Mladina stopila v bran komunističnemu tiranu Milanu Kučanu in njegovi privilegirani pokojnini

Foto: Mladina

Če v Sloveniji obstaja ogromno upokojencev, ki živijo pod pragom revščine, pa imamo v Sloveniji privilegirance, ki jim gre v jeseni življenja več kot odlično. Zadnji vodja Komunistične partije Slovenije Milan Kučan je nedvomno takšen primer, saj velja za prejemnika najvišje državne pokojnine. Več kot očitno pa njegove oboževalce izjemno moti, da se o dejstvih govori na glas. Med takšne nedvomno spada glasilo skrajne Levice Mladina, ki je obsodilo jumbo plakate, ki visijo na več mestih po državi, na katerih Kučanu, nasprotniku samostojne Slovenije, očitajo preko 4.700 evrov pokojnine. Pa vendar jo ta prejema.

Obsodbo plakatov so se lotili v članku z naslovom “SDS z “napako” na jumbo plakatih: Kučan s “4779 evri prvorazredne pokojnine” in pri tem ostro obsodili Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ker si je to drznilo na plakate zapisati, kako Kučan prejema skoraj 5 tisoč evrov pokojnine.

Brez dežurnih krivcev pri Mladini ne gre
Seveda pa se pri tem niso mogli upreti, da ne bi vnovič v zadevo vmešali zanje osovraženi imeni: stranko SDS in Janeza Janšo. VSO so namreč označili za hčerinsko organizacijo stranke SDS. Da je VSO domoljubno in veteransko društvo, ki združuje državljane Republike Slovenije ter Slovence v zamejstvu in po svetu, ki imajo pozitiven odnos do svoje domovine in slovenske osamosvojitve, je zanje pregrešno. Po svoje pa način pisanje Mladine niti ne čudi, saj je Kučan, katerega ti tako zvesto branijo, oseba, ki mu osamosvojitev pač ni prestavljala intimne opcije, vendarle pa se ta ne upira prejemanju privilegirane pokojnine.

Foto: STA

Nehigienično visoka pokojnina za komunističnega tirana
Toda pri Mladini vztrajajo, kako naj bi bil znesek občutno napihnjen pa je dejstvo, da je Kučan prejemnik prvorazredne pokojnine. Spomnimo. Za vodenje zveze komunistov v času socializma in za opravljanje funkcij pozneje je Kučan pred dvema letoma dobil 2.766 evrov pokojnine mesečno. A mu je leva koalicija LDS, SD, DeSUS, SLS leta 2003, ko je bil za predsednika republike že izvoljen Janez Drnovšek, s posebnim zakonom dodelila doplačilo, da od takrat dobi 80 odstotkov plače predsednika republike. Kar mu velja do smrti. Pred dvema letoma je to pomenilo mesečno doplačilo 1.985 evrov. V času druge vlade Janeza Janše, ko so zaradi hude krize dramatično krčili vse mogoče pravice politikov po koncu mandatov, Kučanu privilegija po ostrih protestih iz takrat opozicijske Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića niso odvzeli. Na račun vladajočih iz levega političnega pola, pa je mogoče, da si bo ta še naprej dvigoval znesek že tako visoke pokojnine.

Foto: Printscreen

Zato ni razumno in higienično, da je Kučan kot šef Komunistične partije Slovenije in kot glavni nadzornik Udbe, zapiral svoje politične nasprotnike in povzročal hude kršitve človekovih pravic, in je ta upravičen do prejemanja tako visoke pokojnine. Nič čudnega ni, da se marsikdo upravičeno z jezo vpraša, kako je kaj takega sploh mogoče. Namreč ogromno je ljudi, ki so celo življenje garali, pa so se vseeno v jeseni življenja znašli z mizernimi pokojninami, ki komajda znesejo za pokritje življenjskih stroškov. Mnogo pa je takih, ki jih sploh niso zmožni pokriti. A seveda za navadne državljane Mladina nima posluha.

Hana Murn

 • to_mi_delaj

  Kar je res, je res. RESNICA BOLI

  • Jernej

   Komuniste boli resnica vedno. Vedno je tako. Lp

   • Vojteh Dovč

    da samo kumuniste… vse bili resnica
    še posebej če ti kdo stopi na rep

 • piko8

  Prvoo razredna Podgana milan kurčan bi marav čistit WCje na DOBU!!!
  Ne pa, da ta prvorazredni prasec še straši po Sloveniji!!!
  Ni vreden človeške prispodobe!!

