fbpx

Nadaljevanje razhajanja med gospodarstvom in politiko bi lahko imelo nepopravljivo škodljive posledice za državo

Foto: sta

Poslanke in poslanci poslanskih skupin Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije – krščanski demokrati ter Slovenske nacionalne stranke so na predsednika državnega zbora mag. Dejana Židana naslovili poziv za sklic izredne seje DZ za zagotovitev stabilnega, predvidljivega in ugodnega okolja za razvoj slovenskega gospodarstva in družbe. 

Poslanke in poslanci omenjenih poslanskih skupin izpostavljajo, da je koalicijski sporazum vlade v nastajanju vznemiril slovenske podjetnike in obrtnike. Upravičenost njihove zaskrbljenosti so v preteklih dneh potrdile tudi nekatere izjave članov oziroma podpornikov nove koalicije.

Podpisniki poziva predsedniku državnega zbora so prepričani, da lahko samo uspešno gospodarstvo omogoči dovolj sredstev za delovanje socialne države. Prav tako je jasno, da uspešnih podjetnikov, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost in kvalitetna delovna mesta, ni mogoče enačiti s tajkuni. Tovrstne razprave nižajo zaupanje gospodarstvenikov v že tako neugodno poslovno okolje v Sloveniji, zato ni mogoče izključiti novih konkretnih potez podjetij, da zavarujejo svoje poslovne interese. 

Poslanke in poslanci SDS, NSI in SNS ob tem še ugotavljajo, da bi lahko imelo nadaljevanje razhajanja med gospodarstvom in politiko nepopravljive, škodljive posledice za državo, “zato kot izvoljeni predstavniki ljudstva ne moremo zgolj nemo spremljati razpleta dogodkov.” “Tako Vam, spoštovani predsednik Državnega zbora RS, poslanke in poslanci Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije – krščanskih demokratov in Slovenske nacionalne stranke predlagamo, da razmislite o nujnosti sklica izredne seje Državnega zbora RS s ciljem zagotoviti stabilno, predvidljivo in ugodno okolje za razvoj slovenskega gospodarstva in družbe. K podobni razpravi so vlado pozvali tudi vodilni predstavniki gospodarske, obrtne in trgovinske zbornice ter dveh delodajalskih organizacij,” je še navedeno v pozivu za sklic izredne seje.

Celoten poziv poglejte tukaj:

M. S.