fbpx

Ministrica se je nastavljala Golobu?

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh (Foto: STA)

Ministrica za digitalno preobrazbo Stojmenova Duh, ki se v slovenščini bolj težko znajde, čeprav je ministrica slovenske vlade, ima zadnje čase občutek, kot da je nihče ne mara.  

Zanimivo zgodbo, kaj se je zgodilo med ministrico Emilijo Stojmenovo Duh in premierjem Robertom Golobom poleti sredi Maribora razkriva portal Požareport. Ministrica je očitno izvedela, da Golob prihaja na kosilo v restavracijo Fudo, kamor pa ministrica – očitno – spet ni bila povabljena. Zato se je – še enkrat očitno – odločila nastaviti. Da pa morda vendarle še ujame njegovo ustno povabilo na kosilo. Tisti, ki ESD na ulici fizično prepoznajo, so namreč videli, kako se usedla za prvo zunanjo mizo restavracije na Glavnem trgu, vendar takrat še niso vedeli, da se nastavlja prihajajočemu Golobu.

Ko je potem prišel Golob, predsednik vlade, je šel preprosto mimo nje. Tisti, ki so prizor opazovali, so zlahka opazili, da ne samo tega, da je Golob šel naravnost mimo nje, še več, ni je niti pogledal. Ministrica je bila vidno šokirana. Ko je Golob izginil skozi vrata v notranjosti Fuda, je zmedeno pogledala naokoli, nato plačala račun in šokirana odšla proti drugemu koncu Glavnega trga.

Predsednik vlade Robert Golob je znan po ošabnem vedenju. (Foto: STA)

Emilija je torej prva ministrica te vlade, ki jezika države, v kateri živi, ne obvlada povsem dobro: še več, je prva ministrica, ki je v svoji pisarni na mizo namesto slovenske postavila kar mavrično zastavo skupine LGBT. Kaj takega si slovenska ministrica ne bi smela privoščiti, saj predstavlja državo Slovenijo. In ne Makedonijo ali skupnosti LGBT, ampak le Slovenijo.

Več si preberite na e-Maribor