Minister Zajc, odstopi! Če ne, bo odletela celotna vlada!

Foto: Twitter, STA

V Velikih Laščah je v soboto potekal protestni shod, ki se ga je udeležilo več sto kmetov, ki so protestirali proti neodzivnosti vlade glede vse pogostejših napadov zveri. Shod so podprle stranke SDS, NSi in SLS. Predsednik SDS Janša je poudaril, da Slovenije nismo ustvarili za to, da bi bile zveri bolj zaščitene od kmeta, predsednik SLS pa je že v petek za Nova24TV dejal, da bi bilo prepozno, če bi Zajc odstopil včeraj. Za ministra Zajca, ki si v skladu s pričakovanji ni upal priti na shod, so imeli tudi kmetje jasno sporočilo, da naj odstopi. Je evidenten primer negativne selekcije kadrov; pred tem je namreč svetoval glede seksa, kasneje pa ni bil izvoljen niti za poslanca, a je vseeno končal kot minister!

V Velikih Laščah je v soboto potekal protestni shod pod geslom Slovensko podeželje ne bo zverinjak zaradi vse pogostejših napadov zveri na rejne živali. Kot poroča STA, je predsednik sindikata Anton Medved v osrednjem nagovoru zahteval, naj se volkove odlovi ali odstreli, populacijo pa ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov. Po njegovih besedah je država dolžna poskrbeti za “svoje zveri”, da te ne delajo škode kmetom, na območjih z zvermi pa naj ljudem zaradi nižje kakovosti življenja nameni davčne olajšave in razvojne spodbude. Sindikat je v protestno peticijo, pod katero je začel zbirati podpise, vnesel tudi poziv k odstopu ministra za okolje in prostor Simona Zajca. Podporo shodu so z udeležbo svojih predstavnikov izrazili v Slovenski demokratski stranki, Novi Sloveniji in Slovenski ljudski stranki. Med drugimi je bilo opaziti poslanca Franca Breznika in Ivo Dimic, predsednika SLS Marjana Podobnika, evropskega poslanca Franca Bogoviča ter nekatere državne svetnike in tudi predstavnike velikolaške občine na čelu z županom Tadejem Malovrhom.

Protestnike nagovorila ministrica za kmetijstvo Pivčeva, Zajc si, pričakovano, ni upal priti
Protestniki so nosili slovenske in evropske zastave ter transparente. Na njih je mogoče prebrati: V Ljubljani so zveri zagrajene, na deželi pa spuščene; Enega bomo odvzeli, ostale v Ljubljano; Nič zveri na naših dvoriščih. Več protestnikov se je na shod pripeljalo s traktorji. Eden izmed protestnikov je na transparentu imel za Zajca jasno sporočilo, naj odstopi, sicer bo odšel predsednik vlade Marjan Šarec. Na protestu se ni pričakovala prisotnost ministra Zajca, ki meni, da se morajo ljudje na podeželju naučiti sobivanja z zvermi, po pričakovanjih pa je prišla ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Ta je protestnike nagovorila v imenu vlade. Zagotovila je, da so tako pristojni ministrstvi kot celotna vlada na čelu s premierjem Šarcem odločeni rešiti perečo problematiko. Obenem je opozorila, da problematika ne sme postati politični oder, ampak jo je treba prepustiti stroki.

Foto: Facebook

Protest podprl tudi Janša, Podobnik meni, da če bi minister odstopil včeraj, bi bilo prepozno
Protest je podprl tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je v petek na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Jutri se pridružujemo protestu slovenskega podeželja v Velikih Laščah. S pametno politiko in pravočasnimi ukrepi je možno ohraniti vse živalske vrste brez škode za ljudi. Zagotovo pa države #Slovenija nismo delali zato, da bi bile v njej zveri bolj zaščitene kot slovenski kmetje.”

Državni svetnik Branko Tomažič je po četrtkovi razpravi o reševanju problematike upravljanja velikih zveri po poročanju portala Siol.net na komisiji državnega sveta v petek kazensko ovadil Zajca in premierja Šarca. Očita jima nevestno in ne dovolj ažurno delo pri izvajanju interventnega zakona o odvzemu medveda in volka iz narave. Nekateri v tem že vidijo začetek konca politične kariere ministra Zajca.

Foto: Robert Fojkar

Do problematike pa je oster tudi Podobnik. Ko smo se v petek pogovarjali z njim, je med drugim izpostavil, da se ljudje na podeželju v pričakovanju novega šolskega leta bojijo, da bi katera izmed zveri napadla tudi otroke, ki se proti šolam sprehajajo po gozdnih poteh. Vprašali smo ga tudi, če se nič ne bo spremenilo – doslej namreč kaže, da so bili ukrepi neustrezni -, kdo bi moral po njegovem mnenju odstopiti? “Mislim, da če bi minister za okolje Zajc odstopil včeraj, bi bilo prepozno. Nesprejemljivo je, da greš kot minister med ljudi, kjer volkovi po dvoriščih koljejo drobnico, in jim razlagaš o sobivanju volkov z ljudmi. On razlaga ljudem, naj sobivajo z volkovi, sam si pa ne upa priti v Velike Lašče.”

