Ministrica Györkös Žnidarjeva kritična: “Mednarodna zaščita in migracija nista ista pojma in azilni domovi se ne smejo izkoriščati za migracijski kanal v EU!”

Vesna Gyorkos Žnidar. (Foto: STA)

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je v intervjuju za RTV SLO o migracijah in migracijski krizi razkrila marsikaj, od tega, da je problem migracij obstajal že pred volitvami, do tega, da to vendarle niso “begunci” – vse to, na kar desnica že ves čas opozarja. Priznala je, da je struktura migrantov drugačna kot v prejšnjem valu, saj so sedaj večinoma moški, tako da ne moremo govoriti o “beguncih”, ampak o ilegalnih migrantih. Vprašala se je tudi, kam je usmerjena ta solidarnost, ki jo kažemo, in poudarila, da je bolj kot to pomembno vprašanje, “kdo ima pravico vstopa v EU”“Ker imajo potem argumenti držav, kot jih imata Avstrija in Italija, dejansko težo – in se res pogovarjamo o ilegalnih migrantih.” Govorila je tudi o državah, ki so prej sprejemale migrante – kot sta Nemčija, Švedska -, in da sedaj same obžalujejo svojo odprto politiko. Dejala je še, da Slovenija s svojo liberalno politiko “daje signal, da smo migracijsko odprti”, in spregovorila o svojem odnosu do Cerarjeve koalicije ter o tem, da je bil Cerar kritičen do njenega dela in ji je očital, da je z migranti “pretrda”.

Voditelj jo je v začetku izzval glede znanega primera sirskega migranta Ahamada Shamija, da je s svojimi postopki razočarala kolege iz SMC-ja. Sama je večkrat poudarila, da to ni “stvar nekih ideoloških razprav, saj minister ni pristojen za vodenje individualnih konkretnih  upravnih postopkov in to tudi ni stvar političnega nadzora”. Pri migracijskih vprašanjih je pomembno, da se vsi državni organi držijo svojih pristojnosti, tudi z načelom delitve oblasti, je dodala in poudarila, da je “nesprejemljivo to, da se ljudje na visokih državnih položajih popolnoma poistovetijo s temi stališči (v primeru Shami), brez neke kritične distance, ker to tudi škoduje avtoriteti države in onemogoča učinkovito spopadanje s tistimi izzivi, s katerimi se država mora spopadati, če želi vzpostaviti družbeni red”.

Zakaj se o številnih migrantih, ki so na poti proti Sloveniji, ni govorilo pred volitvami?
Govor je bil tudi o tem, da tuji mediji, predvsem hrvaški in iz Bosne in Hercegovine, usklajeno poročajo o prihodu migrantov, pri nas pa pred 3. junijem (ko so bile volitve) o tem v medijih ni bilo ne duha ne sluha. Saj ljudje dobijo občutek, da so se migracije začele po 3. juniju. Ministrica je pritrdila, da se je to dogajalo na mejah tudi pred volitvami, a da “na procese medijev nimamo vpliva”. Glede na to, da so migranti krenili iz Velike Kladuše na Hrvaško, val je bil zaustavljen, prehod Velika Kladuša s Hrvaško pa zaprt, zato bodo migranti krenili proti drugim prehodom – ali se bojimo tega vala, ki naj bi prišel iz Bosne? Ministrica Györkös Žnidarjeva se pri tem vprašanju boji predvsem problema, ki ga vidi, in to je, da se občutno povečuje število migrantov, ki prihajajo skozi zunanje meje EU na schengensko mejo. “Dejstvo je, da države zahodnega Balkana morajo opraviti svoj del, zagotoviti varnost, registrirati ljudi, se držati sprejetih dogovorov, vključno z zavračanjem – države ne smejo (glede na to, da so tudi kandidatke za EU) nastopati zgolj in samo kot nek prevoznik proti EU,” je dejala ministrica.

Migranti so si za izhodiščno točko poti proti Sloveniji izbrali Veliki Kladuši.

Struktura migrantov – večinoma moški, skoraj ni družin
Da pa so problemi z migranti večji kot leta 2015, pa ministrica pripisuje strukturi migrantov – saj gre predvsem za moške, skoraj ni družin: “Predvsem prihajajo iz Pakistana, Maroka, Alžirije, so tudi bolj zahtevne strukture, kot v prvem valu – takrat so res bežali pred vojno, a so bili tudi mešani migracijski tokovi.” Bistvena okoliščina, po kateri se sedanja situacija razlikuje od takratne, je, da je popolnoma jasno, da tranzita ne bo, poleg tega pa v sedanji situaciji tudi ne bo več možno uporabljati določil schengenskega zakonika na način, kot je bilo to takrat v praksi izvedeno. “Spomnimo se, da je takrat državni zbor naložil vladi, da mora migracijski tok obravnavati humanitarno, kar pa je v praksi pomenilo, da se je uporabljal 5. člen schengenskega zakonika, ki omogoča humanitaren vstop. Teh okoliščin sedaj ne bo, saj so tudi države okoli nas spremenile retoriko.”

