Na državni proslavi so bili tudi tokrat prisotni zločinski simboli, proti katerim se je Slovenija borila v času osamosvajanja!

Foto: Twitter

Tudi tokrat so na državni proslavi pred dnevom državnosti praporščaki razburjali s totalitarnim simbolom rdeče zvezde – simbolom, ki so ga nosili tanki JNA, ko so napadli Slovenijo, ko se je ta osamosvojila.

Včeraj je na kongresnem trgu potekala proslava pred dnevom državnosti. Slavnostni govornik, predsednik republike Borut Pahor, je med drugim dejal, da je ustanovitev samostojne in neodvisne države pred 28 leti najveličastnejši mejnik v naši narodovi zgodovini: “S samostojno državo smo enakopraven del svetovne ureditve. Republika Slovenija je suverena članica mednarodne skupnosti. Mi smo dejavnik navznoter in navzven.”

Kot poroča STA, je spomnil tudi na dogodek izpred 30 let, ko je Tone Pavček prebral majniško deklaracijo. V njej so bile zapisane zahteve za demokracijo, suvereno državo in za njene povezave v okviru prenovljene Evrope. Ob tem se lahko čudimo takšni retoriki, ko pa je še pred tremi leti Pahor, sicer eden najglasnejših podpornikov federalizacije Evropske unije v Sloveniji, prav na državni proslavi dejal, da bo EU federalna ali pa je ne bo.

Na državni proslavi tudi letos prisotne rdeče zvezde, simbol revolucije in simbol agresorske JLA
Kot doslej pa so bili tudi tokrat na državni proslavi prisotni praporščaki z rdečimi zvezdami, medvojnega in povojnega nasilja, krvave komunistične revolucije in ne nazadnje Jugoslovanske ljudske armade, proti kateri smo se borili v vojni za samostojno Slovenijo. Razpoloženje je na družbenem omrežju Twitter dobro povzel politični analitik Mitja Iršič, ki je zapisal: “Malce grenko praznovati dan državnosti, ko je vsako uradno praznovanje infestirano s tistimi, ki si samostojne Slovenije niso želeli, in njihovimi političnimi nasledniki. Samo vprašanje časa, kdaj bomo začeli slaviti dejstvo, da je rdeča zvezda vseeno preživela.” Razočaranje je izrazila tudi novinarka Demokracije Petra Janša, ki je zapisala, da je vse zaman, dokler tudi predsednik Pahor jasno ne pove, da je komunizem zločinski.

Foto: iStock

SDS marca letos neuspešno predlagala deklaracijo o podpori resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu
Slovenska demokratska stranka je nazadnje marca letos na odboru za pravosodje predlagala deklaracijo o podpori resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu. Kot je takrat poročala STA, je predlog predstavila poslanka Eva Irgl, po mnenju SDS pa bi DZ tako izrekel spoštovanje vsem žrtvam totalitarnih režimov in se pridružil skupnim prizadevanjem, izraženim v resoluciji. Zavračanje izrecne podpore resoluciji namreč pomeni, da se lahko selektivno izbira, katerega od totalitarizmov se bo obsojalo, ter da se do zdaj še ni jasno obsodilo nobenega totalitarizma, tudi komunizma ne. S podporo predlagani deklaraciji pa bi DZ pridružil Slovenijo evropski zavesti o totalitarizmih, saj bi le tako pokazal, da pristaja na obsodbe vseh totalitarizmov brez delitve na vaše in naše. V SDS so predlog o podpori omenjeni resoluciji v DZ takrat podali že četrtič.

J. Ž.

 • Luckyss

  Ta simbol nas je osvobodil Hitlerja in njegovih podrepnikov….

  • boogin1

   Ta komunajzarski simbol nas ni rešil izpod okupacije. Iz okupacije so nas rešili zavezniki in ljudje, ki se niso borili za komunizem, temveč za sbvobodo.
   Ta simbol nas je stal 1 milijon nedolžnih žrtev po vojni, nekateri so imeli “srečo” in so pristali le na golem otoku, če so preživeli.

  • montyamp

   Z dežja pod kap in to 9 maja 1945 .

  • Andrej

   Daj no, pametnjakovič, razkrij nam, koliko je bilo v SLO žrtev Hitlerjevega nacizma in koliko Titovega komunizma?
   Janša je bil, ti si pa še vedno. Licemerec in ovca na kvadrat.

  • macon

   Okupacije so nas osvobodili Rusi in Anglo-Američani, Nemci so se umikali proti Nemčiji v skladu s premikanjem fronte proti slednjim.

   Licemerec si ti sam, ponavljanje kako je bil Janša v mladih letih komunist pa je vulgarno in hkrati neumno, ker so komunisti in neokomunisti tudi danes naša vladajoča opcija.

   Zakaj je zate torej Janši v minus, da je bil v mladih letih komunist in zakaj ni v minus kučanu in ostali falangi, da so to tudi danes?

   • Luckyss

    Zato ker ne moreš svojega bistva in svetovnega nazora menjati kot gate…Razen, če etičnih načel nimaš in se iz osebnih interesov prilagajaš in obračaš po vetru…Kučan je tak kot je in bo tak ostal..pri Janezu pa nikoli ne veš kam ga bo veter obrnil..mogoče tudi proti Meki, ko bodo nastopili takšni časi…

    • Franjo Trojner

     Čuj tu na Štajerskem so se gošarjev bali in jih narod ni imel rad! Kaj bi rad povedal, da smo Štajerci izdajalci??
     Čuj ti, ki kr tako čez palec ocenjuješ vse kar se je dogajalo pred, med in po drugi svetovni vojni, daj mi odgovori zakaj te je komisija sveta EU z resulucijo obsodila in izenačila vse tri totalitarizme : nacizem, komunizem in fašizem?
     Morda celo pojasniš, zakaj ravno Kučan, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija javno nastopa proti sprejetju resolucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme, torej poleg fašizma in nacizma tudi KOMUNIZEM?
     Čuj, a tvojo v OSNOVNO ŠOLO niso obiskali borci NOB in vam govorili, kako je med drugo svetovno vojno partizane vodila komunistična partija z Titom na čelu in kdo je vodil razredni boj, REVOLUCIJO???
     Morda še pojasniš zakaj smo SLOVENCI izgubili TRST z zaledjem??

