Mladina in njen urednik Repovž zrela za psihiatrijo: Čakalne vrste v zdravstvu so po njihovem dokaz dostopnosti javnega zdravstva

Grega Repovž, odgovorni urednik in solastnik Mladine (Foto: STA)

Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž krivdo za slabo slovensko zdravstvo išče kar v slovenskih medijih, ki poročajo o številnih zapletih, ki jim ministrica Milojka Kolar Celarc ni kos, čakalne vrste pa poveličuje, češ da “so v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji”. Zapis je dokaz, da so “čakalne dobe za prvi pregled pri psihiatru predolge,” je zapisala predsednica komisije za ugotavljanje zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu Jelka Godec, javni podatki pa kažejo, da ima Slovenija eno izmed največjih umrljivosti zaradi bolezni raka.

Grega Repovž je namreč zapisal, da je zgodba o slovenskem zdravstvu tudi zgodba o medijih. “Ko pridemo v stik z zdravstvenim sistemom, pogosto postanemo egoistični, komolčarski, vidimo sebe in bližnje.” Prepričan je, da smo ljudje egoisti, ker zahtevamo pač tisto, kar plačujemo v okviru socialnih zavarovanj. Naj ob tem spomnimo, da vsi zaposleni v državno blagajno vplačujemo kar štiri različne vrste zavarovanj: pokojninsko in invalidsko, zdravstveno, za brezposelnost in starševsko varstvo. In če torej plačujemo, potem smo tudi upravičeni do primerne oskrbe, ko jo potrebujemo.

Vendar pa se očitno urednik Mladine s tem ne strinja: “Za medije je zdravstvo zelo priročna tema, zanesljiva tarča. Kako zlahka je narediti prispevek, o katerem bodo vsi govorili, kjer se bodo vsi zgražali – pri čemer so odgovori, ki jih o posamezni temi ponuja zdravstvo, tako kompleksni, da jih ni mogoče spraviti niti v celotno oddajo, kaj šele v prispevek klasične dolžine,” je zapisal ter dodal: “In ena najhujših zgodb je prav zgodba o čakalnih vrstah. Absurdno – a čakalne vrste so v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji, koliko je prav ta kritizirana država naredila za osveščenost ljudi, da hodijo na preiskave, da imamo izjemno visoko stopnjo odkrivanja najrazličnejših rakavih obolenj v zgodnji stopnji.”

Na članek Grege Repovža se je usul plaz kritik po družbenih omrežjih.

“Več denarja bi morali dati prebivalci sami”
Seveda se Repovž pri teh trditvah ni ustavil, ampak je šel še dlje. Prepričan je namreč, da Slovenci za zdravstvo dajemo manj denarja “od prebivalcev držav s primerljivo učinkovitostjo in dostopnostjo zdravstvenega sistema. A to nas ne zanima, niti novinarji tega ne poudarjajo prav pogosto – da bi morali več denarja dati prebivalci sami.” Še več, predlaga celo, da bi morala vlada reči, da bi bilo treba povečati prispevke za zdravstvo. Če ne bi poznali finančnega ozadja Mladine, bi si morda mislili, da je Repovž padel na glavo ali pa, da ni bil popolnoma trezen, ko se je spravil k pisanju tega članka. Vendar pa ni nobena skrivnost, da je tak članek Repovž napisal s točno določenim namenom.

https://twitter.com/Janez_Lapajne/status/939433104707596288

Financiranje Mladine neposredno povezano z denarjem iz davčnih oaz in Udbo
V lastništvu Mladine se je “neposredno in posredno prepletal kapital iz davčnih oaz in kapital udbovskega porekla, v preteklosti pa še denar iz državne banke NLB, kjer so imeli odprto veliko pralnico denarja,” je v eni od zadnjih svojih kolumn razkril Miro Petek. Seveda je s tem mislil na zamejski finančni sklad KB 1909, ki ima korenine še v udbovskem gnezdu in je kontinuiteta udbovske finančne hobotnice Safti. Ob tem Petek opozarja, da je bilo poslovanje prek davčnih oaz na Cipru, v Panami, Liechtensteinu ali na Deviških otokih stalnica v delovanju udbovskega gospodarstva v zamejstvu, iz teh davčnih oaz pa je denar nato izginil neznano kam. No, nobenega dvoma ni, da je pristal v žepih partijsko-udbovskega omrežja tostran in onstran meje. “Očitno KB 1909 nadaljuje to tradicijo, ki pa jo je s svojim podjetjem Marc Medical bogato oplemenitil še tako, da so s preplačanimi žilnimi opornicami ropali slovensko zdravstvo. Zaradi tega je bilo naše zdravstvo bistveno dražje, bile so daljše čakalne dobe, za mnoge slovenske paciente tudi predolge. Poznavalec ekonomike v zdravstvu bi lahko hitro izračunal, za koliko smrti je odgovorno brezobzirno ravnanje v slovenskem zdravstvu.  Solastnik in vodilni mož KB 1909 Boris Peric je bil v obdobju, ko se je v zdravstvu najbolj ropalo, hkrati predsednik nadzornega sveta v Mladini in Marc Medicalu. Veliko več kot 200 milijonov evrov javnih sredstev, namenjenih zdravstvu, je v zadnjih letih pristalo v tej družbi,” je razkril neposredno finančno injekcijo iz Trsta. Zato ni čudno, da Repovž tako brani čakalne vrste in zahteva celo več denarja od države, saj je bil prav Repovž tisti, ki je pripeljal v lastništvo Mladine finančno družbo KB 1909.

Petek razkriva, da je Repovž kupil delnice od podjetja Falcone s sedežem v Luksemburgu, v lasti Francija Zavrla, za 200 tisoč evrov, denar za nakup delnic si je sposodil pri KB 1909 in nato taisti družbi delnice tudi dalje prodal. Njegovo celotno kolumno o tem si lahko preberete na tej povezavi: Tudi Mladina na evropskem parketu razkrivanja davčnih oaz in pranja denarja 

 

Marjanca Scheicher

 • Vrhovni sodnik

  Repovž pa v celoti Ahmeda prekaša, 1 se po tleh meče v rjuho zavit, 2 ima pa možgane na paši, seveda , če jih sploh ima.

 • ahnenpass

  Kaj hočete povedati, mogoče je vse skupaj povezano, v državi vlada korupcija, ker Sova pač ni Udba oziroma so se kadri zamenjali, ker pokradejo preveč denarja, ga je premalo za zdravstvo in druge socialne storitve, ljudje so bolani pa zato, ker jih obsevajo in zastrupljajo. Verjetno jih potem ne bodo zdravili, če so se tako matrali, da so jim povzročili raka, tudi to je eden od ključnih razlogov zakaj se imamo pri nas tako lepo oziroma zakaj se barabe raje delajo, da jih skrbi nek Ah-mad kot, da bi vsaj poskusili rešiti kako očitno krivico, preden se sprožijo Evropska sodišča. Ta država je zelo učinkovita, ampak saj so za nacistično Nemčijo dolgo govorili isto.

 • ahnenpass

  Kdor misli, da so čakalne vrste odraz blaginje, ni nor, to je navaden psihopat, ki se enostavno ne zaveda tuje bolečine in stisk. Ne čuti tega, ne znam drugače razložiti, lahko se dela, ampak si ne zna predstavljati, njemu vse to ne pomeni nič. Pardon, mi smo vsi barabe, ker ne vidimo kako pa on trpi, pa nikomur ne potarna. On je žrtev.

  Kar se javnega zdravstva tiče, zakaj sploh rabijo še več denarja?
  Mislim, saj ja nismo spodnji Kongo, če je realistični nacional socializem,s človeškim obrazom sploh ustvaril kaj dobrega, so bile to prav zdravstvene ambulante v vsakih rovtah in tudi v največji zabiti, tudi samo za peščico tam živečih čudakov, če je bilo treba. Pa ne le to, zdravila so delili kot bombone otrokom, ker jih je kuhala in štancala država, ne pa zasebni in egoistični zaslužkarji. Temu primerno so bila tudi kvalitetna, to je vse res, nikakor pa nismo imeli zanič zdravil, sploh pa nismo poznali res slabih zdravnikov. Bi šli na Goli otok, če ne bi resno jemali svojega častnega poklica, danes bi jih pohvalil kvečjemu dr. Mengele.
  Denarja za nove bolnice in zdravstvene domove torej ne rabimo, oziroma ga, ker so geniji marsikaj dol zaprli in uvedli neke čudne reševalce, ki so jih zgleda pobrali kar iz Zavoda. Sodobna doktrina itak uči, da ni vsaka bolezen že terminalno stanje, se pač počasi samo zdravi oziroma se nikoli ne pozdravi, ker se človek navadi na vse mogoče bolezni in tegobe. Če ni za zdravila, se dobijo danes pa droge, ki sicer ne pomagajo, ampak so what, kot da je potem komu mar.
  Danes izolirani in osamljeni ljudje komaj pridejo do zdravnika, ki jih potem pošlje v neke mestne centre, do specialista, ki jih potem naroči čez mesece. A se vi sploh zavedate koliko to stane in kako zgodaj morajo vstajati ljudje iz zabačenih rovt, ki itak nimajo javnega prevoza? Pa pojdi peš 15 kilometrov in več, če si pred smrtjo, se bolj splača obležati v postelji, od koder itak ne morejo vstati sami. Tako hudo, da bi za vsako figo klicali reševalce pa običajno spet ni, saj jih sosedje zjutraj najdejo trde, če se pač ni dalo več nič narediti.
  Razne infekcije se ne zdravijo, vnetja po novem niso nobeno znamenje bolezni, za čudne bolečine se poje pest tablet, edino kar delajo splošni zdravniki je, da vzamejo vzorce telesnih tekoč, jih spustijo skozi razne naprave, ki jih tudi samodejno opozorijo, če kake brezvezne številke odstopajo iz povprečja, kar je slabo. To je vse. Aja, pa cel kup latinskih izrazov morajo vedeti in prepoznati očitne simptome, kot je recimo znala moja stara mama, dekla po poklicu, iz življenjskih izkušenj. Brez zamere, še če bi nas zdravili Zdravniki brez meja, bi bilo naše zdravstvo bolj kvalitetno in dostopno, bi tudi opravljali manj evgeničnih eksperimentov in testov na nove substance, ki jih lahko v obliki raziskav, drago prodajo benevolentnim tujim korporacijam. Pa še državljanov tretjega razreda, pod posebno zaščito države se znebijo, to je pa res učinkovito, v tem smislu se strinjam, da je preveč dostopno, ljudje pač raje ne hodijo še sami k mesarjem.

