fbpx

Na FDV ne izgubljajo časa: Z levičarsko indoktrinacijo pri brucih začnejo že v prvem tednu!

Foto: FDV

S prvim oktobrom so v akademske klopi sedli tudi študentje. Nekateri izmed njih, še posebej bruci, so kaj kmalu videli prave barve fakultete, ki so ji ob vpisu zaupali svojo izobrazbo. Na naše uredništvo se je obrnila brucka Fakultete za družbene vede (FDV) v Ljubljani, ki je zgroženo izpostavila, da je že v prvem tednu študija opazila kar nekaj “neumnosti” s strani fakultete in kurikuluma. “Začetek ure prvega predmeta je naznanil citat profesorice: ‘objektivnost ne obstaja’, ki mi je vzbudil skrbi glede stanja našega izobraževalnega sistema.”

Brucka je pojasnila, da je zanjo osebno vse meje povsem prekoračila profesorica angleščine na fakulteti. “Že prvi dan smo bili seznanjeni s temo politične korektnosti. Gre za znano zadevo, še posebej v Združenih državah Amerike (ZDA), ki pa sem jo dojemala kot oddaljen mit oziroma obsežen fenomen nekaterih fakultet v ZDA. No, očitno sem se krepko motila.”

Brucka nam je posredovala tudi posnetek zaslona iz učbenika za pouk angleščine, iz katerega je razvidno, kakšen način indoktrinacije se gredo pri pouku angleščine. Ob tem je poudarila, da sama v celoti ni pristašinja desne politike, je pa še kako pristašinja svobode govora in mišljenja. “Na FDV opažam levičarsko indoktrinacijo, čeprav sem sama bolj leva kot ne, skupaj z zatiranjem idej centra ali desnice, kar me spominja na orwellovsko distopijo. Tega pa, srčno verjamem, ne želi nihče izmed nas. Izobraževanje, zlasti na univerzi, bi moralo posamezniku odpreti pogled na obširnost idej in verovanj sveta, ne pa ga usmeriti in celo siliti v zgolj eno.”

Foto: Screenshoot

FDV, kot kaže, vedno bolj postaja ustanova, v kateri se pod pretvezo izenačevanja pravic in ukinjanja definicije spola izrazito poudarja le pravice žensk in istospolno usmerjenih. Poleg uvajanja skupnih toaletnih prostorov za ženske in moške, kar je zaenkrat še v testni fazi, so si namreč omislili tudi gostovanje “kvazi” umetniške fotografske razstave z jasnimi pornografskimi in celo sadomazohističnimi elementi, katere avtorji so študentje smeri fotografija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO).

Foto: Nova24TV

Še posebej veliko prahu je FDV dvignil lani, in sicer potem, ko smo poročali, da je senat Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani sprejel sklep, na podlagi katerega se po novem ženski spol šteje kot nevtralen in ki zapoveduje, da se v vseh pravnih aktih fakultete v naslednjih treh letih uporablja ekskluzivno samo ženski spol, zatem pa izmenično moški in ženski, je še senat FDV sprejel sklep, da se v internih aktih FDV ženski slovnični spol nanaša na katerikoli spol. Barbara Rajgelj, ativistka za pravice gejev in lezbijk, ki na dodiplomskem študiju FDV poučuje delovno in socialno pravo, gospodarsko pravo, medijsko regulacijo in temelje prava, je preko družabnega omrežja Twitter pozdravila novico o tem in dodala, da opaža, da ljudje, ki se opredeljujejo do tega vprašanja, zelo malo vedo o jeziku ali o pravni teoriji, večinoma pa o obojem.

Foto: Družabna omrežja

FDV tudi v vlogi spletnega cenzorja
Znano je, da FDV levičarskih idej ne razširja le preko predavateljev in literature, ki jo ti izbirajo, ampak tudi na družabnem omrežju Facebook. Cenzuro posameznih vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, na Facebooku predlaga kar FDV, ki je znana po svoji levičarski orientaciji. Nič čudnega torej ni, da so ravno članki na portalu Nova24TV deležni tolikšnega pogroma, saj predstavljamo medij, ki deluje neodvisno od spon levičarstva. V povezavi z dejstvom, da ravno FDV ocenjuje, kaj je primerno za objavo in kaj ne, je Tomaž Štih, na družbenem omrežju Twitter znan pod imenom Libertarec, na Facebook profilu že lani zapisal: “Če vas je zanimalo, kdo korporacijam YouTube, Twitter in Facebook pomaga označevati neprimerne spletne vsebine in izvajati cenzuro, je danes prišlo ven. Partner (trusted flagger) v Sloveniji je FDV.” Omenjeno dejstvo je zaskrbljujoče, sploh z vidika svobode govora in svobode medijev, ki ju institucija, kot je FDV, vsekakor ne zagovarja, saj ji gre le za širjenje levičarskih idej ter zapostavljanje vseh drugače mislečih.

Dokler obstajajo fakultete, kot je FDV, se nedvomno ni bati za obstoj zagovarjanja interesov svetovno levičarske elite in lobijev. Letos je namreč FDV pozdravil že 58. generacijo študentov in študentk, ki bodo nemudoma izpostavljeni strogi indoktrinaciji, saj ne bo prostora za svobodo govora in misli v primeru, ko bo šlo za nasprotovanje levičarskim pogledom. Strokovnost pa taka!

Hana Murn