fbpx

Mladini in tranzicijskim omrežjem se sesuva svet; naslovnice povedo vse!

Žaljiva, neokusna naslovnica revije Mladina. (Foto: Twitter)

Ko je cilj satire pod pasom, to ni več satira, temveč navaden pamflet,” se na neokusno in skrajno žaljivo naslovnico Mladine odzval Zdravko Počivalšek. V Mladini so ga prikazali kot nacista oblečena v dres slovenske košarkarske reprezentance, ki salutira Janezu Janši, ta pa ga brca v koleno. Mladina je imela v preteklosti veliko sumljivih lastnikov. Od udbovske zamejske družbe KB 1909 vse do aktualnih lastnikov, ki jih predstavlja luksemburški sklad York.

V radikalno levi reviji Mladina zelo radi pišejo o socialnih vrednotah, pravičnosti in enakopravnosti. Vendar je njihova resnica popolnoma drugačna. V preteklosti je bil njihov bivši lastnik KB 1909 ustanovitelj podjetja Mark Medical, podjetje za nabavo preplačanih žilnih opornic v slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Denar podjetja pa se je stekal tudi v Mladino. Revija Mladina se je od revije, ki je v osemdesetih letih pripomogla k slovenski osamosvojitvi postala navadni skrajni levičarki pamflet za kritiziranje lika in dela Janeza Janše in vsega, kar bi ogrozilo tranzicijske monopole.

V najnovejši številki so v Mladini aktivirali vse svoje najbolj zveste radikalno leve slovenske “mislece” -čeprav gre v resnici za nestrpneže. Strašenje pred morebitno tretjo Janševo vlado so v svojih kolumnah in svoj strah pred “janšizmom” sejali Svetlana Slapšak, Samo Uhan, Vlado Miheljak, Milan Brglez, Božo Repe, Jože Vogrinec, Marcel Štefančič jr. in Jonas Sonnenschein. V izbrani družbi manjka samo še Svetlana Makarovič.

Revija Mladina stavi na strah, ki je votel
Trenutna situacija v Sloveniji, po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca, ni niti malo dramatična. V vsaki normalni razviti demokratični družbi se vedno pojavita dve možnosti. Lahko se gre na nove predčasne volitve ali pa se znotraj obstoječe sestave parlamenta sestavi nova vlada. V Sloveniji se je to zgodilo že nekajkrat. Nazadnje ob padcu druge Janševe vlade v letu 2013, ko je z izglasovano nezaupnico vlado kasneje prevzela Alenka Bratušek. Mladina in levi medijski prostor pa sedaj straši celotno Slovenijo, da bodo na slovenskih ulicah zavladali Janševi rumenosrajčniki in izvajali teror nad slovenskim prebivalstvom. Toda Janševo vlado smo imeli na oblasti že dvakrat in obakrat so kazalci ekonomske in medijske svobode šli na bolje, zato strahu ni, toda tranzicijska levica v svojih krčih pred izgubo oblasti, širi strah dalje.

Mladina ima že nekaj let lastnike krvavega denarja. To njihovega glavnega urednika Grega Repovža in druščine ne moti. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Napad ekofašistov
“Na petstopenjski lestvici zanikanja podnebnih sprememb je Janša nekje med drugo in tretjo stopnjo,” je v svoji kolumni zapisal dr. Jonas Sonnenschein, ki se opredeljuje za okoljskega ekonomista. Glede na to, da za novodobne leve intelektualce predstavlja glavni vir boja podnebnih sprememb švedska aktivistka Greta, je njihova reakcija popolnoma pričakovana. Vendar nismo opazili nobenega okoljskega levega aktivista ob težavah prebivalcev Ljubljane in gradnji sporne gradnje kanala C0 ljubljanskega župana Zorana Jankoviča. Edini, ki so se zavzeli za težave prebivalcev Ljubljane in ogrožanje pitne vode za 300 tisoč prebivalcev, je bil poslanec in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar in Slovenska demokratska stranka.

Jonas Sonnenschein je klasični levičarski okoljski aktivist. Težave 300 tisoč Ljubljančanov ob škandalozni gradnji kanala C0 ga ne zanimajo. (Foto: Twitter)

Slapšakova piše za medij, financiran s strani špekulativnega kapitala ter slovenskega zdravstva
Svojih pet minut slave pa je doživela zopet Svetlana Slapšak. Kot ničkolikrat je omenila, da so alternativni mediji Nova24TV, Demokracija financirani iz Madžarske. Njihovo delovanje pa zopet označila za tovarno laži in Goebbelsove propagande. Svetlano Slapšak moti, da obstajajo mediji, ki so financirani iz tujih držav. Vendar se je Svetlana Slapšak zopet izkazala za tradicionalno dvolično levičarsko intelektualko. Ne moti je, da je bila Mladina v preteklosti financirana s strani sumljivega udbovskega finančnega sklada 1909, sedaj pa sumljivega sklada York.

 

Vlade ne sestavljajo mediji, temveč politiki
Zdravo Počivalšek ni nikoli skrival, da je vedno bil gospodarstvenik. Ideološke teme ga ne zanimajo. Po odstopu Marjana Šarca se je prvi izmed vseh voditeljev političnih strank oglasil, da mu je veliko bolj pomembno poskusiti z novo vlado, saj bi najmanj šestmesečno čakanje na morebitno novo vlado, Slovenija plačala s svojim družbenim, političnim in gospodarskim zastojem. Zato ne potrebuje nasvetov Mladine in drugih levih dominantnih medijev, ki z vsemi pastmi hočejo prepričati Počivalškovo stranko, da naj ne vstopijo v morebitno tretjo Janševo vlado.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Medijski kartel levice izgublja tla pod nogami
Žal pa medijski kartel levice pozablja, da je vsak posameznik, društvo ali stranka svobodna pri svojih odločitvah. Zato lahko strašijo kolikor hočejo, vsi glavni akterji ob sestavi nove vlade bodo odločitev sprejeli popolnoma svobodno. To pa je tudi najpomembnejše v tem trenutku. Ne glede na to, ali bomo imeli novo štirinajsto vlado ali pa se bomo konec aprila odpravili na četrte zaporedne predčasne volitve.

Luka Perš