Mladini in tranzicijskim omrežjem se sesuva svet; naslovnice povedo vse!

Žaljiva, neokusna naslovnica revije Mladina. (Foto: Twitter)

Ko je cilj satire pod pasom, to ni več satira, temveč navaden pamflet,” se na neokusno in skrajno žaljivo naslovnico Mladine odzval Zdravko Počivalšek. V Mladini so ga prikazali kot nacista oblečena v dres slovenske košarkarske reprezentance, ki salutira Janezu Janši, ta pa ga brca v koleno. Mladina je imela v preteklosti veliko sumljivih lastnikov. Od udbovske zamejske družbe KB 1909 vse do aktualnih lastnikov, ki jih predstavlja luksemburški sklad York.

V radikalno levi reviji Mladina zelo radi pišejo o socialnih vrednotah, pravičnosti in enakopravnosti. Vendar je njihova resnica popolnoma drugačna. V preteklosti je bil njihov bivši lastnik KB 1909 ustanovitelj podjetja Mark Medical, podjetje za nabavo preplačanih žilnih opornic v slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Denar podjetja pa se je stekal tudi v Mladino. Revija Mladina se je od revije, ki je v osemdesetih letih pripomogla k slovenski osamosvojitvi postala navadni skrajni levičarki pamflet za kritiziranje lika in dela Janeza Janše in vsega, kar bi ogrozilo tranzicijske monopole.

V najnovejši številki so v Mladini aktivirali vse svoje najbolj zveste radikalno leve slovenske “mislece” -čeprav gre v resnici za nestrpneže. Strašenje pred morebitno tretjo Janševo vlado so v svojih kolumnah in svoj strah pred “janšizmom” sejali Svetlana Slapšak, Samo Uhan, Vlado Miheljak, Milan Brglez, Božo Repe, Jože Vogrinec, Marcel Štefančič jr. in Jonas Sonnenschein. V izbrani družbi manjka samo še Svetlana Makarovič.

Revija Mladina stavi na strah, ki je votel
Trenutna situacija v Sloveniji, po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca, ni niti malo dramatična. V vsaki normalni razviti demokratični družbi se vedno pojavita dve možnosti. Lahko se gre na nove predčasne volitve ali pa se znotraj obstoječe sestave parlamenta sestavi nova vlada. V Sloveniji se je to zgodilo že nekajkrat. Nazadnje ob padcu druge Janševe vlade v letu 2013, ko je z izglasovano nezaupnico vlado kasneje prevzela Alenka Bratušek. Mladina in levi medijski prostor pa sedaj straši celotno Slovenijo, da bodo na slovenskih ulicah zavladali Janševi rumenosrajčniki in izvajali teror nad slovenskim prebivalstvom. Toda Janševo vlado smo imeli na oblasti že dvakrat in obakrat so kazalci ekonomske in medijske svobode šli na bolje, zato strahu ni, toda tranzicijska levica v svojih krčih pred izgubo oblasti, širi strah dalje.

Mladina ima že nekaj let lastnike krvavega denarja. To njihovega glavnega urednika Grega Repovža in druščine ne moti. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Napad ekofašistov
“Na petstopenjski lestvici zanikanja podnebnih sprememb je Janša nekje med drugo in tretjo stopnjo,” je v svoji kolumni zapisal dr. Jonas Sonnenschein, ki se opredeljuje za okoljskega ekonomista. Glede na to, da za novodobne leve intelektualce predstavlja glavni vir boja podnebnih sprememb švedska aktivistka Greta, je njihova reakcija popolnoma pričakovana. Vendar nismo opazili nobenega okoljskega levega aktivista ob težavah prebivalcev Ljubljane in gradnji sporne gradnje kanala C0 ljubljanskega župana Zorana Jankoviča. Edini, ki so se zavzeli za težave prebivalcev Ljubljane in ogrožanje pitne vode za 300 tisoč prebivalcev, je bil poslanec in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar in Slovenska demokratska stranka.