 • rubec

  Repovž je zgleda študiral na Sorboni, kjer mu je en profesor povedal da so za časa francoske revolucije bile vrste pred giljotino tako dolge ker so bile javne saj zasebnih giljotin takrat še ni bilo. Zasebne so se pojavile šele za časa kubanske revolucije ko je castro začel sekat svoje cigare.

 • Grad nis

  To kar so sdsovci pokradli in cesar niso resili v casu svojih vlad, to zdaj ta vlada resuje, samo ne da se cez noc, kar so delali 25 let, tako da sds naj se ne oglasa, ker je pokradla vec zdravstvenega denarja kot katerikoli obcan.

 • Otto Lutar

  Ta mladina je eno navadno rdečuharsko sranje

 • antimur

  Tega omejenega klipana Repovža, ki ne počne drugega kot da širi sovraštvo med Slovence in kasira od ukradenega krvavega denarja in že povsem nenormalno in sramotno liže zadnjice kučanistom in udbašem, je potrebno javno proglasiti za izdajalca ter mu soditi po Brglezovim naravnim pravom. Dober je še samo za Levico, kjer so barabe od Mesca, Tomićke, do Kordiša, ter seveda za zločinsko kučanistično kriminalno bando.

 • sloustava

  Sin Repovzeve in fotografa, ki sem ga celo osebno poznala kot mulca. Zivel v kleti, se potepal non stop, delal zgago od nekdaj,…in kaj pricakujete od njegovega semena in njenega jajca ,a? Grego Repovza, neznalca, presstituta in laznivca! Ko pogledas Repovzka, vidis Mekino in vidis Komisijo v Bruslju…, na eni strani in vidis sposobnost, znanje in intelekt na drugi strani, na strani Slovenije in Slovenca! Kdor je pricaoval kaj drugega od Repovza kar Repovz je, je pac v hudi zmoti in ni kucanist, udbas, ni laznivec in ne zivi na tuj racun!

 • VERRZIFIKATOR

  Izumitelj R. Povž

  STARINA IN NAPREDEK

  Napredno menda v žlahti je z mladostjo,
  vsaj tako preteklost prepričuje,
  zgodovina sliko izrisuje,
  da mladost pometa pač s starostjo.

  Mladi so napredni, mladi nada,
  revolucij vseh gonilna sila,
  ta, ki vse režime je zlomila,
  zavolj mladih vedno pada vlada.

  Kaj bilo bi svojčas brez mladine,
  ko bi nje nikoli ne imeli,
  še naprej v stoenkah bi sedeli,
  čakajoč, inflacija da mine.

  Pa se mladec sleherni postara,
  leta tu so, težja so bremena
  in dejanja bolj okorna, lena,
  kdor zanika, zgolj sam sebe vara.

  Kdor razumen je, se prilagaja
  letom svojim, gubam in starosti,
  nerazumen v najstniški norosti
  misli, da je mlad in da ugaja.

  Da dovolj je zgolj se razglasiti
  za napredno, večno mlado silo,
  to da vžgalo bo, naprej gonilo,
  moglo obnemoglost preglasiti.

  Taka dobro znana je starina,
  ki že zdavnaj vsa je nazadnjaška,
  toga in alzheimersko hujskaška,
  le napis ostal ji je: Mladina.

 • Novakec1

  Kolarki je ratal za kar so jo postavili; sprivatizirat zdravstvo. Aje še živa?

 • delaware

  Pa dobro…strici, kaj vam je ?…s toliko dnarja, kot ga vlečete iz zdravstva, bi pa ja gregorččku zrihtali enga orng psihjatra….

 • tetka z ozadja

  Zanimvo je, da so najdaljše čakalne dobe v zdravstvu, tam kjer so podelili največ koncesij

  • učko

   Ja, to je logično, saj za to so jih podelili, to naj bi bil glavni razlog za odobritev koncesije. Lahko pa da so vrste predhodno tudi umetno ustvarili in jih še vedno, ker imajo eni monopol nad tisto dejavnostjo. Nič bat, koncesije se dobijo samo po “JAKO JAKIH VEZAH” in še za njih je treba ogromno plačat režimu, ki jih podeljuje. Pa menda ja ne misliš, da jih janševci podeljujejo ?!!

  • Ryuk

   Zanimivo je, da so pri koncesionarjih čakalne dobe krajše kot v javnih bolnišnicah.

 • učko

  Če bojo še te kretene z Mladine zdrav’l na psihiatriji in to prednostno, ker so režimski cepci, potem se bojo čakalne vrste še bistveno podaljšale, ker bo njihovo zdravljenje trajalo v nedogled.

 • moat

  Ali je to članek o čakalnih vrstah v zdravstvu ali o financiranju Mladine? Verjetno slednje, saj je veliko več napisanega o financiranju Mladine, kot o zdravstvu in čakalnih vrstah.
  Ni pa napisano, kar je ključno, da raziskava EU (ne pa Mladinina raziskava) ugotavlja, da v Albaniji npr. ni čakalnih vrst, največje pa so na Švedskem. Tam so čakalne vrste za operacijo raka prav nehumane. Zanimivo, ne? In v čem je fora? Ugotovitve EU so v tem, da bolj kot je razvit trg, večje so čakalne vrste. To ni ugotovitev Mladine tako, da njihovi novinarji ne bodo potrebovali psihiatrov. In zakaj so daljše čakalne vrste v Sloveniji? Zaradi odličnega programa zgodnjega odkrivanja raka (dojke, črevesja ipd.), zlasti pa pri raku prostate – testi so zelo učinkoviti (PSA test). Ugotovitve strokovnjakov (ne Mladinine) so, da če bi pri vseh umrlih moških napravili obdukcijo, bi pri polovici ugotovili rak prostate, ki pa v večini primerov ni smrten. Največji čakalna doba pa je v Valdoltri. Večje čakalen dobe so tudi znak, da preventivni sistemi (testi) dobro delujejo, poleg tega se je število 60-letnikov v zadnjih letih povečalo kar za tretjino, starostna meja umrljivosti pa se daljša. Kako rešiti torej ta problem pri nas, pa si preberite v članku Mladine, ne pa tukaj na nova24tv, ker o tem sploh ne pišejo, nočejo ali pa ne znajo pisati.

  • tetka z ozadja

   Dobra analiza

  • centurion

   Vosu, zaradi financiranja Mladine, njenih lastnikov, pederskih novinarjev,
   kraj denarja iz zdravstvenega sistema preko KB1909 Gorizia so vrste daljše.
   Ampak levemu debilnemu teletu je potrebna
   posebna razlaga, da bi, če bo, kaj zastopu.
   Vsem pametnim moškim in lepim ženskam na forumu
   dober in lep sončen dan.

   • moat

    Res si se izkazal, vsaka čast. Tvoja ugotovitev je briljantna, res. Pomanjkljivost njene misli je samo v tem, da je neumnost že na daleč. Pa saj tega ne verjameš, ali pač? Kar se tiče čakalnih vrst v državah EU si ni izmislila Mladina, še manj pa jaz, temveč raziskava, ki so jo opravile EU institucije. Zate so seveda tudi te neumne, ker se ne skladajo veleumnim ugotovitvam članka Marjance S.

  • Aron

   Noben od teh strasnih kritikov, vkljucno s Pozarjem in pogorelim politikom Stihom, sploh ni prebral clanka, pac udrihajo po navodilih.

   • Steiermark

    ti že veš…….a ne, če ne sledi kazen!

  • Capi

   Hehehehe, kot bi poslušal nastop Mekine v EP……….

   • moat

    Lej, vsak pač ima svoje mnenje. Jaz sem vsaj navajal ugotovitve, ki imajo podlago v raziskavah EU, avtorica članka pa išče svoje vire in potrditev na twitterju, pozareportu in drugih spletnih klepetalnicah, kjer, jasno ne, izpostavlja le potrditvene veleume copy-paste svojega članka. Se pa popolnoma strinjam, da v zdravstvu, ki je najobčutljivejša tema, ničesar ne “klapa” in mu ne leva ne desna politika nista kos.

  • tohuvabohu

   Švedska je res posrečen primer, hehehe. Od vseh demokratičnih držav se najbolj spogleduje s socialističnimi eksperimenti.
   Tako kot si ti posrečen primer bedaka.

   • moat

    Res si genijalec moram priznati, žal. Toda nič kaj originalen. Spravil si se kar na Švedsko, ki se ne umešča v tvoj nazorski kalup. Kar tako naprej, res, in iz tebe še nekaj bo. Kaj pa je drugo vprašanje? Pa sam da bo!

    • tohuvabohu

     A jaz sem se spravil nad Švedsko? To si bil ti, in to na originalen način, hehehe.
     Kaj pa je drugo vprašanje?

     • moat

      Uh, se opravičujem, torej je še v tebi iskrica radovednosti in upanja. No lepo, ni še vse izgubljeno. Ja, torej, ne ti, Švedska se je spravila nate. Ubožček, res :).

     • tohuvabohu

      Tega pa nisem opazil, hehe. Tudi Švedska ni več to …
      In kaj je drugo vprašanje?

     • moat

      Drugo vprašanje? Hja, zbuditi tvoje zanimanje in reakcijo, je odgovor na drugo vprašanje. Zato pa pravim, da še ni vse izgubljeno. Še je upanje zate, res.

     • tohuvabohu

      Ti si res biser. Ne zanima me odgovor, ampak, kaj pa je drugo vrašanje.

     • moat

      Ne, ti si biser, res. Ne razumeš, da v bistvu vprašanja sploh ni. Poglej zgoraj, kar sem napisal – namen je zbuditi tvoje zanimanje in reakcijo.

     • tohuvabohu

      To je tvoj stavek: “Kaj pa je drugo vprašanje”. Da ali ne? Zdaj me pa res zanima, hehehe.

     • moat

      To je ta stavek, ja in prav je, naj te kar zanima. Lepo, res :).

  • montyamp
  • traktor

   Tole, kar si napisal nima nobene veze s tem, da je vse kar je pri nas državno, oziroma naše, za en kurac. Da se povsod malo dela in za nič odgovarja. In povsod se tudi krade. Amen

   • moat

    Oprosti, toda ne vem o čem govoriš, res. Kje pa govorim o tem, da je vse, kar je državno, slabo? Da se veliko in marsikje krade, pa se strinjam, res.

 • Seveda, on ne vidi nobenih problemov, to pa zato ker mu zrihtajo pomoč preko vez….repovz ne rabi čakat…mogoče niti plačat.