Marjan Podobnik (Foto: posnetek zaslona)

Ni bil dober za poslanca, pred vstopom v politiko pa se je ukvarjal s svetovanjem o seksu
Poročali smo že, da je Zajc na lanskih državnozborskih volitvah kandidiral na listi Stranke modernega centra v volilnem okraju Ljubljana Šiška III in po enem opravljenem mandatu ni bil ponovno izvoljen za poslanca. Predsednik vlade tako nadaljuje s sestavljanjem vladne ekipe z ljudmi, ki jih volivci niso želeli za poslance, so pa očitno dovolj dobri za ministre. Simon Zajc je tako na zadnjih državnozborskih volitvah prejel 1.234 glasov ali 12,57 odstotka, medtem ko je kandidatka SDS Mojca Škrinjar, zmagovalka v omenjenem volilnem okraju, prejela 2.025 glasov ali 20,63 odstotka. Kljub temu je bil nastavljen za sekretarja pri ministru Juretu Lebnu, dokler ni slednjega neslavno že po nekaj mesecih odnesla afera maketa.

Na živce mu gre vprašanje, o čem razmišlja. Le zakaj?
A še bolj bizarna je njegova kariera pred vstopom v politiko, ukvarjal se je namreč kar s svetovanjem o seksu, v članku Cosmopolitana z naslovom “Ženske ste super, ampak …” (iskren zapis našega novinarja)” je Zajc na primer izrazil prepričanje, da moški pri ženskah, s katerimi postajajo resni, zaznavajo vedno več motečih elementov. Uvodoma je izpostavil, da ima moški rad seks in da mu gre med crkljanjem na živce, če ga ženska vpraša: “Kaj razmišljaš?” Ob tem je pojasnil, da bi ženske rade slišale, kako dober je odnos in kako jih ima moški rad. Moški po besedah Zajca namreč prične kaj hitro po spolnem odnosu razmišljati o drugih stvareh, zaradi takšnih vprašanj pa je le prisiljen v to, da se zlaže in izreče nekaj romantičnega.

Zajc je tako evidenten primer negativne selekcije funkcionarjev v slovenski politiki, ki smo mu priča v času levičarskih vlad, in tudi praznega kadrovskega bazena SMC. Skrajni čas je, da odstopi kot minister in to mesto prepusti nekomu, ki ne bo minister le na papirju …

Rok Krajnc

 • Stric iz ozadja

  “Predsednik vlade tako nadaljuje s sestavljanjem vladne ekipe z ljudmi, ki jih volivci niso želeli za poslance, so pa očitno dovolj dobri za ministre. Simon Zajc je tako na zadnjih državnozobrskih volitvah prejel 1234 glasov ali 12, 57 odstotkov, medtem ko je kandidatka SDS Mojca Škrinjar, zmagovalka v omenjenem volilnem okraju, prejela 2025 glasov ali 20,63 odstotkov.”

  Za poslanca pa ni bil izvoljen nobeden od njiju, v Ljubljani SIska II pa je poslanec postal cetrtouvrsceni tako da ti “zmaga” nic ne pomaga.

  • Dada

   Lahko se slikaš z odstotki, lahko se slikaš s kandidati, skupaj s Škrinjarjevo….. Janša ni imel jajc, da bi poskusil sestaviti vlado, pa je revček, raje ponujal svoje “strokovnjake” brez njega…. Halo, kaj pa naj s temi ljudmi. Za prepire delat, za spore netit, jih takih povsod dovolj. Torej, da ne bom predolga, Janša ni imel jajc in je sedaj v opoziciji. Nič ne pomaga zmagati na volitvah, niti desetič, in, nič ne pomaga iti na Triglav “za reklamo”, treba je biti v vladi, pa pika. Ko si v opoziciji gledaš vlado in lajaš….a karavana gre dalje.

   • učko

    Bolj lagodno je pač v opoziciji jajca praskat in mal pametvat, jasno.

 • Janez Kepic-Kern

  Bravo in hvala – vsem udeležencem !
  Tudi sam sem bil v Velikih Laščah – in sem povedal
  NEKAJ POHVALJENO OK STALIŠČ V MIKROFON .L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  JAZ SEM NA SVOJE DOBRE, GOSPODARNE IN POŠTENE
  KMEČKE IN OBRTNIŠKE PREDNIKE IZ KOMENDE – ZELO PONOSEN !
  ZGLEDUJMO SE – POGUMNO – PO NJIH !
  ONI SO BILI KREPOSTNI, AKTIVNI, DRUŽINSKI – “ORLI” DR. J. E. KREKA.
  CCA 100.000 JIH JE BILO.
  OBNOVIMO JIH V POSODOBLJENI OBLIKI.
  ZDAJ – LETA 2019.

  z MOJEGA OK OSEBNO PODJETNIŠKEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA, 1908- 1940.
  EVKE V REVIJI SLOVENIANA
  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TU
   Ponavljam !
   V
   VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
   BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
   IZ
   VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil
   in povedal, da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
   1.
   DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
   2. TUDI KOJOTE.
   3. GLEDE MEDVEDOV PA
   – KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
   SE ZDI,
   DA IMA NEKDO,
   KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
   SE ZDI – INTERES,
   DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.