Jonas Sonnenschein je klasični levičarski okoljski aktivist. Težave 300 tisoč Ljubljančanov ob škandalozni gradnji kanala C0 ga ne zanimajo. (Foto: Twitter)

Slapšakova piše za medij, financiran s strani špekulativnega kapitala ter slovenskega zdravstva
Svojih pet minut slave pa je doživela zopet Svetlana Slapšak. Kot ničkolikrat je omenila, da so alternativni mediji Nova24TV, Demokracija financirani iz Madžarske. Njihovo delovanje pa zopet označila za tovarno laži in Goebbelsove propagande. Svetlano Slapšak moti, da obstajajo mediji, ki so financirani iz tujih držav. Vendar se je Svetlana Slapšak zopet izkazala za tradicionalno dvolično levičarsko intelektualko. Ne moti je, da je bila Mladina v preteklosti financirana s strani sumljivega udbovskega finančnega sklada 1909, sedaj pa sumljivega sklada York.

 

Vlade ne sestavljajo mediji, temveč politiki
Zdravo Počivalšek ni nikoli skrival, da je vedno bil gospodarstvenik. Ideološke teme ga ne zanimajo. Po odstopu Marjana Šarca se je prvi izmed vseh voditeljev političnih strank oglasil, da mu je veliko bolj pomembno poskusiti z novo vlado, saj bi najmanj šestmesečno čakanje na morebitno novo vlado, Slovenija plačala s svojim družbenim, političnim in gospodarskim zastojem. Zato ne potrebuje nasvetov Mladine in drugih levih dominantnih medijev, ki z vsemi pastmi hočejo prepričati Počivalškovo stranko, da naj ne vstopijo v morebitno tretjo Janševo vlado.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Medijski kartel levice izgublja tla pod nogami
Žal pa medijski kartel levice pozablja, da je vsak posameznik, društvo ali stranka svobodna pri svojih odločitvah. Zato lahko strašijo kolikor hočejo, vsi glavni akterji ob sestavi nove vlade bodo odločitev sprejeli popolnoma svobodno. To pa je tudi najpomembnejše v tem trenutku. Ne glede na to, ali bomo imeli novo štirinajsto vlado ali pa se bomo konec aprila odpravili na četrte zaporedne predčasne volitve.

Luka Perš

 • Stric iz ozadja

  Po odstopu Marjana Šarca se je prvi izmed vseh voditeljev političnih strank oglasil, da mu je veliko bolj pomembno poskusiti novo vlado, saj bi najmanj šestmesečno čakanje na morebitno novo vlado Slovenija plačala s svojim družbenim, političnim in gospodarskim zastojem

  Hm, le zakaj … (ne, odgovor ni “Za narodov blagor”)

  • Stric iz ozadja

   Ne, Romancek, svet zal ni tako lep kot mislis da je.

  • sunday

   slovenija bi tako ali tako plačevala vse z zastojem tudi, če bi šarac ostal – tako, da nove volitve !!!

 • Unikatna

  Neokusno in ta naslovnica je vredna kazenskega pregona….

 • Antonius

  Ah, Mladina, Grega Repovž in zlagana skrb za narodov blagor. Tudi na račun žilnih opornic, zdravstveno težko prizadetim bolnikom, Repovževa Mladina pogoltno pije kri.

 • VERZIFIKATOR

  Mladinec Grga

  VSEPOVSOD SOVRAŠTVO ME OBDAJA

  Vsepovsod sovraštvo me obdaja,
  jezno je mladenič staršem prhnil,
  pa cmeravo, infantilno smrknil,
  češ, poglejte, zdaj mladina vstaja.

  Se postavlja vsa na zadnje noge
  in mladina zdaj je neodvisna,
  rekli so ji, da je nekoristna,
  ona pa natika si ostroge.

