fbpx

Na vrhovnem tožilstvu potrdili: Kos pred pridržanjem Počivalška obiskal Šketo!

Na obisku pri generalnemu državnemu tožilcu Dragu Šketi se je mudil Drago Kos. (Foto: STA)

Neuradno smo izvedeli, da se je nedavno na obisku pri generalnemu državnemu tožilcu Dragu Šketi mudil Drago Kos. Obisk se je po informacijah našega vira zgodil pred nedavnim pridržanjem ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška s strani Nacionalnega preiskovalnega urada. Na vrhovnem tožilstvu so novico potrdili.

Spomnimo. Drago Kos je že aprila letos za Mladino žugal aktualni Janševi vladi, kjer ji je v prispevku z naslovom ”Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo”, sporočal: “Novi oblastniki pa so v svoji ihti pri obračunavanju s posamezniki v varnostno-obveščevalnem sektorju, ki niso ‘naši’, pozabili na nekaj zelo pomembnega: v teh strukturah delajo profesionalci, ki jim je sicer res vseeno, kdo je na oblasti, a le, če ta dela zakonito, strokovno in v dobro države.” Vsakršno drugačno ravnaje bodo ti ljudje zlahka prepoznali in registrirali, tudi v dokazne namene, za morebitne postopke, ko bo za to napočil čas.

To misel je v intervjuju za Demokracijo 25. junija komentiral tudi premier Janez Janša, ki je menil: “Prek svoje žene Tjaše Slokar Kos, ki je odgovorna urednica informativnega programa na Pop TV, to praktično vsakodnevno počne tudi z ekranov omenjene televizije. Drago Kos iz afere Vič-Holmec oz. lažni Peter iz Sove, kot ga poznamo iz afere Depala vas, oziroma realizator velikega poka iz afere Patria, je eden tistih obrazov globoke države, ki jih skrbi, da bodo ostali brez svojih privilegijev. Spomnite se samo njegovih računov, izstavljenih NLB, kjer je v nekaj urah potegnil mesečno plačo navadnega državljana. Pa strah jih je, da ne bi odgovarjali za nezakonite rabote, ki so jih počeli v preteklosti. Drži pa, da je ob več desetletnem kadrovanju prvorazrednih po kriminalistični policiji in tožilstvu v obeh institucijah veliko takih, ki ne delajo za slovensko demokratično, ampak za Kosovo globoko državo.

Odgovor tožilstva: Kos je Šketo obiskal kot predsednik delovne skupine OECD

Spraševali smo:

1. Ali drži podatek, da se je nedavno na obisku pri generalnemu državnemu tožilcu g. Dragu Šketi mudil g. Drago Kos?

2. Če podatek drži, nas zanima, kakšen je bil namen njegovega obiska?

Odgovor Urada generalnega državnega tožilca RS: “G. Drago Kos se je kot predsednik Delovne skupine OECD proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju nedavno zglasil pri Generalnemu državnemu tožilcu RS, v zvezi s predčasnim ocenjevanjem Slovenije v sklopu četrte ocenjevalne faze v zvezi z implementacijo Konvencije o boju proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju, ki se bo pričelo izvajati že jeseni 2020 namesto v oktobru leta 2022, kot je bilo prvotno planirano.

Mar res?

Petra Janša