Tiste države, ki so sprejemale migrante, to sedaj obžalujejo
Da je stanje zaradi migrantov v teh državah (Nemčija, Švedska) zapleteno, se ministrica strinja in pravi, da so za te težave zagotovo “vezni člen ravno migracije”. Saj države nosijo posledice odprtosti meja in dobrodušnega gledanja na migrante. “Ta odprta politika je spremenila strukturo migracijskega toka in ga tudi okrepila. Odkrilo se je tudi, da je njihov zvezni urad za migracije in begunce (v Nemčiji) prošnje odobril brez utemeljitev – mimo pogojev, ki so za to predpisani.” O čemer smo poročali tudi mi, ko so uradniki v azilnih domovih sprejemali podkupnino od migrantov, v zameno za sprejetje prošnje za azil. “Mednarodna zaščita in migracija nista ista pojma in azilni domovi se ne smejo izkoriščati za migracijski kanal v EU.”

Nevladne organizacije nimajo pravice diktirati politike priseljevanja v EU 
V Sloveniji je bilo pred volitvami le besedičenje o sovražnem govoru, populizmu, s čimer se ne strinja niti Györkös Žnidarjeva: “Pri nas je še vedno stanje duha, da bo mogoče migracije obravnavati le na verbalnem nivoju, z borbo zoper populizem, zoper sovražni govor, a to dejansko ni rešitev v teh zgodbah, ker se mi zdi, da se v teh državah, ki so se tudi povezale v koalicije zoper ilegalne migracije, dogaja nek preskok.” Omenila je notranjega ministra Italije Salvinija“To, kar govori, ima zagotovo neko težo – namreč, po eni strani je pomembno, da imamo koncept reševanja ladje v stiski na morju, načrtno prevažanje ljudi iz Libije v Italijo pa je nekaj drugega in menim, da nevladne organizacije ne morejo diktirati politike preseljevanja EU, ker konsenza, da bi vsi lahko prišli v EU, ni.”

EU nima mehanizma: Vsi migranti gredo v redni postopek za azil in to deluje kot faktor pritega migrantov!
Strinjala se je, da pri politikih iz Avstrije, Italije in Madžarske ne gre le za sovražno retoriko in odnos do priseljencev, ampak da imajo za to tudi svoje razloge. “Na migracije je treba gledati realno in glede na to, da smo EU, moramo najti nek koncept, ki je vzdržen, in eno od izhodišč je varovanje zunanjih meja EU, po drugi strani pa so vprašanja o solidarnosti. Vprašati pa se moramo, kam je usmerjena ta solidarnosti oziroma kdo ima pravico vstopa v EU?  Argumenti države, kot jih imata Avstrija, Italija, potem pretehtajo, ker se potem dejansko pogovarjamo o ilegalnih migrantih.” EU sploh nima kriznega mehanizma za take situacije, pravi Györkös Žnidarjeva, “ker se zadeve premikajo v zelo nekonstruktivnih smereh glede spremembe zakonodaje – gre v smeri: vsi ki prihajajo, gredo vsi v redni postopek, a to več ni krizni mehanizem, ampak distribucijski mehanizem in deluje kot faktor pritega in se ne bo dobro končalo”. Ker migracije so izziv za stabilnost in treba jih je omejevati.

Migranti v Veliki Kladuši, ki se pripravljajo na pohod proti Sloveniji. (Vir: printscreen Bujica, Z1 TV)

Slovenija je majhna in ranljiva
Da je Slovenija manjša država in da je zato tudi bolj ranljiva, je potrdila ministrica in dodala, da določeno število migrantov za Slovenijo lahko predstavlja problem, kar za veliko državo ne velja. Izključiti pa tudi ne more nevarnosti žepa, o katerem se govori, saj vse države okoli nas zapirajo meje. Ministrica dodaja, da žal dajemo signal, da smo odprti za migracije: “Slovenija trenutno zagotovo izstopa po levosredinski vladi in tudi dogajanja okrog medijsko odmevnih postopkov in tudi odprta liberalna zakonodaja dajejo signal, da smo migracijsko odprti.”

Spregovorila je tudi o konfliktih znotraj vlade, o katerih je dejala, da je bil predsednik vlade Miro Cerar kritičen do njenega odnosa do migrantov in da je dejal, da so bila njena stališča pretrda. “A glede na to, da širše državne strategije ni bilo, drugače ni šlo,” je dejala in poudarila, da če ne bi bilo njene “trde politike”, te vlade že zdavnaj ne bi bilo več.