  V boj podaja z vsemi se mladina,
  mlinov najde vsepovsod na veter,
  spušča bojne krike nadnje, v eter
  tudi ko nikjer ne vidi mlina.

  Vse okoli nje je polomija,
  ona sama bo ukazovala,
  staršem usmeritve nove dala,
  čemur rekli bi lahko manija.

  Vsepovsod sovraštvo me obdaja,
  jezno je mladinec vest razširil,
  čas je, da bi ata ga umíril,
  naj mladina brez besed ostaja.

  Saj ko takim se beseda daje
  in ravna po usmeritvah njenih,
  starši talec so dejanj cenenih,
  ves sistem dokončno se razmaje.

  Vsepovsod obdaja ga sovraštvo,
  spet mladinec je starejšim bleknil,
  čas je, da ga ata bo useknil,
  zbil mladini njeno samopaštvo.

  Bi za zgled pokazal ji tujino,
  mahnil jo nato samo po repu,
  luknjo ji razširil v levem žepu,
  odpovedal ji vzdrževalnino.

 • AGA

  LUSTRACIJA PARAZITE PA DELAT NAGONT

 • JANEZ GUS

  Tem parazitom je treba samo pipo zapret,pa bo samo razpadlo ko t drek na soncu.To so popolnoma nesposobni lenuhi.Seveda pa se indoktrinirana banda napaja z rdečim vkradenim denarnem.

  • Nataša

   Pipo zapret in bodo ostali kupček zdriza kot za meduzo na suhem.
   Človek ne more verjeti kakšne psihote proizvaja naše družboslovje, nesposobne preživetja s svojim umom in delom, priklopljeni na daljinsko vodenje.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  To pa je smešna karikatura… ha ha ha ha ha ha ha ha ha … V satiri in humorju je največ resnice :)

  PS: Počivalšek kot nacist…Branko Grims kot Goebbels?…Zna biti celo res :)

  • Rožle

   Karikatura .. ??
   Ti pa si brihta. Sploh veš kakšna je razlika med karikaturo in photoshopom .. ??

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Zabiti Rožle, jaz govorim posplošeno…slika, fotografija, photoshop, karikatura, satira, itd. Kapish?

    • xtc

     Ti si navaden bimbo Tunek in greš na Info @ Nova 14…. saj veš kako to potem gre pri tebi?

     • Smo-vas-in-še-vas-bomo

      Primer satire: Zgodba o očku na službenem potovanju.

      “Ne vem, kaj naj rečem Črtomirju, se je debelo zlagala Urška Bačovnik Janša. Soproga prvega obsojenca v državi ima smisel za humor!… Janez je na službenem potovanju! Se strinjate z Urško, da to drži?…Janez Janša ruši to državo, krade in pusti krasti. Janez to ne počne zasebno oz. v prostem času. Ruši, laže, krade in uničuje v službenem času. Politika je njegova služba, službena pot na konferenco lopovov pa delovna obveznost. Urška torej ne laže starejšemu sinu! Očka je na službenem potovanju!”

      PS: No, to ni res…to je satira in sarkazem. Kapish?

     • centurion

      Zgodba Antona Peinkiherja-

      Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

      “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

      da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
      da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
      da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
      da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
      da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
      da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
      in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

     • Petr

      Oprosti, tip je resna grožnja za naša življenja.

    • Rožle

     Tumplek … Ne ti men zdej se vadit .. napiš potem photoshop ..
     .. teb je itaq vse isto .. ovca, koza, krava, Julika ..
     samo da ti uđe

 • JANEZ GUS

  Moderator,si kaj seznanjen,če ima snaga danes prosto.

 • Jožefa Benko

  ustvarjalec kaikature si zasluži prešernovo nagrado, ker je avtor dobil navdih verjetno pri neronu,
  naj živi slobalkan kultura

 • Amerikanc

  No, Zdravko, boš saj vedel, kje moraš začeti z zdravljenjem “gospodarstva”.