 • delaware

  Kako se že sklanja? Kreten, idiot, gr..

 • centurion

  Psihiatrija je že zdavnaj dvignila roke od omenjenih osebkov.
  Oni so za čakalno vrsto pred vodom MG 42, ki jih edini
  lahko tudi preko vrste ozdravi.

 • Kučko pod pručko

  Nikoli več ne vzamem v roke Mladine

  Čim bolj stran od Mladine in takih bumbarjev, kot sta Kučanova lakaja Grega Repovž in Mekina. Lahko se ta dva dripca šopirita in delata zgago v Sloveniji, če njuno Mladino, ki je ne bere noben resen človek, finansira Soros. Ja, prav tisti Soros, ki je povzročil največji migrantski stampedo v Evropo. Tisti Soros, kateremu je šef murgelske mafije, kratkonogi Kučan leta 2002 podelil odlikovanje RS za dvig demokracije v svetu. To je isti Soros, ki hoče poleg sveta uničiti svojo domovino Madžarsko, Orban pa mu je napovedal vojno.

  Mladina se mi je zamerila že leta 1991, ko sta njena pisuna Miha Kovač in Vlado Miheljak blatila osamosvojitev Slovenije. Takrat nisem mogel razumeti, da ju naša oblast ne preganja, ko pa sem zvedel za protiosamosvojitvena prizadevanja in intimno opcijo veleizdajalca Kučana, mi je bilo vse jasno. Naročnino za Mladino sem takrat odpovedal, Kovaču in Miheljaku pa sem hvaležen, da te revije, ki ima uredništvo v Murglah, nisem in ne bom nikoli več vzel v roke!!!

  • centurion

   Prav imaš.
   Dost raje Delo.
   Jaz ga pri sosedu izprosim večkrat.
   Ima primernejši format in boljši papir.
   Saj veš, ko beliš stanovanje, pa za podkurit kamin-odličen.

 • Olga_10

  Zaradi splošne “dostopnosti” in “kvalitete” slovenskega zdravstva “naši”, z Murgleonejem na čelu, odnesejo lastne riti v tuje zdravstvo… storitve plačajo pa z denarjem slovenskih davkoplačevalcev!

  • tetka z ozadja

   Zakaj ne, če pa imajo denar.

   • učko

    Če imajo denar, ja, hehehe. Kučan je nakradu s svojimi lopovsko vojsko milijarde. Se pravi ima denar. Ampak vseeno hoče imeti vse zastonj in to takoj, brez čakanja !!!!!

   • centurion

    Saj ne grejo zaradi denarja.
    Fentan kurac je imel eden.
    Ta drugi, kratkonogi glavonožec, pa naj bi imel težave
    s HRBTENICO.
    Pa vsi vedo, da je osebek brez hrbtenice.
    Razumi, če moreš.

    • Steiermark

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Steiermark

    ….naš!!!!!!

  • učko

   Kučan je šel pred leti z napotnico na operacijo v Švico na operacijo križa, čeprav so te operacije izvajali tudi pri nas. Samo v Švici so to izvajali po novejši metodi. Pri nas noben navaden smrtnik v takem primeru ne bi dobil napotnice za zdravljenje v tujini.

   • tetka z ozadja

    Saj jo je sam plačal. Plačaj si jo ti, ker si želiš privatno zdravstvo.

    • učko

     Sem ti napisal: NA NAPOTNICO! A ne veš kaj to pomeni !!!!!!

     • tetka z ozadja

      Popolnoma sam si jo je plačal in to dokazal z računi že pred leti, ker je bila taka gonja takrat proti njemu.

     • učko

      Partijski funkcionarji imajo zelo radi vse zastonj. In to največ iz “principa”. Ker se tako počutijo bolj pomembne, pa še materialne koristi imajo od tega!

     • komar marko

      zudi drugorazredni se je šel podobne rabote in trdil kako je za nas ostale klepoPOSKRBLJENO!

     • tetka z ozadja

      Seveda, janšisteki pa naj plačajo.

     • komar marko

      janšisteki ste pacienti, ki imate bolezen JANŠIZEM. Upam, da diagnoze bolezni nisi pozabil!

     • tetka z ozadja

      Zato pa tudi to bolezen uničujemo, in po volilnih rezultatih sodeč dokaj uspešno.

     • Olga_10

      Tika..taka…

     • Olga_10

      Počakajte…tika taka..

     • komar marko

      in zakaj ne uporabljaš moje predpisane terapije BUTN SKALA, ker se ti stanje slabša!

     • Mojca pokraculja

      Lažeš, potvarjaš tako kot on. Nikoli nobenega RAČUNA IN PLAČILA O TEM!

     • sprehajalec

      kaj skeširaš zdravniku v žep, pa ti napiše napotnico, da ti potem zdravstvena tavarovalnica krije operacijo v Švici?

     • Olga_10

      Seveda, saj je “naš”….

    • traktor

     Kaj si ti slučajno mafijski odvetnik?Torej mu je zdravljenje plačal Tonin, z našim denarjem?

    • Mojca pokraculja

     NI je sam plačal. Dokaži !!!

    • montyamp

     S pokradenim denarjem , si je morilec plačal operacijo sam .

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Steiermark

     …..z našim denarjem!

    • Olga_10

     Z napotnico je ni sam plačal, ampak zavarovalnica, torej vsi!

 • komar marko

  Le zakaj so imeli rdečkoti nekega skladiščnika v neki zani bolnici, ki jim je urejal preskakovanje vrst. Ja ti ne znajo živeti brez KORUPCIJE!

 • centurion

  A tale pederčina repovžovska hitr pride na urgenci na vrsto, ko
  je treba šivat anus?
  Na Barsossu je baje bilo dost dela, pa hitr nardil, ničvrste-dost dela.

 • totex39

  Vse to kar prebiramo na Nova24tv dokazuje, da so res vsi ostali režimski mediji eno samo lažno skrupcalo in pesek v oči ljudem, ker nas zavajajo z svojimi neresničnimi članki.

  • Cucurbita Pepo

   Nova24 objavlja resnico ?? Zelo zanimivo

   • tohuvabohu

    Ah ne, “resnico” objavljajo režimski časniki. Včeraj je Delo objavilo pogovor z Dušanom Marmorjem. Ja, prav si prebral, to je tisti tič, ki ga je razkrinkalo Delo (!?) in ga zdaj preiskuje policija skupaj s Tekavčičko. In profesor ekonomije (sic!) Mramor je naložil, kako so dodatki za pripravljenost občutno zmanjšali izdatke za plače na fakulteti. To je še bolj neumna izjava, kot je Repovževa o čakalnih vrstah.

   • T-Rex

    ja jo, vi levičarski pedri pa si zatistake oči

 • von Rhein

  Pri tem repovžku nikoli ne veš kdo mu je napisal članek.Mislim,da sta mamica in Lorenci,ki sta včasih pisala zanj prestara. Možno,da je dobil nov vir,možno je tudi,da je kaj napisal sam,glede na to,da nima urejenih misli in je postal dovolj zmešan v teku njegovih “novinarskih” podvigov.

  • sprehajalec

   Gre za glasilo stričkov. In Repovža, kot njihovega glasnika. V 80tih so poredni Mladinci iz ZSMS s svojim glasilom Mladina hoteli reformirati Partijo, to jim je tudi uspelo. Vendar reformirati v nekaj, kar so edino poznali in imeli za ideal. V Ultralevičarske stranke, kakršne poznajo po Europi in so marginalne ali pa člani sedijo po zaporih. Pri nas so pa prevzeli oblast.

  • rabbit

   Mogoče mu pa ata Lucu piše članke.

 • sprehajalec

  so v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji”

  Kdaj se bo Slovenija znebila teh šarlatanov? V Avstriji pa ljudje umirajo po cestah, ker si ne morejo privoščiti zdravnika….

 • Capi

  Mladina premore cvet novinarstva……[email protected], zdaj še @Repovž……

  • učko

   Repovž pač nima poklica novinarja, ker ni naredil fakultete, je pač faliral ! Je bil pa dober tudi za predsednika društva pisateljev! Najbrž s kakšno “kumrovško” pisateljsko šolo ! Po komunističnem principu,”ni važno kaj znaš, važno da si naš” !

 • Antonius

  Tale slinasti *povž z repom* je lep primer, koliko je v Sloveniji vredna izobrazba. Srednješolski polizdelek je s pomočjo preplačanih medicinskih pripomočkov povzdignjen na nivo promotorja veleizdajačevih resnic v slovenski javnosti.
  Njegova mama je bila v Delu kraljica novinarskega laganja, ata mu je bil pa novinarska sluz, brez kakršnih še danes ne zmore bivša partija.
  Kaj pomeni pacientu čakalna vrsta v slovenskem zdravstvu je lepo s streljanjem izrazil rakov bolnik v izolskem primeru.
  Z rakom na prostati so nesrečnika prestavljali iz ene vrste v drugo čakalno vrsto in hkrati starca vlekli malo za nos, potem je pa v zvezi z njim postala naglavna novica, da je bil oboroženi bivši udbovec.
  Slinastega *povža z repom* se čakalna vrsta pred slovenski zdravstvom žal ne bo nikoli dotaknila, ker je s privilegiji zaščiten od tistih, ki slovenskemu zdravstvu zelo drago prodajajo medicinske pripomočke.

 • Hun

  na kliniki v Avstraliji ni čakalnih vrst

  • MEFISTO

   Si se prepričal?

  • učko

   A si preveru? Mogoče sploh nisi najdu tam n’č, a?

  • montyamp

   Hahaha , ko se naučiš brati :
   MLADINA financirana z žilnimi opornicami , revije pa še lanske ležijo po kioskih , letošnje pa na papir servisu , reciklaža d.o.o .
   http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

   • Steiermark

    Čudno da ne “znižajo stroškov” in je direktno iz tiskarne ne odpeljejo “na reciklažo” – brez dodatnih kilomtrov transporta, na prodajno mesto in nazaj na odpad!

  • tohuvabohu

   Ni čisto res. Na psihiatričnem oddelku se tare pacientov rdeče provenience iz Slovenije.

   • Hun

    baje je najvec zapitih avtohtonih Slovencljov v Begnah

  • macon

   A si bil to v Komendi na kliniki Lukšičeve žene?

   • Hun

    prvi put cujem?

 • mona lisa

  Slinar.

 • MEFISTO

  Priča ste odmoranju mpžganov.

  Bodimo potrpežljivi.

  • učko

   Glede na to, da ste janšistki tako potrpežljivi, lahko rdečkarji delajo kar hočejo, pa boste janšistki še kar potrpežljivo potrpeli, hehehe. Potrpežljivost je “božja mast” pravijo, v tem primeru je lahko tudi “Mefistova mast” !