A. G.

 • Bozz

  Da še enkrat obnovimo spomin s kakšnimi prišleki imamo opravka za leve telebane, ki nonstop komentirajo tu gor glede imigrantov in jih enačijo z migranti iz ostale Evrope…

  Anglija:

  UK: ROTHERHAM Chief of Children’s Services insists there was no “racial” or “religious” aspect to the city’s horrific child abuse scandal which saw 1,400 underage, white, English girls raped and pimped out by Pakistani-Muslim men

  https://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28939089

  http://barenakedislam.com/2018/01/29/uk-rotherham-chief-of-childrens-services-insists-there-was-no-racial-or-religious-aspect-to-the-citys-horrific-child-abuse-scandal-which-saw-1400-underage-white-english-girls-ra/

  Švedska:
  Sweden: Nobody Helped Woman Raped by 20 Muslim Migrants

  https://redice.tv/news/sweden-nobody-helped-woman-raped-by-20-muslim-migrants

  Sweden: Muslim migrants gang-rape woman, broadcast it live on Facebook

  https://www.jihadwatch.org/2017/01/sweden-muslim-migrants-gang-rape-woman-broadcast-it-live-on-facebook

  Boy, 15, ‘gang-raped for an hour by five blade-wielding Afghan migrants in Swedish forest’

  https://www.thesun.co.uk/news/2342713/boy-15-gang-raped-hour-knife-five-afghan-migrants-swedish-forest/

  Nemčija:

  Two Afghanistan migrant men force 14-year-old boy to perform sex acts on them at a swimming pool in Germany

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3524048/Two-Afghanistan-migrant-men-force-14-year-old-boy-perform-sex-acts-swimming-pool-Germany.html

  Ti je jasno zakaj ti imigranti ne smejo priti k nam, ali ti je potrebno narisati?
  Vi levičarji ste popolnoma poneumljeni in ignorantni, POJMA NIMATE S ČIM IMATE OPRAVKA, in takšne imamo celo v parlamentu.

  To je samo nekaj primerov, ki sem jih na hitro izbrskal…

  POJMA NIMATE S KAKŠNIMI LJUDMI IMATE OPRAVKA, LEVIČARJI, ker ste
  ignorantni bedaki. Z enim takim sem se pred kratkim pogovarjal oz. sem moral trpeti njegov egoistični žolčni govor glede migrantov. Pojma nima, ker noče brati in slišati negativnih novic tako pravi, pa mi je vseeno solil pamet in celo rekel, da je to o posilstvih vse izmišljeno. Ne moreš verjeti, če ne slišiš na lastna ušesa, kakšni idioti hodijo po Sloveniji.

  • Igor Kavalar

   Dokler levičar ne dobi porcijo migrantske ljubezni bo zaslepljen.

  • KAPIBARA

   Pa Kumrovska šola je že davno ukinjena..
   Seme zla-zajedavsko, kot japonski sleznik….

 • Bozz

  “Dejala je še, da Slovenija s svojo liberalno politiko “daje signal, da smo migracijsko odprti”, in spregovorila o svojem odnosu do Cerarjeve koalicije ter o tem, da je
  bil Cerar kritičen do njenega dela in ji je očital, da je z migranti “pretrda”.”

  Kam smo prišli, ko imajo ženske več hrbtenice in poguma kot moški. Takega beta samca kot je Cerar in podobni je potrebno nemudoma odstraniti iz politike. Na oblasti potrebujemo alfa samce. Cerar pejt domov za šporhert ženi kej skuhat bo več koristi od tebe.

 • stajerc5

  Znidarca, kje si bila do sedaj? Ti in Katicka spadate v isto Hanzimurglsko skupino in se sedaj, v strahu za stolcek, pojavljate sele sedaj na “crveni pozornici”!!! Barabe rdece, pizdurine in pizduni!
  Vse kot v stari yugi, bolj kot imas rjav jezik od lizanja riti, dlje prides po lestvici.

 • turči

  Ministrica je poštena in govori resnico saj je tudi edina ki je v prejšni valdi korektno opravljala delo… Mislim da so problemi z migranti veliko večji kot pred dvemi leti mi smo sedaj definitivno slepi žep saj so vsi sosedi razen nas mejo zaprli…

  • dež

   Še do danes ta poštenjakarica ni izgnala Ahmada. Ko vidim njo in Šefica se vedno spomnim na zgodbo o dobrem in slabem policaju.

   • Novakec1

    V slolandiji enih od naštetih ni.

 • Janez Novak

  Kučanov klan želi čim več afro-azijskih migrantov, ker so to bodoči volivci levice. Enako kot migranti iz bivše Juge. Cerar pa je Kučanov pudelj, ki bi zanj naredil vse brez oklevanja.