    • macon

     Ne gre za svetovni nazor temveč za institucionalno zlorabo in igre moči. Potem je šlo samo za to, koliko je zdržal želodec. Oblast brez etike je bila vedno samo nasilje in komunistična etika je bila pretežno na komunističnih gobcih.

     Partizani niso zadrževali nobenih divizij, ker so jih Nemci sem poslali na refit, zdelane divizije so se tukaj od več mesecev do enega leta popolnjevale z rekruti in tehniko, za trening pa tekale po hribih za partizani (z zanemarljivimi izgubami kot del malo težjega urjenja). Edina izjema je bila Prinz Eugen ampak ta je imela smisel biti samo v Jugoslaviji, ker so bili njeni folksdojčerji večjezični domačini, ki so poznali deželo. Ostalo je bila rezervna policija s starejšimi od štirideset let, ki jih niso pošiljali na rusko fronto pa vse možne kolaborantske milice. Na koncu vojne so bile na balkanu tudi bojne divizije, ker se je pač fronta pomikala proti severu.

     Kar se izdaje tiče: komunisti vse do 1944 niso bili faktor, ki je imel kakršnokoli pravico določati izdajo. Tudi moralno niso bili noben faktor, ker so prevečkrat paktirali z okupatorji in se preveč izživljali nad civilisti.

     Upam, da ti je vsaj toliko jasno, da ni bila nobena izdaja, če so ljudje vso okupacijo hodili v službo ali delali na kmetih. Nobeno pravo ne zahteva množičnega upora neoboroženih civilistov. Komunisitčne razlage so brezupno otročje in neumne.

    • Nata

     Kako prosim ?? Veliki Demokrat Kučan ?? Trdi komunist postane demokrat ?

    • macon

     Kar se tiče menjave svetovnega nazora: Janez je že imel normalen razvoj in razloge za njegovo menjavo, ker je bila razlika med videzom in izrekanim ter realnostjo prevelika. V takih pogojih ni nečastno menjati svetovni razvoj v nekaj bolj prebavljivega, ne zamenjajo ga samo oportunistični pizdeki.

     Oziroma mi boš verjetno razložil, da je biti večna opozicija in dvakrat v zaporu ter desetletja sistemsko popljuvan in demoniziran verjetno nekaj prijetnega.

  • Nata

   Jaz pa na ta njegov izstop iz KP gledam zelo pozitivno.
   V tistih časih reči Partiji NE, je bilo pogumno dejanje !

 • To je tako, kot če bi na nedavni proslavi za dan D (izkrcanje v Normandiji) bili poleg tudi nemški spomeničarji s svastikami …. ali pa bi komemoracijo pokola v Srebrenici obeležili s srbskim CCCC.

 • if

  Komunistična rdeča zvezda je skupaj z nacistično svastiko zagnala 2. svetovno vojno, julija 1940 svojim KP evropskim satetitom diktirala “sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibnja”, 6. aprila 1941 je naveza v vojno zejela Slovenijo in 1. maja 1941 skupaj rajala na Rdečem trgu v Moskvi.
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Podleži kominetrnovci Stalin, Tito, Kardelj …, vsi nacistični vzajemneži 6. aprila 1941, 27. aprila 1941, 1. maja 1941, 13. maja 1941, ko je TIGR bil prvi boj s fašisti …

  Tito, Kardelj, nacistična kolaboranta, kominternovska podleža, ki sta skupaj z nacistom zagnala 2. svetovno vojno, v vojni in po njej ubijala in izganjala slovenskega človeka!

 • janko

  Ob tako velikanskem številu slovenskih rdečih butlov me prevzema brezup in groza!
  Vse kar počnejo, je samo slabo in ničevo!
  Ena sama negativnost in samouničenje.
  Antipol, pozitivnost in življenje je pa kje? V zdravi pameti, v Svetem pismu…

 • montyamp

  Slovenska industrija je v veliki meri odvisna od hackenkreuza in to prav zaradi zločinov retardiranih zvezdašev murglosrbije .
  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA , s katero se je spajdašila krvava zvezda .

 • Franc Šink

  Slovenija sploh nima nobenega prepoznavnega simbola.Državni grb pa spominja na znak OF. Bedno.

 • antimur

  Potreben je vsesplošen upor, tudi s fizično odstranitvijo teh protislovenskih simbolov, ker pa sami simboli za to niso nič krivi, če so tam, kjer ne bi smeli biti, ampak tisti, ki s takšno ropotijo razdvajajo in žalijo prave domoljubne Slovence, je pač potrebno odstraniti ta titoistično-kučanističen gnoj.

 • montyamp

  Z dežja pod kap in to 9 maja 1945 .
  Izpod hackenkreuza pod zvezdo primitivizma retardiranih hlapcev NKVD idiotov .

 • Povprečen Državljan

  Ne morete iz svoje kože.Koliko časa boste še zanikali zgodovino in delili Slovenski narod?

  • Andrej

   Ja, kar povej jim svojim, komunistom, naj nehajo.

