Ministrica Simona Kustec: “Kritike mojega dela s strani dela leve opozicije slonijo na mehanizmih, kako žensko utišati, je ne jemati resno, jo poniževati z žaljivkami!”

Ministrica Simona Kustec (Foto: STA)

Ministrica Simona Kustec je na očitke iz interpelacije odgovorila predvsem z dosedanjimi dosežki ministrstva. Očitke zavrača “tudi na podlagi dejstva, da kritike mojega dela s strani dela leve opozicije slonijo na mehanizmih, kako žensko utišati“. Njeno prihodnje delovanje bo enako dosedanjemu, “v dobro otrok in mladih“, je dejala in si ob koncu prislužila še aplavz.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je v odgovoru na interpelacijo pred poslanci poudarila, da se ministrstvo od prvega dne mandata te vlade intenzivno ukvarja s sprejemanjem in izvrševanjem ukrepov za zajezitev epidemije ter zagotavljanje zdravega in varnega šolanja otrok ter mladostnikov. Ukrepi so po njenih besedah nujni in jih izvajajo povsod po svetu.

Zanikala je očitke o zmedi, ki naj bi na šolskem polju vladala zaradi ukrepov, ki se pogosto spreminjajo. Ukrepe se spreminja glede na intenzivnost virusa v družbi, uspešnost njihovega spoštovanja in na podlagi znanstvenih dognanj, je poudarila. Zagotovila je, da “korona obdobje” obvladujejo in ga dojemajo tudi kot priložnost za nadaljnji razvoj in prepotrebne spremembe.

Napadana, ker ni na pravi strani in ker je ženska v politiki
Zavrnila je očitke o odsotnosti drugih potrebnih ukrepov v izobraževalnem prostoru. Po njenih besedah so sprejeli številne ukrepe za duševno zdravje otrok, sredstva za izobraževanje, znanost in šport dvignili na zgodovinsko raven, sofinancirali so številne naložbe v vzgojno-izobraževalne zavode in z razpisom po več letih pomagali pri gradnjah šol. Dvignili so tudi plače zaposlenim, poroča STA.

Image

Dosežki ministrice Simone Kustec v tem mandatu.

V času te vlade sta bila po njenih besedah sprejeta tudi zakon o obravnavi otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami ter zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, uresničena je bila ustavna odločba glede financiranja zasebnih osnovnih šol.

V nekoliko čustvenem zaključku je ministrica ponovila, da vse očitke zavrača, “tudi na podlagi dejstva, da kritike mojega dela s strani dela leve opozicije slonijo na mehanizmih, kako žensko utišati, je ne jemati resno, jo poniževati z žaljivkami, ko oziroma če nisi na pravi strani, še posebej, ko gre za žensko v politiki“. Do tovrstnega odnosa in razprave “imam in bom imela ničelno stopnjo tolerance“, je dejala.

Na ministrstvu za izobraževanje so dosežke ministrice tudi javno objavili:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Sara Kovač