 • Srce

  Recimo bobu bob. Od beguncev smo preko megrantov in ilegalnih migrantov prišli do ilegalnih teroristov osvajalcev Evrope. Evropska unija nas bo s tako migrantsko politiki pokopala. Merklca in Evropijanec sta zrela za Mednarodno sodišče za zločine.

 • plamen100

  Ne ena redkih ampak edina pokoncna in nacelna zenska v Cerarjevi vladi! Nikoli ni bila v nobeni aferi in veckrat je zastopala in se zastopa stalisca ki so kontra Cerarjevim. Seveda pa ji je tesko delovati v taki druzbi, kjer je toliko nenacelinih in predvsem sluzastih nesposobnih moskih oz moskih femenisticnih copatarjev brez hrbtenice pa kljub temu je svoj coln varno pripeljala v pristan in bo lahko z dvignjeno glavo odsla iz polozaja ministrice, zagotovo edina v tej vladi! In ne jo obsojati kar v tri dni brez argumentov, ker je to znacilno kot lahko danes vidimo za komunajzlarsko razmislanje, ko so JJ obdolzevali tocno tega kar je tudi mininistrica ze davno zatrjevala glede migracij . Da je temu res tako ugotavlja tudi skrajno levofasisticno tajkunsko trobilo Mladina ki z velikim obzalovanjem ugotavlja : “V povprečju je posamezna evropska država lani sprejela 1050 beguncev na milijon prebivalcev. Slovenija le 75 na milijon prebivalcev. Še celo Madžarska, ki pod vodstvom Fidesza in Viktorja Orbána poganja vzhodnoevropsko protitujsko vzdušje, je lani absolutno in relativno podelila več statusov begunca kot Slovenija. Država, kjer je s protitujsko politiko zmagovalec volitev pred dnevi v parlamentu dobil dvotretjinsko večino, je lani podelila 1290 statusov begunca eoziroma 130 na milijon prebivalcev”. Druga pa je stvar, ko se je v drzavo nateplo trenutno nekaj vec kot 2000 kamel trajberjev, ki se ze dnevno potikajo po Ljubljani in samo razmislja kako cimprej oditi iz Slovenije saj ima velika vecina sorodnike na zahodu.

  • Štalmajster

   OK sluzasti gor ali dol. Pričakoval bi iz Bruslja JASNA NAVODILA. Dogajalo se je pa ravno nasprotno !
   Ravno včeraj sn na smrdljivem POP TV poslušal hujskaštvo, kako ravnajo z ilegalnimi priseljenci in njihovimi otroci ki bi želeli v ZDA in hujskali proti Trumpu……..
   Pri MEDIJIH bi bilo treba narediti RED ! (menda je Putin vedel to porihtati ! Pa Orban tudi …Erdogan menda tudi….)
   In nekoč o medijih: https://youtu.be/KqX-Hx1mD-Y?t=118

   To, kaj pa zdaj govori ministrica pa je že ob nastopu problema migrantov bilo jasno ŠE OTROKOM !

   In tisti, ki so zakuhali problem, bodo sedaj ….. GLAAAAVNI REŠEVALCI ? Nekateri bi pa morali odgovarjati za vsa ponižanja, ki so jih naslovili na SDS in pa predvsem na DRŽAVLJANE KI SE NISMO STRINJALI S ŠVERCANJEM ILEGALCEV IN LAŽNO SOLIDARNOSTJO NA NAŠ RAČUN.!
   https://www.youtube.com/watch?v=5jl-OJJVAEg
   multikulturalism ZA VSE.
   https://www.youtube.com/watch?v=Aeynt8fI254

  • dež

   Zanimivo, da ta pokončna ženska na funkciji ministrice, še do danes ni izgnala Ahmada iz države, čeprav so ji tako naložila vsa redna sodišča, US in EU sodišče.

   • karlina

    Ker ga po moje tako dobro skrivajo.

  • Novakec1

   Najboljše je biti v senci in nič delat, ne moreš narediti kake napake

 • resnicaboli

  Pa kaj ta bluzi kdo je odgovoren za delo policije? Zakaj ne da ukaz da migrante vračajo od koder so prišli v varno državo Hrvaško? Dela eno govori drugo.

 • elh.

  Res čudno, da moramo ponavljati napake drugih. Da so Nemci in Francozi in Švedi in Italijani že globoko, pregloboko zabredli s svojo migrantsko politiko je vsakemu, ki vsaj malo sledi dogajanju po svetu, jasno.

  Zato bi moralo to biti to še veliko jasneje politikom, ki naj bi skrbeli v skladu s predvolilnimi obljubami za dobrobit državljanom in še posebej domorodcev – glede na to, da smo država slovenskega naroda. Ohraniti državo Slovencev je bistvo.

