fbpx

Na 24ur objavili novo neverodostojno poročilo o Sloveniji; za zaprtimi vrati za diskreditacijo vlade

Sophie in 't Veld (Foto: STA)

Poročilo ni verodostojno. Mnenja poslancev so bila različna. Vsebino poročila bi morali potrditi vsi člani misije. Kot članica DRFMG dokumenta nisem niti videla, kaj šele, da bi ga potrdila. Pripravljalo se je za zaprtimi vrati, očitno z namenom diskreditacije Vlade RS, je evroposlanka Romana Tomc razkrinkala nove neresnice POP TV. Kot kaže so poročila prišla hitreje do slovenskih medijev kot do evropske poslanke. Sophie in’ t Veld očitno intenzivno dela pri diskreditaciji države.

Na spletni strani komercialne televizije so “povsem nepristransko” in “neodvisno” lansirali še en prispevek, poln neresnic in zavajajočih trditev z naslovom “Evropski poslanci izrazili zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti v Sloveniji”.

V nadaljevanju pa so navedli, da je “delegacija odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine izrazila globoko zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti in globoke polarizacije v državi, izhaja iz osnutka poročila, pripravljenega na podlagi ugotovitev misije, ki je preverjala stanje pravne države v Sloveniji.” 

Foto: posnetek zaslona

Kot je navedbe komentirala evropska poslanka Romana Tomc, osnutka tega poročila sploh še ni videla, je pa med razpravo prišlo do različnih stališč, zato ne gre za enotno ugotovitev delegacije Evropskega parlamenta. O poročilu niso niti glasovali. Toda to je očitno dovolj za slovenske protivladne medije.

Člani odbora naj bi poročilo obravnavali v četrtek. Že večkrat smo izpostavili lažnivo poročanje televizijske hiše in njenega portala, ki se imata za izjemno “profesionalna”, “neodvisna” in “nepristranska”, v resnici pa delujeta agitpropovsko, kot že ves čas do sedaj.

Medij kot politično orožje
Ene zadnjih laži smo odkrili v skupni oddaji z RTVS “Skupaj naprej”. Med drugim je šlo za navajanje neresničnih podatkov o dolgu države. In ker tako POP TV kot tudi RTVS Slovenci vse manj verjamemo, sta bili prisiljeni združiti svoje propagandistične moči. Laž ne postane resnica samo tako, da jo večkrat ponoviš, ampak tudi glasneje poveš.  

Domen Mezeg