Mladina našla novo žrtev – Mateja Tonina!

Foto: STA

Očitno se je Mladina čisto “naključno” odločila, da bo razširila nabor svojih žrtev. Zdaj se je namreč lotila predsednika NSi Mateja Tonina, ker je ta dal košarico Šarčevi koaliciji, se pravi koaliciji, ki jo Mladina goreče podpira. Vsi, ki so naklonjeni Janši, pa so zanjo veliki ne-prijatelji, ki se jih je potrebno lotiti z vseh možnih strani in jih secirati, kolikor je to le mogoče. 

V aktualni izdaje Mladine je mogoče zaslediti kolumno Vlada Miheljaka, predavatelja na Fakulteti za družbene vede, z naslovom Sedaj pa burkini koalicija?, v kateri ta na veliko problematizira sodelovanje Tonina z zmagovalcem državnozborskih volitev Janezom Janšo. Po njegovem naj bi  NSi s tem storila gromozansko napako, saj naj bi v Šarčevi koaliciji dobila veliko več kot v Janševi. Tonin je po prepričanju Miheljaka od Mira Cerarja prevzel štafeto hipermoralista in bi se po moral po “izpadu” Žana Mahniča vprašati, ali je mogoča koalicija s stranko, ki naj bi s svojo “nestrpnostjo” delala gospodarsko škodo.

Spomnimo. Ob tem se je Miheljak navezal na tvit poslanca Mahniča glede “rjuharice” v Termah Vivat, v katerem je ta podal upravičeno kritiko na račun term in posledično njihovega direktorja Metoda Graha. Grahu po odzivu sodeč prioriteto predstavljajo bogati arabski, in ne slovenski gosti. Namesto da bi v odzivu povedal, da je plavalka v rjuhah zašla, in se opravičil za nevšečnost, je raje napadel gostjo, ki je na nepravilnost opozorila. Poleg tega, da so gostji zagrozili s tožbo, se je ta morala v Sloveniji opravičiti celo v arabščini! Seveda pa je Mladina zopet na nasprotnem bregu kot velika zagovornica multikulturalizma in kdor se ne strinja z njo, se znajde na “črnem seznamu”.

Mekina Tonina označuje za Janševega odvetnika
Medtem ko je Miheljak prepričan, da Tonina čaka še veliko učenja, pa novinar Borut Mekina ugotavlja, da “Tonin postaja Janšev odvetnik”. Po njegovo s tem NSi zamuja priložnost, da bi postala nekakšna “slovenska CDU” – močna in zmerna stranka na desni sredini -, pri čemer poudarja, da naj bi bili Toninovi argumenti, zaradi katerih je ta zapustil Šarčevo koalicijo, neprepričljivi. Ob tem je potrebno opozoriti, da je Mekina nedavno v popravku glede najbogatejših Slovencev in njihovega lastništva priznal, da na Mladini producirajo fake news (lažne novice). “V članku Nova smer – Kaj želimo od nove vlade sem napačno zapisal, da ima 50 najbogatejših Slovencev v lasti vsak po 320 objektov. Sodeč po podatkih Gursa za leto 2017 ima 50 z nepremičninami najbogatejših posameznikov – fizičnih oseb v lasti 143 nepremičnin. Leta 2013 je 50 najbogatejših imelo v lasti 120 nepremičnin. Za površnost se opravičujem,” je zapisal.

Foto: Printscreen članka, ki dokazuje, kako nizkotne udarce pod pas spušča Mladina Toninu.

Mladina z navajanjem lažnih novic pod vodstvom odgovornega urednika Gregorja Repovža skrbi za to, da se Janšo čim bolj blati, kolikor je to sploh še mogoče. Ob tem pa redno skrbijo za razsvetljevanje svojih sledilcev in jih s pisanjem prepričujejo v to, da so čakalne vrste v zdravstvu rezultat dobro delujočega javnega zdravstva, da v Sloveniji nimamo visokih davkov, nadpovprečne obremenitve plač, velikega javnega sektorja, vojska naj bi bila povsem nepotrebna, prihodi nezakonitih migrantov pa naj bi bili le plod naše domišljije. Ker Tonin ne sledi slepo slovenski levici in zablodam, ki jih ta producira, ga v Mladini obkladajo z najrazličnejšimi neokusnimi opazkami, kot je ta, da se je “z razmišljanjem spremenil iz kmečke neveste v rogato nevesto”. Ni kaj, “strpnost” v Mladini res ne pozna meja.

H. M.