fbpx

Ministri v svojih poslanicah pred prazniki zaželeli mirnejše prihajajoče leto 2021!

Foto: STA

Ob praznikih so se ministri ozrli na minilo leto in izrazili lepe želje za prihodnjega. V prazničnih poslanicah so poudarili pomen sodelovanja, iskanja rešitev in skupnosti. Prebivalcem so zaželeli, da bi premagali epidemijo koronavirusa in da bi bilo prihodnje leto mirnejše. 

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec v novoletni poslanici ugotavlja, da smo v letošnjem letu ponovno spoznali, kako središčno pomembni so za naš obstoj ljudje. “Tisti ljudje, ki razumejo, se bodrijo, si stojijo ob strani, si pomagajo, zaupajo in verjamejo drug drugemu in drug v drugega. Tisti ljudje, ki vedo, da bo jutri spet bolje, lepše,” je dejala. Kustečeva ob vstopu v novo leto ocenjuje, da se je bilo leto, ki se počasi poslavlja, zahtevno za vse. “Polno preizkušenj, stisk, bojazni pred neznanim, pa tudi leto premislekov in drugačnosti,” je naštela. Zaželela je, naj bo prihajajoče leto obarvano s srčnostjo, prijaznostjo, razumevanjem in spoštovanjem, naj bo tudi zdravo, napolnjeno s srečo in znanjem. “Naj vas ne zapustita vera in optimizem. Skupaj bomo zmogli in znali odpreti novo poglavje svetlih, mirnih in ustvarjalnih trenutkov polne prihodnosti,” je prepričana. Zahvalila se je tudi za neprecenljiv doprinos k odgovorni družbi znanja in vsem zaželela mirne praznične dni, poroča STA.

Ministrica za izobraževanje in šport Simona Kustec. (Foto: Demokracija)

Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič se je v novoletni čestitki ozrla na skoraj minulo leto. “Leto si bomo zapomnili po negotovosti, ampak tudi po iskanju izzivov in po iskanju rešitev. Nenehno smo bili optimistični, da nam bo uspelo,” je poudarila. “Naj bo leto, ki je pred nami, leto, v katerem lahko skupaj naredimo svet lepši, bolj strpen, bolj prijazen in bolj pravičen. Naj bo ta svet po meri vseh ljudi,” je sporočila ministrica. Prebivalcem je zaželela srečno, varno, radostno in zdravo leto 2021.

Pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič (Foto: STA)

Tudi minister za obrambo Matej Tonin je v prazničnem voščilu spomnil, da nas je leto 2020 “iztirilo iz ustaljenih tirnic, nam pokazalo, kako ranljivi smo in kako ranljiv je naš način življenja”. Dejal je, da je virus dramatično spremenil naša življenja. Ob tem smo ozavestili, kako pomembni so pristni odnosi, je dodal. Pripadnikom Slovenske vojske, uprave za zaščito in reševanje ter civilne zaščite se je zahvalil za njihovo požrtvovalno delo. “V letošnjem letu ste pokazali, da se vedno lahko zanesemo na sočloveka,” je povedal. Kot je dejal v poslanici, si želi, da bi premagali epidemijo in se vrnili v normalno življenje. Poudaril je, da je veliko odvisno “od nas, od našega skupnega sodelovanja in upoštevanja ukrepov”. Verjame, da bomo skupaj zmogli in bodo prihodnje leto vse težave le še bled spomin. Za prihodnje leto je Tonin zaželel miru, medsebojnega razumevanja in strpnosti.

Minister za obrambo Matej Tonin (Foto: STA)

Domen Mezeg