  • Vojteh Dovč

   WC-ji so že čisti od prejšnega zapornika iz S S-a

 • ludvig

  prvi med enakimi….najvišja pokojnina v SLO za 40 let delovne dobe je 1.800 eur in samo toliko mu pripada iz SPIZa….vse druge dodatke mu naj plačuje urad predsednika ..

  • WISKY 1000

   Na Dob v delavnico,bo že kaj sestavljal.

  • Igor Pavlič

   A Peterle bo samo 1.800 EUR prejemal? PA saj še člani jugoslovanske odprave na Everest prejemajo po 2.000 EUR, pa praktično niče ni delal 40 let.

  • Marija

   Ni pomembno vse placamo mi.Pa iz bilo katerega konta gre denar

 • Edi Puc

  .. temu je treba dodati še vse ostale PRIVILEGIJE !

 • Stajerka

  :))……prvi pomislek, da je slika simbolična……pa očitno ni……je pa prav, da narod izve resnico……morali bi še dodat NEborce, ki prejemajo borčevsko pokojnino……SKUPEN letni znesek, da javnost malo dobi vpogled še v to svinjarijo……

  • SIMON ROZIC

   …in vse kulturne nekulturnike od Makarovićke naprej in nazaj!

 • Ivan Ivanovič

  Po toči zvoniti, je prepozno. Po prvih pluralnih volitvah bi bilo treba Kučanu – zadnjemu partijskemu predsedniku – prepovedati kandidirati na volitvah. Ampak kaj, ko je bil tudi Demos njegovo dete in vodilnim demosovcem kaj takega niti na misel ni prišlo, saj so bili v glavnem vsi partijci. Obratno, naredili so vse, da so instalirali Kučana zapredsednika države.

  • Jernej

   Malo napacno. Niso bili vsi v Demosu prej v partiji. Malo narobe poznas zgodovino. Pouci se prvo in pol blebetaj neumnosti. OK?

   • Den456

    Ti bi rad levuharja, ki zna brati in razume kar prebere. Si pa res optimist.

   • Igor Pavlič

    Vsi ne, vodilni pa (Janbrek, JAnša, Rupel, Pučnik in vrsta drugiih). Še danes jih je polno v vrhu SDS-ja.

 • if

  Jakost vira pokojnine je funkcija trenutnega stanja ekonomske moči države.

  Prejemnik pokojnine ni na trgu, zato ne prejema plače, posledično ne polni pokojninskega vira, zato je enak drugim prejemnikom pokojnine. Iz tega izvira logično načelo “prejema naj enako kot drugi”. V kapitalsitični New Zealand je tako, v socilaitčni RS ni tako.

  Razdelitev pokojnine je izraz korektnosti države in prejemnika v odnosu na druge prejemnike.

  Socialistična samostojna republika Slovenija je že v trendu k propadli socialistični SFRJ, oziroma, v stanje enaki v bedi, neenaki izven bede.

  Kaj sedaj?
  Na oblast postaviti politiko, ki bo z voljo volilcev zrušila nepošten pokojninski sistem!
  Te dni aktualna levičarska oblast vzpostavlja sistem, ki bo iz sedanjega pokojninskega reveža tvoril še večjega reveža.

  • mona lisa

   Ta zajedalec ima kraljevsko pokojnino čeprav je samo škodoval narodu marsikateri upokojenci ki so pošteno delali40 let pa še ubogih 500 evrov ne.

 • Antonius

  In glodavcu z antislovensko opcijo in neverjetno pokojnino vsako leto mirno vzame še izplačani regres.
  Ljudje so pa zares čez les, ker volijo stranke, ki podgani še danes omogočajo uživanje prigrabljenega in ne zasluženega.

 • opazovalec

  Če je prvi slovenski predednik Milan Kučan bl komunistični tiran, kaj je bil pa njegov zvesti hlapec, sotrudnik tiranske organizacije I.J. Janša?