  Pa ne! Slepo slede napakam drugih.
  Voda nam že teče v grlo, oni pa nič. Ženska ima prav in morda celo levica premore sem in tja nekaj takih zdravorazumskih ljudi.

  Še bolj močno bi morala udariti po mizi in ravnati na svojo odgovornost v Maistrovem duhu. Preden bi skrajnolevim odstopljene vlade kapnilo, bi bil na mejah red in vsi ilegalci zavrnjeni.

 • Caetano

  Nehajmo s to norostjo nekritičnega sprejemanja islamskih migrantov. Ministrica je tokrat povedala dokaj pametno. Naši sosedje so se že spametovali.

  In nenazadnje spet…V jihadističnem napadu Boko Harama v Nigeriji ubitih devet vojakov:

  https://www.japantimes.co.jp/news/2018/06/20/world/boko-haram-fighters-kill-nine-soldiers-nigerias-restive-northeast/#.WynuX6czaUk

 • david23

  Kje je pa bila ministrica zadnja tri leta in pol npr.? Toliko časa je potrebovala, da je prišla do teh ugotovitev?

  • slosin

   deloma pritrjujem, na drugi strani je pa dejstvo, da je treba z volkovi tult, drgač te požrejo..

 • Novakec1

  Njen taprvi sodelavec pa ravno to dela in razvaža to drhal po slolandiji.

 • xtc

  Vse te ilegalne pritepence ,ki ne delajo nič izgnat,saj ne gre za nikakršne revčke,marveč ekonomske migrante in zavojevalce v imeni islama.
  Priseljevanje je treba strogo omejiti ter strogo selektirati in azil narediti praktično skoraj nemogoč pa še to za zelo kratek čas brez možnosti podaljšanja,razen v izracnih primerih.
  Vsakdo,ki je na območje EU vstopil nelegalno,NE more dobiti nobenih pravic niti azuilne ne.

 • dež

  Gre za čisto navadno marioneto, tole besedilo preroško opiše ministrico Vesno, https://genius.com/Riblja-corba-lutka-sa-naslovne-strane-lyrics.

 • Olga2345

  Skorumpirane Sorosove “nevladnike” je treba ukiniti in to takoj! Prav sramotna je vloga Sorosovih “zdravnikov” brez meja, ki čakajo pred afriško obalo in šaflajo neskončno število nezakonitih migrantov! Kje je njihova etika? V žepu? Zakaj ne gredo v afriške države in tam opravljajo svoje poslanstvo, tako kot misionarji?
  Ni čudno, da se ZDA umikajo iz sveta za človekove pravice, ki mu predseduje Slovenija, kršiteljica človekovih pravic, z največ političnimi procesi, z največ “sodbami”,ki padajo na sodišču za človekove pravice, država, ki jo iz ozadja vodi zadnji šef Udbe in komunistične partije s svojo kamarilo! Država, ki se zavzema za priznanje teroristov iz Palestine, ki jim je edini cilj uničenje Izraela in tako kot vsem Islamistom tudi Evrope! Država, ki je raj za mafijo, kjer sodišča ščitijo mafioze, zapirajo pa nedolžne ljudi, ki niso na liniji “naših”!
  V OZN in celo za varstvo človekovih pravic pa se po bližnjici lahko pride kar skozi posteljo..

 • VERRZIFIKATOR

  Vesna Prebežnik

  ŽNIDAR IN LUKNJA

  Sprenevedal se je mali Čiro,
  češ da dobre so njegove hlače,
  da pri kritikah gre le za trače,
  pa mu žnidar končno vzel je mero.

  Zdaj takole žnidar je povedal,
  luknja v hlačah je zares velika,
  sploh med hlačnica ni več stika,
  tega Čiro da se ni zavedal.

  Dajte no, saj vidi se golota,
  zadnjica iz hlač navzven štrleča,
  malo še, pa tukaj bo nesreča,
  do sedaj so hlače le sramota.

  Ko pa mravlje v njih zagomazijo,
  s čim se tam bo praskal mali Čiro?
  Je zato izmeril žnidar mero,
  v hlačah da se mu ne naselijo.

  Mali Čiro, velik kolovodja,
  bil že zdavnaj bil ob svoje hlače,
  vendar žnidar okrog njega skače,
  uporablja iglo in orodja.

  Človek vpraša se pri tej noriji,
  kakšna šola bi bila primerna,
  da okolica uvidi zmerna,
  v kakšni se je znašla mimikriji.

  Ko razpadle bodo hlače Čiru,
  ko več žnidarja ne bo v bližini,
  drli bodo se povsod capini,
  mravlje naj pustijo jih pri miru.