  • Nata

   Kdo deli ?? Torej – po tvoje – kdor misli drugače, deli ?
   Lutkar je začel s to delitvijo in ga sedaj tudi ti navajaš ?? On pa je jasno povedal, kaj s tem misli !Daj no !

 • rdečicvet

  in *osvoboditelje Ljubljane * ponavljajo že 28 let – t.t. pa rojen 1939y!!

  • Vera

   Ne repliciram vam , temveč bi vam vsem želela predstaviti svoje videnje starih partijskih zastav, katere so nam na RTV SLO 1 kazali samo vrhove zastav,šele ,ko je šla kolona izpred odra , smo jih videli v celoti. Malo jih je pa vseeno očitno strah , strašit z zastavo,katere država že ne obstaja od leta 1991.

   • rdečicvet

    še enkrat za vas Vera -28 let nam molijo pod nos fane – prvi v vrsti pa je ZZB in t.t. rojen 1939y..!

 • Andrej

  V imenu petokrake vsak mesec prejemajo veteranske, borčevske in druge dodatke. Na državnih proslavah se pa za to zahvaljujejo tumpastemu narodu, ki vse to plačuje. Pametni, pametni Slovenci.

 • JANEZ GUS

  Zvečer pa partizanska pravlica na Hanzi.Po 28 letih še niso posneli filma o osamosvojitvi Slovenije,niti o pomoru slovenske vojske,sramota za rdečo kinomagnetografijo ob poplavi nekih tretje razrednih skečev,ki jih vsi financiramo.Partizanskih pravljic pa na 100 km,ki so same sebi namen.

  • totex39

   Ne smejo, Kučan tega ne dopušča.

   • Minovak

    Kučan? kakšen kučan, jaz poznam samo narodnega izdajalca in mafijca, drugo mi ni znano, pravzaprav nočem, da bi mi bilo.

 • Franjo Trojner

  Neizvedba lustracije, “izvolitev” Kučana za predsednika države in afera Depala vas je zakoličila smer v katero se je kasneje razvijala Slovenija, pa ne bi smelo biti tako, zato je zatečena situacija danes pričakovana.
  Kot vse kaže, naše sodstvo še vedno ni dojelo, da v demokraciji montiranih procesov tako značilnih za bivši YU totalitarni režim, NE sme biti! Kar mene ne preseneča, saj se kader, ki je državljanom sodil v bivšem totalitarnem režimu in v sodnih dvoranah mnogim kršil človekove pravice in svoboščine, kar čez noč ne more spremeniti.
  Za našo ne več tako zelo rosno mlado državo je značilno, da se še vedno nahaja z levo nogo v ex totalitarni YU, z desno pa je vstopila v demoktatično samostojno Slovenijo, kar pomeni, nek nenaraven, uničujoč hibrid med trdim komunizmom in demokracijo. Da je temu res tako, se vidi :
  – v klavrno propadli tranziciji
  – v nepravni/globoki državi
  – v šibki demokraciji
  – v vedno bolj histeričnih poizkusih rehalibitacije bivšega komunističnega totalitarnega režima in njegovih vidnih prestavnikov
  – v vseprisotnosti nam tujih totalitarnih simbolov ( celo na državnih proslavah)
  – v kopici spomenikov, ki častijo bivši totalitarni režim in njegove domače in tuje vidne voditelje in druge totalitarnemu režimu slepo zveste vidne zaslužne predstavnike.
  – v oblastnem omejevanju svobode mišlenja in govora
  – v oblastnem onemogočanju žrtvam divjanja komunizna na naših tleh pravice do groba in peitetnega pokopa
  – v oblastnem vstrajanju pri zlagani pol pretekli zgodovini in vedno novih vstrajnih poizkusih potvarjanja novejše zgodovine, vezane na osamosvojitev in osamosvojitveno vojno za Slovenijo
  – v levi oblasti servilnih dominatnih medijih itd.
  Vse našteto se ne bi NIKOLI dogodilo, če bi se leta 1991 izvedla LUSTRACIJA, ki pa so jo ravno tisti, ki bi morali biti lustrirani ZMINIRALI. Res pa je tudi, da bi danes naša država bila ZELO drugačna od današnje in na las podobna demokracijam stare Evrope, če bi nas takrat leta 1991 demokratiziral g. Pučnik ali tip demokrata, kot je bil Čeh g. Vaclav Havel. ŽAL mi v Sloveniji te sreče nismo imeli! Slovenijo je “demokratiziral” , “bivši” šef komunistov Kučan, ki se je kr čez noč prelevil iz fanatičnega komunista , v “demokrata” socialista. Kar je omogočilo vsem strukturam zvestih bivšemu totalitarnemu komunističnemu režimu, da so se nekaznovano zažrle v vse pore naše mlade države, družbe in z položaja oblasti delujejo še dandanes. Njihov domet pa so poleg že vsega zgoraj naštetega, še klavrne plače in penzije za ta navadne državljane, ter znova prek vseh razumnih meja zadolžena država, klavrna demokracuja, uničevanje narave in kršenje člivekovih pravic in svobiščin dugače mislečim dežavljanom.
  Da je v naši državi vse narobe se vidi tudi po tem:
  – da mladi množično bežijo v tujino
  – da leva oblast ne ščiti interesa naše države in državljanov
  – da naša leva oblast ne nadzoruje vsega svojega ozemlja, del ga na koonem in morju še vedno okupirajo Hrvati
  – da naša leva oblast ne varuje mej, dojazujejo množični ilegalni prehodi mej
  – da naša leva o last ne zagotavlja varnost državljanov in njihovega imetja, predvsem ob naši južni meji, kjer so vlomi in uničevanje zasebne lastnine stalnica, dogodila se je celo ugrabitev itd
  Vse zgoraj napisano nam nazorno prikaže, da naša država še vedno ni pravna in tudi demokratična ne, ter je še vedno svetlobna leta oddaljena od naših sanj, da bi nekoč lahko bili druga Švica. Bog nas nima rad, nas še nekoč najbolj revne države nekdanjega VZHODNEGA/RUSKEGA BLOKA prehitevajo po levi in desni.
  Ja res je, nekaj bo potrebno korenito spremeniti, narediti, če se hočemo izvleči iz te pogubne situacije danes, ki znatno ogroža obstoj naše mlade države in vedno bolj najeda demokracijo, pravni red, pa tudi osebno svobodo in blaginjo velike večine državljanov v Sloveniji.

