Načelnica generalštaba Ermenčeva še vedno molči o vsebini ovadbe proti Škerbincu, danes je ni bilo na Knovs!

Minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc (Foto: STA)

Načelnica generalštaba Alenka Ermenc ni prišla pričat pred nadzornike obveščevalnih služb, ki preverjajo delo obveščevalne službe, ki je izvajala nadzor nad odstavljenim poveljnikom sil slovenske vojske Mihom Škerbincem. Obveščevalci so preverjali, kaj je o zdravstvenem stanju Ermenčeve Škerbinc pojasnjeval svojim sodelavcem in vojakom, ko so mediji pisali, da je bila na psihiatrični kliniki.

Komisija je včeraj, v ponedeljek popoldan, dobila opravičilo Ermenčeve, ker ima druge neodložljive obveznosti. Komisija ji je, kot je novinarjem povedal predsednik Matej Tonin (NSi), ponudila dva dodatna termina, ko lahko pride pomagat pojasniti nenavadno dogajanje: jutri ali pojutrišnjem, ko bo komisija zasliševala tudi izvajalce nadzora in šefa vojaške obveščevalne službe Dejana Matijeviča. V petek bo državni zbor razpravljal o delu obrambnega ministra Karla Erjavca in nadzorniki obveščevalcev skušajo do takrat najbrž razčistiti dileme.

Komisija za nadzor obveščevalcev preverja tudi nenavadnost, ker so jim pri nadzoru, ki ga je posebna skupina izvedla na obveščevalni službi, tam povedali, da je poročilo o Škerbincu že končano in naj ne bi vsebovalo česa res strašno zanimivega. Pozneje pa je obrambni minister Karl Erjavec povedal drugače, da poročilo obveščevalne službe še ni končano in da vsebuje za odstavljenega poveljnika neprijetne podrobnosti. Načelnica generalštaba pa je konec prejšnjega tedna medijem razkrila celo, da je Škerbinca zaradi ugotovitev v tem zaupnem poročilu “ustno ovadila”. Podrobnosti, komu ga je ovadila in česa je ovaden, Ermenčeva za zdaj ni pripravljena pojasniti javnosti. Včeraj, to je dan pred za danes načrtovanim zaslišanjem Ermenčeve pred komisijo za nadzor obveščevalnih služb, so mi na obrambnem ministrstvu pojasnili, da “je zadeve v postopku” in zato načelnica generalštaba o ovadbi Škerbinca, ki ga je z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem pred tem odstavila, ne bo nič pojasnjevala javnosti. In to tako:

Zjutraj se je danes seja nadzorne komisije, ki je imela na dnevnem redu le pogovor z Ermenčevo, končala tako ekspresno hitro, da sem sam izjavo Tonina novinarjem celo za nekaj minut zamudil. Na posnetku, ki ga je objavila vlada, je Ermenčeva v družbi državnega vrha:

Za danes so iz obrambnega ministrstva napovedali, da se bo generalmajorka Alenka Ermenc v vasi Gosztola na meji med Slovenijo in Madžarsko srečala z načelnikom madžarske vojske generalpodpolkovnikom Ferencem Koromom. Namen srečanja je, so napovedali, “krepitev bilateralnega sodelovanja na vojaškem področju”.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • totex39

  Mogoče pa ima slabo vest in je stisnila rep med noge, sicer pa deluje kot neka čudna oseba.

  • Novakec1

   Okolici primerno.

  • Zombi Gartner

   Se tebi zdi, da je kdo normalen med njimi?
   Veliko tvojih komentarjev sem prebral.
   Tu si ga mal kresnu.

   • totex39

    Za začetek naj ostaja čudna oseba med nenormalnimi, saj več ne veš kak izraz bi človek uporabil za te kr*etene.

  • SIMON ROZIC

   …prav takšni (e) so zdaj moderni in zaželeni: NE PTIČ , NE MIŠ !!!!

 • zokispoki

  A tako labilna oseba naj bi bil(a) vrhovni poveljnik nase, strah in spostovanja vzbujajoce vojske ? Sam vprasam !

 • Novakec1

  Ja je na tajni misiji pri amerosih

 • Komično kdo vodi in brani državo. Naslednje kanditade bi lahko poiskali v igralskih vodah. Mogoče tudi iz realityshowow.

  • SIMON ROZIC

   …to, to se “traži” !, naslednji “šarplaninc” bi bil lahko kar Đurić-Đuro !

   • Vera

    Joj ne, ker se bi potem Tanja še bolj ven metala, kot se je pri ameriških fimskih igralcih.

 • Viljamus

  Nekam bleda se mi zdi zadnje čase poveljnica. Pri eRjavcu pa je itak znano da imamo Teflon© na faci.

 • soc

  Ta ženska je zgolj končni primer degradacije slovenske vojske. Rdeči naše vojske, simbola in poroka samostojnosti niso hoteli, zdaj so jo uničili od znotraj.

  Ofce pa modro kimajo in volijo.

