sovraštvo do Slovenije je takšno, da to privoščiš, bedak antislovenski.

   • Mitja Mazini

    Človek tvoja mnenja so precej nekrščanska, da ne rečem sovražno nastrojena ali celo nestrpna.

    • antimur

     Mazini, če še nisi dojel, mi smo v vojni, zadovoljen bodi, da smo še kar na zmerjanju, včasih tudi nekulturni in sovražni, ampak vse je bolje kot pa nasilje, pa verjetno bo tudi to prišlo, kajti državljani smo prepuščeni samim sebi, sami se moramo braniti, levo fašistična vlada s cepcem in kučanističnim podrepnikom Šarcem prav poriva državo v neizmerno sovraštvo in vojno, zato najprej pošlihtite zadeve pri sebi, potem pa otresajte gobce.

     • Mitja Mazini

      REs bom molil zate, da te bog razsvetli in boš dojel da leve ideje sodijo na levo, fašistične ideje pa na desno.

     • branči

      rdečuhi molite samo k stalinu, titotu in marxu! od teh še nikoli ni bilo nobenega čudeža, edin čudež je zaslepljena raja, s tabo vred!

 • Janšek Orbanšek

  Hmm, od kot nam je to poznano??? Aja od janševistov, ampak oni lahko o tem sploh ni dvoma.

 • GverilaStyle

  le kdo mu solze iz hrbta briše?!

 • Olga101

  Očitno bodo morali začeti ogroženi prebivalci sami ščititi sebe in svoje premoženje! Ko bodo v samoobrambi ustrelili prvega divjaka, se bo Poklukar zbudil???

 • Kučko pod pručko

  Resnična zgodba o Poklukarju

  Pred dvema dnevoma sva šla z ženo na Talež, hrib nad vasjo Ribno, nedaleč od Bleda. Z oskrbnikom smo se menili vse mogoče, med drugim sem pohvalil štruklje, ki jih je pripravil res dobre. Odvrnil je, da mu to ni težko, saj je dolga leta delal kot šef v kuhinji prestižnega hotela Toplice.

  Takoj je dodal, da je pri njem delal tudi sedanji minister Poklukar, ki je bil najslabši vajenec. Čisto zanič za delo je bil, kot so skoraj vsi levičarji po vrsti. In ne bi bil levak, če bi si moral z delom mazati roke celo življenje, zato je raje odšel v Slovensko vojsko, sedaj pa nam kot notranji minister pomaga uničevati Slovenijo.

  Bravo Šarčević, odličnega ministra imaš. Sicer pa so taki vsi po vrsti!!!

 • macon

  Ta samopašni primitivec, ki si policijo predstavlja kot podrejeno partiji LMŠ bi moral biti nemudoma odstavljen, ker mu niso jasne niti osnove njegove funkcije. Obnaša se kot komisar iz leta 1965.

 • totex39

  Samo ljudje še vedno niso dojeli in še vedno volijo “staro” gardo, ta pa pol namešča take ljudi kot je Poklukar in še veliko njemu podobnih. Enostavno povedano vlada noče nastavljati ljudi, ki bi bili sposobnejši in pametnejši od njih, zato pa gre vse k hudiču.

 • Janšek Orbanšek

  Hmm, od kot nam je to poznano??? Aja od janševistov, ampak oni lahko o tem sploh ni dvoma.

  • tohuvabohu

   Največji janševist je ljubljanski šerif. Po Janševi zaslugi nikoli ne bo sedel.

   • Janšek Orbanšek

    Če mu je bil janša mentor, sedaj bi pa se radi takšnih znebili, kateri so presegli učitelje.

    • tohuvabohu

     Vidim, da zelo hitro kapiraš, hehehe, indijanček. Ponavadi še preden kdo kaj reče.

     • Janšek Orbanšek

      Spet takšen komentar, ki nima ne repa ne glave, enako kot zadnjič.

      Kaj pa hočeš druga pričakovat od janševistov, ko jim zmanka gradiva začnejo pisat bedarije, KLASIKA.

     • tohuvabohu

      Dej, ne serji. Ti si pet let na temle portalu, pa še enega resnega komentarja nisi spacal v vsem tem času. Samo sranje, scanje in kozlanje pa Janši, SDS itd., to je vse, kar zmoreš. In potem pričakuješ, da te bo kdo jemal resno, bedak.

     • KALAMAR

      Ne ubadej se z priseljencem oziroma čefurjem …..Janšek Obanšek je pristaš bivše juge in levak…čefur!

     • Janšek Orbanšek

      Ne skrbi vas ne jemljem resno, mi je pa v veselje v glavo jeb** takšne kot si ti in tebi podobne ;)

      Drugače pa saj ni kaj resnega za napisat na tem prtalu, komentarji so takšni kot ta portal, kakšen je si pa že sam napisal. Ti bom še pa za vsak slučaj skobiral če si pozabil ;)

      Citiram: “Samo sranje, scanje in kozlanje pa Janši, SDS itd.”, še sam ne bi mogel poljše napisat za Nova24TV.

 • Darth Vader

  Dr. Minister Driska

 • črnaovca

  Le po kom se zgledujejo

 • KALAMAR

  Policijska uprava Koper je menjala novega diskretnega šefa…samo da se prikrije ilegalne migracije! vir: http://primorska24.si/pu-koper-pricel-s-prikrivanjem-podatkov-o-migrantskih-tokovih-cez-slovenijo/

 • Janez Kepic-Kern

  V T.I. TITO JNA OZ. JLA
  SEM BIL TUDI NA MEJI Z ITALIJO, LETA 1974, 1975 – GRANIČARJI
  REDNA VOJSKA EX JLA JE IMELA PRI VAROVANJU MEJE – PRAVO OROŽJE, PRAVE NABOJE !

  ŠALA
  ČASTILCI EX T.I. MARŠALA TITA
  – ODIDITE NA KOLPO,
  PA SE TEM AFROISLAM MIGRANTOM PONUDITE KOT ?
  “ŽRTVENI DAR”?

  KONEC ŠALE

  NO – TOLE NAJ KAR –
  IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJ
  VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
  PA PARLAMENTARCI ITD.
  – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
  Jaz Janez Kepic-Kern
  sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
  Bralci me,
  ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
  da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

  V LETIH 20014-2017
  SEM BIL TUDI
  ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

  Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
  izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
  IMAM
  PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” NA :sloveniana.si

  K ZADEVI !
  Pri
  pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
  sem naletel
  NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
  O
  REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
  KI
  JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

  Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
  navaja,
  da je
  od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
  DA
  JE BILA REALNA
  MATI
  – EX MARŠALA TITA
  VDOVA,
  POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
  ki je bila
  v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
  V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
  OČE
  – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
  PREMOŽEN
  MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
  Torej !
  Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

  VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
  KER
  STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
  IZ PTUJA
  V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
  DA
  JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
  bil nnjun
  SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
  V
  KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
  ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
  NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
  KI DELUJE ŠE DANES.!

  VSI VEMO,
  KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
  KOT
  KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

  Torej !
  Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
  ki
  bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
  Sodelovanje,
  ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
  Manjka
  le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
  ki
  jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
  Ta
  čas
  USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
  NEKAJ
  ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
  Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
  VSE
  POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
  najdete
  na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
  IMAM
  NA E-PORTALU “SLOVENIANA”