   Imamo državne organe,
   ki so plačani za odkrivanje itd
   TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
   KAJ
   JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA

   PONAVLJAM
   SPODAJ NEK – SE ZDI – ČUDAK – Z VZDEVKOM ” BIG (verjetno) FAT TONY
   izraža mnenje, željo,
   ŠALA

   DA BI BIL RAD POJEDEN OD VOLKOV.
   TUDI BITI OBGLODAN OD MEDVEDOV – JE – SE ZDI – ZANJ – ČISTO OK.

   KONEC ŠALE.
   Nekateri so pa res čudaški – do AMENA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Dada

  Če je sranje za podpreti se vedno najde kdo iz SDS.

  • Franjo Trojner

   Potemtakem pa je res čudno, da tebe SDS ne podpira.

   • Dada

    >Ja vem, ti sio že tam. Ampak ti ne zavidam, ha,ha,ha.

    • Franjo Trojner

     Dada zapisala si:”Ja vem, ti sio že tam. Ampak ti ne zavidam, ha,ha,ha.”
     A se tebi sploh sanja, kaj bi rada povedala? Po zapisanem očitno ne! In čuj, samo beboti se kr tja v en dan hihitajo.

 • Dada

  Ne vem, če kdo letel, ker je službeno letalo na servisu….

  • učko

   Jah, in vsa policijska plovila so na popravilu, pa teh niti ni tako malo.

 • Jan Kovalski

  Živalska farma:
  Volkovi in medvedi bodo odnesli Zajca.

  • VERZIFIKATOR

   Simona Kunec

   ZAJEC IN OKOLJE

   So želeli ga za odposlanca,
   ker da zajček dokaj hitro teče,
   teče, preden kar koli izreče,
   so hoteli ga za konja vranca.

   Ko se slab izkazal je poslanec,
   saj do cilja zajček ni pritekel,
   ko si tačke štiri je opekel,
   rekli so, za drugo bo izbranec.

   Zajček, ki se v teku ne izkaže,
   dober je lahko vsaj za okolje,
   tam nemara se obnese bolje,
   šef Živalske farme vneto laže.

   Biti torej zdaj pri miru mora,
   kot da bi pri maši ministriral,
   zajček se je v vlogo zamaskiral,
   kjer je za okolje več prostora.

   Kaj porekle druge so živali,
   ko so zajca videle v okolju?
   Dober da nemara bo na olju,
   bi prihodnjič ga kar v paco dali.

   Ni za tek na dolge zajec proge,
   bolje ta v prostoru se obrne,
   nič ne de, če kmalu ven se zvrne,
   bo za druge uporaben vloge.

   So za odposlanca ga hoteli,
   pa postavili za ministranta,
   nekam treba vtakniti je fanta,
   da na grbi ne bi ga imeli.

   Za statista zdaj je uporabljen,
   večni zajec v vlogi večno isti,
   pravijo zanj, da je torej tisti,
   ki prav zlahka kmalu bo pozabljen.

  • dob

   Absurd je, da zajec skrbi da so ovce poklane.

 • Jan Kovalski

  “Zajc si, pričakovano, ni upal priti”
  ==============
  Potem ko je pred dnevi pozval kmete z besedami, da se je potrebno navaditi na sobivanje z zvermi, se Zajec včeraj ni upal sobivati z ljudmi.

 • Anton

  super kmetje, naslednjič pa v Ljubljano v čimvečjem številu, pa kako poginulo ovco dejte pred vrata parlamenta

  sarkazem press

  • sveta preproščina

   eh, moj katoliban, večkrat sem že zasledil, da pišes sarkazem press. Lepo je, da se ti vidi, da si včasih bral Mladino, ampak, o pravem sarkazmu pa nimaš pojma.

 • Franc Šink

  Kaj ne bi bilo lepo slišati: Volkovi in medvedje odnesli vlado.

  • Marija

   Uživala bi da se to zgodi.Zraved bi dodala še eno zadevo m…..e.Da je padla tudi zato.

  • učko

   Boljše bi bilo slišati, da so jih razmesarili in požrli, LOL.

  • Steiermark

   …zajci pa jo ucvrli , po svoje, daleč vstran od problemov…..

 • Miro

  stranka SDS in njeni priveski so kot mrhovinarji……… nikoli ne bodo uplenili sami plena ampak ga bodo ukradli drugemu….. sranje z medvedi zopet izkoriščajo v svoje umazane rabote….

 • Lisjak

  Leta 1993 z izidom Uredbe o zavarovanju ogroženih vrst (Ur. l. RS, št. 57/93) svoje storila tudi država in vrsto uvrstila na seznam celo leto zavarovanih živalskih vrst. Danes je torej volk v Sloveniji zaščiten celo leto in je na seznamu redkih in ogroženih živalskih vrst. Pristojno ministrstvo lahko na osnovi podatkov o številčnosti volkov, opažanjih in realizaciji odstrela v preteklem obdobju, škodah na domači živini in drugih podatkih, izda odločbo o izrednem odstrelu določenega števila živali. Odstrel je časovno omejen in je prostorsko razdeljen na regije. Odločba pa se izda za vsako leto posebej.
  Dolga je ta zgodba in kaj so storile prejšne vlade?