  Bo neznosno pikalo, srbelo,
  zadnjica od pikov bo boleča,
  bo za Čira neizmerna sreča,
  saj bo druge v glavnem le bolelo.

  Luknjo zdaj bi dalo se zašiti,
  žnidar je povedal pravočasno,
  toda ne, bo raje jutri špasno,
  ko bo peklo čisto vse po riti.

 • Stajerka

  EDINA ministrica/minister iz aktualne vlade, ki zasluži pozitivno oceno…..če bi ji “kolegi” v vladi dovolili, da opravlja svoje delo v dobro naroda in države, verjamem, da bi storila še marsikaj bolj temeljitega in pozitivnega……VSI ostali so povzročili še večjo katastrofo in kaos, vključno z vodilnima Cerarjem in Brglezom, ob podpori Levice…….

  • Osti jarej

   …če bi imela hrbtenico bi ga…..opravljala svoje delo

   • exposingthetruth1111

    ne zagovarjam je, samo kaj češ od ženske pričakovati da bo scala proti vetru, če obstaja cela masa moških ki so mehkužni ko spužva in totalno podrejeni globalni eliti….če moški ni pogumen, katerega je dolžnost da to je že ob rojstvu, kaj bi pol lahko od ženske ?

    Tile “moški” v Zahodnem Svetu predvsem pri koritu so sramota za moški spol totalna SRAMOTA…če nikoli ne bi obstajali bi bila največja korist.

 • althar

  Zdaj upa govoriti, ko je njen mandat končan.

 • slosin

  evo levakarji, pa imamo še eno skrajno desničarko…a drži?

  • bednick

   To je nemogoče.
   Nekaj je v ozadju.
   Pravilno: “desničarko”.

   • wert

    Seveda, da je nekaj v ozadju. Včasih tudi malo zaplini. :)

    • bednick

     A si na fižolu?
     Pokojnine so res mizerne…………………za nekatere.

     • wert

      si pa primitiven.

 • Franc Šink

  Vesno vleče nekam na desno. Pomeni v pravo smer.

  • Vera

   Saj je prav tako , ker marsikaj vidi in sliši .

  • karpelec

   Ženska ve zakaj ima možgane, vendar ji ni dano jih vedno uporabljat. Dajmo ji pogoje za to, pa bo stvar popolnoma drugačna.

 • Vera

  Cerar že zaradi te zgrešene politike ne bi smel kandidirati , kaj šele, da bi bil spet v vladi , ker njemu ni mar za nas Slovence, kar je že večkrat dokazal . Volivci SMC-ja , kje ste imeli pamet 3.6. 2018 ?

 • Dillinger

  Spoštovana gospa ministrica,kot pravnica gotovo veste,da je tisti,
  ki drži vrečo kriv toliko kot lopov.Cel mandat ste bila tiho kot miška
  v luknji in sedaj,ko je nastopil čas odhoda se želite odkupiti z nekim
  poceni leporečjem.Nikar ne pozabite,da ste cel mandat pridno dvigovala
  roko in s tem vašim gnusnim dejanjem,ki vsekakor ni primeren pravnici,
  podpirala svinjarije,ki so kriminal,naj omenim samo ministrico za zdravje
  Milojko Kolar Celarc,ki je bila večkrat interpelirana,ker je povsem nesposobna
  in nagnjena h kriminalu.
  Če bi bila vi ministrica v pravem pomenu besede,potem bi udarila z roko po
  mizi in upravičila napis na zapestnici”Turn Back Crime”,vendar oblast je sladka.

  “E pa ženo,ko te nezna skupo bih te platio”

  • karlina

   TOČNO

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje :
  Györkös Žnidarjeva je dokaz , da lahko tudi kozorogi razmišljajo s svojo glavo .
  jo bom črtal iz seznama , za katerega bom vložil peticijo , da se rojeni v znamenju kozoroga preimenujejo v , rojeni v znamenju “hijene” .
  Ne smemo metati vseh v isti koš , prava selekcija bo prišla na volitvah tistega leta , ko bomo dokončno uničili UDBOVSKO MREŽO , KATERO SO USTVARILE HIJENE .
  Stari seznam :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
  Novi seznam :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….

  • karlina

   TOČNO, pa še kar nekaj jih je, oz. veliko.

 • Slovenec 33

  Ko Slovenija ne bo več okupirana in je ne bodo vodili okupatorji in
  veleizdajalci slovenskega naroda, ki pobirajo provizije od trgovcev s
  temi dezeterji bo potrebno vpoklicati nacionalno gardo (beri domoljube)
  ki bodo varovali meje in streljali na vse živali, ki ne bodo upoštevale
  znaka prepovedan prehod.
  V zelo kratkem času, po prvih strelih bo pritisk na meje uplahnel.