  • Antonius

   Janša je bil pa inteligenten *črv* v kleni, zdravi, dili slovenskega komunizma. Zato se je pa partijec z antislovensko opcijo potrudil, da so Janšo vrgli iz partije.
   Seveda ste vi še danes v partiji, zato pa zagovarjate veleizdajalca.

  • slosin

   ….JJ je človek, ki je skrenil z napačne poti….hujši greh je na tej poti vstrajati…

  • francelj3

   Ne vem, vem pa, da je opazovalec totalen idiot.

 • SIMON ROZIC

  In- zdaj mu bo Bratovšca poklonila koncem 2020 še 6,5 eura/mesec, kar znaša
  4785,50 Eur ! Izdajalec Slovencev bi moral ostati na najnižji pokojnini v državi!
  A ga nič ni sram? Barabe iz F21 pa ga še posebej “futrajo” z milijoni in za zakladnico
  skrbi kar mr. Voljč in hči iz Švicerlanda!

 • VERZIFIKATOR

  Reminiscenca na trenutek, ko je Laž prvič spregovorila v mikrofon Nova24tv. In doslej zadnjič.

  Milček Intimšek

  INTIMNO V MIKROFON

  Nova stvar bil zanj je mikrofon,
  v novo prvič svojo sapo pihnil,
  deloval, kot da nam bo izdihnil,
  ropotal tresoč kot kakšen dron.

  Zdavnaj je bilo, ko pionirček
  prvič takšno stvar je bil ugledal,
  naučeno pesmico povedal,
  sporočilo dal je kot kurirček.

  Zdaj ga spomnijo na tiste čase,
  vprašajo, kako se je počutil,
  kaj intimno je pri sebi čutil,
  naj se spomni, poglobi se vase.

  Ni bil níkdar pionir intimno,
  to da so mu iz konteksta vzeli
  v drug kontekst, dejal, so stvar pripeli,
  bil je pionir le anonimno.

  To da je pri vsej zadevi glavno,
  v mikrofon spet puhlico je dihnil,
  z njo intimno v eter laž odpihnil,
  brez intime, le brezsramno javno.

  Se naučil je pač nove vloge,
  kakor vsake še doslej – zlagane,
  nauk je zgodbe te predobro znane,
  laž da poseduje kratke noge.

 • est

  To je eden. Kje so prvoborci, zaslužni državljani (ala Makarovič), tisti , ki v pokojninski sklad niso vplačali niti dinarja, tolarja ali evra. Številka bo mnogo višja, tja v miljončke € bo šlo.

  • Beli Sneg

   Pa Srbijanec Šerbedžija, ki revež nima za preživet, v Holywoodu pa je baje zelo slaven in koncu koncev bogataš. Milan je zrihtal ta pravim da jim v tošel leti.

 • Artur

  “Ne bom se odrekel niti polovici moje bajne pokojnine, ker tovariši in tovarišice splačalo se je, državljanska vojna samo preko mojega trupla. Varde za nas nevarne potencialne zametke ljudskega upora sem že prepovedal “.

  • milanček

   G. Artur, kako bi prišel do vašega E-maill? imam par vprašanj, če sem pravilno razumel, imate sorodnike v Ameriki, ki so istočasno tudi moji, vsaj po priimku, ki ste ga navedel!

   • Artur

    Nimam sorodnikov v Ameriki. Žal vam zaradi levega stampeda name ne morem dati svojega E-maila.

    • milanček

     LP! imel ste nek članek, kjer je bil omenjen ST.Jošt in priimek Žakelj!

     • Artur

      Morda to? Slučajno sem naletel na to knjigo, ko sem brskal po internetu v zvezi s komunističnimi poboji.http://www.safaric-safaric.si/knjige/MS%201957%20Krivda%20rdece%20fronte%202a.htm
      LP

     • milanček

      LP! To je, kar sem zasledil v vašem članku, določena imana v članku so prava, so pravi zavedni Slovenci! Zelo rad bi se sestal z vami, bova našla kontakt! jaz osebno sem iz vzhodnega predela Ljubljane, kjer so eni od vasi rekli,”mala moskva”!

 • Franc Šink

  Z pokojninskim sistemomom mora biti nekaj hudo narobe.

  • Vojteh Dovč

   ko bo janša na vladi bo vse drugač

   • Minovak

    Točno tako, pa če ti je prav al ne.