 • lokec

  Prepričan sem, da je ambiciozna gospa kar v redu človek. Vprašal bi se, kdo je tako neodgovoren, da jo je postavil na tako odgovorno mesto.

 • Zombi Gartner

  Suvajvor….Slovenija.

 • ZatonMesecnikov

  S tole Ermenčevo, se levičarji direktno delajo norca iz Slovenije. Pol Slovenije v večni borbi z drugo polovico Slovenije.

  • FORT WORTH

   Komunisticna avantgarda razdvaja narod, vsem skupaj se pa smejijo, koko so slovenci butasti in vodljivi.

   • ZatonMesecnikov

    Razdvaja ga že nepretrgoma od 26.04.41 in protiimperialističnega sestanka v Vidmarjevi vili…

 • Ehnaton

  A bosta šla na gulaš.

 • stajerc5

  To srecanje na meji mi je malo sumljivo. Mogoce bo zaprosila za azil pri Madzarih?

 • pajot

  Alen Ermenc,generalmajor. Čist u redu možakar.

 • tramal

  Ta kura je verjetno spet na psihiatrični kliniki.Naj tam tudi ostane.

 • tramal

  Komunisti z srbi načrtno uničujejo Slovensko vojsko .Obrambini minister kot je erjavc,srbkinja jelušič,srbin jakič in ostali izdajalski komunistični banditi nam bodo uničili vojsko.

 • črnaovca

  Nehajte že enkrat nabadat. V vojski velja sistem subordinacije, kdor ne uboga in ne izvaja ukazov ali obrekuje nadrejene nima v vojski kaj iskati. razrešeni bigadir naj bo vesel če bo obdržal službo v vojski, take nepokoreneže bi morali nagnati iz vojske, da jih vidimo kako si bodo v potus vojega obraza služili kruh

  • xtc

   Kakih ukazov bebo?
   Škerbinc je prinesel papirje ,ki jih je kura sama podpisala,kaj bi rad povedal’
   To ,da so se babe skoraj steple v Kahlini pisarni in da je bil kreg in prepir tam, sleje kot preje bodo resnice prišle na dan z Kahlino in tole butaro vred.
   Baba je popolnoma nesposobna-saveda pa taki Kučanu na teh mestih ustrezajo.

 • xtc

  Babnica se bo verjetno izmikala na vse načine,dsaj leze na dan vse več tudi za no neprijetnih zadev o njenem stanju.
  Nenazadnje pa je tudi sama priznala,da “so ji svetovali” da naj ovadi Škrbinca in Požarja-težava pa je v tem,da so prišle na dan nove podrobnosti o Ermenčevi in ,da bo njena kartoteka zdravstva sleje kot preje morala pred sodnika,kjer pa so zavedeni podatki zdravljenja tam pa bo laži in izmikanj konec.
  Nenazadnje pa obiski vodilnih vojaških poveljnikov v psihiatričnih ustanovah niso ravno nedolžna stvar in ne v interesu javnosti-kajti usoda vojakov in varnost države v rokah ljudi,ki so obiskovalci psihiatričnih ustanov pač niso mačji kašelj,je pa treba povedati tudi nekaj v dobro omenjene,da je babnica itaq že nesposobna pod hudimi pritiski tako domačih Yugokomunistov,ki hočejo vojsko uničiti in vojaško zvezo Nato in zavez ,ki smo jih tam dali.

 • Andrej

  A zdaj, ko si rešuje glavo, so pa nenadoma Madžari čisto dobri?

 • RATATA

  GENERALICA??? BUH SE NAS USMIL!!!

  • Ana Job

   Decov na visokih vojaških pozicijah očitno zmanjkuje ali pa so se vpisali med pederajzle?!!!

 • Olga101

  Tovariši se niso uskladili s scenaristom iz Murgel….

  • Steiermarkt

   KDO SO OLGISTI?
   Olgisti so ljudje brez notranje energije ki v zivljenju dosezejo malo. Ne gre samo za lenobo pac pa za strah pred novostmi.

   Ker v zivljenju dosezejo malo so Olgisti nezadovoljni, vendar svoje neaktivnosti ne korigirajo, ker krivca za svojo pasivnost vedno najdejo izven sebe.

   Za casa komunizma, ko kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo, je tipicen Olgist krivce iskal med druzinskimi clani. Najbolj priljubljeni krivci v komunistnici Sloveniji so bili zivljenski partnerji, zlobne tasce, in se zlobnejsi skodozeljni sodelavci ki so zrtvam metali polena pod noge. Kdor ne verjame naj malo pobrska po starih izvodih Nedeljskega dnevnika, zlasti rubrike kot kramljamo s psihologom in rubriko ocetje, sinovi, matere in tasce.

   Ko je komunizem izgubil svojo moc so Olgisti obrnili plosco in nenadoma odkrili da so za njihovo pasivnost in zamorjenost krivi mrtvi komunisti (Tito, Kardelj in Macek), upokojeni komunisti (Kucan) in istospolni.

