Na Mladinino stran proti madžarskemu protestu stopili tudi Irena Joveva in Dominika Švarc Pipan: Svoboda govora zgolj še eno orodje, ki so se ga pripravljeni posluževati v obračunavanju s svojimi ideološkimi nasprotniki

Irena Joveva in Dominika Švarc Pipan (vir: STA/twitter)

Začelo se je z Mladinino naslovnico, na kateri so upodobili madžarskega premierja kot Hitlerja. Za Mladino to ni bilo prvič, saj je enako v preteklosti že storila tudi s prvakom SDS Janezom Janšo in poslancem Brankom Grimsom. A Mladino je tokrat presenetilo, da so si Madžari proti taki neokusni stvari drznili protestirati tako pri uredništvu kot pri slovenskem zunanjem ministrstvu. Zatem so pri Mladini nadaljevali z začetim in trdili, da je njihova naslovnica upravičena zaradi neobstoječega antisemitizma na Madžarskem. Dokazov o antisemitizmu nikjer. Pri tem je odgovorni urednik Mladine Grega Repovž celo trdil, da sosednje države samo čakajo, kdaj si bodo lahko prilastile kak del Slovenije, kar naj bi potrjeval zemljevid “Velike Madžarske” v prostorih madžarskega veleposlaništva v Ljubljani. Potem ko se je v petek odzvalo Društvo novinarjev Slovenije, ki je obsodilo “vmešavanje madžarske politike v svobodo slovenskih medijev”, čeprav je to isto društvo hujskalo k političnim napadom na opozicijske medije, so se kmalu oglasile tudi nekatere političarke.

“Orban pozablja, da z vmešavanjem v slo. volitve in ljubeznijo ene stranke še ni dobil moči samovoljno nadzorovati medije, kot to počne doma,” je na Twitterju zapisala državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan iz vrst Socialnih demokratov.

Švarc Pipanova meni, da je treba madžarskemu premierju, ki je bil na zadnjih volitvah izvoljen z dvotretjinsko večino, kar je več, kot ima glasov celotna koalicija Marjana Šarca, vključno z nadkoalicijsko Levico, odločno povedati, da nikoli ne bo imel moči za samovoljno nadziranje slovenskih medijev.

Ob tem je, kot kaže, pozabila, da Orban niti ne želi nadzirati slovenskih medijev. Vse, kar so Madžari v zvezi z neokusno Mladinino naslovnico storili, je bilo to, da so Mladini – in potem, ko je ta brila norce iz protesta madžarske veleposlanice, tudi slovenskemu zunanjemu ministrstvu poslali protestno noto.

Na tvit Švarc Pipanove se je odzval tudi odgovorni urednik Nova24TV Boris Tomašič, ki je opozoril, da je Švarc Pipanova Madžarsko dejansko obtožila vmešavanja v slovenske volitve. Če si je take obtožbe izmislila, bi morala leteti iz vlade, saj njene izjave dejansko lahko interpretiramo kot stališče ministrstva za pravosodje.

“Edini razlog, da se madžarska veleposlanica obnaša kot kakšen funkcionar SD ali LMŠ je, ker ve, kako trdo so v Sloveniji mediji pod nadzorom socialistične oblasti in – da je Mladina tako ali tako njeno glasilo,” pa meni politični analitik Tomaž Štih.

Nekoliko ostrejši je bil kolumnist Vinko Vasle, ki je izjavo evroposlanke stranke SD Tanje Fajon, v kateri ta pravi, da Madžarska zahteva pomoč pri sankcioniranju Mladine na zunanjem ministrstvu, označil za “odvratno boljševistično sprenevedanje”. Ob tem je Vasle dodal, da naj Fajonova “najprej pomete pred domačim pragom, pred hujskaškimi napadi na svobodo nekaterih medijev in na svobodo govora, katerih akter je predsednik vlade. Njena stranka pa z agitpropom o fašizmu pri nas histerizira prostor”.

Lonček pa je pristavila tudi vodilna kandidatka LMŠ za Evropski parlament Irena Joveva, ki se lahko pohvali z dvotedensko politično kariero. “Kot državljanka, političarka pa tudi kot nekdanja novinarka sem zgrožena nad ravnanjem Madžarske zaradi naslovnice Mladine. Gre za nedopusten poseg – in to države, ki ‘slovi’ po marsičem drugem kot spoštovanju četrte veje oblasti, v novinarsko oziroma uredniško politiko.”

Na to se je odzval nekdanji poslanec SDS dr. Vinko Gorenak, ki je omenil, da ni nikjer zasledil njene “kritike Šarca, ki je naročal državnim podjetjem, kje naj oglašujejo in kje ne”. “Ste bila že takrat leva politična novinarka?” je zanimalo Gorenaka, ki pa na vprašanje ni prejel odgovora.

Vasle je Jovevi priporočil, naj raje molči, kot pa da se smeši. “Ko boste obsodili napad vašega šefa in celo predsednika vlade na svobodo opozicijskih medijev, potem se oglašajte. Do takrat bi bilo ekološko, da molčite.”

Nekdanji minister za obrambo Alejš Hojs pa se je obregnil ob preteklo novinarsko delo Joveve, ki je še nedavno pela hvalospeve delu Šarčeve vlade, nato pa postala vodilna kandidatka LMŠ na evropskih parlamentarnih volitvah. “Je vaš šef, spoštovana političarka, Šarec že ponovil doustna navodila, kje kdo lahko oglašuje in kje ne? Glede tega niste zgroženi, saj brez navodil ne znate funkcionirati?!”