    • Boris Zajc

     Nikoli več in to vsi dobro vemo.

   • WISKY 1000

    Ti bi mu lahko žajfo pobiral

   • Kapodistrias

    Seveda bo, boljše!

 • Mademoiselle

  Kot berem v ‘strokovni’ literaturi, ki se predpisuje študiju, je za slabo stanje v družbi (SPET) vsega kriv kapitalizem. To je treba zatreti, piše. Kriv je za imeti ‘preveč’, za amazonski gozd, za kite na Japonskem, za črni petek (jap, iznajdba ameriškega privat trgovinskega lobija – pa še tu je možnost svobodne izbire nasesti/nenasesti astronomskim ‘popustom’)…Celo za sušo v moji spalnici lahko zdaj končno nekoga okrivim – kapitalizem! :D :D

  No, zdaj naj mi pa socialisti strokovnjaki odgovorijo, kaj je potem to, ko si deklarirani socialist, človekoljubec, …nabije 4k pokojnine ? Ja a ni bistvo socializma vsi enaki, vsi enakopravni? Torej se mora gospod Kučan oprijeti prepečenca in znižanega jogurta? Kot beremo zgodbe upokojencev, ki se težko prebijajo skozi mesec?

  • Janez Mayer

   Ups, suša v spalnici?
   Zalivat bo treba, mademoiselle, no.

   • Mademoiselle

    Pač, taki so časi, če je kriza najprej v spalnico udar. Hahaha :D

  • Janez Mayer

   Saj veš, vsi enakopravni, nekateri pa še celo bolj enakopravni, no.

   Ravno zato, ker je človeško bitje tako, kot je, pohlepno, grabežljivo…socjalizem ne more obstati.

 • branči

  a na karitas tud hodi po pakete, pa oproščen plačila dodatnega zavarovanja? bo revež izkoristil vse bonitete, ki mu jih ponuja država, ki nikoli ni bila njegova intimna opcija!

  • Luiggi

   Ko mu bodo odzagali nogo tako kot enonogemu trinogu,bo moral doharje placat iz svojga varzeta!

 • Iva

  A. Tomažič https://www.casnik.si/ustavni-amandmaji-demos/
  “Medtem, ko je imel Demos za cilj (tudi) vzpostavitev povsem novega demokratičnega sistema po vzoru razvite Evrope, je bil glavni namen dotedanjih slovenskih oblastnikov, da ustavnimi amandmaji ZAMEGLIJO razliko med totalitarno in demokratično družbo ter si zagotovijo eksistenčno in gospodarsko kontinuiteto (če že ne tudi politične) ob neizogibnem ter neizprosnim propadom komunizma v vsej Evropi.”

  Točno tako!
  No, Kučanovi organizaciji je uspelo zagotoviti ne le gospodarsko kontinuiteto (tajkuni – F21), ampak tudi politično kontinuiteto (danes novi obrazi) in
  monopolizirali so vse mainstream medije, ki ljudi indoktrinirajo z njegovo-njihovo resnico. Žalostno, toda resnično in, formo mentis je težko spremeniti !

 • Kučko pod pručko

  Specialist za fizične likvidacije bi si zaslužil samo šus direktno med oči, ne pa da se roga v oči Slovencem, ki morajo živeti od 10-krat nižje pokojnine, kot jo ima kratkonogi dvakratni veleizdajalec slovenskega naroda!!!

  • Den456

   Šus med oči s krampom. Orodje omogoča večkratno uporabo in bo potrebno še za obdelavo ostalih članov KPS, ki se danes skrivajo v različnih strankah novih obrazov.

   • Igor Pavlič

    NAjveč konvertitov sedi v SDS-ju. Toliko bivših rdečkarjev nima v svojem vodstvu nobena druga stranka. Lustracija!

    • Den456

     Ti še dolgo ne boš ugledal luči. Na koncu tunela, v katerega rineš, je želodec tovariša M. K.

 • Artur

  Druze Kučo, ljubičice bela,
  Tebe voli oMLADINA cela.
  Tebe voli svo lopovsko stado,
  Druze Kučo, ti si naše blago.

  Druze Kučo,ljubičice bela
  Sa tobom legalno se krade.
  Druze Kučo, ljubicice plava,
  Ti se boriš, a penzioner strada.

