Kučan povzročil vrenje na levici: V SD Goloba že primerjajo z neučinkovitim Šarcem!

Datum:

Nov obraz, novo razočaranje,” je na socialnem omrežju Twitter objavil generalni sekretar podmladka SD Damijan Zrim, ki je hkrati tudi asistent evropske poslanke Tanje Fajon. Kot kaže se je na levici pričel boj na nož proti energetskemu baronu Robertu Golobu, saj Fajonova ni več “špicenkandidatka” levice za mandatarsko mesto. Zrim je ob objavi novice tvit izbrisal.

Novi obraz levice Robert Golob je danes javno razgrnil načrte, da se v sredo uradno podaja v politiko in sicer s stranko Jureta Lebna – Z.dej. K Golobu naj bi se pridružili še Igor Zorčič z LIDE, Ljubo Jasnič z DeSUS, vabijo pa tudi Alenko Bratušek in njeno SAB.

Da bo Golobov vstop v politiko pomenil razhajanja med strankami KUL, smo opozarjali že vse od pričetka špekulacij o vstopu energetskega barona v politiko, padec SD, LMŠ in SAB tudi že dodobra zaznavajo ankete. Na levici in “antijanša” fronti je torej močna panika za omejen bazen glasov, v KUL pa so že Golobu poslali vabilo na prvi skupni sestanek.

SD: Golob je novo razočaranje
Današnja najava Goloba o vstopu v politiko in pa tudi podpora Milana Kučana, ki ga je v Reporterju odkrito podprl, je na levici že povzročila prve odzive. Da je Golob nov obraz in novo razočaranje je na Twitterju lansiral Damijan Zrim, generalni sekretar Mladega foruma in asistent Tanje Fajon. Zrim je Goloba primerjal kar z Marjanom Šarcem, s katerim so bili v SD v vladi, danes pa so del koalicije KUL. Razočaranje je v SD še toliko večje, saj so Tanjo Fajon dolgo časa pripravljali za kandidatko za mandatarsko mesto, vendar so v vzporednem mehanizmu odločili drugače. Zrim je nato tvit izbrisal.

Ob tem je potrebno omeniti, da so Socialni demokrati od vsega začetka podpirali nove obraze in skupaj z njimi sestavljali – večinoma neuspešne – vlade. Kljub temu, da Socialni demokrati izhajajo iz nekdanje Zveze komunistov, so stranka s tradicijo in nasprotje strank, ki so večinoma ustvarjene za projekt enih volitev. Če bodo želeli na levici in v SD konec eksperimentiranju omrežij globoke države, se bodo morali odreči Milanu Kučanu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...

Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank,...