fbpx

Na Twitterju sta se “počila” Pahor in komisarka Bulčeva, ki slabo skrbi za interese Slovenije: “Gre za šolski primer zavožene diplomacije,” ugotavljajo sledilci!

Foto: STA

“Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvalite z nedokončanimi projekti!” je na družbenem omrežju Twitter predsedniku Borutu Pahorju, ki je spomnil, da je pred 9 leti s hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor podpisal arbitražni sporazum, napisala evropska komisarka Violeta Bulc.

Nihče ne pričakuje, da bodo običajni ljudje spoštovali svojega predsednika in da ga ne bodo kritizirali. Tudi od političnih in ideoloških nasprotnikov tega ni mogoče pričakovati. Vsekakor pa bi od evropske komisarke Violete Bulc, načeloma nestrankarske evropske funkcionarke, pričakovali, da ne bo javno napadala predsednika Slovenije.

Ampak točno to je storila Violeta Bulc – postavila se je neposredno proti izvoljenemu predsedniku Republike Slovenije. Kar je prvovrstni (diplomatski) škandal. Predsednik Pahor je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Na današnji dan pred 9 leti sva s hrvaško predsednico vlade Kosorjevo v Stockholmu podpisala arbitražni sporazum. Končal je 18-letno obdobje incidentov na meji, ki jih potem ni bilo več, sosednji državi pa sta močno okrepili gospodarsko sodelovanje. V skladu s sporazumom je arbitražno sodišče določilo mejo med državama. Ne glede na različna mnenja o njeni pravičnosti in zavračanje s strani Hrvaške, bo tako določena meja prej ali slej tudi uveljavljena. Sporazum je bil podpisan sredi najhujše gospodarske krize in je zajezil nevarnost mešanja socialnih in nacionalnih nemirov. Po moje bo tudi uveljavljen v podobnih razmerah, iz podobnih vzgibov. Takrat sem rekel, da je bil to fantastičen dan in enako sem prepričan tudi danes.”

Šolski primer zavožene diplomacije
Oglasila se je Bulčeva in napadla predsednika: “Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvalite z nedokončanimi projekti!” Položaj evropske komisarke ni funkcija, ki bi si jo lastila Violeta Bulc, ni njen osebni uspeh ali osebna trofeja visokega položaja, ampak je privilegirano poslanstvo slovenskega predstavnika slovenske države v Bruslju. Violeta Bulc je torej slovenska predstavnica v nekakšni evropski vladi, je na najvišjem položaju bruseljske administracije, vendar do sedaj ni nikoli storila ničesar za izboljšanje položaja Slovenije znotraj EU.

Na njen zapis so se odzvali številni uporabniki Twitterja. Ekonomist Matej Lahovnik je napad Bulčeve na Pahorja komentiral: “Naša evro-komisarka, ki je zamolčala obstoj ugodnega pravnega mnenja za SLO, povezanim z arbitražo, zdaj napada predsednika svoje države Boruta Pahorja. Kaj pa, če bi raje poskrbela za več EU sredstev za 2. tir?!”

https://twitter.com/Pertinacal/status/1059367310052548609

Demokracija