  Druze Kučo, izdao naredjenje,
  Svi u borbu za porobljenje.
  Odazva se tovarišija cela,
  Digose se naša klika cela.

 • WISKY 1000

  Še sreča,da Matilda reši vse

  • francelj3

   Samo kdaj?

 • xtc

  V pravni državi kučan nebi prejemal nobene penzije,pač pa zaporniško menažo.

  • milanček

   tako je, kje drugje za izdajo domovine dobiš šus med oči!

  • mona lisa

   očno tako.In še marsikateri drugi tudi.

 • francelj3

  Seveda, za osamosvojitev smo bili zaslužni vsi. Kurčan pa ima ogromno pokojnino ravno zato, ker je bil PROTI osamosvojitvi.

 • Janez Mayer

  Čudno bi bilo, če mu ne bi stopili v bran.
  Tako da ne vem, kaj se spet greste, no.

 • milanček

  upam, da bo dobil samo še kakšne dve, potem adijo za večno, največji uničevalec slovenskega naroda!

  • Luiggi

   Ne skrbi,ko bo kick the bucket,tako se tle rece,bo njgova penzija prenesena na njegove pankrte!

 • čopkovseved

  Veteran vojne za Slovenijo, invalidski upokojenec zaradi delovne nesreče tik pred redno upokojitvijo, pa 530 EUR miloščine. Pa delovna doba od 15. leta dalje, ker ni bilo denarja za šolanje že v času Juge. Tudi takrat je bila na podeželju revščina, ki jo v mestu niste bili tako močno deležni, ne le finančna, tudi intelektualna, še bolj pa se je odražala moč političnih vaških veljakov,na žalost. Otroci veljakov, ki v šoli niso dohajali, so odhajali naprej na šolanje, nas reveže, ki smo bili otroci vernih in nevednih staršev ,pa smo bili kljub znanju , prisiljeni poprijeti za delo. Pa takrat nisem čutil te prisile, ker sem bil vnet garač. Šele ob svojih otrocih občutim krivičnost tistega , še bolj pa današnjega časa. Do kdaj še???

  • Janez Mayer

   Nekaj si pa le lahko prepričan: zanj se maladina gotovo ne bo zavzela, no.

 • freedomfighter

  Pozabljate povedati da je bil ta tiran tudi slovenski predsednik…me prav zanima kaksno pokojnino bo imel ivan…2000e ali 3000e…mislite da bodo kmetje takrat tudi postavljali take panohe ali bodo takrat tiho

 • WISKY 1000

  pa makarovička,stanovski in njim podobni

 • Ružla Čkapi

  Kučan izžema slovenski narod zaradi visoke pokojnine, razne partije pa z đumbo plakati financirani iz davkoplačevalskega denarja. S predatorsko požrešnostjo se trga sad Slovenije že od osamosvojitve.

  • Den456

   Tvoje je nebeško kraljestvo.

   (Blagor ubogim na duhu, kajti njih je nebeško kraljestvo)

   • Ružla Čkapi

    Ubošček:)))

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Prejema bi moral 4€ in 77 centrov ne pa 4.779 €. Tudi jaz delam pošteno, pa ne bom nikoli imel niti 800 € penzije.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kako gre v tem Slovenistanu vse narobe. Tisti ki bi morali biti za zapahi, so na prostosti in za po vrhu dobivajo se milijone na račun. Kučan, Šerif …. Forum21 bi moral biti cel za zapahi, ampak ne v Sloveniji ampak kje v Turčiji, na Tajskem, Kitajskem… Jim pa z veseljem prodam enosmerno vozovnico za v eno od teh treh držav. ✈️✈️✈️

 • Igor Starc

  Zanimivo, sami brezimni komentarji. Sami troli. To že poznamo, vsaj od cambridge analitika naprej…

 • montyamp

  Žvepleni pritlikavec je že pred leti imel poln gobec socializma .
  Verjetno imajo delavci ki so delali za njegovo partijsko golazen , vsaj 6.000 € penzije .
  https://www.youtube.com/watch?v=W5GhWjpY4wc

 • montyamp

  Mladina , časopis z vsak dan manjšo naklado , ne more preživeti s prodanimi lažmi .
  Zato se preko mafijskih računov napaja preko slovenskega zdravstva , kjer se dobički od žilnih opornic kanalizirajo v murglosrbske davčne oaze .
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

 • macon

  Prekmurski primitivec rabi take zunanje izkaze pomembnosti in izjemnosti, vendar pohabljeni levičarji tega niti zaznavajo ne, raje jokcajo o “fašizmu” Janše in SDS.