Vsekakor se je v zadnjih dneh jasno pokazalo licemerje levičarskih politikov in novinarjev. Ti namreč svobodo govora rade volje teptajo in preganjajo, ko gre za stvari, ki ne ustrezajo njihovim ideološkim nazorom. Ko pa si kdo drzne kritizirati njim ljube medije, pa so jih kar naenkrat polna usta besed o potrebi po zagotavljanju medijske svobode. Za levico svoboda govora ni ideja, ki bi jo bilo vredno dosledno spoštovati, temveč zgolj še eno orodje, ki so se ga pripravljeni posluževati v obračunavanju s svojimi ideološkimi nasprotniki.

Ivan Šokić

 • wert

  Joj, joj, ženske, …..Serpentinšek bi vam že znal povedat, kaj in kuko pa kam spadate tud.

  • AlojzZ

   Ja, res je. Serpentinšek bi bolje vodil Slovenijo. A kaj, ko je je prerastel v Šarca!

 • cosmosjasnovidec

  Vedno znova navajam,da so take kot je ta Dominika sposobne le,da mi ga pofafajo ne pa ukvarjanja z politiko v katero lezejo le z razširjenimi nogami narazen,ker sledijo šivilji “alenki bratušek” katero je naskakoval copatarski čefutar “janković” v pisarni,ko ju je zalotil njen mož.
  Potem ji je pa prepustil kandidaturo,da ne bi prišlo v javnost njen pritegnjeni kreten katerega ima za moža je pa na vse skupaj še bil ponosen čes posel je posel.
  ——————————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————–

 • Atila

  Irenca je fejst. Una je pa mal prevec kobila.

 • Amerikanc

  Za to, kar počne “Mladina” Slovencem in okoliškim prijateljskim državam, je imel Hitler Goebbelsa.

 • Amerikanc

  Če bi človek Dominiko samo poslušal in nič gledal v noge, bi mislil, da je prišla iz tržnice.

  • SIMON ROZIC

   …Saj je tudi prišla iz tržnice ; nam naivnim idiotom prodaja “rož’ce”…in bebci
   jih kupujejo (alla Nemec) v upanju, da jim bo obenem podarila tudi vazo (mednožje).
   Tudi to bo čaplja naredila, samo za velik denar (naš, seveda)..

 • Joško

  Irena in Dominika, nista vi dve za v politiko; kakšnega drugega posla se lotita, tam bosta veliko bolj uspešni.

  • GverilaStyle

   politiki se nebi strinajali z teboj….ker neveš kako do konca pogoltneta……

  • totex39

   Saj se ve, da ne zaradi politike, ampak da malo premešata poželenja politikov.

 • pajot

  Tale mikrofon,ki ga Irenca drži v roki,je glih pravšnje velikosti,kenede?

  • if

   :)

 • Anton

  uf kaj bi tej irenci delal, mmm

  sarkazem press

  • SIMON ROZIC

   Irenca bo vsak dan dražje prodajala svoje krače in nategovala
   razne Šarce in Magarce!

 • Nšo-či

  Upam, da je Repovž dovolj razjezil Madžare. da bodo njihovi raziskovalni novinarji odkrili skrivnost financiranja Mladine. i

  • Lustrator

   Brez haska. V Sloveniji so bili že dolgo tega dobesedno do gat razgaljeni, pa se organi pregona niso zganili, društvo novinarjev je bilo tiho, njihovih rdečih podpornikov pa je le še več in več – seveda, saj vedo kdo je pri koritu.

  • Atila

   Skrivnostna skvo mađaronka.

 • rubec

  Zdaj ko se je po aprilskem deževju najedla žab, je začela Čaplja Dominika pa kvakat.

  • Nšo-či

   ha..ha …do solz.

   • rdečicvet

    če jo prepogneš – jo maš za dvakrat ;)

 • realnost

  In potem vse tiho bo. Političarke so povedale svoj naročeni orkestrirani citat in debate s protiagumenti nebo… Uboge političarke…

 • SIMON ROZIC

  Prav vseeno “čigave” so, v njiju je zaznati revno stanje duha in pritličen,
  skoraj neizmerljiv IQ ! Le kaj bodo počele v EU, razen nastavljale svojih
  “detaljev” v javni ogled?

 • rubec

  Dominika pravi, da so ji dončičevi copati pretesni.

 • Silos

  Ovevaa,kot državljanka in ,kot političarka – 14 dni v politiki pa se že nosi,kot kakšen pav
  V politiki moraš najprej kaj pokazati potem lahko rečeš,da si političarka !!!
  No ja na levi je to precej drugače,važno je le to,da imaš v glavi jezik vse ostalo je lahko megla !

  • Duhec

   No in kaj so pokazali dosmrtni, profesionalni politiki?!

 • ludvig

  ..pred časom je na jutranjem programu BBC je svoje poglede o Brexit-u predstavila Dr Victoria Bateman ekonomistka Univerze Cambridge, svojo tezo “Brexit bo Britanijo pustil golo” je predstavila dobesedno – gola…..predlagam, da perečo temo “MADŽARSKE OBTOŽBE SO GOLE IN BOSE”… predstavijo Pipanova, Fajonova, Joveva v sličnem kontekstu – bodo vsaj pristne – intervju z dušo in telesom..

