fbpx

Mlada Slovenka, živeča v Avstriji, opozorila nemškega novinarja na širjenje lažnih novic o Janševi vladi!

Foto: epa

“To je le nekaj od nešteto anomalij, ki obstajajo v Sloveniji. Predvsem zato, ker je država še relativno mlada in so v Sloveniji močne levičarske ideološke mreže v institucijah in medijih,” je Slovenka Viktorija odgovorila nemškemu novinarju, ki se je skliceval na lažne navedbe o vladi Janeza Janše, in mu predstavila resnične dosežke. 

Eden od novinarjev nemškega medija ZDF Heute je na družbenem omrežju Twitter citiral novico o izidu slovenskih državnozborskih volitev, ki so bile 24. aprila. Novica je bila objavljena s strani madžarskega levičarskega medija Nepszava, ki je bil uradni časopis Madžarske socialdemokratske stranke, danes pa podpira opozicijske socialiste. Zmotna prepričanja in napačne informacije, ki jih je nemški novinar citiral na Twitterju, je komentirala tudi Slovenka Viktorija, ki se je sicer rodila v Avstriji, in ga opozorila, da bi moral informacije pred objavo tudi preveriti, nato pa mu je tudi predstavila dejstva, ki pričajo nasprotno njegovi objavi.

Širjenje lažnih novic levičarskega medija
Nemški novinar Wolf-Christian Ulrich, novinar medija ZDF Heute, je na Twitterju objavil zapis: “Takole Janševo razrešitev komentira Nepszava z Madžarske: “Slovenci so imeli dovolj Janševih iger na oblasti. V Ljubljani korupcija in norčevanje iz demokratičnih vrednot označujeta rdečo črto, ki je družba ni pripravljena prestopiti.” Ob nešteto napačnih in nepreverjenih informacijah na spletu tudi slednja ni nič novega, sploh pa to ne preseneča ob informacijah, da zapis prihaja s strani levičarskega madžarskega dnevnika, ki je bil prvotno uradni časopis socialdemokratov, katerih predstava o demokraciji je nekaj čisto nasprotnega z njeno dejansko definicijo, čemur smo priča tudi v Sloveniji.

Image

Janša Slovenijo usmeril k Evropi, levica k Putinu
Na zapis se je odzvala tudi Slovenka Viktorija K.D., ki je novinarja opozorila, da njegova pristranskost škoduje ne le njegovemu ugledu ampak celotnemu mediju in ga seznanila z dejstvi, ki pričajo nasprotno njegovi objavi, in sicer, da je vladi Janeza Janše uspelo kljub soočanju s krizo zaradi pandemije, v času izrednih razmer uspelo znižati stopnjo brezposelnosti na rekordnih 4,1 odstotka in hkrati najvišjo stopnjo rasti BDP v EU. Da je finančni medij The Economist Slovenijo uvrstil na drugo mesto na lestvici učinkovitega soočanja z gospodarskimi posledicami zaradi pandemije, hkrati pa je bila v času aktualne vlade uvrščena na deveto mesto po trajnostnem razvoju. Omenila je tudi Janševo usmerjenost k proevropski politiki, medtem ko je omenila usmerjenost k proruski politiki, ki jo je zmagovalec volitev Robert Golob že omenjal.

Nezaupanje v slovensko sodstvo obstaja z razlogom
Ker je nemški novinar pisal tudi o kršenju demokratičnih načel s strani Janeza Janše, ga je Slovenka, živeča v Gradcu, popravila tudi pri tem in izpostavila razloge, zakaj je zaupanje slovenskega prebivalstva v sodstvo eno najnižjih v EU, pri čemer se je dotaknila zadeve “afera Masleševa diploma”, ki še danes ni dodobra razjasnjena  in Masleševe sumljive preteklosti pri čemer je poudarila, da je vsak, ki na take in drugačne anomalije opozori, nemudoma odstranjen s pozicije.

Ljudje pometli tri leve stranke iz parlamenta
Slovenka je v nadaljevanju komentirala tudi sedanjo opozicijo in zapisala, da je bila manjšinska vlada Marjana Šarca neuspešna, hkrati pa se je nezaupanje “državljanov v opozicijo odrazilo tudi na nedavnih volitvah, ko sta bili v parlament izvoljeni le dve od petih nekdanjih vladnih strank. Ti dve stranki sta v nasprotju z volitvami leta 2018 izgubili tudi več kot 50 odstotkov volivcev.”

Neuravnoteženost medijev je očitna
Viktorija, ki budno spremlja politično stanje v Sloveniji, je opozorila med drugim tudi to, da mediji v Sloveniji pomembno prispevajo k manipulativni predstavitvi naštetega in da je tudi sama opazila, kako v zadnjih dveh letih mediji skorajda niso poročali praktično o nobenem uspehu trenutno še aktualne vlade, kar je šokantno, medtem, ko negativne zadeve polnijo njihove vsebine. Kot glavno problematiko je navedla neuravnoteženost medijskega prostora, dokaz za to pa je zmaga na volitvah z visoko prednostjo neznanega novega obraza, kritično pa je navedla tudi odkrito enostranskost nacionalne televizije, ki v svoje oddaje vabi pretežno levičarsko nagnjene goste, na drugi strani pa nevladne organizacije, ki s svojimi publikacijami vulgarno in odkrito žalijo Janeza Janšo.

“To je le nekaj od nešteto anomalij, ki obstajajo v Sloveniji. Predvsem zato, ker je država še relativno mlada in so v Sloveniji močne levičarske ideološke mreže v institucijah in medijih,” je še zapisala.

Tanja Brkić