fbpx

Na levici upor proti Kučanu: Glas za Natašo Pirc Musar je znak, da je v Sloveniji z umazanim denarjem možno kupiti prav vse!

Milan Kučan je praviloma podpiral predsedniške kandidate, ki na volitvah niso bili izvoljeni. (Fotomontaža: Demokracija)

Glas za Natašo Pirc Musar je znak, da je v Sloveniji z umazanim denarjem možno kupiti prav vse, tudi po Ustavi najpomembnejšo politično funkcijo v državi,” je na Twitterju poudaril Aljuš Pertinač, nekdanji vidni član Socialnih demokratov in voditelj oddaje Faktor na TV3. Pertinač je še dodal, da je Kučanova podpora predsedniškim kandidatom vedno pomenila njihovo neizvolitev.

Na zadnji dan volilne kampanje za predsedniške volitve (ki sicer velja samo za predsedniške kandidate) se izdatno kreše med “špicenkandidati” levice. Kot vemo se za drugi krog borita Milan Brglez s podporo Gibanja Svoboda in SD, na drugi strani pa Nataša Pirc Musar s podporo Milana Kučana in interesnih ozadij. Zadnja anketa Mediane za POP TV in Delo namreč kaže padajočo podporo Brgleza in Pirc Musarjeve ter zmago dr. Anžeta Logarja v prvem krogu.

Nekdanji vidni predstavnik Socialnih demokratov in politični analitik Aljuš Pertinač je na Twitterju objavil stališče, da je glas za Pirc Musarjevo tudi znak, da je z umazanim denarjem mogoče kupiti vse, tudi predsedniško funkcijo. Spomnimo namreč, da je Nataša Pirc Musar žena ‘privatizerja’ Aleša Musarja, povezanega s pidovskim baronom Darkom Horvatom, ki je v slovenski bančni sistem skopal več sto milijonsko bančno luknjo. Oče Aleša Musarja pa je prijatelj Milana Kučana.

Pertinač je prepričan, da je glas za Natašo Pirc Musar garant za zmago Logarja v drugem krogu volitev, hkrati pa je spomnil na podporo Milana Kučana. “Milan Kučan je na zadnjih treh predsedniških volitvah (od leta 2007 dalje, torej 15 let) zmeraj javno podprl kandidata, ki na koncu ni bil izvoljen.” Da je njegova podpora judežev poljub Pirc Musarjevi, smo pisali tudi na Nova24TV. Pertinač je še dodal, da Kučan podpira Pirc Musarjevo le zato, ker se ne želi vpisati v zgodovino kot najmanjši predsednik v zgodovini Slovenije.

Gal Kovač