  • IZBIRA

   To izgovarjanje na prejšnje vlade, da sam ne delaš nič je tudi ena od zavajalnih prijemov komunistov. In se vidi na terenu. Prva njihova vlada leta 1945, ni naredila nič, in tako se opravičujejo vse do danes vsaka na svojo predhodnico.
   Ker je tako, je zanimovo, zakaj se sploh z vsemi štirimi borij za oblast, kaj je pol njihov namen vladanja?
   In če so to izgovori in nič, zakaj jih ljudje podpirajo?

 • VERZIFIKATOR

  Simona Vovk

  O ZAJCU IN VOLKOVIH

  V Gošarski republiki prosluli
  ravnovesje krhko je v naravi,
  niso vsi proporci zmeraj pravi,
  so parametri se jim sesuli.

  Volk v naravi velik je škodljivec,
  spet volkulje so ovčice klale,
  vse živali v en glas so kričale,
  da je res dovolj že teh morilcev.

  Stvar bo nujno treba urediti,
  zajec tu pristojni je minister,
  pravijo da hiter je in bister,
  treba ga bo brž pregovoriti.

  V goščo leno zajec se odpravi,
  da volkóv bi škodo si ogledal,
  kaj potem bo modrega povedal,
  čakajo nestrpno vsi v pripravi.

  Na odstrel pripravljene so družno
  vse živali kakor ena sama,
  čakajo, da se odvije drama,
  ko izjavo zajec dá uslužno.

  »Treba je, živali, potrpeti,«
  prav po birokratsko zatrepeče,
  »ni da bi polnili lovske vreče,
  znati treba z volkom bo živeti.«

  Volk se zajcu prav očitno smili,
  kaj če nápačnega ustrelijo,
  bolje bo, da v miru trop pustijo
  in izognejo se vsaki sili.

  Zajec kot minister s tem resorni
  zgled je dal republiki celotni,
  ah, pa kaj, pomori so strahotni,
  a predpisi vsi po vrsti vzorni,

  Volk kar sam spreménil bo navade,
  zajec to do zadnjega verjame,
  sicer pa kdo sploh še resno vzame
  Gošarsko republiko brez vlade.

 • Artur

  Kje so bili ti silni kmetje, ko smo protestriali proti migrantski invaziji, proti marakeškem sporazumu, kvotam, migrantskim centrom ? Ja ko se gre za svoje lokalne riti je dar mar, ko pa se gre za obče dobro varnost in prihodnost države pa je mrk a ne?

  • šmentanamuha

   To je to.

  • Morten Ster

   Kmetje naj se mal več ukvarjajo s svojo zemljo. Kakšen (nov, dobesedno z evropskimi sredstvi podarjen) traktor manj pol dopoldneva pred gostilno, pa raje kakšen meter ograje več, pa kakšno uro več ukvarjanja z tornjakom ali šarplanincem. Ne pa razne border coolie in mini šnavcerje, da ležijo v dnevni sobi.
   Eden naj mi dokaže, da je kmetom težko. Cena osnovne izvedbe traktorja je cca 700€/KM, ni enega tu pod 100 KM.

   • Janez Korenjak

    Seveda, še eden, ki pametuje iz kavča in mu subvencije niso jasne. Če je to res tak “biznis”, bi se s tem ljudje množično ukvarjali, ne pa da se kmetovanje opušča, zemljo pa kupujejo tujci.
    Malo se pozanimaj glede subvencij za ograje, kot tudi to, da so daleč od 100% rešitve, dodatno pa povzročajo številne smrti tako domačih, kot divjih živalih, ki se zapletajo v takšne “zaščitne mreže”.
    Zadnji primer pastirskih psov, ki so se pogriženi od volkov preprosto razbežali, tudi pove svoje.
    Ne pametuj z akademskimi rešitvami iz fotelja, ampak vzami motiko v roke in se sprobaj.
    Poleg tega: kako boš pa zagradil ljudi, ki si ne upajo več ven, ki svoje otroke vozijo v šolo v spremstvu lovcev?
    Samo vprašanje časa je, kdaj bo prvi volk napadel človeka, “živalovarstveniki” pa še naprej pametujete svoje blodne sanje.

 • Vera

  Šarčevi ministri več ne odstopajo, ker želijo na vsak način ostati do konca mandata v vladi, ki ni vredna piškavega oreha .

  • Miro

   a ni Jajo in njegova drhal, tej vladi napovedovala samo nekaj mesečni mandat????

   • mici

    Mandat bodo izpeljali do konca, ne morejo pa se postavljati z rezultati. Do sedaj še nisem slišala, da bi kaj dobrega naredili za ljudi. Drhal,,,, komu ta izraz bolj pristoji? ko že omenjate ta izraz. Vladajoči niso do sedaj izpeljali nobene reforme, pa verjemite tudi v nadaljevanju ne bo nič drugače.

