fbpx

Minister Zdravko Počivalšek glede osnutka poročila računskega sodišča: Opozicija je grdo zlorabila zgodbo zaradi ambicije po zrušitvi vlade! Povsem jasno je, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene!

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je komentiral poročilo Računskega sodišča. (Foto: sta)

“Z vsemi organi, ki preiskujejo to zgodbo, direktno sodelujemo in si prizadevamo za to, da dokončno razčistimo stvari in dokažemo, da smo delali korektno in pošteno. In imeli smo samo en cilj – zdravstvenemu sistemu zagotoviti opremo takoj,” je v povezavi z osnutkom poročila računskega sodišča poudaril gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, se je v kratkem videoposnetku odzval na osnutek poročila Računskega sodišča RS. Kot je bilo ob tem še rečeno, gre za poročilo, ki je zaupne narave, zato ga širše in bolj konkretno ni mogoče komentirati: “Veseli me, da se bo ta zgodba o nabavi zaščitne medicinske opreme, počasi le zaključila in razčistila. Sedaj je že povsem jasno, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene,” je uvodoma spregovoril minister, v nadaljevanju pa dejal, da tako poročilo KPK-ja, kot tudi osnutek poročila računskega sodišča, seveda govorita o veliki sistemski zmedi, njuna priporočila pa bodo zelo pomembna za oblikovanje bolj učinkovitega sistema za naprej.

“Z vsemi organi, ki preiskujejo to zgodbo, korektno sodelujemo in si prizadevamo za to, da dokončno razčistimo stvari in dokažemo, da smo delali korektno in pošteno. In imeli smo samo en cilj – zdravstvenemu sistemu zagotoviti opremo takoj,” je v nadaljevanju še pojasnil minister. Zaradi slabega sistema in zaradi svetovne zdravstvene oziroma dobaviteljske vojne za opremo, torej navkljub velikim težavam, pa jim je ta nabava uspela. Prav zato je zelo razočaran nad opozicijo, s katero so v prejšnji vladi korektno sodelovali, ki je grdo zlorabila to zgodbo.

Kot je še navedel Počivalšek, gre za ambicijo levih opozicijskih strank, da bi zrušile vlado, obenem pa ga veseli, da so se izkazale za prazne vse grožnje o tem, da ga bo poročilo Računskega sodišča osebno obremenilo ter s tem zlomilo njegovo stranko SMC. Kot še navaja Počivalšek, njegova stranka ostaja trden, stabilen dejavnik v slovenski družbi. Obenem je gospodarski minister še pozval, da bi politične igrice rajši dali na stran in se osredotočili na ukrepanje v povezavi z zdravstveno ter ekonomsko krizo “kajti sedaj rabimo sodelovanje vseh nas, ki zato skrbimo.” 

Poročilo je le del zgodbe o rušenju vlade v režiji Tomaža Vesela, ki meša “drek” tudi v tujini – na samem vrhu FIFE! 

Tomaž Vesel je le eden izmed operativcev, ki rušijo sedanjo uspešno vlado Janeza Janše, vendar pa je v tem delu sage v ospredju, saj je predsednik Računskega sodišča. Petkovi politkolesarski mitingi, manipulacije osrednjih medijev in miniranje poslanske skupine DeSUS, so se namreč izkazali kot nezadostni. Lokostrelska koalicija KUL in njeni “meceni” si namreč na vse pretege prizadevajo, da bi iz koalicije odstranili tudi stranko SMC. Ob tem so upali, da jim bo pomagalo tudi poročilo Računskega sodišča o nabavi zaščitne medicinske opreme, ki jo je vlada naročila v sklopu boja proti aktualni zdravstveni krizi, ko je naletela na prazna skladišča po odstopu neuspešne vlade Marjana Šarca. Glede Vesela smo sicer že poročali, da njegova mesečna bruto plača znaša 5.607 evrov, kar letno nanese 67.284 evrov bruto plače, a je to še vedno drobiž v primerjavi s prihodki iz FIFE, ki znašajo 202.200 evrov dodatka za “popoldansko prostočasno opravilo”. Na FIFI se namreč uradno igra “moralnega miličnika”, v resnici pa sodeluje pri ustvarjanju poslovne škode svetovni nogometni organizaciji.

Domen Mezeg