fbpx

Mitja Iršič ob odpovedi sistema v vrtcu Kengurujčki: V komunističnem vrtcu so vzgojiteljice silile otroke jesti bruhanje in jim glave butale skupaj ali ob steno

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Afera Kengurujčki je sprožila različne odzive, nemalo pa je tistih, ki jih je zmotilo poudarjanje, da gre za zasebni zavod, saj so v tem videli nadaljevanje zgodbe Levice, ki izganja iz Slovenije podjetnike.

Analitik Mitja Iršič, kolumnist Nova24TV in Demokracije, je na družabnem omrežju Twitter zapisal takole: “Seveda so ob odpovedi sistema, ki je kriv za afero Kengurujček, takoj prišli iz lukenj etatisti in povedali, kako se v javnih vrtcih to ne more zgoditi. Prosim vas. Vam zaupam, kako je bilo v komunističnih vrtcih v mojem kraju …

Vzgojiteljice so krompir in solato otrokom naložile kar v krožnik od juhe, če je ni dovolj hitro pojedel. Če je bruhal, je moral pojesti lastno bruhanje, prej ni smel iti od mize. Divje vlačenje za lase in butanje glav skupaj ali ob steno je bilo na dnevnem redu.

Te ženske so pile kavo, brale časopise, otroci pa so se medtem igrali s ceneno komi verzijo lego kock. Nobene vzgoje ni bilo. Meni osebno se je zgodilo, da mi je vzgojiteljica v navalu besa po glavi polila vročo juho, potem pa lagala staršem, da me je s čajem polil drug otrok.

Debelega sošolca so vsak dan poniževale in mu govorile, da je ogaben, ker je tako debel, ter šle celo tako daleč, da so mu odvračale hrano ob kosilu. And here’s the kicker: vsaj za dve od takrat vem, ki še zmeraj “vzgajata” v vrtcu. Vtaknite si take javne vrtce, kamor sonce ne posije.”

Demokracija