   • radames

    Lej, prjatu, janšisti so tisti, ki ob vsaki priliki omenjajo Janšo. Zate je obstoj Janše pogoj, da sploh živiš. Brez Janše ne moreš.
    Je pa cela paleta ljudi, ki so, kot bi rekel, desni. Meni Janša dol visi. Jaz sem odločen antikomunist, ker se dobro zavedam, kakšno trpljenje in strah nam je prinesel komunizem. Komunizem je treba pregnati. Zelo zamerim oblastem Kraljevine Jugoslavije, ki so imele glavne komuniste po arestih. Takrat bi jih morala oblast POBESITI. To je eden glavnih kiksov naše zgodovine. Danes verjetno nobenemu na kraj pameti ne bi padlo, da bi častil komunizem in komuniste. Ker sploh ne bi prišli na oblast. Tako, kakor jih ne častijo na Nizozemskem, , na Norveškem, v USA. Na vse te Bog ni pozabil. Na nas pa je.

   • mginko

    Po tvojih rdečih bluzenjih brez repa in glave je dokaz, da ti je mast zalila možgane, kot večina tvojim psihopatom. Ja hudič je, ko ti mast onemogoča delovanje že tako prizadetih možganov. Verjetno bi bilo isto, tudi če ne bi bilo prisotne učinkovite masti.

 • if

  Ker so čakalne vrste v zdravstvu dokaz dostopnosti javnega zdravstva, tako Mladina, potem je jevno zdravstvo dokaz, da RS vodijo norci.

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA so s pomočjo svojih prednikov , klavcev in zazidarjev , postavljena na oblast in v propagandno mašinerijo , da lahko zganjajo digitalni terorizem nad narodom , ki je pohabljen še od udbopartijske teroristične celice .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO VAJENCI STALINOVE GLISTAVOSTI , KOT JE ŽVEPLENI HALBMADŽARSKI PRITLIKAVEC , NA OBLAST .
  UDBOVSKA DECA SO ZA STOPINJO BOLJ POKVARJENA .

  • radames

   “zazidarjev”. Odlično!!!

 • piko8

  Pri tem modelu bi še psihiarer zbolev!

 • janez zorman

  Za Mladino se že dolgo ve, da je v krempljih mafije in da je solastnica Mladine (ena od štirih lastnic) tudi NLB.

 • sprehajalec

  Zaslediti je novo strategijo stričkov in njihovih glasnikov. namreč prepričevanje drugorazrednega dela Slovenije, da jim je pravzaprav dobro. In da bi bilo lahko huje, tako kot v Burkini Fasso naprimer.

 • Hribouc

  Ne na kliniko, na sodišče in v arest, subito!

 • Dragan

  Repovževa mamica rdeča Mija Repovž je študirala pravo, vendar je obupala. Si predstavljate kakšna sodnica ali tožilka bi bila. če bi vztrajala. JJ bi zagotovo že od začetka osamosvojitve ždel v zaporu ali pa bi
  zgrmel v prepad na planinskih poteh.

 • radames

  Čakte mal!! Tle je lapsus. Repovž je mislil, da je to dokaz SLABEGA zdravstva. Pač se mu je v naglici pisanja izmuznila beseda SLABO.
  Repovž! Te pozdravlja Maticev fotr! Sej veva, da si strašansko pameten. Torej! SLABO! Si boš zapomnil, Gregec?

 • macon

  Repovž je umska sirota, ki se dela kritičnega intelektualca, čeprav je samo omejen režimski cucek, ki laja na tarče določene od gospodarjev. Sramota, v kaj se je sprevrgla nekoč res svobodomiselna Mladina. Sramota, kaj se gredo mafijaški komunajzarji.

 • stajerc5

  Malo vam moram polepsati nedeljo, pa ni vic…
  “Obeležujemo mednarodni dan človekovih pravic. “Čas pred volitvami je priložnost za vse, ki mislijo resno, da poskrbijo, da bo to, kar bodo rekli, strokovno,” v poslanici ob tem poziva varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Slovenija bo sicer od 1. januarja predsedovala svetu ZN za CLOVEKOVE PRAVICE.”
  (Kure press)

  • indijanka

   Bljek. Kako lahko izusti nekaj takega oseba, ki sploh ne razume, kaj je kompetenca varuha človekovih pravic. Pri nas je slišati samo glas države, glasu posameznikov, ki občutijo krivice pa ne. Ker njenega glasu preprosto ni z njimi. Postavila se je v vlogo razsodnika, očitno poklicna deformacija in sedaj temu področju vlada. Odurno. Sploh ni smešno.

   • stajerc5

    Saj sem rekel, da ni vic. Vic je pa mogoce, da kandidira frankenstajnov Klemenko za sefa “CLOVEKOVE PRAVICE v EU”, v bruseljskem kupleraju!!

  • ahnenpass

   Na združenih narodih, bo torej branila pravice človeka državna tožilka.
   Če bi bili totalitarna diktatura in človekove pravice isto, potem noben narod na planetu ne bi trpel sistemske krivice, državni teror in splošno korupcijo.
   Pa sem že mislil, da je na tem svetu edino Pahor tako nor, ko predlaga take kadre, očitno je res vse v kali zavoženo.

  • samotoje

   Je vic in to dober!

 • radames

  Gregec! A se spomniš, da se je v izolski bolnišnici nekomu utrgal in je hladnokrvno ustrelil zdravnika in policista? Ni prišel na vrsto zaradi PREDOLGIH čakalnih vrst. Tudi jaz zdaj čakam že več kot pol leta, čeprav sem pred nekaj leti za enak poseg čakal slab mesec. In bom še čakal! In to na kliniki s koncesijo.
  Repovžek! A ne bi ti tiste, ki ti sugerirajo, kako naj pišeš, poslal v curac in napisal (kot pokončen mož) po resnici? Zakaj hlapčuješ okorelim kriminalcem, ki imajo državo po imenu Slovenija?
  Gregec! Daj svetuj, naj SPREMENIJO USTAVO tako, da bo za paciente najugodnejše in da bo SPREMEMBA USTAVE udarila mafijske kriminalce. Lej, Repovžek, zdaj je spreminjanje ustave moderno. Dajmo skupaj udarit po mafiji!

  • macon

   Hlapčuje, ker je omejen podpovprečnež, ki nikjer ne bi prilezel na uredniški položaj, če to ne ni bila režimska država in on režimski cucek. Taki potem pridno zviška lajajo in se napihujejo, pred gospodarji pa se zdruznejo v dve gubi in jih ni na plano iz gospodarjevega anusa. Ćloveška ničla, majhen beden demonček, skratka komunajzarski idiot.

  • samotoje

   Gregec ne ve, kaj je resnica, kako sploh izgleda, zato Gregec piše tako, kot edino zmore. Katastrofalno.

 • totex39

  Gimnazijski maturant mora delati tako kot mu velevajo njegovi komunisti, ker drugače ne bi mogel biti na takem položaju.

 • mginko

  Tako deluje podmladek slovenske stare udbomafije.
  Res – pravilen odgovor je ta :
  BojanPožar
  @BojanPozar
  Takšni članki so možni predvsem zato, ker avtor @gregarepovz in @SpletnaMladina ne živijo od novinarstva in medijskega posla, ampak od prodaje medicinskih pripomočkov in drugih finančnih operacij lastnika.
  Ali slovenci res nismo sposobni pospraviti to komunistično udbomafijo, ki je največe pogrebno podjetje slovencev in ukradene države. RAZMISLITE IN SE ZBUDITE.

  • ahnenpass

   Seveda živijo od novinarstva, mediji so veja oblasti.
   A ti si pa mislil, da so mediji neodvisni in lahko poročajo kar hočejo? Rad bi videl oblast, ki bi dolgo prenašala upornike.

   • nevtrino

    No, ni vse idealno, vi pa kar naravnost prevarantsko opravičujete bolano stanje s tem, da pač tako naj bi bilo, povsod, kaj ?

 • xtc

  Dolge čakalne vrste v Sloveniji so predvsem posledica neprivatiziranega zdravstva in neurejenih razmer v njem.
  Ukrepi so zelo enostavni,takojšnja privatizacija bolnišnic-lastnik mora dokazati izvor denarja in kupec ne more biti podjetje iz davčne oaze in denar ne sme priti iz davčne oaze.
  Lastniki podjetja ,ki zadevo kupujejo morajo biti javno objavljeni in preverjeni ali ne gre za slamnate lastnike ali podjetja.
  Kopec ne more biti nihče,ki so mu dokazane kakršnekoli povezave z udbovskim krogom ali dobavitelji materijala za bolnišnice,
  Nadalje,zdravniki so lahko zaposleni le v bolnišnici ali so čisti zasebniki,če delajo v bolnišnici ne morejo imeti popoldan SP ali česa drugega,če pa so zasebniki pa lahko delajo za bolnico,kot vsako drugo podjetje torej preko SP ali doo iztavljajo račune za storitve.
  Zdravstveno zavarovanje je lahko urejeno kot v Avstriji a je treba povečati tudi število zasebnih zavarovalnic.
  Enako velja za splošne zdravnike.Ukinit zdravstvene domove zdravnike pa na zasebne prakse,kot v tujini-v hipu čakalnih vrst ne bo pa še cene bodo upadle.

 • xtc

  Repovž je primerek rdečega idiota,ki je celo življenje na plečih davkoplačevalcev kot njegova mama in očim-ti ljudje v normalni tržni družbi od lastnega dela ne preživijo niti minute na trgu-bili bi klošarji.

 • xtc

  No velja opomniti še nekaj iz ene izmed SLO bolnišnic,nbavni je kupoval nek drag aparat-menda rentgen in cena je bila okrog 2,5 miljona,kar sicer ni bilo sporno,sporno pa je bilo to ,da je ta nabavni za tako ceno kupil dve generaciji star rentgen in ne najnovejšega to se pravi ,da je šla razlika nekomu v žep,kajti zastarele stvari ne moreš prodati drago ,če nekomu ne obljubiš nekaj in dober zasebni latnik bo zagotovo kupil najnovejšo napravo ne zastarelo še sploh pa ne po isti ceni in ,če bo hotel investicijo povrniti bo delal magari na tri smene,torej-se tudi čakalne vrste hitro skrajšajo.

  • stajerc5

   Mislim, da je bil Ptuj…

 • sprehajalec

  Prav je, da nam ostane v spominu pozdravni zapis Grege Repovža ob vdoru pol milijona migrantov čez slovensko oziroma EU mejo, v Mladini. Kjer jih je navdušeno pozdravil, vsem Slovencem v posmeh.

  Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam
  prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje,
  svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo
  predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja
  raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat
  njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite
  restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji
  bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo
  debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.

  http://www.mladina.si/170303/dobrodosli-novi-sodrzavljani/

  • macon

   Zapis pootročenega bedaka na nivoju tistega urednice Financ: “Hočem črnca.” To je naredila permisija in rojstvo v ugledni ljubljanski komunistični familiji, da si v vato zavita omrežena revšeta domišljajo, da imajo, ker so sposobni, svet in življenje pa jim razlagajo zbrana dela Marxa, Lenina in Kardelja.

   To mora iti enkrat v krulac, problem je, da taka sodrga vedno za sabo potegne še desetkrat toliko slehernikov, ki niso tako udarjeni v glavo kot oni.

 • Ana Job

  Levičarski časopis Mladina še za spodžgat ni dober. Kako se časopis lahko imenuje Mladina, če pri njem delajo sami stari deci, ki z mladimi nimajo nič?!!

  • stajerc5

   To se deci niso, to so samo skopljeni prasci!

   • Ana Job

    Sigurno! Ne babe, ne deci, ampak skopljenci.

  • delaware

   Mladina
   …še vedno v srednji šoli…☺ kaj čmo…

  • samotoje

   Nezreli, pobalinski, komajda pismeni stari dedci.

   • Ana Job

    Porazni bumbarji! Takšni pezdeti so nočna mora za polnokrvno žensko!

    • samotoje

     Jaz to bolj kot senior z mnogo učiteljskimi izkušnjami gledam na tako zelenjavo.

     • Ana Job

      O, moje spoštovanje! :-)

  • nevtrino

   Po novem se je preimenovala v Starina ! :-))
   No, ali pa vsaj to jim lahko predlagamo !

   • Ana Job

    Ali Odpisani. ;-)

 • Janez

  “UDBA – DECA”!?
  je rekel znani prof. in pravnik dr. B. M. Zupančič.
  Morda?
  So tudi ti akterji in sodelavci ” Mladine” nekakšna ” UDBA-DECA”?! Bog ve?
  V
  SRBIJI IMAJO IZRAZ – “DECA KOMUNIZMA, SOCIALIZMA”
  VSEKAKOR
  SO STARŠI G. REPOVŽA – DELALI V ČGP DELU .
  Ko je bila v avli stolpnice DELA
  še celostenska SLIKA – TITA IN KARDELJA.
  KAKO
  JE
  Z”MLADINO IN “UDBA – DECO” PA NE VEM-O. Se bo izkazalo. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Rožle

   DECO BUŠI GUME …!

 • Ana Job

  Časopis Mla*dina – ci*ciban za debilne levičarje.

  • tzt

   Ta glavnega si pozabla: Pionirček :-)

 • Jan Kovalski
 • tzt

  Tale nezakonski, kako tipično, levakarski produkt/izdelek je ravno pravšnji za “vodenje sprivatiziranega” murglskega trobila.

  Majmuni pameti ne rabijo. DNA profil mora odgovarjati. Mogoče je temu blizu brivec iz Damaska. Mal mu fali, še ne laja. Yes press

 • tramal

  A ta bedak reponja ,še ni bil kdaj v tujini ,da bi videl da v zahodni evropi skoraj sploh ni čakalnih vrst.V Sloveniji jih je že ogromno umrlo preden so prišli na vrsto pri doktorju ,za zahodno evropo pa kaj takega še nisem slišal.

 • učko

  Ja, Repovž si je to takole razlagal: če ne bi imeli ljudje dostopa do zdravstvenega doma in do svojega splošnega zdravnika, potem jih tudi v čakalno vrsto ne bi mogli “uvrstiti”. Vendar pa se dostopnost do javnega zdravstva meri v dostopnosti do zdravstvenih uslug oziroma zdravstvenih tretmajev, na katera pa je treba čakati v dolgih vrstah, ker za zdravstvo ni denarja. Edino takim režimskim sluzarjem kot je Repovž ni potrebno čakati in so v javnem (beri: režimskem) zdravstvu takoj na vrsti.

  • komar marko

   no on je del ELITE kateri je dostopno zdravljenje v tujini. Za nas navadne smrtnike pa trdi, da je to kar imamo dovolj za nas. Samo še čakam, da njegovo misel povzamejo ostali mediji vključno s KURAMI!

 • komar marko

  no in tako so mediji začeli afero o ŠVERCU orožja,afero o kardinalovem sinu, Patrijo, ……….Ni čudno, če je neka bivša ministrica trdila o JAVNI HIŠI!

 • komar marko

  a ni nek pisunček s tega TROBILA trdil v EU parlamentu, da naši DELEGATI s Palčkom Smukom niso prali denarja! A niso novinarji v demokratičnih državah, PSI, ki čuvajo demokracijo in zakonitost?

 • mapu

  G. Repovž verjetno ste res zrel, da se vsedete na 11. smer Zalog in ene štiri postaje prej izstopite. Mogoče imajo čakalne vrste. Če pa poveste, da delate za Mladino vas bodo takoj sprejeli.

 • EOL

  Takšni kot je Grega Repovž bi morali biti za zapahi.
  Razlog:
  Kdor nekomu povzroči škodo, ga ukrade, ga zavaja, izkorišča…. ta za svoje početje odgovarja, pa čeprav je ukradel le kos kruha, ker je bil lačen.
  Repovž pa s svojimi članki plačanimi celo iz žilnih opornic krade ne samo posameznika, on krade goljufa in povzroča škodo vsem 2mio Slovencem, uničuje celotno državo… in kot tak bi moral na doživljenjsko prestajanje kazni za kaznivo dejanje.

  Sicer pa poglejte to sprevrženo grdobo v oči in jasno vam bo…

 • domovina mili dom

  To je potrebno drugače razumeti.
  Vrste so simbol komunizma- socializma.
  Smo za premog čakali celo noč v vrstah, da smo ob enajstih dopoldan zvedeli, da je za tisti dan kvota zaključena. Pa smo bili tiho
  Smo čakali v vrsti, ker so se tisti s partijskimi knjižicami mimo nas sprehodili v ambulante. Pa smo bili tiho.
  No, sedaj nas hočejo jugo nostalgiki zopet pripeljati v rdeči raj, koder bodo družbeno politični lenuhi zopet dobro živeli na račun tihe pohlevne raje.
  Živeli komunisti, ampak v peklu.

 • Oregon

  jaoooo, Repovz blesavi, na tvoj racun se bodo vrste še povečale, ker tole je za urgenco, splošnjaka, pol pa šsihiatrija in ne vem kje še vse, da dokončno diagnozo postavijo, ker tole je pa bolj bolano od ošpic

 • Oregon

  Repovž, pa mal preber kje v Evropi smo na razpredelnici o 5 letni preživelosti po rakavem obolenju. Na zasluženem predzadnjem mestu. Haloooo? Ti pa vrste poveličuješ?? Pa ta je za sanitarni odstrel, ker dela škodo človeški populaciji.
  Kdor kupi mladino, neposredno podpira korupcijo v zdravstvu. Videli iz shemne lastništva!!!

 • Janez

  JAZ !
  ” MLADINE” NIKOLI. NE KUPIM. Škoda mojega denarja – za 30 dkg paprja ” MLADINA”
  TUDI
  VSI OSTALI DOBITE TEDENSKI TEKOČI IN PRETEKLE IZVODE V
  ČITALNICAH T.I. SPLOŠNIH=NAVADNIH KNJIŽNIC PO VSEJ R. SLO.
  ALI
  V
  ČASOPISNI ČITALNICI – NUK-A. Zastonj oz. Včlanjeni morate biti.

  NE
  KUPUJEM, TOREJNIKOLI NE KUPIM EX KP, ZK TROBILA “MLADINA”
  – NE PRENESEM NEISKRENEGA POLIT BLEBETANJA.
  TUDI
  SLABO INFORMIRANIH PISCEV – NE !
  Ali takih, ki ignorirajo, zamolčujejo pomembnih info. A jih namenoma zamolčijo. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  OČENAŠ – A. ŠIFRERJA
  ZA GREGO REPOVŽA.

  https://www.google.si/search?q=nandrej+šifrer+očenaš&oq=nandrej+šifrer+očenaš&aqs=chrome..69i57j33.19702j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • macon

   Janez, daj malo bolj pregledno formatiraj svoje pisanje. Malo manj velikih črk in pesniških prelomov stavkov, lepo prosim.

 • nevtrino

  Ne se obremenjevat, vsak dogodek, pojav, dejstvo, izjavo in podobno lahko en zamaknjen urednik Mladine (pravzaprav Starine) interpretira (razlaga) skozi svoje bolane blodnje in na svoje zažiralske mline. Poglejte si ga, predvsem je poln nekakšnega skrajno posmehovalnega prevarantskega cinizma do vsega, kar mu ne ustreza, kar ne ustreza njegovim pohabljenim konstruktom.
  Najbolj tragikomično je pa to, da vse te svoje blodnje z lahkoto proda marsikomu na Slovenskem, celo Slovencem,…

  • ahnenpass

   Njegov zaključek se sliši logičen, smiseln pa niti ne, zagotovo je nemoralen, ni pa zato nič manj znanstven.

   Znanost je model, to je kot, če muhi odtrgaš krila in dokažeš, da potem ne more leteti, nazaj jih pa ne znaš nalimat.

   • nevtrino

    Ja, ali pa ko se skozi štos dokazuje, da ima kobilica ušesa na nogah, ko po trganju ne more več skočiti … Vendar pa obstaja tudi znanost in “znanost”.

 • nevtrino

  Ni samo Mladina, vsem tem defektnim trobilom kar zmanjkuje njihove “demokratične” sape, ko blodijo na primer na 24kur na naslovnici z direktnim naslovnim citiranjem severnokorejskega režima proti DonalduT, ali pa na zagnojenem Dnevniku, da je JanezJ v škripcih,… , podpis pa kar N.N.

 • Kučko pod pručko

  Zalega (Re)povžev

  V sramotnem klubu 571, katerega člani so Evropi leta 2004 špecali takratnega predsednika vlade RS, Janeza Janšo, da krati medijsko demokracijo, se zalega Repovževih podpisnikov nahaja na naslednjih mestih:

  16. Nika Repovž, Radio Slovenija
  55. Mija Repovž, Delo
  88. Grega Repovž, Mladina
  481. Erika Repovž, Delo

  Fuj kučanistični Repovži, da ne rečem še kaj hujšega!!!