  • pajot

   Ne,ne,za boga milega,fajonova pa ne…

 • antimur

  Da kakšen zagoveden revolucionar razmišlja po udbaško še razumem, toda takšne nezrele frklje kot sta Joveva in Pipanova, pa presega vse normalne meje.

  • Valter BraniSlav

   Naucene so kako je treba igrati dobre vile

 • montyamp

  Jojejojeovova je prišla v politiko po ključu :
  — nesreča nikoli počiva .

 • Nej vsi vedo

  Dominika je ena pi#dica.

 • Valter BraniSlav

  Jojeva, Fajonka in ostale “dobre vile” so podzavestna reakcija naroda hlapcev…. riniti v rit tujcem, samo da bi nas imeli radi….
  JEBI GA PA TAK USEKAN NAROD…
  Se dobro da sem SLO zapustil kot mladenic in pravocasno usel iz tega mazohisticnega okolja…

  AMERIKA JE SVOBODA, PA NE PRED KOMUNIZMOM, PAC PA PRED SAMOUNICEVALNIM SLOVENSKIM ZNACAJEM…

 • Vera

  Dve domišljavi frčafeli .

 • Valter BraniSlav

  Volume desnico samo da se resimo levih zajedalcev

 • pajot

  Najnovejša vest iz Bruslja: Danes zjutraj sta na Junckerja izvedla atentat en Anglež in en Amerikanec. Oba so prijeli. Sporočili so tudi njuna imena: Johnny Walker in Jack Daniels.

  • rabbit

   Junckerju bolj gin prija.

  • Peter

   Pa ja ne black label Johnny? Rasizem, ti povem, no.

 • Andrej

  Mladina ni nobena mladina. To je skupek starcev, ki še niso ugotovili, da se je pri nas leta 91 nekaj spremenilo. Če pa se je že, hočejo to na vsak način spremeniti nazaj v komunizem.

 • Iztok Pušnik

  No ja. Nekih posebnih mednarodnih odzivov ni. V državi, ki meji s Slovenijo in Madžarsko, pa je moč brati v njihovem mediju naslov…
  Svijet se smije Orbanu i njegovoj diplomaciji jer su reagirali na naslovnicu novine koja izlazi u Sloveniji ( Svet se smeji Orbanu in njegovi diplomaciji, ker so se odzvali na naslovnico časopisa, kateri izhaja v Sloveniji)
  ———–
  Vir: Express Hrvaška

  • Nej vsi vedo

   Hrvate že v osnovni šoli učijo naj se norčujejo iz Slovencev, Srbov in Vlahov.

   • Iztok Pušnik

    Mogoče res. Žal pa tvoje trditve ne znam povezati z naslovom, ki sem ga prekopiral s hrvaškega medija.

    • Nej vsi vedo

     Meni je žal tudi.

     • Iztok Pušnik

      Potlej pa kaj več napiši, saj rebusi niso moja “cup of tea”…

     • Nej vsi vedo

      Rebusi niso njegov “cup of tea”. LOL

  • Peter

   Hm, svet se smeje…
   Kako pa je v tem primeru definiran svet?

   • Iztok Pušnik

    Ja, to pa ne vem. Morebiti so sosedi več brskali po svetovnem spletu, kakor moja malenkost, ki sem za to porabil le tri minute…

    • Peter

     Sam sem našel nekaj poročil o odgovoru slovenske vlade, ki so jih očitno napisali predstavniki teh medijev v Sloveniji. Povzemajo odgovor vlade, da se v delo medijev ne vtika pri čemer ne pozabijo omenjati pritiskov grdih ekstremnih desničarjev na tisk…Brez posmeha, smejanja itd.
     Seveda pa pozabijo povedati, da je precednik vlade pred nekaj meseci pozval firme v državni lasti, naj v določenih medijih ne oglašajo.
     Kakšen je torej namen tvojega linka?

     • Iztok Pušnik

      Eno je mednarodno, drugo je notranjepolitično… simpl

  • KAPIBARA

   Ne verjamem hrvatom, od kar so mi stari ata djalali: Dva hrvata- tri tata..

 • Silos

  22 plus 15 podaljšek bi pa že šlo

 • milanček

  ti dve kokete razmišljata bolj z črnim trikotnikom med nogami kot z glavo!

  • Janez Pavel Kanc

   Ko bi vsaj bil črni trikotnik. . .

   • Lustrator

    Ko bi vsaj razmišljali…

 • Aron

  UUUUUU boli a???? Je lastnik ukazal, da ga je treba ščitit za vsako ceno, tudi za ceno izdaje domovine, ane?

  • Lustrator

   Spet si vse pomešal. Pomladniki smo definitivno izdali Jugovino, domivine pa nikoli. Imate pa komiji težave z definicijo pojma “domovina”, saj glede na izrazoslovje, mitologijo, politične programe, glasbeni okus in navsezadnje celo simbole Slovenija definitivno nikoli ni bila vaša intimna opcija in smo posledično za vas izdajalci vsi ki so se bodisi med 2. vojno borili proti komunistični jugodrhali, kakor tisti, ki zahtevamo Slovenijo Slovencev.

