fbpx

Mladina, Hitler in Trump: Churchill je imel prav, fašisti prihodnosti se bodo imenovali antifašisti

Marcel Štefančič, voditelj oddaje Studio City (Foto: STA)

Prišel je čas kislih kumaric, v skladu s tem pa to v očeh Mladine pomeni ponovni napad na svobodo govora, tokrat pod pretvezo, da vkolikor omejimo svobodo govora se bomo izognili prihodu drugega Hitlerja. Čisto po naključju Marcelu Štefančiču Jr. ne uide primerjava ameriškega predsednika Donalda Trumpa z nacionalsocialističnim diktatorjem.

Adolf Hitler je vse od II. svetovne vojne dalje veliki bavbav s katerim mediji, politiki in ostali zastrašujejo ljudi. Delate X, to je delal Adolf Hitler, delate Y, to je delal Adolf Hitler, delate Z, to je delal Adolf Hitler, sram vas bodi!

Ubogi ljubitelji psov, saj je Hitler imel rad pse, ubogi vegeterjanci, saj je tudi Hitler bil vegeterijanec in ubogi vsi mi, ki dihamo zrak in nimamo škrg, saj je tudi Hitler dihal zrak. Le kaj bo z vsemi nami, ko se pri Mladini zavejo dejstva, da je tudi Hitler dihal zrak?

“Vsi tisti novinarji, ki so med letoma 1923 in 1940 intervjuvali Hitlerja, so dali Hitlerju besedo. V imenu svobode govora so mu omogočili, da je sejal, širil in podžigal sovraštvo. Ko je bilo vojne konec, je bilo vsem žal, da je imel Hitler svobodo govora,” so na Twitterju zapisali pri Mladini in s tem še enkrat opozorili, kako “nevarno” je lahko pustiti drugačemislečim do besede.

Oguljeni napadi na Trumpa preko Hitlerja
Izgleda, da bi po njihovem mnenju bilo bolje drugačemisleče zatreti v kali, njihove medije cenzurirati, njih pa izgnati iz države, tako kot je to v Nemčiji, ko je prišel na oblast, naredil vodja Nacionalsocialistične nemške delavske stranke Adolf Hitler.

Kanye West in Donald Trump (vir: twitter)

Resnici na ljubo, so Mladinini neprestani napadi na svobodo govora že zguljeni in dolgočasni. Štefančičevo primerjanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa s Hitlerjem pa je dveh letih konstantnih napadov ameriških Demokratov iz istega zornega kota že zdavnaj passé.

Kar predstavnike levičarskih medijev v zvezi s Trumpom najbolj boli in zaradi česar ga še toliko bolj sovražijo, je dejstvo da jih je v celoti zaobšel in jih naredil za nepotrebne.

Pred Trumpom so še lahko igrali vratarje, ki določajo kdo dobi in kdo ne dobi besede. Od Trumpa naprej, so zgolj še lakaji, ki se lahko vsajajo nad vsem kar ameriški predsednik tvitne. Še toliko bolj jih boli, da oni potrebujejo Trumpa zaradi branosti, Trump pa njih ne.

Eni nacionalni, drugi internacionalni, vsi socialisti
Edina razlika med Mladino in Hitlerjem je ta, da je bil Hitler nacionalni socialist, medtem ko kader Mladine prihaja iz šole internacionalnega socializma. Zato tudi toliko podobnosti, vse od rdeče barve, pa do napadov na svobodo govora. Če so bili Hitlerjev dežurni krivec za vse Judi, pa so to pri Mladini desničarji, ali po stari marxovski teoriji, buržoazija.

Avtor: Spiridon Ion Cepleanu, wikimedia commons

Rihard Orel