  • sprehajalec

   Grega je vso svojo rodbino spravil v Klub. Ko pa je sin ivana Janeza dobil delo v Bruselju, pa še sedaj kričijo.

  • rabbit

   Ata Lucu in očim Janko Lorenci sta sigurno tudi na spisku.

 • Grenze

  Butelj za v SEVERNO KOREJO V SA ŽLAHTA REPOVŽOVA PA ŠE REPETOVA TAM JIH BODO ČASTILI HUDIČE RDEČE

 • Janez

  NO?
  Saj?
  Če se tej ” neverjetni ” MLADINI” zappre dotok denarja,
  ki ne izvira iz prodaje ?
  Bo
  1. “MLADINA” verjetno nehala izhajati, ker se je verjetno ne proda veliko.
  2. Nekateri sodelavci Mladine – bodo verjetno ob del svojega zaslužka?
  3. Odsotnost takega glasila kot je Mladina ?
  – ponudbe kvalitetnih medijskih vsebin v R. SLO ne bo zmanjšala.
  Saj kvalitetnih vsebin v Mladini verjetno ni veliko ? Ne vem. Mladine ne berem.
  4.
  VSEKAKOR BO PA CENEJŠI MEDICINSKI MATERIAL
  – IZ KATEREGA
  JE BAJE DOBIVALA DENAR – BOGVEZAKAJ – TUDI ” MLADINA”. Se zdi. L.r. Janez K. KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Mladina in njen urednik Repovž se ne obnasata kot prava Slovenca ki vsako stanje interpretirata sebi v skodo…
  Mladina in njen urednik Repovz ne pritrjujeta vsem onim ki pravijo da smo Slovenci revezi.
  Mladina in njen urednik Repovž se ne smilita sama sebi….
  Mladina in njen urednik Repovž nista prava Slovenca….
  Mladina in njen urednik Repovž sta taka kot Valter Branislav ki vse interpretirata tako da se sama sebi zdita pomembna….
  Mladina in njen urednik Repovž preprecujeta da bi jokajoci Slovenci lahko se naprej brez tezav jokali in se smilili sami sebi…

 • Valter BraniSlav

  Pridite v ZDA . Najcenejsa Obamacare staje 900 dolarjev na mesec, prvih 11 tisoc stroskov placate sami.
  Ce nikoli ne greste k zdravniku in imaste sreco boste placali najmanj 10 tisoc 800 dolarjev na leto.
  Ce zbolite boste placali skoraj 22 tisoc na leto, ker cene za usluge hitro presezejo 11 tisoc.

  Ce ne kupite Obamacare in imaste sreco boste placali kazen 2.5 % od letnega zasluzka.
  Ce ne kupite Obamacare in zbolite boste bankrotirali… placali boste visje cene kot bi jih placali z Obamacare in cene bodo lahko sle v nebo… ker se ne bodo ustavile pri 11 tisoc na leto… ampak bodo lahko dosegle par milionov na leto…

  Ce kupite non Obamacare komercialno zdravstveno zavarovanje bodo agenti zavrnili placilo ker bodo nekje nasli preobstojece stanje (preexisting condition)… mogoce niste povedali da ste pred 40 leti kupili kremo proti gljivicam na nogah, sedaj pa imaste raka?

  SKRATKA, PRIDITE V ZDA IN PREISKUSITE KAKO DOBRO JE ZIVETI PRI NAS….

  No pri meni je situacija enostavna, za sebe in za svojo veliko druzino lahko placam vse… Sem pac bogat clovek… Vendar povprecen clovek takrat ko zboli veliko laze boleha v Sloveniji kot pa v ZDA.

  • dr Janez Sveti

   Jaz sem bolj bogat,kakor ti.
   DR Janez SVeti bogataš

   • Valter BraniSlav

    Cestitam. UPAM samo da tvojih milionov ne bos investiral v Bitcoine

    • Aton

     Dokler imamo BraniSlava, Repovž ni osamljen!

    • dr Janez Sveti

     Ne, ker ne razumem delovanja. Nikoli ne vlagam tam kamor vsi in takrat ko “noro” raste vrednost. Saj je skoraj vse logično. Če pa ni logično je past.
     Vlaganje denarja mora biti igra, ker drugače izgubiš sigurno.
     DR Janez Sveti NE pohlepu

     • Valter BraniSlav

      investiraj v US total stock market index fund, simbol VTSMX
      http://www.efficientfrontier.com/t4poi/1-1.gif

     • dr Janez Sveti

      Predlagaš stabilnost in varnost 1000% :) To ni igra :)
      Dr Janez Sveti cuprum

     • Valter BraniSlav

      V ZDA je bilo tako od 1792, v Amsterdamu od 1602.

     • dr Janez Sveti

      Kakšna je primerjava z inflacijo in še posebej z rastjo cen življenjskih stroškov v obdobju recimo 50 let? (aktivna doba povprečnega zahodnjaka)
      DR Janez SVeti vesoljc

     • Valter BraniSlav

      Inflacija se je zacela ko so v ZDA ukinili zlato podlago in znasa v poprecju 2.9% na leto. Nsjvisja je bila za casa Carterja, okrog 10%, najnizja je zdaj, okrog 1%.

     • dr Janez Sveti

      Potem pa ni težko izračunat “profit” a ne?
      DR Janez SVeti Vrtinec

     • Valter BraniSlav

      Za razumevanje investiranja moras razumeti samo obrestno obrestni racun. To smo jemali tam nekje osmi razred OS / prva gimnazija?

     • dr Janez Sveti

      Pa ne pozabit na davke, provizije in ostale stroške, ki nastanejo med financiranjem. Poglej. Če se kdo želi ukvarjat s finančnimi trgi, mora biti kockar. Kot takšen se mora zavedat, da je 90% možnosti za izgubo. Če tega finančno in psihično ne prenese, naj tega ne počne. Svetujem vsem, da se igrajo samo z viškom denarja in naj ne nasedajo obljubam. Največji užitek je v služenju denarja (gor-dol), celo večji kakor zapravljanje denarja. Zapravljanje kmalu postane dolgočasno.
      DR Janez SVeti Jebiveter

     • Valter BraniSlav

      Popolnoma napacno. Ce hoces na trgih zasluziti:
      Ne smes kockati
      Izbrati moras indekse kjer je strosek 20 ali manj bazicnih tock na leto
      Ne smes narediti nic temvec le cakati….uspesno investiranje je razburljivo prav tako kot susenje barve ali rast trave.

      Obdavcenje ZDA
      dividends + short term gains: ordinary income
      Long term gains: 10 to 15% a year

      Long term: 366 days or longer.

     • dr Janez Sveti

      Vse je kocka. Ga ni junaka, ki bi samo služil. (Grške obveznice?)Američani vsaj to dobro vedo, da majhni davki stimulirajo gospodarstvo in dolgoročno prinesejo več dohodka za državo. Seveda je pa v Sloveniji problem, da imamo enormno število pijavk,ki potrebujejo kri za preživetje vsak mesec. Žal ne ustvarjajo ničesar.
      Dr Janez Sveti Skromni

     • Valter BraniSlav

      Nobene garancije ni nikjer razen upanja da bo tudi v prihodnosti tako kot je bilo zadnjih 415 let: da bodo delnice prehievale inflacijo za 5 do 10 % na leto. Vendar je bilo to samo upanje za Ruse pred 100 leti. Ko je na oblast prisel Lenin so borze v Rusiji zaprli za 3/4 stoletja.
      Vecina Slovencev je katolikov in kot takih manj na trdnih tleh kot so protestanti. Pri levih je dodaten problem se nezmnoznost produciranja in posledicno zaziranje drugih. Vecino slovenskih pijavk najdemo med levicarji: Levica, mirovni “institut”, filantropije. Vsi levi “ljubijo” muslimanske migrante a nimajo nikogar pri sebi doma.

     • dr Janez Sveti

      Potrebujemo tudi levičarje. Samo na oblasti ne smejo bit! :)
      DR Janez Sveti humorist

  • Karmen

   Nehaj nakladati. Saj mi tudi plačujemo zavarovanje, POTEM IZ TEGA NE DOBIMO NIČ. Žena moževega bratranca ima sorodnike v ZDA. Pred par leti je bila pri njih na obisku. In ker ima HUD IZPAH KOLKOV, SO JO PONUDILI, DA GRE LAHKO NA NJIHOV RAČUN NA OPERACIJO KOLKOV, DA JI JIH BODO ZAMENJALI. Pa niso tako bogati kot nakladaš ti, večina je zaposlena v javni upravi.
   Aja, pa še to. Ženska je danes stara 52 let, izpah kolkov ima od rojstva. Ko se je rodila, so v Stari gori v Sloveniji že znali operirati in odpraviti take napake, SAMO ONA SE JE RODILA V ČRNI GORI, ČRNOGORSKO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PA NI HOTELO PLAČATI OPERACIJE V SLOVENIJI.
   Iz daljave je lahko komentirati, ko pa pojma nimaš kako je v Sloveniji. Če nimaš drugega dela, se pa igraj z vnuki.

   • Valter BraniSlav

    Oprostite da sem za trenutek pozabil da Slovencu iz Slovenije nikoli ne smes vzeti vere. Vere v fantazijo da ste muceniki. Mucijo vas Kucan, moja dva mrtva stricka Edo in Ivan, Mladina in seveda istospolni.
    Ta vera vam daje potuho v vasi neaktivnosti. Lazje je samopomilivanje kot aktivnost.
    Ja bogi ste, razes muceniki brez SAMOSPOSTOVANJA. V samomorih na vrhu svetovne lestvice.
    Bogi, bogi in se enkrat BBBOOOGGGIII!!!