 • Artur

  Shod so podprle stranke SDS, NSi in SLS !!!??? Že prav kaj pa podpora ali še bolje organiziranje bodočih protestov proti migrantski invaziji, ker vrag že šalo jemlje dobesedno, do zdaj so se kot gostje(ne kot eni od organizatorjev in govornikov) pojavili samo na zadnjem protestu v Črnomlju.Ma resno se sprašujem kaj se pravzaprav ti desni sredinci gredo? Licemerje, demagogijo, “samoupravno interesno skupnost” ….?! Koliko se jih že zbere na njihovih piknikih ? 2000,3000, 4000 ?

 • učko

  Jah, samo pozivanje ne bo dovolj za odstop kogarkoli ali pa celo padec vlade. Si bo treba izmisliti kaj bolj inovativnega. Levuharji to znajo bistveno bolje od desnuharjev.

 • Artur

  Padec vlade zaradi tega in zaradi piknikov? “Sanjala svinja o kukuruzu”

 • Artur

  Ko je dovolj je dovolj. Česa ? Volkov, medvedov, jelenov, divjih prašičev ali Invazivnih parazitskih, primitivnih za boj sposobnih migrantov ? Divjad se reducira pritepena gamd se množi. “Krasno”.

 • Novakec1

  Bolj ko spoznavam ljudi raje imam žvali. Pride ponoči pobrad japčke pod jablano, kar dol pade, pa še mal potrese če je premalo.

 • Artur

  Dokler se za začetek ne bo začelo s temi narodno izdajalskimi gnidami to dogajat ne bo nič.Kaj se mora pohlevnim slovenceljskim idiotom še zgoditi, da bodo zmigali svoje strahopetne riti? Pi…ce kot pi…ce.
  https://www.youtube.com/watch?v=JW6UA_2tV7g&t=1s

  Clint Eastwood’s Pussy Generation
  https://www.youtube.com/watch?v=xG2LOvKAhCW

  • šmentanamuha

   Videoposnetek ni na voljo.

   • Artur

    Zdaj bi moral biti .

 • šmentanamuha

  Novodobna kmetavzarija z mentaliteto 18. stoletja nima nobenega odnosa do narave. Zemljo vidijo izključno kot svoje imetje, ki ga je treba izkoriščati ne glede na posledice. Zato na veliko zastrupljajo zemljo in verjamejo, da je volk pojedel Rdečo kapico. Tudi živali v gozdu vidijo samo kot neke predmete, ki jih imajo pravico odstraniti, ubiti, če menijo, da so moteči. mešanica pohlepa, zahojenosti in neizobraženosti je njihov osnovni poriv. Nikjer nismo videli protestov proti vsiljevanju GSO semen ali strupov, ki so nevarni tudi za njih. Ko migranti telovadijo okoli njihovih hiš, nekaj mrjavžijo, na proteste pa ne odidejo iz strahu, ker so politično nekorektni in nikoli ne veš … Protestirati proti medvedu in volku pa se jim zdi dovolj politično korektno, zato si upajo. Riti frdamane si upaj kazati mišice proti živalskim vrstam, ki so na milost in nemilost prepuščene človeškim odločitvam, ker je to dovolj politično korektno.
  in Podobnik se je nenadoma pojavil na politični sceni kot odrešitelj, da zvleče primitivno kmečko drhal na ulice in uprizarja odpor proti oblasti. Vprašanje je, kaj je resnična agenda v ozadju. Nekako se mi zdi, da je to ponovno voda na mlin levice. Navsezadnje, kdo bo volil presrane primitivne kmete, ki se bojijo lastne sence. In ne gre za to, da je potrebno upravljati z zvermi, gre za način, kako zahtevajo pomor ogromnega števila zverjadi, ki jim takole prek palca daje 2.000.000 Eur (dva milijona) razlogov (odstrel 1 medveda = 10,000 Eur), da vekajo v kamero in kao protestirajo proti njim, ker preprosto samo živijo tam, kjer od nekdaj živijo.

  Seveda so iz te zakotne kmetavzarije izvzeti ekološki kmetje in vsi, ki razumejo, da so živali del narave in imajo takšen tudi odnos do njih. Podobnik pa je garancija, da SDS ne bo dobil naslednjih volitev.

  • Artur

   Resnici na ljubo moram priznati, da mi je Podobnik bolj antipatičen od Kučana. Neka ljigava pojava.

  • Janez Korenjak

   Nihče ne zahteva pomora ogromnega števila zverjadi, ampak samo zmanjšanje na razumsko mero, ki ni ogrožujoča. Laž je tudi, da je 1 odstrel = 10.000€, čista zlobna izmišljotina, ki pa itak razvodeni, ko ugotoviš, da je država samo nevladnikom, ki agitirajo zoper odstrel, v zadnjih letih razdelila več 10 milijonov €. Kdo torej ima finančni interes?
   Nikoli ni bilo toliko velikih zveri, kot sedaj. Nikoli ni bilo toliko napadov na domače živali, kot sedaj – takorekoč vsakdan. Samo vprašanje časa je, kdaj bo naslednja žrtev človek. Ljudje ne upajo brez spremstva lovcev več niti otrok pošiljat v šolo!