  • Luckyss

   Mater si se razpisal…brez veze..
   Lahko bi napisal le..”v socializmu nam je šlo bolje”…Meje smo imeli varovane, šolstvo, zdravstvo in pravosodje “pošlihtano” in kdor ni bil lenuh tudi lačen ni bil, pa delavec si je lahko hišo zgradil……Po banane, kavo in prašek pa smo pač šli čez mejo, saj smo imeli s čim plačati…
   Sedaj res v trgovinah dobiš vse, a kaj ko nekateri še za kruh nimajo, medtem ko nezakonitim migrantom nudimo bolj kakovostno hrano kot našim otrokom v vrtcih in šolah..
   Torej tvoje jamranje nima neke prave osnove ;)

   • JANEZ GUS

    Sigurno si dete udbovca,ki mu ni nič manjkalo,pa da se jaz ne bi razpisal.Samo nekaj cvetk iz tvojega komunističnega raja pod AlpamiPod vlado vele zločinke Milke,ko je amerikanc zaprl pipo,ni bilo bencina,sadja,plenic,plačavali smo depozit,če si hotel iz yugo cirkusa,boni za bencin,par ne par,…………skratka današnja Venezuela in ne ti menibimbo pokvarjeni,debil rdeči…….

    • Luckyss

     Kar umiri se malo,moja starša sta bila delavca v proizvodnji in nihče ni bil član partije…Kljub temu sta pozidala hišo in šolala dva otroka, vsi pa smo še obdelovali kmetijo…
     Nekateri pač pljunete namesto v roke v delo in potem jamrate…

     • Hamid Begic

      Oni bi hoteli biti kapitalisti….. ampak nočejo delati. :)

      PS: To je ta logika “ta desnih” aka. ovce sorta “janjsa”. :)

     • JANEZ GUS

      Kaj potem govoriš-pišeš neumnosti.Nič ti ne verjamem.Kdor hvali komunizem je bil njihov priviligiranec ali ritoliznik ali lenuh v bloku.Vse drugo je laž.Sem rojen v 50-ih in vem kako je bilo in v fabriki in na kmetiji.Kdor hvali komunizem naj pride k meni,da mu povem in ne poslušat smrkavega meseca,pijanega in zdrogiranega kordiša ali trapastega trčka.Vse to je lenuharska in provokatorska mafija za sterat na prisilno delo.

     • Luckyss

      Jebi ga, ti si pač prišel iz “fabrke”, si dal gajbo piva na hladno in gruntal kaj boš jutri na šihtu spil in ukradel…
      Na kmetiji pa je bilo tako…kolikor si posadil in pridelal si potem lahko prodal…In če si vsako leto prodal npr..700 kilogramskega bika je bilo to za tri do štiri dobre delavske plače…

   • Franjo Trojner

    A nam je v socializmu res šlo bolje?
    Sam pomnim prazne police v trgovinah, še kavbojk, kave, banan, oranž, čokolade, cementa, tetra otroških plenic, čokolade itd. nisi mogel kupiti, da tehničnih izdelkov in tujih avtov niti ne onenjam. A si pozabil, da si pri nas na cement celo noč čakal v vrsti, da si na FIČKA in kasneje JUGA in STOENKO pri Feromotu v MB čakal tudi leto dni in kasneje vsaj 6 mesecev in še barve nisi mogel izbrati? A si pozabil kot jaro kačo dolge kolone vozil, ki so vodile v Avstrijo ali Italijo? A si pozabil streljanje na mejah, kjer so vojaki okupatorske JLA za nagradni dopust streljali na državljane, ki so šli preko meje vasovat, obdelovat njivo ali švercali kavo, kavbojke itd.? A si pozabil, da v službi nisi mogel napredovat, če nisi bil partijec in če partija ni dala žegna, kar se ironično dogaja tudi še danes.
    A si pozabil na vse špiclje, ki so za UDBO, za komunistično policijo vohunili za državlani in tak je bil v SLO vsak tretji. A si pozabil na dobro založene trhovine namenjene samo oficirjem JLA in komunistom na oblasti, kjer je bilo vse po sindikalnih cenah, tudi tuji izdelki in celo meso, ki ga je v naših mesnicah vedno primanjkovalo, ker je šlo v izvoz. A si pozabil, da smo SLOVENCI morali dati denar za razvoj nerazvitih republik in tako močno ogrozili svoj razvoj? A si pozabil, da je bila kritika komunistične oblasti nagrajena z zaporom, tudi za nedolžen političen vic so te zaorli in razglasili za proti državni element. A si pozabil, povojne DAHAVSKE procese in vse izvensodne poboje, o katerih danes priča več, kot 600 odkritih morišč? A si pozabil vse svinjarije, ki si se dogajale na GOLEM OTOKU?
    Človek ti v bivši gnili totalitarni komunistični Titovi Jugoslaviji nisi živel, ali pa si bil del komunistične elite pa se ti kolca po tistih časih kjer si na račun naroda dobro živel in počel kar si želel, mar ne?