   • Aron

    Sedi, in lepo čakaj, da ti, kvizlingu, dam besedo. OK?

    • Lustrator

     Boj za slovenski dom in obrambo demokratične ureditve in ustave države je zate kvizlinštvo, sovjetsko dirigirana revolucija in ustanovitev nedemokratične balkanocentrične SFRJ pa narodotvorno dejanje zate? Se vam je komijem povsem zrolalo?

     • Aron

      Boj za slovenski dom ni klanjanje Hitlerju in sprejemanju njegovih mark. Sedi še malo v kot, no…

     • Lustrator

      Ne sanjaj partijskih pravljic. Nikakršnega klanjanja ni bilo. Bežigrajska prisega je bila IZSILJENA s strani nemške strani, domobransko vodstvo se je uprlo, a je bil to pogoj za prejem orožja, opreme in logistike. Če tega pogoja ne bi sprejeli, bi komunistični klavci nemoteno nadaljevali svoj genocid nad Slovenci in slovenstvom.

     • Aron

      Ooooo izsilili so jo :(((((((( In revčki niso imeli druge možnosti, kot se pustiti izsiljevati človeku, ki je hotel iztrebiti Slovence. Joj revčki no :(((((((

 • Franjo Trojner

  Jebeš tako svobodo govora, ko lahko levičar zliva gnojnico po vsem in vsakomur iz nasprotnega političnega pola, ko pa desničar javno pove resnico levičarju v obraz, pa gre v arest, kot se je to nedavno dogodilo Šišku poveljniku Štajerskih Vard.
  Dejstvo je, da politična levica v Sloveniji vzganja oblastni, institucialni teror nad drugače mislečimi državljani, kar je grob poseg na polje svobode govora in svobode mišlenja, torej grobo kršenje najbolj osnovnih človekovih pravic in svoboščin.
  Prav vsi vidni politiki na levici, v vseh svojih javnih nastopih svoje politične nasprotnike slikajo, kot fašiste, kar je nedostojno in nedopustno, ker s tem žalijo vsaj polovico volilcev v Sloveniji in samo še poglabljajo mržnjo med že tako razklanim narodom.
  Vladajoči Fidesz premierja Viktorja Orbana je na volitvah osvojil kar 48 odstotkov glasov, Jovova do sedaj na volitvah niti enega samcatega, Švarc Pipanovi pa na zadnjih parlamentarnihnvolitvah niti volilci leve strančice SD niso namenili omembe vredne volilne podpore in ni bila izbrana za poslanko???? In ti dve se počutita poklicani, da pljuvata po Orbanu in njegovi armadi volilcev na Madžarskem??
  Vsa slovenska politična levica, leva vlada pljuva po vseh vladah sosednjih držav, prav vse slika, kot fašiste, tako Orbana, Salvinija, Kurza, kot Plenkoviča, torej nas po prepričanju politične levice v Sloveniji obkroža na milijone fašistov na Madžarskem, v Avstriji, v Italiji, na Hrvaškem in po temtakem tudi vsaj 1 milijon v Sloveniji. Levičarji ta vaša politična sporočila niso sporočila miru, temveč sporočila sovrašva, a želite znova netiti vojne??

 • Duhec

  Na Novi ste prav obsedeni z zagovarjanjem Orbana. Levaki so vse sam sposobni, pošteni niso. So pa enotni, medtem ko ste na desnici skregani do konca in to jim omogoča, zagotavlja nemoteno vladanje. Mogoče pa to hočete, samo priznate ne?!

  • Iztok Pušnik

   Zanimiv članek danes tudi na Požareport, ki bi naj bil bližje SDS, kakor oponentom. Pertinač in s tem FaktorVV, je bil povabljen na ustanovni kongres stranke DOM.

   • Duhec

    Ušajevo sem brala in ji priznam, da je sposobna in brez dlake na jeziku in nikakor se mi ne zdi hinavka. Preprosto Janši ne verjamem, da je izsiljevala glede EU volitev. Ni pa pristala na vse njegove zahteve in pogoje. Raje je šla in tega ji ne zamerim. Očitno Janša noče in ne more iz svoje kože.

    • rabbit

     Jaz tudi nisem verjela eni moji stranki glede Ušajeve, pa se je na koncu izkazalo, da je res. Na žalost.

     • Duhec

      Škoda besed in mojega časa.

    • Atila

     Men komj povprecna. Pravn faks, izraza se prostask, k desc.
     Kva ma na twitrju napisan…Ni bogata, ker je prevec nacelna…
     Zato pa sil v Brusl, ki je nacelna.
     No, konc koncev njena stvar.
     Jst ji nit ne prvosm niti ne zavidam.Po moj presoj, bosta z Brscicam oba croissante prodajala zravn euparlamenta.

     • Duhec

      Napisala sm sam, da je sposobna in brez dlake na jeziku. Oboje ji štejem v velik plus, ker se mi politična korektnost ne zdi nič dobrega. Vsaj za nas ne, ker jim le ta omogoča, da se slej kot prej sparijo eden z drugim. In njena najbolj pomembna lastnost, NI HINAVKA, ni medla. Ima pogum ne glede na posledice. Hvale vredno. V bistvu se na nobenga v politiki ne spomnim, ki bi še bil tak.

 • Janez Kepic-Kern

  Še 1x – ponavljam !