   Ja, točno ti usmerjaš vodo na mlin Levice: zate so kmetje presrani in primitivni, navadna drhal (potem pa kar kupuj plesnivi česen iz Kitajske v Sparu), na vsak način bi rada do konca izpeljala socialistično agendo, začeto 1945 = agrarna reforma in podjarmljenje kmetov državi. To je edina resinčna agenda v ozadju, ki jo zmešane hormnosno motene baburine tvojega kova – “rada bi bila mama” – na stare leta vsiljujejo okolici brez enega samega resnega argumenta.
   Da si pa zmešana do konca, pa itak pove do, da kmete zmerjaš s presranimi, primitivnimi in drhaljo brez kančka razumevanja za njihove realne in resne težave.
   Vzami enega medveda domov, pa njega jebi v glavo, boš manj osamljena in ne boš toliko srala bedarijh naokoli.

   • šmentanamuha

    Lej stari, bereš samo nekaj napol ali vmes in zraven še vpletaš svojo mizoginost, ki kaže na to, da te muči prostata, in zdaj naj ti na to odgovarjam. Okej, podatek za odstrel medveda kot trofeje mi je pred kratkim povedal lovec z več kot 40 letnim stažem in je rekel, da je verjetno še malo višja tarifa. Jaz kupujem zelenjavo pri ekololoških kmetih in jih tako podpiram ali ekoliške izdelke v trgovinah. Tudi na tržnici ne moreš več zaupati branjevkam, ki prinesejo zelenjavo iz nekega diskonta in ga potem prodajajo kot “domače” po dvakrat višji ceni. Glede na to, da mojega posta nisi razumel, se mi s tabo nit ne da razpravljat. Skuhaj si čaj in si zmasiraj prostato ali pa naj ti jo žena, če jo imaš, da ne boš tolk sitn. Ne morem ti jaz pomagati, če te pestijo starostne težave. Zmerjanje ne pomaga.

    • Janez Korenjak

     Uradni podatki so dostopni na spletni strani Lovske zveze in tudi večkrat javno publicirani – tvoj problem je, da zaupaš lovcu, ki je pol mlajši od tebe.
     Dovolj pa pove o tebi to, da se vsakega lotevaš z žaljivkami (presrana, primitivna drhal) ali poskušaš takoj (podobno kot zblojena indijanka tukaj) vsakemu obesiti edino tujko, ki si se jo v življenju s težavo priučila. Argumentov itak nimaš ali pa si jih lažnivo namisliš, da po potrebi pašejo v agendo Levice oziroma novo agrarno reformo, projekt: kako uničiti kmete. In ker nimaš argumentov, se zatekaš v osebnostne diskvalifikacije (jaz ti samo vračam žogico v plesnivo betico).
     Sem pa precej mlajši od tebe, kar pa ne pomeni, da še nisem videl kokoši, ki padejo v meno in kako jim hormonske motnje scvrejo še tisti zadnji dve možganski celici – zato po simptomih (zblojenih “živalovarstvenih” komentarjih) prepoznam na daleč.
     Če kmetom ne zaupaš, pusti jih na miru. Ne žali jih, ker s tem samo sebe nastavljaš ogledalu publike in razkazuješ svoj nizkotni notranji jaz.

     • šmentanamuha

      Mlajši naj bi bil? Težko verjetno, Zanimivo pa je, kako se ti zdi to pomembno, torej si zelo obremenjen s svojo starostjo. Lovcu z dolgoletnim stažem, ki pozna lovišča na Notranjskem vsekakor bolj verjamem kot tvojim statistikam. Kljub tvoji zagrenjenosti ti želim prijetna stara leta. Vse je v glavi. Pri 120 letih ti ful dogaja, ne vpraši ….:) Imej lep dan.

     • Janez Korenjak

      Cenike in stroškovnike za odstrel imaš dostopne javno. Ampak: hormoni so te tako zjebali, da ti številke prav nič več ne pomenijo, kar namisliš si jih. Nesmiselno je “debatirati” z nekom, katerega domet je zmerjanje drugih z drhaljo. Kar ste živalovarstveniki zasejali, boste zdaj poželi – upam, da zgrda, da se bodo kmetje končno prebudili in pometli z živalovarstvenimi idioti tvojega kova, ki so zakuhali to sranje.
      No, upam tudi, da ti je tvoj mlajši kolega lovec povedal čisto resnico: da je Slovenija najgosteje poseljena država z velikimi zvermi. Nikjer drugje na svetu nimajo toliko velikih zveri na km2. Ampak bojim se, da je tvoj pol mlajši znanec/lovec samo še eden od produktov ženskih težav v specifičnih letih (mene).

     • šmentanamuha

      Kje imaš ti pravzaprav težavo, prostata, impotenca? Daj spelji se, kreten.

     • Janez Korenjak

      Tipičen “argument” živalovastvenice, ko ji predočiš dejstvo:
      da je Slovenija najgosteje poseljena država z velikimi zvermi na svetu na kvadratni kilometer.
      Zanimivo pa je, kako potem ravno živalovarstveniki, ki dajejo prednost zverem in državi pred človekom in njegovo varnostjo, nato druge zmerjajo z “mizogenimi” bitji – ko pa so sami brez kančka empatije za težave kmetov. Namesto razumevanja jih živalovarstveniki zmerjate z drhaljo. Toliko o mizogenosti, ki ti curlja iz vsake razširjene pore.
      Pa zelo dobro se opazi, da ste same kokoši na sceni, same hormonsko motene živalovarstvenice. Saj – na koncu – se boste itak skljuvale v glavo same.