  • karlina

   TOČNO +10

 • koza
 • METULJ

  JA, POVEDALA SI SVOJE, MINISTRICA ZA NOTRANJE ZADEVE V SLOVENIJI GJOERKES ŽNIDAR ALENKA, AMPAK, AMPAK, DOLŽNA SI SLOVENCEM SLEDEČE:

  OPRAVLJAJ SVOJE NALOGE V SKLADU S PREDPISI IN NAVODILI, KAR OČITNO NE ZNAŠ, NE UPAŠ ALI NE SMEŠ?

  IZDAJ UKAZ, DA SE ILEGALNI MIGRANTI NA MEJI S HRVAŠKO IN NA MEJI Z ITALIJO TAKOJ VRNEJO OD KODER SO PRIŠLI!!

  IZDAJ UKAZ DA SE ZAJETI ILEGALNI MIGRANTI NA OZEMJU SLOVENIJE TAKOJ VRNEJO OD KODER SO PRIŠLI, NJIHOVE PREVOZNIKE ZAPRE IN KAZNUJE IN IZŽENE IZ SLOVENIJE!

  N E PA DA JIH MIGRANTE IN BEGUNCE, VSE BREZ IZJEME VOZIJO POLICAJI V AZILNI DOM, TAM LENUHARIJO IN POTEM TUT POBEGNEJO OD TAM, V NEZNANO SMER, HE HE!!

  MINISTRICA,TO SO VIDNI REZULTATI DELA SLOVENSKE POLICIJE! MINISTRICA, NADZORUJEŠ TI DELO POLICIJE ALI KDO ŽE?

  MINISTRICA, NAPRAVI RED, ALI PA ODSTOPI!!

  OP: CERAR, LUZER BO ITAK PREJEL NAGRADO ZA SVOJE NEDELO V VLADI, HEH!

 • AlojzZ

  Ministrica Györkös Žnidarjeva kritična: “Mednarodna zaščita in migracija nista ista pojma in azilni domovi se ne smejo izkoriščati za migracijski kanal v EU!”

  Vau! Dve leti za nami to izjavi! Do sedaj je bila pa priključena skupini ljudi, ki nas je imenovala nestrpneže in podobno. Ali je kaka možnost, da jo tožimo za malomarno delo? Ker sedaj je na vrsti delo, kot ga opisuje komentator Metulj kake pol ure pred menoj.

  • resnicaboli

   Nesposobna do amena še “frizerja” ji ni uspelo spraviti na Hrvaško.

   • karlina

    Ona ga je ze mislila, ampak kaj, ko so ga pedri in ljubitelji migrantov, skrili.

 • garfi

  naši multikulti leviČĆarji so del globalistične totalitarne NWO mafije
  njihovo geslo je brez meja-brez držav-brez narodov
  uničiti nas hočejo in Evropo

 • karlina

  No, sedaj , po volitvah pa je prišla na dan vsa tista resnica, oz. groznje SLOVENIJI, glede migracij, ki jih je napovedovala SDS, predvsem gospoda Janša in Gorenjak, pa so ju vsi levičarji označiliza za laznivca, da strašita drzavljane, da sta orbanista, rasista, itd. Če mene vprašate, je Cerar izdajalec slovenskega naroda, predvsem zato, ker je ze dovolil vstop nekaj tisočim migrantom v Slovenijo in še vedno se to dogaja, kje je NUJEN UKREP-ZAPRTJA NAŠE MEJE, KJE JE VOJSKA NA MEJI,da bi zaščitila drzavljane , zakaj ni sklicana-IZREDNA SEJA V PARLAMENTU, GLEDE MIGRACIJ.

 • prinzeugen

  Bomo verjeli, ko bo naredila prave korake. Do sedaj jih razen par simpatičnih potez ni naredila veliko, pa kritizirala Avstrijo, naj se zbere in prestopi v pravo stranko, pa ji bomo verjeli.

  • exposingthetruth1111

   DEJANJA in ne samo besede.

 • luckyss

  Kdo je prvi bluzil, da so kvote korak v pravo smer ?!
  Trenutno pritiskamo na Evropo in smo že doseglo dogovor Nemčije, Avstrije in Slovenije o vračanju migrantov na Hrvaško…
  Kaj bi radi banda Hitlerjevska…se upate objaviti kolikšno je je število migrantov trenutno v Sloveniji, kdo so, od kje in njihova starost ter spol in kje so nastanjeni…..To so javno dostopni podatki..
  Tako pa le jamrate…se bojite, da nam bodo vsi pobegnili na sever ?!