  ŠALA

  IZTOK PUŠNIK

  NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANOVITEV SVOJE, NOVE
  – STRANKE,

  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
  – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

  O tem, o imenu svoje stranke
  – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TA MOJ ZAPIS
  – JE PONOVITEV.

  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Atila

  Jah tko je to, zivlenje ni pravicno, enim je dan ze po genetik, da iztopamo. Po lepot, po pamet in jajca mors met sevede. Vsaj dan 10ur u fabrk bit, vse prloznosti zamdis.
  No sej ovcke so za pašo. Bolje ne bo nikoli.

  • Peter

   Torej pišeš s travnika?

   • Atila

    Iz fotelja, usnenga.

    • Peter

     Ovčke se pasejo na travniku, ne v foteljih.

     • Atila

      No teb pocas loh recm, da nis tok ovca, vssen si ovcka.K si pridn po nrav.Rd pa drkas na finjaka.

     • Peter

      No viš, sej boš še za ministra, k si brihten pa odprte glave, no.

     • Atila

      To pa ne, sm narjen za na vrh piramide.

     • Peter

      Pa nič ne tišči v rit?

     • Atila

      Nardim tko, da se drug izpostavla. Igra mojo vlogo.

     • Peter

      Hm, mene samo zanima, če špica od piramide kaj v rit tišči, no.

  • Duhec

   Ja, že od vsega začetka je nepravično. Sam smo ljudje krivi, da ga nardimo še težjega, grdega zaradi egoizma, pomanjkanja etike in morale.

   • Atila

    Jst nism nikol nobenmu skodval nit da bi ksnga okol prensal, sam pustu se pa nism nobenmu. Treba se je zase postavt, borit za polozaj. Nic ti ni dan. Ce se pa bogat rodis pa ni zanimiv, vsaj men neb blo.

    • Duhec

     Tud jst se nism. Sm pa maščevalna, to pa drži in se mi to ne zdi nič slabega.

     • Atila

      Jst pa ne, pozabm pa ne nikol.
      Mascevanje te razjeda, skoduje poslu. Bom tuhtal se o smradih.
      Se bo ze kje drugje opeku. Nardim selekcijo takoj.Se vosu ne gre dvakrat na led.

     • Duhec

      Jah, jst pa ravno tega dela ne razumem. Zakaj bi se drgje opekel, če je blo od vsega začetka vse jasno???

     • Atila

      Hehehe razlicni smo.
      Zenske ste pa na konc itak nategnene tko al drgac;)

     • Duhec

      Lol. Tle gre za principe, moje principe. Zato pa pravim, če kaj nisem, nisem hinavka.

     • Atila

      Itak, da ne, sj pravm da sm posten v odnosih. Ampak sam v poslu;)

     • Duhec

      To maš al pa nimaš v sebi. Vedno in povsod. Jst nikol nism razumela ljudi, ki so jokali, jokali, ko sm jih vzela v zobe. Pa sej vsak vnaprej ve kaj se zahteva oz pričakuje in kaj sledi, če temu ni tko. Da bi pozabla, zamahnla z roko. Nikoli, ne pride v poštev.

     • Atila

      Ti se ena tistih, k se ji dozdeva, da bo resla ceu Svet.

     • Duhec

      Niti najmanj. Brigam se zase.

     • Atila

      Se mi ne zdi, kle gor bi mal krivico popravlala.

  • xtc

   Jep! definitivno iztopate,zato vas Kučan redno vodi na pašo na sneg z zelenimi špegli nazaj pa pridete z rdečo dioptrijo,preden vas ostriže.

 • Janez Kepic-Kern

  HA, HA !
  ŠALA:

  Mogoče “Atila=Iztok Pušnik” na pašniku
  pripravlja svojo kozo JULIKO na vlogo – MASKOTE
  v
  njegovi napovedani, novi “IZTOK PUŠNIK” polit stranki,
  ki
  bo verjetno imela lepo slovensko ime “ŠMARNICA”
  in bo po pričakovanju

  zelo množična ex KP; ZK stranka,

  saj bo, kot se sliši – pitje ŠMARNICE IN ALKO TEKOČIN – celo pogoj – ZA VČLANITEV.
  Treznjakovičev kot sem jaz -Iztok Pušnik – NE BO VČLANJEVAL.
  Mnenja je,
  da smo abstinenti – tečnobe. Skratka – še zanimivo bo ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P..s.

  ŠMARNICA, vinska trta.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0marnica_(trta)

  KOZA JULIKA
  https://www.google.com/search?q=KOZE+BELE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjz-qbThMDhAhVvmIsKHSgGC20Q_AUIDigB&biw=1584&bih=740#imgrc=wsVDmFK9NY_nbM:

  KONEC ŠALE

  • Duhec

   Abstinent?! Vse jasno.

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA

    Zadnjič mi je vaš “mentor – vas ex KP, ZK provokatorjev”,
    ki mu jaz rečem “PLAŠČEK”, ker je vedno v usnjenem plašču
    – tam pri MAXIMARKETU v centru LJ – ob naključnem srečanju omenil:
    “Ti Janez,
    ti si precej razgledan, pa veliko žensk in plesov poznaš
    – daj mi povej,
    kaj je s to LMŠ – JOVEVO !?
    Zadnjič je prifrlela do mene in mi napol po makedonsko rekla:
    ” Batko – povej “batko-ot” = “fantiču” – Marjan.
    JOVEVA
    – ne gre – vo EU,
    JOVEVA – gre – vo MAKEDONIJA.
    EU – teško to e.
    Grem jas vo moja MAKEDONIJA
    – na TANEC=PLES”TEŠKO TO E”.
    Tanec “TEŠKO TO E” sakam, EU – ne sakam”.