 • dob

  Vesta česa se ta država boji?
  Vdre volk na tvoje posestvo, ti raztrga ovco, ti pa zgrabiš puško in volka ustreliš.
  Tega se ta država najbolj boji.

  Vsa debata zdaj poteka izključno okrog tega, ali se smemo braniti pred predatorji ali ne. Ali smemo varovati svoje imetje pred roparji – da ali ne?!
  Smemo braniti lastno življenje in življenje naše družine in sosedov pred to roparsko državo – da ali ne????

  Tudi če to še ni prišlo do zavesti, je pa to težava, ki tli. Ker se ne more izraziti diorektno (ker ni demokracije) se izraža indirektno, prek drugih dogodkov in simbolično, ker je brez pravih vprašanj naslovljenih na pravi naslov.
  Vse drugo, razna strokovna mnenja, študije obnašanja divjih živali, prerekanje kolikšen naj bo odstrel, migranti gor, migranti dol… je pa samo pesek v oči in totalna zguba cajta!

  Ta narod je ostal brez lastnega imunskega sistema, tistega, ki brani Življenje, ker jim ga je kučan plansko uničeval in uničil (zdravstvo, vojska, policija, sodstvo….!)

  • Janez Korenjak

   Gre samo za razredni boj, nič drugega. Kmete, kot zadnje svobodnjake, ki premorejo svojo zemljo in so v veliki večini neodvisni od države, ki se jih ne da kar tako nadzorovati, je potrebno spraviti pod državno okrilje. To je skrajno levičarska agenda za katero agitirajo zmešani “živalovarstveniki”. Kakšne živali neki, no. Če bi jim bilo res mar za živali, bi najprej poskrbeli za varnost dvonožne živali – človeka, ne pa da ga, kot hormnosko motene starostnice tukaj, zmerjajo z drhaljo in primitivci.

   • šmentanamuha

    Stari, nisi dorasel tej temi. Sej vem, da si bogi, ampak mi tukaj ti ne moremo pomagati. Poleg prostate te muči tudi pomanjkanje pameti.

    • Janez Korenjak

     Ja, to so tipični “argumenti” vsakega nasprotnika odstrela. S tem zagovarjate zlagano skrb za živali.

   • dob

    Jaz mojo naklonjenost razporedim takole:
    1. kmet
    2. divje živali
    45. država
    (za Rajgelco in Lobnika, ki socializirata njune osebne probleme in jih obešata na ramena družbi – me boli kurac!)

  • šmentanamuha

   Tako je.

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.
   Če se da odobritev pobijanja divjih živali se mora dati tudi za nujen odstrel kamelotrajbarske muslimanske nesnage kateri je sicer tako ali tako dovoljen po zakoniku RS. vendar levaki to prikrivajo in ravno ta je največji problem za Slovenijo.
   Vsak prestopnik ilegalno čez mejo se tretira kot sovražnik št.1,terorist,morilec skratka z vsemi spornimi členi in se ga lahko ubeje brez kakršnega koli obotavljanja saj ni znano kakršen je njegov namen ilegalnega prestopa.
   Ve se pa sigurno,da ne dobronameren saj bi drugače mejo prestopil po uradni poti.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • dob

    Masleša pravi, da je treba streljat samo tiste, ki bežijo IZ komunizma, ne pa tistih, ki pribežijo VANJ.

  • Anton

   ni problem puška, dokler je v rokah NAŠIH, sej kapiraš kajne?

   licemerstvo press

 • xtc

  Šiptarska vlada se bo oklepala oblasti z vsemi sredstvi,preje udari kriza preje bo Šiptarček z pomočniki odletel,če bo samo to bo še OK,bojim pa se ,da če bo posebej hudo bo še vse kaj drugega.
  Levakov je na smrt strah oborožene raje,ne zaradi varnosti rtaje ampak zarasdi tega da lahko brez skrbi terorizirajo narod,če ima narod orožje kot v ZDA te zruši zato budno pazijo ,da imajo orožje le njihovi,da lahko po potrebi začno z novimi Rogi,če se narod dvigne.

  • Morten Ster

   Da nisi nekaj pomešal. Edini Šiptar, ki je vodil vlado, je bil častni doktor prištinske univerze Janez Ivan Janša. Po nekaterih podatkih in glede na obrazno genezo, verjetno tudi rojen tam nekje.

   • rubec

    Ti svoje obrazne geneze niti ne rabiš kazat. Takoj vem, da si majmun iz Ruande, preseljen iz Burundija.

 • IZBIRA

  Pa kaj naj revež Zajc naredi, če ne zna. Minister je zato, da je večji frajer pri ženskah.

 • IZBIRA

  Domena komunistov je revolucija, se pravi zgagarstvo in kaos. Oni z reševanjem ovir nimajo nič. V najboljšem primeru so pripravljeni blebatati o njih do nezvesti, brez zaklučkov in rešitev.

