Na vprašalnike SDS posveta z volivci so se odzvali tudi levičarji! V SDM komentirajo: “Ko borci proti nestrpnosti, sovražnemu govoru in nasilju pokažejo svoj pravi obraz”

(vir: SDM)

Stranka SDS je že tretje leto zapored izvedla Posvet z volivci z vprašanji, ki se nanašajo na področja kot so: sodstvo, tožilstvo in mediji ter se dotaknila tudi poročanja nacionalne RTV v obdobju epidemije novega koronavirusa, kar je nekatere radikalce povsem iztirilo. Zanimivo pa je, da osrednji slovenski mediji o tem Posvetu prejšnja leta niso poročali, ampak so histerijo zagnali šele sedaj, ko je na oblasti SDS. Nekateri zafrustriranci so se znesli tudi nad vprašalniki, kar so v podmladku stranke SDM komentirali tako: Ko borci proti nestrpnosti, sovražnemu govoru in nasilju pokažejo svoj pravi obraz. #NeBomoVečTiho #DvojnaMerila #LeviRadikalizem.” 

Spomnimo se, kako so levičarji pozivali k smrti Janeza Janše čim se je pojavila misel, da bo uspešno oblikoval vlado. To je ta opevana levičarska strpnost. Med pritlehnimi izjavami nekaterih izprašancev lahko preberemo sledeče: “Smrt smrdljivemu janšizmu, paranoičnega shizofrenega Ivana v bolnišnico Vojnik!” ali pa “Da vam je** pas mater!!! In vsem vašim potomcem!!!” ali pa “Banda lopovska, treba vas je pobit fašisti, ustaši, prasci, lažnivci.” Besede govorijo same zase. Povsem dobrohotno potezo SDS, ki ji je mar za sodržavljane, so histerično pobruhali s svojim prostaškim besednjakom.

Vse od nastopa nove vlade lahko s strani protivladnih protestnikov, opozicije in osrednjih medijev z javno RTV Slovenija na čelu, poslušamo, kako naj bi ta vladala avtoritativno. Še posebej jim gre v nos predsednik vlade Janša, ki naj ne bi znal prisluhniti potrebam državljank in državljanov. Očitno pa si tega v resnici sploh ne želijo. “Neodvisna in objektivna” javna RTV Slovenija se je namreč kritično razpisala glede vprašalnika Posvet z volivci, ki ga je SDS naslovila na slovenska gospodinjstva, da bi jih povprašala po njihovem mnenju.

“Vladajoča stranka SDS razburja z vprašalnikom, ki ga je poslala slovenskim gospodinjstvom. V njem Janez Janša državljane poziva, naj odgovorijo na precej sugestivna vprašanja o delovanju sodstva, tožilstva, medijev. Za odgovore obljubljajo nagrade,” so zapisali uvodoma v članku z naslovom “Za izpolnjen vprašalnik stranka SDS obljublja nagrade”, ki je bil objavljen v torek 14. julija. Predvajan pa je bil tudi televizijski prispevek.

Napadalna kritika nacionalne televizije glede dobronamernega Posveta z volivci stranke SDS. (Foto: posnetek zaslona)

Z namenom, da bi še podkrepili svoje “objektivno” stališče do poslane ankete, so za komentar med drugim povprašali direktorico inštituta Mediana Janjo Božič Marolt in odgovorno urednico informativnega programa TV Slovenija Manico Janežič Ambrožič. Božič Maroltova s kritiko ni skoparila. Zatrdila je namreč, da je “izvajanje takšne ankete s sugestivnimi vprašanji, denimo o delovanju sodstva in tožilstva, v nasprotju z vsemi merili raziskovanja javnega mnenja.” Takšen komentar seveda ne čudi glede na to, da je znano, da je v času prejšnje vlade izrekla enega največjih hvalospevov nekdanjemu predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Primerjala ga je namreč s slovenskim čudežnim dečkom v košarki: “Marjan Šarec je v politiki to, kar je Luka Dončić v košarki.”

“V informativnem programu TV Slovenija smo v prvi polovici tega leta predvsem zaradi epidemije ustvarili za 700 ur programa več, kot smo ga načrtovali. Ampak mediji nismo PR-služba vlade,” je poudarila Janežič Ambrožičeva in ob tem dodala, da naj bi bila nacionalna televizija mnogo več. “Ta je tudi informativni program in ta služi javnosti, služi demokraciji in prav je, da tako tudi ostane.” Takšen komentar nedvomno ustvarja občutek, da Janežič Ambrožičevi ni po volji vprašanje glede poročanja RTV v času epidemije, ki ga je stranka SDS zastavila v vprašalniku. Glede na to, da so slovenska gospodinjstva tista, ki financirajo delovanje nacionalne televizije, je seveda prav, da imajo državljani možnost izraziti mnenje, ki so si ga ustvarili med spremljanjem informativnih vsebin. Očitno pa mnenje državljanov RTV ne zanima.

Domen Mezeg