  • sprehajalec

   Če malo poguglaš rdečkar, je se po Sloveniji trenutno oskrbuje 1163 migrantov, ki so dobili zaščito. Številko je treba pomnožiti vsaj s x3 za neznane. ter tiste, ki jih bodo severne države vrnile, ker so tukaj registrirani.

   poleg tega so Levičarji v prve pol leta letos izdali 21.000 dovoljenj za bivanje tujcem, odkod je lahko vsakomur jasno.

   Vse v duhu starega protiimperialistečnega sna o internacionalizaciji Slovenije.

  • wert

   Kdo je prvi bluzil, da so kvote korak v pravo smer ?!

   luckyss

  • resnica peče

   lucky !! Upps NE no na TEM portalu :)) aja psssst SDS no JJ

  • Olga2345

   A vi verjamete “statistiki” Murgel? Hahahahahahahahaha

  • macon

   Kvota beguncev, BEGUNCEV, tele v nova vrata, onih iz Sirije, kjer padajo bombe pa sarin pa ninje revežem v oranžnih kombinezonih režejo preč glave pa v luft letijo jonski, dorski in korintski stebri in krilati asirski biki.

  • cosmosjasnovidec

   Ker jaz vem,da nisem prismojen si torej očitno ti bedak zaplankan.
   Po pravici povedano sploh nimaš pojma kaj tveziš in kaj bi rad skokodakal zato raje drži zaprt gobec in samo čitaj pametne komentarje katere pišejo vsi pristaši desnice.
   Vidim,da čitaš tudi od levakov kar je pa še večji povod za tvojo neotesanost ter duševno prizadetost.Če bi imel vsaj malo v betici bi uvidel,da levaki v ministrstvu že pljuvajo sami po sebi eni iz hinavščine,ker propadajo in se hočejo vleči k desnici oziroma koritu drugi so pa zaplankani enaki kot ti.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • marker

  A sedaj se je pa Györkösova zbudila? Vrabci po strehah te ugotovitve čivkajo že dve leti. SDS ni nihče nikoli hotel poslušati.

 • Burek Burecki

  Zgleda je dobila v rito in odprla oci, da je le uvidela invazijo kozojebskih podgan…

  • domovina mili dom

   Ko se ladja potaplja, podgane naredijo vse, da preživijo.

 • Republic Commando

  Kako?? Vsi, ki smo na to nekaj časa nazaj opozarjali , smo bili rasisti?

  • karlina

   TOČNO

 • montyamp

  Kurćanova murglosrbska avantgarda dela v smeri povzročitve izrednih razmer .
  Kdo takrat prevzame oblast ???
  V normalnih razmerah grozi levičarskim izdajalcem sojenje za izdajo in izgon iz države , v slučaju izrednih razmer pa ponovitev 1945 , se pravi masaker in dokončno uničenje države .

 • djoka bolime

  Neverjetno. Takšem intervju na Hanziju? In to z ministrico! Če bi to povedala v času največje migrantske krize, bi bila takoj zamenjana z kakšno kuro ala katič. Pa Šefic tudi. Z butlom ala brglez. Imeli bi nič km ograje. Györköseva in Janša in meja bo neprepustna.
  Kaj pravijo tumpeki? Še vedno upajo, da je to fake news. Da ni Györköseva Orbanova podtaknjenka?

 • samotoje

  Na tem mestu ugotavljam, da se kar naenkrat ne počutim več tako islamofobno, radikalno desničarsko, fašistično, nacistično, rasistično, kot sem se še včeraj. Kaj pa zdaj? Čakam, da se bo vsaj Mirovni inštitut ogorčeno odzval na ministričine izjave in jo obtožil, da širi sovražni govor. Pridružiti se morajo “top slovenske intelektualke”: Svetlana Slapšak iz Srbije, Milica Antić Gaber isto od tam dol, Violeta Tomić iz Bosne, Jasna Murgel isto od tam dol, Filip Dobranić Muki isto od tam dol in tovarišica Kordiš s FF (še slabše kot od tam dol). Potem bo v Sloveniji spet tako, kot mora biti. Balkan.

 • KP

  Eno čisto navadno sranje,oziroma obračanje po vetru…

 • Tom Žnidarčič

  Najbolj sposobna ministrica Cmerotove vlade! Je že vedela zakaj je ni bilo na kongresu stranke, pa tudi zakaj, v javnosti zadnje čase ne!

 • domovina mili dom

  Morda, da se malo razlikuje od ostalih lutk udbovskega lutkovnega gledališča. Vendarle ima pooblastila, da suspendira policijskega šefa, ki ni izvršil ukaza deportacije tega kameljega frizerja.
  Torej je osebno odgovorna.

 • Morala

  In kaj porečejo sedaj vsi lažni podporniki, humanitarci in še kdo, na njene besede?! Sedaj je že marsikateri državi žal, a prepozno…Višegrajska skupina bo bojkotirala sklic EU vrha o migracijah!! edino prav!