fbpx

Ministrica z odpuščanjem grozi policistom, ki so državljane varovali pred nasilnimi protestniki

Začasna ministrica Sanja Ajanović Hovnik grozi

Da so protivladni protesti v režiji medijev in skrajno leve civilne družbe močno pripomogli k širjenju koronavirusne bolezni in podaljšanju pandemije, se strinja večina strokovnjakov s področja zdravstva. A ravno ti protesti so ustoličili trenutno vladno “svobodo”, v kateri uživamo že več kot 6 mesecev. Zaradi tega se oblastniki očitno počutijo dolžni, da predlanske neprijavljene, nezakonite in pogosto nasilne proteste nekako legitimizirajo in retroaktivno legalizirajo.

Celotni državni aparat je bil pomembno vključen v to akcijo prek večih resorjev – od MNZ, MJU do MP. Spomnimo: ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je po objavi poročila o izrednem strokovnem nadzoru nad ravnanjem policije pri varovanju protestov v letih 2020 in 2021 izjavila, da je kot državljanka “zgrožena nad ugotovitvami poročila, kot ministrica pa je dolžna poskrbeti, da se take zlorabe nikoli več ne ponovijo.” Seveda je šlo za poročilo, ki so ga že sestavljali Golobovi operativci, potem ko je bila policija že temeljito “depolitizirana” – tako depolitizirana, da je zaradi ekstenzivne in brutalne depolitizacije celo odstopila ministrica za notranje zadeve.

Ocenjuje delo policije, čeprav je popolni analfabet na tem področju
Pred kratkim je šla še dlje in javnim uslužbencem – ki so vestno opravljali svoje delo in svoje življenje postavili na nitko za zaščito javosti – kot oblastnica celo zagrozila z odpovedjo delovnega razmerja. “Tudi kakšna odpoved delovnega razmerja bi bila na mestu. To, kar so počeli in kako so to počeli, je bilo brutalno in naklepno. Nimam besed,” je dejala čustvena ministrica, ki sicer nima prav nobenih izkušenj z upravljanjem represivnega organa niti z nadzorom velikih nasilnih množic.

Dve tretjini protestov nasilnih
Še več – kot je opozoril bivši minister za notranje zadeve Aleš Hojs, je bilo v poročilu ugotovljeno, da so bila kar štiri od šestih zborovanj s strani udeležencev nasilna. “Torej dve tretjini demonstracij je bilo nasilnih in ona o odpuščanju policistov. Ne le da so levičarske anarhistične horde razbijale po Ljubljani, očitno tudi vlado sončnega kralja vodijo,” je opozoril Hojs.

Nasilni protestniki. (Foto: Nova24TV)

Ministričine besede pa niso sporne le iz političnega vidika – da se neizkušeni Golobovi funkcionarji vsak dan zapletajo z novimi nerodnimi izjavami, smo sicer že vajeni. Gre za sporočilo, ki ga ministričine besede med vrsticami dostavljajo kriminalnim tolpam, nasilnežem in brutalnim političnim aktivistom. Če se borite za “pravo stvar”, potem vam bo vse oproščeno, obsojeni pa bodo policisti, ki pred vami varujejo javnost.

Takšno sporočilo je kriminalnemu podzemlju poslala že RTV Slovenija, ko je lani nevarnega kriminalca in trgovca z drogami Anisa Ličina intervjuvala in predstavila s “protestnikom”. A eno je, če to počne javni zavod, prestreljen z levičarskimi aktivisti, povsem drugo pa, če to počne funkcionar. Od zdaj naprej bodo nasilne tolpe gotovo pogumnejše, saj vedo, da so oblastniki na njihovi strani. Hitro se nam lahko zgodi Chicago, Los Angeles ali San Francisco.

Videti je, da gre tudi za splošni globalni trend levičarskih vlad in mestnih oblasti, da so bolj na strani kriminalnih tolp in nasilnežev kot civilistov. Iz prav takšnega odnosa do varovanja javnega reda in miru je nastalo ameriško skrajno levo gibanje Defund the Police. In videti je, da je tudi naša vlada del tega globalnega pogroma proti policiji. Več kriminalcev je na cesti, večji državni aparat si bodo želeli ljudje. Večji državni aparat si bodo želeli ljudje, bolj bodo volili socialiste.

Andrej Žitnik