    • Karmen

     Ti imaš pa res kratek spomin, nakladaš pa tako skoz eno in isto. Tvoja žlahta je bila ubijalska mafija, ki je delala samo za svoje koristi in dobro so vedeli kaj počnejo in zakaj. Še sedaj imamo tukaj ogromno takih, ki sta bila maček in kardelj ——- prisesanih na tuje seske. Če ni bi udbomafija pokradla MILJARDE, BI MI IMELI VSEGA DOVOLJ, ŽIVELI BI TAKO KOT V AVSTRIJI , BUDALA, ZGORAJ SI OGLEJ KOLIKO ČASA ČAKAŠ NA ZDRAVNIKA, CENE ZDRAVSTVENIH STORITEV SO PA NIŽJE KOT PRI NAS, DA NE GOVORIM ŠE O DRUGIH STVAREH. Avstrija in Slovenija sta bili po prvi svetovni vojni enako razviti, sedaj so oni veliko naprej – na srečo niso nikoli imeli tvojih stricev – klavcev, morilcev, tatov poštenih in delovnih ljudi.
     SEM TI PA TUDI ŽE POVEDALA, DA SVA Z MOŽEM USTVARILA TOLIKO KOT TI, PA ŠE VELIKO TAKIH JE TU V SLOVENIJI, TI PA POJMA NIMAŠ, DA JE KLIMA PROTI USPEŠNIM IN PODJETNIM LJUDEM ŠE VEDNO TAKA, KAKRŠNO STA USTVARILA TVOJA STRICA.
     V ZDA je zasebna lastnina sveta, podjetništvo se pa podpira in polj boš ti jamral. SICER JE PA ZANIMIVO, KAKO TO, DA TI JE USPELO, GLEDE NA TO, DA IZHAJAŠ IZ ZELO LENE DRUŽINE – SO RAJE POBIJALI IN KRADLI KOT DELALI.

     • Valter BraniSlav

      Moja strica sta ubijala. Ja In? Kaj imam jaz s tem? A mislis da bi se moral cutiti krivega za to kar sta pocela pred mojim rojstvom? Oba sta verjela da sta bila onadva dobra vi pa kot nacisticni kolaboranti slabi.
      ZA vsakim uspehom stoji nekaj, pri meni izobrazba v Titovi SFRJ in pa dobra zena. Jaz sem osredotocen na dobro zato se mi dogaja dobro. Vi na slabo, zato se vam dogaja slabo.
      Vsak si sam izbere prihodnjost s svojimi mislimi. Postanes to kar mislis da si.

     • Karmen

      Problem je v tem, da se ne zavedaš zakaj sta ubijala in kradla in s tem ljudem uničila življenje. Njun moto je bil enakopraven v revščini, razen za rdeče, pa še tu so lahko bili izbranci. Med katerimi si tudi ti. Ti si lahko zapustil SFRJ, ko so bile meje še zaprte, ljudi so na mejah pobijali, ko so bežali iz socialističnega raja, katerega sta ustvarila tvoja strica.
      Daj igraj se z vnuki, ne blebetaj traparij.

     • Valter BraniSlav

      Haluciniras. Meje so bile od sestdesetih let naprej na stezaj odprte. Za obisk ZDA si potreboval amerisko vstopno vizo in ne jugo izstopno vizo.

      Jaz sem izbranec zaradi izobrazbe ki je bila dostopna tudi tebi. SFRJ nisi zapustila zaradi strahu pred tujino ali zaradi lenobe. Nihce te pri odhodu ni oviral razen ti sama.

      Sedaj pa za svoj strah ali lenobo krivis nekoga DRUGEGA. Si pac tipicna luzerka ki se smili sama sebi.

     • Karmen

      Nisem nobena luzerka. V slabših pogojih kot si jih imel ti sem ustvarila toliko kot ti. KOLIKO LJUDEM DAJEŠ MOŽNOSTI PREŽIVETJA?

     • Valter BraniSlav

      Zena, mama, ocim, stirje otroci, 12 vnukov in 5 zeninih sorodnikov.

     • Karmen

      Moji otroci pa sami delajo in zaslužijo. V podjetju imama pa kar nekaj ljudi zaposlenih.

     • Valter BraniSlav

      Imas otroke ki delajo, torej so zdravi. Imas moza in celo podjetje imaste.
      Zakaj se potem pritozujes nad komunisti?
      Reci raje hvala…. nase zivljenje je krhko in kratko tako in tako. Ti si ga pa se dodatno grenis s tarnanjem.
      Zakaj?

     • Karmen

      A hvala zato, ker komiji še vedno kradejo? Kradejo delovnim ljudem, DA BAŠEJO V SVOJE ŽEPE, KAR EDINO ZNAJO, SE JIM NE LJUBI DELATI.
      Se ti sploh ne da dopovedati, da smo ŠE vedno na istem, kar je ustvarila tvoja žlahta. Pobili in pokradli so premoženje takim delovnim ljudem, kot smo mi,ker naj bi bili izkoriščevalci ljudstva.
      Po svoji zločinih so se pa naselili v vile pobitih ljudi, jedli z njihovim servisom in jedilnim priborom, spali v njihovih posteljah in živeli tako kod plemiči – IMELI SO ŠOFERJE, KUHARICE,SNAŽILKE.

     • Valter BraniSlav

      Ne pizdi ker ti skodi.
      Imam sodelavko 60 let staro kadilko ki umira za pljucnim rakom. Rojena in vzgojena v Miamiju, prijetna gospa ki ne ve kaj je to komunizem. V 4. mesecih se je spremenila v zivega okostnjaka. Bi rada zamenjala z njo?
      Usoda Ali bog ti lahko pobereta vse…. zato moras biti hvalezna prav za vse, kajti mogoce bos ze jutri odkrila da si polna metastaz.

     • Karmen

      Spreminjaš temo. Bogu sem res hvaležna za vse, ker se zavedam dejstva – pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal. Bog je hud vendar pravičen sodnik.

     • Valter BraniSlav

      Pazi torej da ti tvoj bogec ne poslje kaj takega zares vredno pritozevanja… ne izzivaj boginje starega Rima Fortune, niti judovskega tesarja … pa svoji druzini in nam daj mir s komunisti. Taka si kot Franci Danko ki nas mori s homoseksualnimi fantazijami.

      Vidva z Dankom bi bila izjemen par dveh obsedenih pritozevalcev. Ce bi bila skupaj bi umrla od pritozevanja.

     • Karmen

      Tako Donko kot jaz poveva resnico, potem pa utrujava. Naša družina je zelo dobro sprobala, kaj so komunisti. Po vojni so nam ukradli 6 ha zemlje, zemlje za katero so generacije garale, da so jo lahko kupile. Med vojno, kljub temu, da je bil en stric v partizanih, so komunisti prišli ubiti starega ata, samo zato, ker je izjavil, da naj politkomisarji ne lažejo, da po vojni ne bo davkov, saj država brez davkov ne more preživeti. Na srečo ga niso ubili, ker sem ji skril, so pa pokradli vse, kar se je dalo pokrasti. Stric partizan, kateri je bil tudi pobijalec nedolžnih otrok, je pa samo težko in v revščini živel. Tvoji strici so dali komando za pobijanje, navodilo je pa tudi bili — kateri ne bo pobijal, ga ubijte na licu mesta. Kaj so imeli od kraje in pobijanja tvoja žlahta sem ti pa že večkrat napisala.
      In, ko napišem resnico, pa jamram. To bi mi lahko očital, če bi samo sedela in nič naredila in samo jamral – primer – moja prijateljica že 11 let brez službe, sedi doma in čaka, da ji bodo prišli ponudit službo. Midva z možem sva pa prevzela kmetijo, jo modernizirala, izplačala njegove sestre, na noge iz nič postavila podjetje, nakupila nekaj nepremičnin.
      Praviš, da si naredil ekonomsko fakulteto in potem uspel v ZDA. M e prav zanima, kakšno znanje ti je dala naša ekonomska fakulteta, da si uspel na zahodu. Tudi sama sem študirala na ekonomski fakulteti, 3/4 predmetov je bilo političnih, povezanih s samoupravljanjem, kateri je bil neuspeli eksperiment tvojega strica. Mogoče so te pa res spravili ven zato, da pereš nakraden (NAŠ) denar, tako, kot je bilo že namigneno tu na mnenjih.

     • Valter BraniSlav

      ZA razumevanje financnih trgov rabis malo znanja. Na EF v Ljubljani sem dobil splosne osnove, nato dogradil ostalo na licu mesta: NYSE. Ze preje nikoli nisem verjel v pravljice, ne v boga, ne v komunizem, ne v aktivno financiranje. Ameriski trgi ti dajo ogromno ker zasluzki zaradi pridnih delavcev in tehnologije prehitevajo inflacijo. Ergo, obogatis tako da ne ugibas KAJ se bo zgodilo temvec vlagas v indekse z malimi stroski. ZA to pa rabis zelo malo znanja.
      Kdaj si dokoncala EF? V kaksen spominu si ohranila Maro Bester in Alojzija Vadnala?

     • Karmen

      Priznam, je nisem končala, se mi je zdelo butasto se na pamet piflat definicije Ekonomije SFRJ in teritorialne obrambe. Potem sem pa še zanosila in tako je bilo treba začeti reševati problem financ, stanovanja itd.
      Priznam pa še to, zelo malo je manjkalo, da bi bila na istem kot ti, moj oče je bil mornar, prvi oficir strojev, je imel namen vložiti denar v sklade, se ne spomnim več v katere, vendar so mu borzo v NY pred nosom zaprli. Zakaj tega ni storil kdaj drugič pa ne vem.

     • Valter BraniSlav

      Nisi dokoncala EF? Zakaj? So ti zlobni komunisti unicili bicikl s katerim si se vozila na predavanja?
      Na EF je bilo tudi nekaj balasta, a ne vec kot 20%…. vecino casa smo porabili za matematiko, statistiko in Marxa.

     • Karmen

      Ker je bil na poti otrok, sem šla delati, da sva z možem lahko začela zidati.

     • Valter BraniSlav

      Na borzi individual ne more kupiti delnic. Kdaj pa je bil tvoj daddy in NYC?

     • Karmen

      V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

     • Valter BraniSlav

      In koliko je hotel vloziti. Ti bom povedal koliko bi ti imela danes. Bova za datum vlozka vzela 3 januar 1970.

     • Karmen

      Ne vem, ne morem ga pa vprašati, ker je že 24 let pokojni.

     • Valter BraniSlav

      In bogu se tudi moras zahvaliti da si zivela v Titovi SFRJ kajti v Stalinist Yugoslavia bi bilo slabse.

     • Valter BraniSlav

      Pri nas v ZDA imamo kapitaliste ki so milijonkrat bogatejsi od mojih stricev. Zakaj jaz ne jamram tako kot ti?

     • Karmen

      Ne jamram, povem samo tako kot je.Mogoče boš razumel, če povem drugače – V ITALIJI IN PRI VAS V ZDA IMATE MAFIJO, PRI NAS PA IMA MAFIJA (UDBOMAFIJA) SLOVENIJO. KO TI BODO ENKRAT MAFIJCI SRALI NA GLAVO, BO PA RAZUMEL

    • nevtrino

     Vi ste očitno še toliko bolj ubogi, ker se z vsemi nami ubožci ukvarjate tako intenzivno.