   • macon

    Super, da nisi bil lačen, če nisi bil lenuh. To so drugače dosegli že v bronasti dobi ampak zate je dosežek, da v industrijski dobi “kdor ni bil lenuh, ni bil lačen”. V komunistični Severni Koreji si še želijo doseči ta svetli ideal, ker so v industrijski dobi še zmerom lačni.

    Problem je bil, da so bili vsi lenuhi siti, če pa so še lezli v rit komunistom in kradli pa še veliko več. Drugače pa folk ni imel s čim plačati, gledali so na vsak dinar. Ne vem o katerih časih in državi govoriš, verjetno pišeš bolj na teoretski osnovi.

    • Luckyss

     V socializmu nisem poznal lačnih ljudi..sedaj pa jih ..preveč za moje finance..

   • montyamp

    Tega normalen ne more napisati .
    Psihopatologija udbovske dece pa generira stanje tvojega duha .

 • Gašper

  Kdo je že za praznik dal obesit jumbo plakate z rdečo zvezdo?

 • rubec

  Tudi Na svoji zemlji bodo kmalu ukinili. Tomičeva zahteva nov naslov: Na svoji češplji.

 • resnicaboli

  Vse hočejo ponarediti v muzej osamosvojitve dajo agresorja na proslavi v prvi vrsti tisti ki niso bili za osamosvojitev verjetno mislijo če smo uspeli z partizani bomo pa še tole izvedli.

 • garfi

  cel dan se je kućanova rtv norčevala iz osamosvojitve, Slovenije in Slovencev
  pravzaprav so tudi grozili z novo revolucijo
  in v ta namen uporabljajo tudi mlade in populizem “podnebne spremembe” itd
  potiskajo jih pred sabo tako kot islamski teroristi

  • Minovak

   Kar naj začnejo z revolucijo, ubogi na duhu ne vedo, kaj jih čaka…in to ne bodo samo besede.

   • garfi

    vse je možno ker so del gLobaLizma

 • dob

  “Razočaranje je izrazila tudi novinarka Demokracije Petra Janša, ki je zapisala, da je vse zaman, dokler tudi predsednik Pahor jasno ne pove, da je komunizem zločinski.”

  Ne strinjam se.
  Težavo je v tem, da pri nas določene “avtortitete” izrekajo mnenje o tem, kaj da je zločinsko in kaj ni.
  O tem se lahko izreka Pravni red in prav nihče drug! To je njegova dolžnost.

  Mi Pravnega reda nimamo, ker ni delujoč, ampak je ugrabljen.
  Zato naj bi se predsednik Pahor izrekal o zločinskosti komuinizma… medtem ko kučan pere milijarde skozi državno banko, ki si jo je pred tem sprivatiziral, tako kot vse inštitucije države vključno s šolstvom.

  Čakamo, da se Pahor izjasni?
  Ma ko jebe Pahorja, koji je on kurac, da bo nadomeščal Pravni red. V Pravni državi vlada Pravo in ne nek precednik, ki preceja kaj je prav in kaj ni.

  • macon

   Ja, samo Pravni red izvajajo ljudje in lep del teh je v kučanovem žepu. Štartal je z zadosti nakradenega v udbinih fondih, da jih je lahko plačal, medtem, ko so osamosvojitelji desetletje opletali z etiko in moralo in postali smešni, ker tudi njihova etika in morala nista bili tako visoko kot so se delali.

   kučan je zmagal, zdaj gre samo zato, da začnemo nekaj novega.

   • dob

    kučan je zmagal, zdaj gre samo zato, da bo sebe požrl.
    Jebem milu mater tistemu, ki bi mu to preprečil.

    • dob

     Imamo namreč ljudi, ki se jim ostareli diktatorji smilijo.

     To so po večini na pol dofukani slo-intelektualci, slo-kulturniki in pa seveda vsa politična avantgarda, ta slednja z eno nogo že v grobu, z drugo pa na bananinem olupku.
     To je vsa slovenska elita.
     Za krepat. Poglejte, od koga je odvisna naša prihodnost!

    • rdečicvet

     – kako dobro se plavi zaveda * kdor tuli v brezno mu ta dvakrat vrne * in tega se boji – pezde !

 • Tedo Medo

  Ne ga srat. Jugoslovanski komunizem je bil dosti boljši kot ruski, češki, poljski….Janša je bil v mladi skupini komunistične partije, sedaj pa njegovi delavci po njegovih navodilih pišejo, da je komunizem zloba? Janša, pojdi na Ljubljana-Polje, z veseljem te bodo sprejeli.

  • ZatonMesecnikov

   Komunizem je komunizem. Ni boljšega in ni slabšega.

   Če so lahko Jugoslovani zaradi pomanjkanja doma pač lahko hodili v Trst po najlonke in Džins, pa po Kofe, čehi pa niso smeli, še ne pomeni, da je Jugo komunizem bil boljši.

   Da je Broz odprl meje, je imel svoje razloge. Po dogovoru z Brandtom v okviru vojne odškodnine, se je ZRN zavezala, da bo spustila tja nekaj tisoč Jugoslovanov, ki so bili viška v Jugoslaviji. S tem pa bi dobila jugoslavija devize in se rešila nezaposlenosti.

   nehajmo se šopati.

   • Valter BraniSlav

    Zaradi Tita smo boljse ziveli od VSEH DRUGIH KOMUNISTICNIH DRZAV…

    • ZatonMesecnikov

     Komunisti ja….

     • Valter BraniSlav

      In nekomunisti.
      Tako kot jaz in moji starsi.