    “Mentor ” žal naših” ex KP, ZK provokatorjev”PLAŠČEK”
    je bil čisto obupan in mi je rekel:
    “Sploh misem razumel – tiste JOVEVE – kaj mi je hotela pvedati. In kaj naj
    jaz o JOVEVI rečem – LMŠ Marjanu Š.?”

    No, jaz sem potočažil zbeganega “PLAŠČKA”,
    da je JOVEVA le rekla,
    da se ji zdi – to z EU – težko.
    Pa , da ima rada Makedonijo in njihov ples “TEŠKO TO”=”TEŽAK PLES”.
    In, da
    verjetno še premišljije,
    če bi sploh – šla v EU – za R. Slovenijo.
    “PLAŠČEK” se je jezil: ” kdo bi razumel – te ženske, sploh pa Makedonke.
    Iz drugega sveta so. Kakšen zagaman kšeft mam jest”
    je
    še rekel – ubogi, zbegani “PLAŠČEK”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.s.
    KONEC ŠALE

    SIJAJNIMAKEDONSKI PLES, “TANEC”
    “TEŠKO TO”=”TEŽAK PLES”
    https://www.youtube.com/watch?v=53rP5gH1YVM

 • Olga101

  Tovarišici sta navadni murglski plačanki, zato je njuno mnenje popolnoma brezpredmetno! Pipanova je mogoče, glede na objavljeno, še kaj drugega…žalostno…

  • Duhec

   Olga spet piše na pamet, tko kot od nje zahtevajo. Kako je živet brez hrbtenice???

   • Janez Kepic-Kern

    Kako je živeti – “brez hrbtenice” – verjetno – ti veš – najbolje.
    V ex KP,ZK krogih in v ex KP; ZK institucijah, celo na ex KP; ZK sodiščih — je BREZHRBTENJAČNIKOV”
    in “ameb” – se zdi, žal – vse polno.
    Kaj o ex KP; ZK “amebah” povej – raje.
    Zagotovo veliko veš o ex KP; ZK “amebah”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Ivo

   Nova24 in Demokracija sta navadni Orbanovi plačanki. Od zdaj naprej ne bo na Nori24 in Demokraciji več prispevkov vaših dveh najvidnejših apologetov Brščića in odvetnice Ušaj, ki hrepeni, da bi jo kakšen pravi moški pofukal. Zdaj ima Brščića. Sta krasen par.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ,
  NA TEM ZAVIHKU POVEM.

  ŠALA.

  Včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  ” JEST PADAM !
  HITR PADAM. NEJ MI – ZA HUDIČA . KDO ŽE – PRNESE
  – ENO PADALO, EV PADAV,
  ČE NE SE BOM – KR – RAZTREŠČU – KT ENA MELONA!”
  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • xtc

  Levičarski kuri bi vpili popolnoma drugače,če bi npr. madžarski časnik npr. objavil naskovnico v kateri kuan z udbovci in yugosi v tanku JNA ,pelje čez SLO z pozdraviom Miloševičain CCV zastavo velike Srbije-takrat bi krulile ravno obratno.

 • Nata

  Ta prave ” gospice ” se oglašajo !!Nekako se morajo oddolžit za stolčke ?

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Priredba znane slovenske ljudske pesmice:
  Se zdi – : “še kiklco prodala bom,
  za evrčke prodala – bom,
  ne grem ne grem domov,
  sem EU žejna – premočno”
  Sploh pa je pesmica – odveč – “ibrčna”.
  Politično nam Slovencem neprivlačne kandidatke za EU?
  Takointako – ne bodo – izvoljene. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • pajot

  Sam to bi rad vedu: kaj bi počela joveva v evropskem parlamentu?

  • Stric iz ozadja

   To kar vsi drugi. Vlekla placo.

  • samotoje

   Nohte si bo lakirala.

  • Lustrator

   Najbrž prav vse razen tisto kar je navedeno v seznamu zadolžitev in kompetenc, ki naj bi jih evroposlanec imel. Ampak tega je že itak vajena iz svoje službe na Fop Tv-ju.

 • Janez Kepic-Kern

  Take, celo iz Makedonije “uvožene”
  “gospice-tovarišice”
  nam Slovencem – ne bodo – uredile – NIČ.
  Imamo Slovenci sami, svoj ladten, posodobitve vreden vzgled.
  VRLE, GOSPODARSNE IN KREPOSTNE
  “ORLE DR. . E. KREKA, 1908-19440.
  osodobljeno jih oživimo,
  pa bo naša Slovenija in bomo mi Slovenci
  SPET DOBRO IN BOLJE – ZAŽIVELI.