 • Amerikanc

  Ali je Svetlana kaj vplačevala v pokojninsko blagajno, ali ima druge probleme !?

 • xtc

  Dejstvo je ,da levakom v vseh variantah vse bolj puli-od ekosocialistov,socialistov,komunistov in vseh drugih variant teh nestrpnežev,ki postajajo po agresivnosti vse bolj podobni Nacional SOCIALISTOM in Fašistom ,čeprav to podtikajo drugim,mislim ,da bodo morale normalne države te skrajne stranke med drugim tudi ekosocialistične začeti prepovedovati saj postajajo izrazito ekstremistično netolerantne in agresivne.in z ekologijo nimajo nič več skupnega razen nje zlorabo za socializem oz. vsiljenje socializma.

  • JANEZ GUS

   Ta banda je vsak dan bolj pidobna nacistični in fašistični stranki,s prstom pokvarjenci kažejo pa na ORBANA.,ki vzorno skrbi za snoj narod.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Glejte, na Mladini se radi gredo humorja: satira, diareja, fotoshop, karikatura, itd. itd.

  Odlomek iz znane satire: “Zgodba o očku na službenem potovanju.” … Seveda zgodba ni resnična, pove pa marsikaj.

  “Ne vem, kaj naj rečem Črtomirju, se je debelo zlagala Urška Bačovnik Janša. Soproga prvega obsojenca v državi ima smisel za humor!… Janez je na službenem potovanju! Se strinjate z Urško, da to drži?…Janez Janša ruši to državo, krade in pusti krasti. Janez to ne počne zasebno oz. v prostem času. Ruši, laže, krade in uničuje v službenem času. Politika je njegova služba, službena pot na konferenco lopovov pa delovna obveznost. Urška torej ne laže starejšemu sinu! Očka je na službenem potovanju!”

  PS: No, malo se nasmejmo…sobota je, fraj smo :)

  • centurion

   ANTON PEINKIHER, a bo šlo??

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • Petr

    Zopet je moderator tega foruma pustil priložnost, da se odstrani komentator, ki nam odkrito grozi “smo vas in še vas bomo”. Sramota za ta forum!.

  • macon

   Mladina je šla v tri krasne pod zadnjim glavnim urednikom asteničnim Repovžom. Skrajno leve laži in neumnosti so se namnožile in se je ne pritaknem več.

 • centurion

  Kaj pričakujete iz tega legla buzerantov in pesojebov???
  Ojačanim s srbskimi odpadki tipa slapšakĆ, ki je bila
  izgnana z beograjske univerze zaradi kraje denarja???????

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kdo sploh bere ta nagnusni cajtung? Tunek, se ve :)

   • centurion

    jebi ga, gori ne, za pleskanje pa premali format…

 • šmentanamuha

  bullying dejansko pomeni ustrahovanje, pamflet je veliko prešibka beseda za to, kar se gre Mladina pod pokroviteljstvom Kučanovih udbašev.

 • Ryuk

  Na kulturni dan v Mladini kažejo svojo kulturo: kulturo izključevanja, diskreditiranja, žalitve, sovraštva, idiotizma in na sploh neokusne “”””umetnosti””””.

 • tohuvabohu

  Janšafobija je huda bolezen. Je močno nalezljiva in prizadene možgane. Ponavadi epidemije te bolezni prihajajo v valovih.

 • Ježek Teka Teka

  Temu se reče antislovenska genocidna komunistična propaganda in ne pamflet …

 • Kapodistrias

  Ko človek zagleda seznam pisunov na naslovnici Mladine, mu gre močno na kozlanje.

 • Anton Slapnik

  ako se kdo želi poročiti z fino damo , dobi z leti njeno zaslužno kulturno penzijo

 • Olga101

  Mladine ne kupujem! To ni mladina, to je mrhovina!