  • macon

   Lahko smo bili boljši kot bolj proti vzhodu, ampak zadnji klošarji proti italijanom in Avstrijcem. Komunisti so nas v to smer enostavno odrezali, čeprav smo bili tisoč let del srednjeevropskega prostora (kulturno, ekonomsko).

   Komunistična ekonomija je bila smešnica: eni so garali za nič, drugje so direktorji vse zajebali, čeprav so ljudje garali, veliko jih je spet gledalo v zrak. Verjamem, da pogrešajo te čase. Potem pa še primitivni samopašni partijci, ki so bili navajeni, da jim vse leze v rit in so uničevali kariere in življenja. Temu se je reklo svoboda.

   Levičarji ste še vedno povsem hlapčevski brez individualne samozavesti. To se odraža v Titovem kultu in v tem, da svojim vodjem dopuščate vse. Kdo normalen bi podpiral Jankovića? To lahko počne samo slovenski levičar.

   • Valter BraniSlav

    …”Potem pa še primitivni samopašni partijci, ki so bili navajeni, da jim vse leze v rit in so uničevali kariere in življenja. Temu se je reklo svoboda”…
    SPOMINJAM SE KAKO STA MOJIMA STRICKOMA KARDELJU IN MACKU LEZLA V RIT JANSA IN VASLE….ZELO DOBRO SE SPOMINJAM OBEH…

 • Nata

  Ti vedno nekaj več veš.Pa mislim , da ne drži. Da bi Partija koga izključila ? Oni so jih raje ” skozi okno skočili ” !!

 • Antonius

  Zapišite kompletno resnico o vzroku njegove izključitve iz partije in zraven dodajte še razlog, zakaj se je pritožil.
  Polresnice so manipulacija, zavajanje in laž.
  Školč je potem namesto kritičnega Janše kandidiral in postal predsednik slovenske mladinske organizacije.
  Kako bi pa zgledalo, če bi Janša s politične pozicije predsednika slovenske mladine, kritiziral admirala Branka Mamulo, ker je zlorabljal vojake pri gradnji svoje vile in vsejugoslovansko JNA.
  Vsaj jaz se spominjam, da je partiji moteči Janša izpostavljal tudi zahtevo, da slovenski naborniki vojaški staž odslužijo v Sloveniji.
  Moteč faktor je postal Janša partiji, zato so ga vrgli iz partije, da res ne bi postal predsednik slovenske mladine.

 • Borut Stari

  Stari prdci se radi postavljajo za relikvije propadle totalitarne države. Vse privilegije so tam pojerbali.

 • Nata

  + + + + + Pravzaprav je čisto preprosto !! Ker nismo – oprostite, NISO – priznali komunizma za totalitaren režim , bomo zvezdice gledali še leta in leta,
  Oziroma, dokler se Narod ne zbudi in dobro pogleda okoli sebe !
  Ali morda imamo kakšen zakon, ki te KP simbole prepoveduje ? Nimamo !

  • Vera

   Evropska komisija in vseh ostalih 27 članic EU-ja so obsodili vse tri IZME , samo v našem parlamentu ni bilo volje , da to stori.

   • Nata

    Jaz sicer naše komuniste razumem.
    Ne razumem pa, da EU ni bolj pozorna na ravnanja oblastnikov v naši državi ! Bivši komunisti, ki so to , po prepričanju še danes, ne sodijo v EU parlament.

 • Hamid Begic

  Kaj je skupno “”ta levim” in “ta desnim”?!…….. Nesramna ignoranca in omejenost…. :)

  PS: Isto g___o….drugo pakovanje. :)

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako.
   Jaz nisem ne levi ne desni pa mi Nova24 kar naprej blokira poste. Ko oni blokirajo jaz najdem nov nacin…

 • Vojvoda Šarec.

  Puatili bi JNA spraznit magacine. Z orožjem vred bi agresor pobasal še njihove zvezde. Kalašnikovi Janši niso bili zločinski, so šli za med. Na denarju ne piše da je od srbskega agresorja ali srbske mafije iz Rep.Srbske.

 • dob

  Jaz se v stiski vedno obrnem na mojega dolgoletnega prijatelja, velikega strokovnjaka in poznavalca, psihoanalitika, psihijatra in amaterskega vrtnarja Dr. Ažgoška. Ki je poleg vsega še lastnik ogromnega akvarija!
  Z njim namreč hodiva zjutraj ob nečloveških urah psa sprehajat, ko drugi ljudje v mestu spijo. Takrat imava lep mir.

  Ker smo zdajle tik pred volitvami, sem prosil Dr. Ažgoška naj potrpi z mano in me posluša!
  Potem sem mu na dolgo in široko poročal o tem kaj me mori. Stiska je pač bila velika in on to razume.

  Torej: pozdravljam izvensodne in nevladne civilne demonstracije proti sovražnemu govoru!
  In to še pred NLB.
  Imam pa še neke svoje pripombe, ki jih pa nisem uspel posredovati Mukiju, ki je pravi novodobni slovenski Martin Krpan! Le v stik, le v stik, uboga gmajna…
  Muki je Krpan, ki poseka slovensko lipo, da bi naredil transparent, nanj pa napisal: Welkomm to Slovenia, Turek iz nadaljevanke!

  Zavedati se moramo, da ne obstaja ena sama Resnica (tle se je Dr.Ažgošek malo namrščil), temveč je resnica samo stvar interpretacije, zato je treba pojave znati interpretirati.
  (če bi Dr. Ažgošek mislil, da sem neozdravljivo bolan, bi tule to takoj povedal. Torej sem na varnem v vsakem primeru)

  Ko na RTV-ju gledamo poročila, recimo tam nikoli ne rečejo: ta pa ta je ukradu dnar…. ampak pravijo, da ga je odtujil! Pol pa ne rečejo, pizda mu materina (tako namreč jaz opišem isti dogodek) ta kurba je enmu spizdu bicikel.