  POSNEMANJA VREDEN VZGLED SO
  “ORLI” DR.. J. E. KREKA, 1908-1949,
  ZATO TEKST – PONAVLJAM.
  Še 1x opozorilo na vrle,
  gospodarsko sposobne in krepostne
  “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
  POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
  – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
  – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
  – KADROVSKO,
  – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

  – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
  OPIRALI
  TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

  Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
  Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
  Zanima jih tudi
  – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
  – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
  itd. itd.
  IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
  PREDVOJNE
  “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
  Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
  naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
  NA: sloveniana.si-
  Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

  Jaz sam, osebno
  ta čas ustanavljam, pripravljam
  USTANOVITEV
  – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
  – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
  – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

  RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
  P.S.

  O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/
  POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
  na e-portalu “SLOVENIANA2
  pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  najdete TA TEKST TUDI
  na
  INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
  VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • Ivo

  No zdaj čakamo samo še mnenje vašega vrlega tolmača Brščića. Ga ne bo?? Jasno da ne. Orbanova cenzura že deluje.

  • tomven

   A tudi ti sredi dneva sanjaš Orbana… kaj ti je pa storil žalega!?

   • Iztok Pušnik

    V tem članku igra Orban eno glavnih vlog. Še več… scenarij temelji na Orbanu. Ti pa o sanjah…

    • tomven

     In kaj je orban naredil napak? Branil svojo državo in posredno sebe, pred zblojenimi izdelki retardirancev z Mladine… Ne govorim, da so ti konflikti sanje, govorim o tem, da nekateri avtomatsko za vse krivite JJ ali Orbana. Zato pravim, da ju sanjate sredi belega dneva, ker se vam prikazujeta vedno in povsod, v vseh možnih oblikah! Pa to t.i. “vmešavanje madžarske politike v svobodo slovenskih medijev”, lepo vas prosim, ste resni? Zanimivo, da vas nič ne moti, ko se politika meša v gospodarstvo in ga s tem uničuje.

     • Iztok Pušnik

      Morem te potolažit. Sanjal sem o Domovinski ligi.

     • Janez Kepic-Kern

      Tvoja slovenščina je obupna !
      Glagol: moči – morem, moreš, z-more itd.
      Glagol: morati – moram, moraš, mora !Mentor “PLAŠČEK” – POŠLJI TEGA TIPA – NA TEČAJ.
      Ali pa nazaj z njim, v 1. razred OŠ. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Stric iz ozadja

      Orbanu se da lastnorocno ukvarjati z Mladino. In sloni letijo po zraku.

 • freedomfighter

  Obe lusne zenske

  • tomven

   Priznam, da je švarc pipan res globoko zabredla… tega ji res ne bi bilo treba, saj je bila čisto kul baba, preden se je zlizala z rdečimi ljubitelji rejca prašičev.

   • Lustrator

    Že prej je bila taka, brez skrbi. Se spomnem njenega nasopa v Faktorju, ko jo je še udbovec Zmago temeljito izšolal. Slovenska pravnica pač – v najslabšem pomenu besede.

    • tomven

     Ni problem toliko, da je pravnica.. bolj je problem da je zanič pravnica, zato je pa šla v politiko. Če bi bila dobra bi šla v advokaturo in lahko dobro služila. Tole kar dobi zdaj, bi bil lahko zanjo drobiž. Drugače pa niso vse slo pravnice zanič; eno imam doma, pa je še kar :-))

     • Lustrator

      Brez zamere, ampak vsi v Sloveniji/Jugoslaviji izšolani pravniki so se čili direktno od partijskih politkomisarjev, ki nimajo nikakršne zveze z demokratičnim pravom. Za to, da nismo izvedli lustracije in na ponovno šolanje poslali vse doslej izšolane pravnike, si sicer niso sami krivi, a jih to še ne dela resnične pravnike. Mednje prištevam izključno tiste posameznike, ki so se JAVNO IN ODLOČNO izpostavili v vseh protipravnih procesih, ki se redno dogajajo v našem sodstvu – afere Janše, Krkoviča, Noviča, Strehovca, itd… Kdor je ob vsemtem molčal kot rit, je borec za svojo denarnico, ne pa pravico, kar je na zahodu osnovno poslanstvo vsakega pravnika.

  • WISKY 1000

   ZA NA PULT,DA BI JIH PA OKOL VOZU PA NE

 • Atila

  Si ne morm predstavlat kolk vs more pect zlobne nesposobneze, da 1.generacja makedonskih prislekov pridejo fizikalt, že za 2.generacijo čefurjrev morte pa avtohton gurat.

  • samotoje

   Ko se boš bio naučio slovensk in boš znao pisati, se pa le oglasi. Do takrat pa marš v blokado.

   • Atila

    Blokado mas u gvau.

   • WISKY 1000

    a ti jugič,poglej kaj si NAPISAOOOOOO

    • samotoje

     Napisal sem tako, da bi me revše polpismeno lahko razumelo, a ne.

  • Janez Kepic-Kern

   Najprej moraš dokazati, da
   – ti nisi zloben – in da ti
   – nisi nesposoben. Meni se zdi, da si oboje !
   ZELO TEŽKO BOŠ DOKAZAL, DA NISI ZLOBEN IN DA SI SPOSOBEN.

   Makedoncev je malo v Sloveniji. Samo to študirajo, kako bi sevrnili domov.
   Tudi to Jovevo – verjetno na
   našo Slovenijo – ne veže? NIČ !
   Čim se ji v življenje
   prikaže kak “momče Makedonče” – bo odfrlela. Kamorkoli. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

   • stane

    Narobe razmisljas.
    Za tiste,ki v Sloveniji solidno zasluzijo,ne bodo odfrcali nikamor. Bodo kar tu ostali,v zlati jami.