  • Janez Korenjak

   Točno to se sedaj dogaja pri problematiki odstrela. Država, ki je lastnik in skrbnik velikih zveri, je dopustila prenamnožitev, še več: dodatno so naseljevali volka in dopuščali križanje s psi – za kar do zagonili desetine milijonov. Hkrati še država financira brezštevilne nevladnike, ki se gredo živalovarstvo, prav tako z desetinami milijonov davkoplačevalskega denarja.
   Vse to samo s ciljem, da lahko sedaj agitatorji na terenu zmerjajo kmete, jim tako pomagajo do cilja (uničiti kmete), hkrati pa preusmerjajo pozornost javnost proč od mafijskega delovanja skrajno skorumpirane države.
   Če uporabim prispodobo: kadar sosed prekomerno razmnožuje pse in jim dopušča, da grizejo in delajo škodo drugim sosedom, je takšna oseba odgovorna. Ko pa je država lastnik velikih zveri, pa je potrebno “sosedom” (torej kmetom) dopovedati, da se morajo privaditi na novo situacijo?
   Kar je noro, je noro!

 • Janez Kepic-Kern

  Ponavljam !
  V
  VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
  BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
  IZ
  VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil
  in povedal, da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
  1.
  DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
  2. TUDI KOJOTE.
  3. GLEDE MEDVEDOV PA
  – KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
  SE ZDI,
  DA IMA NEKDO,
  KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
  SE ZDI – INTERES,
  DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.

  Imamo državne organe,
  ki so plačani za odkrivanje itd
  TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
  KAJ
  JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA

  PONAVLJAM
  SPODAJ NEK – SE ZDI – ČUDAK – Z VZDEVKOM ” BIG (verjetno) FAT TONY
  izraža mnenje, željo,
  ŠALA

  DA BI BIL RAD POJEDEN OD VOLKOV.
  TUDI BITI OBGLODAN OD MEDVEDOV – JE – SE ZDI – ZANJ – ČISTO OK.

  KONEC ŠALE.
  Nekateri so pa res čudaški – do AMENA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • IZBIRA

  Zajca bi raztrgali in požrli vegani in vegetarjanci, če bi ukrepal. Tega se boji, ker so bolj krvoločni od medvedov in volkov. Poleg tega jih ni v Ljubljani, vegani in vegetarjanci pa mu pridejo na dom.

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO – ni šala.
  Ja ?
  V Ljubljani se govori,
  da v nekaterih krajih ob meji s HR npr. LOŠKI POTOK ITD.
  nekateri ljudje
  SKRIVAJO NELEGALNE MIGRANTE – ZA PLAČILO – BAJE – SEVEDA
  KAR
  PO SVOJIH KLETEH SVOJIH HIŠ.
  Lepo bi bilo, ko bi
  ORGANI NAŠE DRŽAVE, KI SO POOBLAŠČENI IN PLAČANI – ZA VZDRŽEVANJE REDA IN MIRU
  PREVERILI
  TAKE GOVORICE – O BREZVESTNIH SKRIVAČIH ILEGALNIH MIGRANTOV.
  Govori se

  o stotinah in tisočih evrov,

  ki jih tisti, ki na tak način “POMAGA” ilegalnim migrantom – dobi TAKOJ NA ROKE.
  Ali moramo
  res živeti v TAKEM , VERJETNO S STRANI NEKATERIH NA
  – VOLJENIH ALI
  – ” IMENOVANJKSKIH” POLOŽAJIH.- “?NAMERNO” VZDRŽEVANEM – NEREDU !?
  NEREDU,
  KI JE OSNOVA ZA ŽE OBSTOJEČE
  ALI BODOČE
  – RESNE NEVARNOSTI – za nas prebivalce in državljane naše R. SLOVENIJE.
  Naj
  IZVOLJENI IN DOBRO PLAČANI PARLAMENTARCI
  OPRAVIJO
  SVOJO DOLŽNOST IN
  OPRAVIČIJO ZAUPANJE , NJIH VOLILCEV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  SLOVENCI
  SE
  ZGLEDUJMO – PO VSEGA 300.000 KORZIČANIH,
  KI
  IMAJO SVOJ MALI, REVNI OTOK – KORZIKO,
  KI PA JE NJIH DOMOVINA – ZELO RADI.
  KO
  BOMO MI SLOVENCI – ZAPELI TAKO VELIČASTNO PESEM – SLOVENIJI
  KOT
  JO IZVRSTNI POLIFONSKI PEVCI KORZIKE POJEJO V – “A TE – CORSICA”
  šele tedaj
  bomo mi SLOVENCI – KOT NAROD – RES OSVOBOJENI ! L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P..S.
  A TE CORSICA,
  GLORIA TEBI – POJEJO , “I MUVRINI” s KORZIKE.

  ” A TE CORSICA”, TEBI – KORZIKA., 2000 DOMAČINOV
  POJE, LEPO, VELIČASTNO.

  https://www.youtube.com/watch?v=p9EyqNZ8pP8

 • Janez Kepic-Kern

  PEVKA, KI POJE KOT
  PTIČICA
  BATTISTA ACQUAVIVA – S KORZIKE

  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4