  Ampak porolajo takole: en domnevni mimoidoči je domnevno odtujil domnevno bicikl….. lohk da je tud avto spizdu, kar se mene tiče (tako jaz do-interpretiram resnico).
  A vidite, kolk je načinov interpretiranja resnice??? Moram priznati da je njihova lepša! Pa čeprav bi po moji prej našli bicikl. Po njihovi ga namreč nikoli ne, ampak očitno to niti ni namen interpretiranja resnic.

  »Žrtev posilstva« je še ena taka žaljiva oznaka in v nebo vpijoč izraz rasizma, ki ga je treba izkoreniniti.
  Pravilno je: neprostovoljna prejemnica pomanjkljivo vnaprej dogovorjene donacije sperme.
  Skrajšano: NPPVDDS!
  Vmes po potrebi vtaknemo črko “M”, da ne pišemo migranti s celo besedo. Lahko bi nas kdo obtožil sovražnega govora.
  Kdaj bomo že prenehali z opisovanjem stvari in pojavov z izrazi, ki vse naenkrat povedo?! To vendar ni strokovno izražanje! Posilstvo….. a vi sploh veste kako je to obupno površna oznaka?!

  Na internetu sem zasledil naslov o tem, kako so žensko prisilili v oralni odnos….
  Prvič slišim da je to, ko kurca tlačiš v tuja usta – odnos!

  Jaz sem pa mislil, da je odnos čisto nekaj drugega. Nikoli ne moreš rečt (rečist… rečest?) da veš glih use.
  Zato pa imamo znanstvenike in akademike, da nam pojasnijo, za kaj gre.

  Popolnoma je zastarelo poročati o “umoru, posilstvu, kraji, lopovščini, samomoru….”, to je sovražni govor!
  Stvar je treba strokovno ovrednotiti, in šele ko je ustrezno predstavljeno, smo poklicani, da o nečem lahko izrazimo mnenje.
  Včasih te sproti pofukajo, pa tega niti ne veš, če nisi strokovnjak. In potem počakaš izvide, da veš kaj je blo.
  To, da te rit peče, je preveč subjektivna ocena.

  Po mojem monologu je Dr.Ažgošek rekel, dons pa ne greva na pivo pred spanjem (ura je bla 5 zjutraj!), ker maš dost še od včeraj.

  ****

  Potem je pa še problem gledanja RTV (sem vztrajal še malo, glede na to, da ne greva na pir….) . Če ne gledaš RTV-ja, potem precej izgubiš! Recimo da ne veš nekaj pomembnih življenjskih resnic, na primer tiste o družini Gonzales, ki je izgubila očeta! Otroci in mati ostanejo sami na ogromnem posestvu, kjer morajo delati od jutra do mraka, če hočejo preživeti. Družinska posest (hazienda) je preobremenjena z dolgovi. Sekond morgič, pa to….
  Mati se znova poroči, tokrat z bogatim rančerjem Rodrigom, ki v 57-tem nadaljevanju 7. sezone pade s konja in si usodno poškoduje genitalije pri padcu. Zato ga operirajo!
  Tako Rodrigo postane ženska, medtem ko je njegova mlada žena noseča z njim. Zdaj že z njo.

  Ker je zdaj bodoči oče postal ženska, postane ljubosumna, saj želi biti on-a mati svojem lastnem otroku!
  Zato počaka do rojstva sina, podkupi zdravnika, da zastrupi mater in tako Rodrigo prevzame celotno haziendo, vendar ne kot gospodar – ampak kot gospodinja!
  Poleg tega pa naredi filane paprike dost bolš kot pa mrtva žena (bi reku!).

  Na koncu se razkrije, da je ded Don Antonio y Gonzales Moedrendorfer Von Muki sam svoja mama in da je bil posvojen.
  Ampak brez RTV-ja ti tega ne moreš vedeti! Zato vsem priporočam, da se priklopite nazaj na slovensko narodno zavest, da vam ne bi kaj pomembnega ušlo v hlače.
  Bolje kot v hlače, polnite narodno zavest, da ne gre kaj mimo!

  Takrat je pa Dr.Ažgošek popozdil, ker je stopil v pasji drek, saj sem ga motil s svojim pripovedovanjem in ni gledal kod hodi. In je zato hotel čimprej nazaj domov.
  Njegov pes pa tudi, saj se je očitno do tedaj že bil posral.

  • Luckyss

   Če si sam maloumen pač rabiš nekega Dr. , ki te “z veseljem” prenaša….

   • dob

    Tvoja analiza je nepreneceljiva. Cenprenovljiva…. vneceprelivna… kakorkoli – tvoje mnenje je cenprenovljivo!

 • ZatonMesecnikov

  Je tistole prapor 14. divizije? Komunistične formacije pod poveljstvom stotnika Kraljevine jugoslavije Arse Jovanovića in Vrhovnega štava NOVJ POJ z Brozom na čelu?

  • Valter BraniSlav

   Jeste

 • xtc

  Ko bo rdečiHackenkreutz in vsa ropotija okoli njega prepovedana z ustavo bo pa končno mir preje ne.

 • NoName

  V kolikor je rdeča zvezda in zastava propadle države dovoljena, potem so dovoljene tudi drugi simboli v kolikor so ostali simboli prepovedani, zvezda pa dovoljena, potem naša država ni demokratična in predsednik države ni demokrat:)

  Ali se naj vse prepove ali pa vse dovoli, pa naj vsak slavi svoje.

