Na Hrvaškem najvišji dvig pokojnin po letu 1999, pri nas cekini za NVO-je

Namesto upokojencev, pri nas denar prejemajo razni (ne/pro)vladniki, kot je Filip Muki Dobranić. (Foto: STA, Twitter)

Hrvaška vlada nam je za zgled. Pokojnine so dvignili za 8,42 odstotka, kar je največ po letu 1999. Tudi pri nas je to mogoče, a gre denar za požrešne “pijavke” NVO. Inštitut Danes je nov dan je v času poplav prejel 40 tisočakov (tukaj)! 

Hrvati dokazujejo, da je pokojnine mogoče dvigniti, da ljudje živijo dostojneje. Nazadnje so jih za 8,42 odstotka, kar je največ po letu 1999. Vodja upokojenskih protestov (naslednji bo 6. septembra 2023 ob 15. uri na Trgu republike) Pavel Rupar očitno ne pričakuje nemogočega. Pri nas denarja ni, ker gre za “parazite” NVO, ki so pridno rušili vlado Janeza Janše. Eden takšnih je inštitut Danes je nov dan, ki je v delni lasti Filipa Dobranića – Mukija. Inštitut je v letošnjem avgustu v času najhujših poplav prejel več kot 40 tisočakov. Spomnimo, da je Muki tudi podaljšana roka za vmešavanja tujih vlad v slovenske notranje zadeve.

Se bodo na človekoljubnosti okoristili Golobovi prijatelji?!
Konec lanskega leta je nizozemska vlada Mukiju podelila nagrado za človekove pravice za leto 2022. Poleg njega so bili nagrajeni: Inštitut 8. marec (vodi jo skrajno leva anti-Nato vnukinja urednika Komunista Nika Kovač) in Ljudska protestna skupščina (vodi jo sin nekdanjega tožilca Hinka JenullaJaša Jenull). V resnici gre za podivjane politkolesarske anarholevičarje, ki so dve leti zganjali strahovlado ulice in kršili protikoronske zakone ter brezvestno ogrožali zdravje in življenja drugih. Več tukaj. Golobovi ves čas razmišljajo, kje bi še kaj vzeli, na človekoljubni pomoči pa se očitno “pasejo” premierjevi prijatelji, denimo Borut Jamnik. Več tukaj.

Hrvaška vlada je izvedla najvišji dvig pokojnin po letu 1999. (Foto: Vlada Republike Hrvatske, posnetek zaslona)

Rupar: “Kje so tri milijarde najetih kreditov v enem letu te vlade?!”
Vlada z novimi davki odira poštene ljudi, zlasti tiste, ki so od rosnih let garali ter zgradili to državo. Robert Golob mrzlično išče, kje bi napraskal še kakšen drobiž. Se bo po bankah in zavarovalnicah znesel tudi nad rajo? Naj bo poštene ljudi brez prihrankov strah za zlate zobe?! Rupar: “Solidarnost gor, solidarnost dol … Kje so tri milijarde najetih kreditov v enem letu te vlade? Več kot milijarda je šla v NVO-je in Gen-i … Za milijardo je dodatnega minusa v tem letu v proračunu!! Golob ni rekel še ene besede, koliko bo država dala za obnovo, govori samo, koliko bo pobral delavcem, koliko bankam …” Namignil je še, da je med profiterji tudi Jankovićev Žiga Debelak. Več tukaj in tukaj.

Vodja upokojenskih protestov Pavle Rupar vabi na sedmi protestni shod s humanitarno noto. (Foto: Twitter)

Mukijev inštitut je avgusta prejel več kot 40 tisočakov javnega denarja. (Foto: Erar, posnetek zaslona)

Domen Mezeg