  Zato je tudi ustanovil F21, da sklicuje udbomafijaše in prebirajo referate kot se je teslo navadilo v zlatih časih SZDL, da se lahko kaže in komentira in mu molijo mikrofon pred potuhnjeni ksiht.

  Golobič in De la Terra vsaj tako odkrito zabita nista. Zakaj le to teslo načeluje udbomafiji?

 • Olga101

  Seveda, narod ne sme vedeti, koliko jim Murgleone s pomočjo Tonina mesečno pokrade iz pokojninske blagajne! Da o Mladini, ki je financirana iz ukradenih proračunov, preko tujih “skladov”, sploh ne govorimo! Dol s komunisti! Kdaj bodo tovariši odgovarjali za zločine?!!

 • Black_hawk

  Mladina se prodaja v urbanih predelih tam pa vemo koliko je vredno krščanstvo in slovenstvo.

 • Black_hawk

  Bil je 3xizvoljen predsednik pa naj ima še to pokojnino če narod ne zna razmišljat.

  • šmentanamuha

   Saj mu te privilegirane penzije ni poklonil narod, ampak parlament oin še to s podoro Tonina, kar je bilo ključno.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Ta mala komunistična baraba, osebek dokazano protislovenstva, ta prdec, ki bi lahko odklonil nezasluženi visok dodatek, mu je omogočil “zelo verni” Tonin, Kučanov Trojanski konj.

 • Boris Zajc

  JJ nekaj reče potem pa nabijate do onemoglosti. Revčki ubogi. Ljudje dobro vedo kam kdo sodi in vaše početje ne bo rodilo sadov.

 • šmentanamuha

  Tonin bo zdaj zahtevalsvoj delež. Formalno se je ze pozicioniral na sredino.

 • cosmosjasnovidec

  Zadeva je povsem jasna.Če bi vsi današnji upokojenci bili izdajalci Slovenije tako kot je komunajzerska gnida “milan kurćanović” in bi ob njeni osamosvojitvi sodelovali z srbskim četniškim agresojem Jla bi danes torej prejemali enako pokojnino kot jo ima ta izdajalski morilec katerega očitno ne bo dosegla roka pravice saj bo prej crknil od starosti.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • Artur

  Tovariši in tovarišice vi ste problem
  https://www.youtube.com/watch?v=XJBBpDQhUR8

 • mona lisa

  Zajedalci naroda.

 • Miro Jereb

  Ja za vraga…a je še živ ?

 • Andrej

  Če mu to plačuje zveza borcev, ki se živi iz svojih članarin nimam nič proti. A temu ni tako.
  Mi vsi plačujemo in CK ZKS in zvezi borcev odlične pokojnine in borčevske dodatke, oni so pa v zahvalo PROTI lastnemu narodu. Slovenci smo pa res eni buteljni.

 • Franc Korenak

  Kje so pa tisti preveligirani upokojenci,ki niso nikoli nič prispevali v upokojensko blagajno,pa imajo bajne penzije,podelile so jih pa razne vlade ,pa borčevske penzije taki ki ne vedo kaj je vojna.Teh bi naj bilo med 200 do 500 upokojencev.

 • Igor Pavlič

  On od junija dalje se bo na proslave zastonj vozil z avtobusi in vlaki kot KAnglerjevi in Podobnikovi navijači.

 • lokec

  Na žalost je v Sloveniji še vedno večina ljudi, ki bi za predsednika znova izvolila Kučana. Večina se jih tudi strinja, da ima tako veliko penzijo. Zakaj je tako priljubljen ne morem razumeti.

 • KAPIBARA

  Eden izmed komentarjev Vasleta, opravi, da ko se penzija dvigne še za procent ali dva+ kvazi dodatki, bo perkmandelc mesečno nakazilo, tam okoli 6000 jurjev ( pa sem verjetno rekel premalo)..