fbpx

Na reforme in razvoj lahko pozabite: Državna sekretarka Dominika Švarc Pipan bi nas rada spravila kar pred leto 1991!

Dominika Švarc Pipan (Foto: Facebook)

Že na daleč je vidno, da stranka SD ni podobna drugim evropskim socialdemokratskim strankam, pač pa bolj spominja na katero od komunističnih partij, ki smo jih poznali v vzhodnoevropskih državah. Ni naključje, so namreč pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije, a še vedno je presenetljivo, da nekateri kar javno priznajo, da delajo na tem, da nas vrnejo pred leto 1991, kot je to storila Dominika Švarc Pipan. To je še posebej zaskrbljujoče, je namreč državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje. Na potrebne reforme ter modernizacijo države lahko pod njihovo vladavino torej kar pozabite, še najslabše pa se pod sekretarko Švarc Pipanovo in ministrico Andrejo Katič piše pravosodju.

Stranka Socialni demokrati, ki je naslednica Zveze komunistov Slovenije in ki jo, čeprav je formalni predsednik stranke Dejan Židan, še vedno v resnici vodi šef globoke države Milan Kučan, v svojem delovanju prav v ničemer ne spominja na sodobno evropsko socialdemokratsko stranko, pač pa na partije, kakršne so imele monopol v vzhodnoevropskih državah pred letom 1991. Zavzemajo se namreč za odpravo svobode govora, zagovarjajo monopol države na področju zdravstva in šolstva ter vseobsežno paradržavo, ki ima pod neposredno kontrolo velik del slovenskega gospodarstva.

Dominika Švarc Pipan kar javno priznala, da v SD delajo na tem, da bi nas vrnili pred leto 1991
In ne preseneča, da nekateri politiki te stranke kar javno priznajo, da bi nas radi vrnili pred leto 1991. Kot izhaja iz korespondence med nekaterimi člani, ki je potekala na Facebooku, je Olga Vodušek v komentarju radikalnemu kolegu Mihi Butari odgovorila: “Miha Butara, sem nekako bila prepričana, da oba misliva o tem. Vesela, da se nisem motila, res je, vsaka stvar ima svojo mejo, priti moramo v čas pred letom 1991.” Kmalu potem se je oglasila tudi Dominika Švarc Pipan, ki je z navdušenjem odgovorila pritrdilno: “Olga Vodušek, delamo, delamo.”

Švarc Pipanova dela na tem, da bi nas vrnila pred leto 1991, kar na poziciji državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje
Ob tem je nadvse zaskrbljujoče, da je Švarc Pipanova zaposlena kot državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje, ki ga vodi Andreja Katič. Znano je namreč, da so bile pred letom 1991, v času komunizma, državljanom kršene vse politične in državljanske pravice, kdorkoli si je na glas upal podvomiti o oblasti, je bil poslan na Goli otok, kjer ga je čakalo prisilno delo. Ni jasno, na katero obdobje pred letom 1991 točno so mislili omenjeni sogovorniki, a del obdobja pred 1991 je vključevalo tudi množične medvojne in povojne umore političnih nasprotnikov, še desetletja po drugi svetovni vojni pa so se dogajale tudi likvidacije.

Prizor iz Hude jame. (Foto: STA)

Preden je postala državna sekretarka, delala za odvetniško pisarno, ki je zastopala Radovana Karadžića
Ob tem ni presenečenje, da je, preden je zasedla mesto državne sekretarke, delala v odvetniški pisarni, ki jo je najel vojni zločinec Radovan Karadžić. Na delovnem mestu državne sekretarke se namreč predstavlja kot strokovnjakinja “na področjih mednarodnega humanitarnega prava in človekovih pravic”, zato še posebej preseneča, da naj bi “njena” odvetniška pisarna zastopala vodjo bosanskih Srbov Radovana Karadžića, ki ga je cel svet iskal z mednarodno tiralico, za njegovo aretacijo pa je bila razpisana celo nagrada v višini 5 milijonov dolarjev. Ko so ga končno prijeli, ga je Mednarodno kazensko sodišče obsodilo na 40 let zapora za genocid v Srebrenici in vojne zločine med vojno v Bosni in Hercegovini.

Foto: STA

Rok Krajnc