     • Valter BraniSlav

      Moja bolezen je internet addiction

   • Valter BraniSlav

    No koliko so placali za operacijo kolkov v ZDA?

    • Karmen

     Nič, ker ni šla. Ni dobila brezplačnega dopusta.
     Ti meni praviš da jamram. ZAKAJ PA TI JAMRAŠ. VEDNO PRAVIŠ, ČE BI PROBALI ŽIVLJENJE V ZDA, POTEM BI VIDELI……
     Daj igraj se z vnuku, nam v Sloveniji pa ne soli pameti.

     • Valter BraniSlav

      Nic ne jamram. Meni je POVSOD dobro. Mislim pa da bi ti POVSOD jamrala. Bogi tvoj moz in otroci ki morajo tvoje custveno izsiljevanje poslusat 24/7.

  • Meho

   Raje kot da ljudi pošiljaš v ZDA, malo pokukaj iz svoje čumne na plano. Ni treba, da “prideš” v ZDA, dovolj je, da greš 2 km za avstrijsko mejo na primer, pa potem nakladaj kakšne so tam zdravstvene usluge in kakšne so tam čakalne vrste ter ‘možnosti preživetja raka’.

   V Avstriji na primer dobiš za nepokretnega sorodnika 1000 evorv, pa še na dom ti pride kdo, v tvoji repovževi jebeni Bananaveniji pa 145 evrov, naprej se pa snađi sam. Ne pametuj preveč. Kaj , a ti je partijsko trobilo Mladina.si zaprla pipo, pa ne moreš več trositi svojih bebavih komentarjev drugje kot na nova.

  • Andrej

   Branilec Valter “vukojebina” v kateri živiš ni amerika , lažeš pa odlično ,
   prekašaš partijske lažnivce in cerarjevo vlado ! Po vrhu vsega se imenovani
   celo hvali , da je krščansko usmerjen , zato zaradi takih mojstrov tudi vera
   peša !

   • Valter BraniSlav

    No prekontroliraj sam:
    http://www.healthcare.gov
    Ali pa se se naprej smili sam sebi.
    Bogi, bogi, bogi Slovenci… bog se joce ko vas vidi v vasem “trpljenju” v katerm tako mazohisticno uzivate.

    • nevtrino

     Pa je kljub temu enostavno: le vkup, le vkup, Slovenci, kolikor nas še je, kolikor toliko neiztirjenih !
     Seveda ta pripomba ni za vas.

     • Valter BraniSlav

      Slovenci smo vedno ljubili svoje vladarje: Habzburzane, Karadjordjevice in Josipa Broza.
      Tita je se posebej ljubil JANEZ Jansa.

    • Andrej

     Branilec Valter , smiliš se mi ti provokator , ki ne veš kaj vse
     te še čaka v obljubljeni , ki ti jo kradejo izpod riti !

     http://www.scritub.com/limba/…/TITOVE-LJUBICE-POVZETEK-IZ-IST1818171722.php , tole pogooglaj ! Titobranec !

     • Valter BraniSlav

      Ta povezava je zanic

  • nevtrino

   Lepo, da se hvalite.

   • Valter BraniSlav

    Koga pa bom hvalil ce ne sam sebe, svoje zene, mojih starsev in potomcev?
    Visoko samospostovanje je temelj srecnega zivljenja in jaz sem rad srecen.
    Ljubim sebe in svojo druzino.

    • Andrej

     Za boljšo prebavo in lepe sanje lover Branislav Valter :

     ALTE DOCUMENTE

     NAROZENINOVÉ PŘEKVAPENÍ

     Klíčník

     Sluzby .NET Management a XML

     Řeč těla

     Kontrola funkce adaptéru a nastavení trimmerů (potenciometrů) pro korekturu délky Bitů pomocí PC diagnostiky

     Papez Jan XXIII

     Atlantis 2

     Pstruzi na víně

     Rómeo a Júlia William Shakespeare

     Námořnický gulás

     căutare personalizată

     Search

     TITOVE LJUBICE – POVZETEK IZ ISTOIMENE KNIGE

     Pisatelj Filip Radulović je leta 1990 napisal to knjigo po daljsem raziskovanju in pogovorih s se zivečimi ljubicami Josipa Broza. V knjigi odkriva tisto česar ni v nobeni njegovi biografiji. Idej 818r1717i o za pisanje knjige je dobil leta 1974 v Parizu, ko je srečal gospo Jeanne Coitier , ki je rodila Titovega otroka leta 1937. Soglasje in nekatere podatke za pisanje knjige je dobil od samega TITA leta 1978, največ podatkov pa je dobil prav od njegovih ljubic, ki so ga tudi posiljale drugim za katere so vedle. Izmed več desetin imen za katere je slisal se je uspel pogovorit z spodaj navedenimi. Seznam je narejen po kronoloskem sledenju primerov.

     MARUSKA NOVAKOVA,Čehinja, maturantka, obljubil ji je zakon, izkoristil druzino materialno in drugače, na dan poroke pobegnil na Dunaj k drugi ljubici;

     Rodila sina Leopold-a Novakova, 1913, Čeh, ekonomist zivi v Pragi;

     LIZA SPUNER, Dunajčanka, bogata veletrgovka. Rodila sina Hansa Spuner-ja 1914,

     Avstrijc, padel leta 1942 ali 1943 v Jugoslaviji pod Kozaro;

     TEREZA Stacner, Zagrebčanka, rodila dvojčka 1915 v Zagrebu, Paull-a in Gabrielu Stancer. Gabriela umrla je leta 1989, Paul je zivel na Dunaju kot strokovnjak za mostove.

     LJUSA SEDLOVSKA, Rusinja, rodila 1915. leta sina Kiril-a Sedlovskega , zdravnik-veterinar; umrla zaradi sepse po porodu;

     IRA GLIGORIEVA, rodila 1915 sina Serjozo Gligorijeva, politični delavec v Brjamsku, SZ;

     DARJA ANDIRELOVA, rodila 1916, sina Josip-a Andirelov-a, umrl kot letalec ruske armade nad Berlinom 1944;

     NINA IN SVETLANA BAZAN, sestri dvojčici iz Petrograda.Obe zanosili, podatki le za enega otroka, Vladimir Bazan 1918, rus, zdravnik v Leningradu;

     ZUHRA BADAHUR, rodila 1918 sina Kadi Badahur, Kirgiz, inzenir petrokemije zivel v Bakuju;

     PELAGIJA BELORUSOVA, Rusinja, poročila sta se in je rodila 1924 sina Zarka Broz-a, oficir rdeče armade, narodni heroj.

     VIDA KOGEJ , Slovenka iz Medvod, studirala glasbo na Dunaju. Rodila 1935 sina Dimitrij-a Kogej-a, Slovenec, zivi na Dunaju kot profesor glasbe;

     ELZA GERLAH, Nemica delala s Titom v Kominterni v Moskvi, rodila sina 1937 v Moskvi, Viktor Gerhard, njegova usoda ni znana. Da bi se jo resil je uredil, da jo je v gledalisču visoko nosečo aretirala ruska tajna policija;

     JEANNE COITIER, Parizanka, vdova z hčerko, rodila 1938 sina OLIVER-a Kotier-a, zivi v Parizu kot strokovnjak za atomsko fiziko. Slučajno srečanje g. Radulovića z hčerko gospe Cotier v Parizu je pripeljalo do nastanka knjige » TITOVE LJUBICE«;

     Samo še kakšna dama iz tvojega asortimana manjka !
     Si pa eden redkih med provokatorji , ki prizna da služi
     s svojimi pamfleti , postal si miljonar in kaj boš s tolikimi
     malimi živalicami iz tvoje vile v “ameriki” ?!

 • dr Janez Sveti

  Vsakdo ima pravico, da v demokratični Sloveniji pove svoje mnenje. Mi imamo pravico, da se z njim ne strinjamo. Naj živi demokratična Slovenija.
  DR Janez SVeti genij

  • von Rhein

   Zanimiva teorija,seveda brez odgovora zakaj jaz ne smem na MMC napisati kritike o delu vlade.Če kaj podobnega napišem ne objavijo.

   • dr Janez Sveti

    Zavij v celofan in ne uporabljaj žaljivk.
    DR Janez SVeti svetovalec uprave

  • nevtrino

   Poskusite kaj splošno kritičnega napisati na režimska trobila, še posebej karkoli proti zatohli jugo-smeri, pa boste videli …

   • dr Janez Sveti

    Imaš pravico. To NE pomeni, da bodo tvoji nasprotniki objavili tvoje mnenje.
    DR Janez Sveti genij

 • Karmen

  Kupite knjigo z naslov Fake News, ki je izšla pri založbi Družina . Napisal jo je spomladi odstavljeni novinar in odgovorni urednik Dela Peter Jančič. V njej piše o številnih medijskih manipulacijah, ki si jih je privoščil časopis Delo.

  • FRANC3

   DELO je je danes uradno glasilo SD, SMC, Levice, DeSUS-a. Včasih pa je bilo uradno glasilo SZDL. Še pomnite tovariši?

  • škale

   v glavnem pod njegovim in Slivnikovim urednikovanje, za tiste, ki še niste prebrali, kot je ni Karmen

   • nevtrino

    In ? So zato manipulacije kaj manjše ? Bomo sedaj vsi krivi, kar je kdorkoli storil na Slovenskem ?

 • mapu

  Valter pa daj že enkrat tisto zadrgo na ustih potegnt, da ne boš blebetal neumnost.
  Si čist navaden provokator.

 • FRANC3

  Da so levičarji omejeni, mi je bilo vseskozi jasno. Da se je pa nekaterim zmešalo, pa nisem vedel. G. Repovž je zagotovo eden izmed njih.
  V Jugi so bile čakalne vrste za avtomobile, premog, lavo, prašek, bencin, plin, … Po Repovžu in Mladini je to dokaz, da so bile te dobrine dostopne širokim delavskim množicam. Ker danes čakalnih vrst za te dobrine ni, je po Repovžu in Mladini dokaz, da te DOBRINE LJUDEM NISO DOSTOPNE!!??

 • škale

  Jelka Godec je povedala resnico : čakalne vrste za psihiatra so predolge, zato ona ne pride na vrsto za obravnavo in hospitalizacijo, Janez, njen partijski šef pa mora iskati pomoč v tujini, recimo v Zagrebu

  • nevtrino

   No, to vaše nesmiselno nakladanje zagotovo potrebuje pozornost psihiatra.

  • mapu

   Skale, pohiti, v Polju imajo še prostor
   za take modele kot si ti. Če pa ni prostora, ti bo pa repa pomagal.