 • jugaXD

  koga jebe osamosvojitev. bol okupacija s strani tajkunov in zatiranje naroda! al na vrh beljakaa zvezda PETOKRAKAAAAA

 • Olga101

  Ovadba predsednika države in predsednika vlade pred evropskim sodiščem za človekove pravice, ker propagirata zločinski totalitarizem in njegove simbole! Smo del EU, ki je vse totalitarizma obsodila, tudi komunističnega!
  Borimo se!

 • Valter BraniSlav

  Brez rdece zvezde bi nas unicili nacisti,
  Brez Tita pa Stalin.
  Vecna SLAVA marsalu SFRJ JOSIPU Brozu TITU

  • Janez Kepic-Kern

   HA, HA !
   ŠALA.
   a – saj Ti pravim, da je praktično že dokazano,
   da
   je bil tvoj t.i. MARŠAL TITO – JOSEF FRANZ AMBROS !
   Seveda fa ni rodila maja 1892 rodila MARIJA BROZ,
   ker ona je dokazano tega leta 1892 – rodila Franza BROZA – NA Dunaju.
   T.I. MARŠALA TITA
   je ena poljska vdova, grofica Marija rodila, nezakonslko itd.
   Kolikokrat naj ti to napišem,
   ti pa res počasi dojemaš AMBROS se je pisal – ne pa BROZ ! L.R. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE,
   KI NI ŠALA

   • Valter BraniSlav

    Marsala Tita je rodil Janez Kepic Kern.

 • Minovak

  Kaj so že imela letala in tanki narisano na trupih, ko so napadali, uničevali in ubijali naše ljudi leta 1991 ??? Rdečo zvezdo, ki jo rdeči izdajalci in kolaboranti danes tako častijo, da meji na norost. Izdajalec je tisti, ki časti simbole zaradi katerega je trpel njegov lasten narod in ni vreden, da biva med domoljubi – poštenimi ljudmi.

 • Silka

  Budale so tisti, ki to komunistično bando volijo in so tako njen del.

 • svatne

  Simboli nimajo osebnosti in ne morejo biti zločinski. Lahko pa se z njimi identificirajo ali postavljajo zločinci.

 • Franjo Trojner

  Slovenci smo porazili in osramočeno izgonili iz naše domovine agresorsko JLA! Nismo pa lustrirali vseh tistih, ki jim še danes srce bije za totalitarni komunustičen režim in so v ex YU na oblasti počeli raznorazne svinjarije svojemu in tujim narodom. Kar je edini razlog, da je danes Slovenija, na las podobna ex Jugoslaviji in niti pod razno našemu idealu ob osamosvajanju, pravni, demokratični, urejeni, blagostnaja in reda polni Švici.
  Žal se je vse obrnilo zelo drugače, kot smo takrat sanjali domoljubi/osamosvojitelji/pomladniki. Od ideala prve, samostojne pravne, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA je danes ostalo bore malo. Zaradi fanatičnega nasprotovanja nelustrirancev še nacionalna himna ni smela postati Prešernova Zdravica v celoti, ker si je poet v svoji pesnitvi drznil zapisati besedo Bog! Rdečkarji na oblasti tudi v samostojni državi Sloveniji z vsemi štirimi bremzajo vse nujno potrebne reforme in s tem pravno državo, ki je temelj vsaki pravi demokraciji. Kar je edini razlog, da naša država še dandanes ni zares pravna in demokratična, ter reda in blagostanja za prav vse državljane polna.
  Sicer pa kaj ste, smo pričakivali, ko pa nas je demokratiziral “bivši” šef komunistov in ne demokrat g. Pučnik ali kak drug politik kalibra demokrata Čeha g. Vaclava Havla.
  Nauk te naše žalostne zgodbe je, da smo domoljubi sicer res zmagali na vojnem polju ter postavili samostojno državo, bitko za pravno in demokratično državo pa izgubili.

 • Antonius

  Ne vem od kdaj ste vi, jaz sem vaše kasnejše čase že zelo zavedan doživel!
  Mirno vam zapišem , da bluzite, oziroma bistvo redčite z meglo.
  Rozman, Kardelj in Tito? Poiščite si *kompas*, da vam sploh nakaže vrata v kasnejši čas političnega dogajanja.
  Rozman je bil revolucionarni morilec, Kardelj je raznim Rozmanom naročal umore, Tito je pa itak oliva na vrhu vsega jugoslovanskega, revolucionarno morilskega dogajanja.
  *Obstajajo dokumenti*? Kdo pa ste, da jih iz prve roke poznate?
  Janša se je pritožil na izključitev iz partije, ker je kandidiral na pozicijo predsednika slovenske mladine. Kakšno politično težo bi imel kot predsednik slovenske mladine, vam pa lahko kaj več o tem razložitakratni predsednik centralnega partijskega komiteje, kasnejši veleizdajalski Kučan.
  Igor Omerza?! Če bi bili, ne bi prodajali manipulatorskih nesmislov. Omerza namreč, iz arhivov na dan vleče tiste resnice, ki jih veleizdajalčevim udbovcem ni uspelo skuriti.

 • igor

  Zvezda je svetovni simbol za upor zoper okupatorja. Nekateri so pod tem simbolom napadali nas, tako kot so 500 let nazaj dekleta gorela na grmadi pod simbolom kriza. Parcialno si pac ne da razlagati kakor komu pase. Jaz sem bil krscen pod simbolom kriza, sprejet v pionirja pod simbolom rdece zvezde, in okupatorja smo se resili leza 45 pod simbolom zvezde. Ostali smo slovenci, z slovensko pesmijo, kulturo, jezikom. Pod simbolom kljukastega kriza ne bi nic od tega. Zal, pa brez zamere.