  • Lustrator

   Mene peče edinole idiotizem sodržavljanov, ki na volitvah podprejo instant stranko zahojenega komedijanta, le ta pa na prvo mesto za evroposlanca kar direktno kandidira neko prodanodušno ženšče neslovenskega porekla za katero je kristalno jasno kako je prišla do svoje izpostavljenosti v Fop mediju. Zaradi pameti, prodornosti, poguma definitivno ne.

   • Atila

    Prvi stavek sem prebral in zakljucil.
    Nism volil nobenga Sarca.

    • stane

     Jaz tudi ne. Sem ze poprej vedel cigav je oproda. Od M.K.

     • Atila

      Bomo vidli. Jaz ne tolcem na prvo žogo natolcevanj.

    • Lustrator

     Popolnoma nepomembno. Iz tvojega pisanja je razvidno, da braniš režim (torej vse stranke, ki ga sestavljajo) in napadaš opozicijo. To pove vse o tebi, tvojih moralnih načelih, političnem uvidu in seveda pogumu.

     • Atila

      Spizdi pedofilski farski celofanček. Ti zavijem vrat k piscancu.

 • samotoje

  To, kar naša “inteligenca” zganja okrog madžarske protestne note, je najmanj nehigienično, če ne balkansko butasto. Upam, da jih bo Mladina dobila po nosu, in da bo morala ona kreatura Pipan ali kaj že pojasniti svoje trditve o madžarskem vmešavanju v volitve. O Fajon in hecni “političarki” pa niti ni vredno izgubljati besed.

 • xtc

  Bugarka in ona ,ki je FDV pravnica pravi furajo SLo.

 • Janez Kepic-Kern

  LMŠ I. JOVEVA
  – piše slabo slovenščino.
  Zapis njenega “tvita” – je stavčno?. Slab. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Lustrator

  Sicer drži, da sta obe omenjeni v kategoriji prestitutov oziroma “sponzoruš”, a odkar nastopata (s poudarkom na tem glagolu) v politiki, bosta morali pokazati še kaj več od svojih fizičnih atributov. Zaenkrat v svojih izjavah in stališčih močno smrdita po kulturnem marksizmu in afiniteto do jugodiktature, nivo argumentacije pa je tam nekje na nivoju tekmovanja za misice. Je pa res, da komiji ne date kaj dosti na vsebino – samo da embalaža dobro zgleda, pa ste že prodani. Plod negativne selekcije od leta 41 dalje…

 • Janez Kepic-Kern

  UPAM, DA BO TAKO
  KOT SEM NAPISAL, ZATO
  PONAVLJAM
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Janez Kepic-Kern

  O GLASOVIH, KI PRIHAJA – ZDAJLE
  – DO MOJEGA BALKONA..
  ŠE TUKAJ
  PRILEPIM.
  ŠALA.

  Tudi prejle sem pred spanjem bil na mje balkonu ,- s katerega imam lep pogled
  – na vsaj pol Ljubljane – iste glasove – kot
  včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  Se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  – in eno žensko stokanje – je slišati – tudi,

  ” JEST PADAM !
  – HITR PADAM.
  – NEJ MI ZA HUDIČA KDO ŽE PRNESE
  – ENO PADALO, EN PADAV,
  ČE NE SE BOM
  – KR – RAZTREŠČU KT ENA MELONA!”
  Zraven sem slišal še – ENO JAMRANJE:
  ” PADAM,
  – ŠE KAR NAPREJ – PADAM,
  – VEDNO VEČ LJUDI
  – ME ZAPUŠČA, KMALU BOM OSTAL – GROZA — ČISTO – S A M !
  – DRAGA
  -: a me boš ti – tudi zapustila ?
  – aja
  – zaradi – otrok me ne boš – zapustila ! Jih morva preživet – ja!
  – oh,
  ljudje me tako nikoli niso marali, zdaj se me ppa še strankarski kolegi – odrekajo !
  – ostal-a sem
  – SAM-A ! Nikjer ni nikogar – ki bi me imel – rad ! Grozno !
  – RECI;
  DA ME IMAŠ RADA; RAD – breztakih besed – UMIRAM !

  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  MOJSTROVINA AVTORJA – GRANADE
  Augustina LARA-ja
  iz Mehike — ”
  “RECI, GOVORI MI, DA ME LJUBIŠ”
  KAKO – PRAZNA – JE NOČ… BREZ TEH BESED
  NOCHE DE RONDA”

  https://www.google.com/sear
  IN BOLJ VEDRA
  “AVETURERA- AVANTURISTKA”
  POJE IN IGRA
  AVTOR, MOJSTER a. LARA
  https://www.youtube.com/wat
  KONEC ŠALE

 • Lustrator

  Glede na to, da očitno mešaš javno hišo in politiko in več kot očitno ne razločuješ njunih vlog v družbi, se niti pretirano ne čudim, ko med seboj ne ločiš demokratičnega in komunističnega pola, vlade in opozicije, režima in disidentov. Tako je seveda tudi tvoj sum popolnoma zgrešen. Skratka: 3 streli, 3 ničle.

 • Kapodistrias

  S temi kokošmi se nima smisla ukvarjati. Pika!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!