   Olgisti s svojim laznjivim pogledom na svet najbolj skodujejo sami sebi, saj svoje pasivnosti nikoli ne pozdravijo. Se bolj pa skodijo svojim otrokom ki jih ze v rani mladosti naucijo da je za vse slabo kriv nekdo drug. S tem Olgisti tudi svoje otroke spremenijo v Olgiste in zacarani krog se vlece iz roda v rod.

   Olgistov je najvec v drzavah vzhodne Evrope kjer je nekoc vladal komunizem in ljudi naredil pasivne. Med Olgisti je vec zensk kot moskih.

   Olgisti praviloma ne marajo uspesnih Slovencev to pa zato ker jim uspesni sorojaki kazejo na to da je vzrok za neuspeh v njih samih in ne v mrtvih komunistih, Kucanu ali istospolnih Madagaskarja. Se posebej gre Olgistom v nos uspeh potomocev nekdanje komunisticne elite ki je uspela v kapitalizmu. Olgist namre odpusti vse, samo ne uspeha drugega Slovenca.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++,
   ja verjetno?
   jaz vedno upam – da bo bolje !
   NE BO JIM USPELO – NAM VZETI – USTAVNIH PRAVIC
   – SVOBODE MISLI,
   SVOBODE GOVORA ITD.
   SAJ JE
   – TAKOJ ČEZ KARAVANKE – OK DRŽAVA – R. AVSTRIJA,
   KJER
   IMAJO TAKE STVARI – OK UREJENE.
   Oh
   – saj jih bo morda
   – “uboge revčke”
   v “TITO IN V PO-TITO” ŠOLAH”, KI ŠE TRAJAJO
   KOT “DR. PIKALO – ŠOLSTVO
   – čisto ” zavedene” itd.
   in
   jim bo – bo pa morda – tudi – IZTOK PUŠNIK,
   KI JE
   PO PREDNIKIH – NEMŠKEGA RODU – POVEDAL – IN JIH POTOLAŽIL
   ka je to
   “LEHRNEN IN HANDEL”
   in pa
   PRIVAT HAUSUNTERRICHT BILDUNG-S,
   OZ.
   KAJ JE TO

   WAS IST DAS – “H A U S U N T E R R I C H T” ?

   To je nekaj,
   česar verjetno nihče od nas – ni bil deležen – namreč !

   Tista nemška beseda pomeni – ŠOLANJE – NA DOMU
   S
   PLAČANIMI – UČITE LJI, PROFESORJI !
   V Avstriji je tak način šolanja otrok – možen in tradicionalen in ga imajo – še danes.
   Preprosto mu rečejo
   PRIVATISTIČNI, EXTERNISTIČNI NAČIN ŠOLANJA OTROK – NA DOMU OTROK.
   Starši
   tak način šolanja njih otrok – PRIJAVIJO ŠOLSKEMU SVETU,
   KI
   TAK NAČIN – PONAVADI – ODOBRI,če so starši dovolj bogati in izbrani učitelji na domu – dobri.
   Otrok ob rokih polaga izpite, ima preverjanje znanj itd.
   Skratka – TO JE AVSTRIJA !
   Vse
   več dokazov je,
   da je bil takega – “PRIVILEGIRANEGA” NAČINA – ŠOLSKEGA UČENJA NA DOMU
   VSAJ
   DO
   NJEGA 18.LETA DELEŽEN T.I. MARŠAL TITO.
   VEČ
   O TEM – MORDA JUTRI !
   ZAENKRAT PA PONOVIM – SPODNJE.

   Morda
   nam bo pa Ptujčan
   IZTOK PUŠNIK
   – KAJ – PRIPOMOGEL – PRi RAZKRIVANJU
   ČUDNIH
   STARIH ZBRK – NPR. OKROG OTROK – Marije JAVERŠEK-BROZ !?
   STARA
   NEMŠKA – PTUJČANA – brata Walter in Alfonz WANKMUELLER
   sta
   veliko povedala s tem, da sta javno v medijih –
   povedala,
   dda je bil – t.i. MARŠAL TITO – njun SOŠOLEC V KONVIKTU ST. PAUL V AVSTRIJI ”
   OSZALO
   NAM BO MORDA POVEDAL PTUJČAN – IZTOK PUŠNIK ?
   Morda ?
   Patudi, če nič od tega ne ve in ne izve – bodo pa – drugi !?
   MALO ODDIHA – OD TEŽKE TEME
   S
   ŠE TEŽJO TEMO.

   Malo – ODDIHA !

   ŠALA,
   KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

   SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
   katera
   ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
   Ali
   kdo od vas beročih – to ve?
   rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
   da
   je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
   na Dunaju
   rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
   Torej?
   Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
   – niti
   Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
   – NITI
   T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
   Čudno,
   ZELO ČUDNO – MAR NE ?
   Z
   MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   “SLOVENIANA”

   https://sloveniana.si/ident
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

   P.S.
   KONEC ŠALE,
   KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.
   VIR,
   https://sloveniana.si/ident

 • Mavra

  Si predstavljate, da nek general v ZDA ne bi prišel na zagovor v Kongres, ker ima neke druge obveznosti?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!