Nadomestni poslanec Jani Möderndorfer ostaja “poslanec za posebne naloge”: Na vse kriplje se upira, da bi se preiskovalo tudi financiranje SD in SMC!

Foto: STA

Potem ko so na podlagi 64. člena poslovnika državnega zbora trije člani preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, d.d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v državni zbor 2018, Dejan Kaloh, Zmago Jelinčič in Aleksander Reberšek, vnovič predlagali razširitev parlamentarne preiskave na stranki SD in SMC, je nadomestni poslanec Jani Möderndorfer dokazal, da ostaja “poslanec za posebne naloge”, saj ne želi razširiti predmeta preiskave preiskovalne komisije.

Kaloh, Jelinčič in Reberšek so predlagali razširitev dnevnega reda 5. redne seje preiskovalne komisije, ki je bila 20. novembra 2019, z naslednjo točko: “Predlog za širitev odrejene parlamentarne preiskave z dne 20. decembra 2018”.

Omenjeni poslanci so že maja zahtevali, da se predmet in obseg parlamentarne preiskave razširi na sume spornega financiranja SD in SMC prek domnevno spornih državnih poslov z oglaševalskimi agencijami, a že takrat se te zahteve po “kreativnemu” tolmačenju poslovnika predsednika komisije Möderndorferja ni upoštevalo. Glede na to, da se nabor sumov o spornem delovanju omenjenih dveh političnih strank ter z njima povezanih pravnih in fizičnih oseb – z namenom poskusa pranja denarja in nezakonitega financiranja volilne kampanje za predčasne volitve poslancev v državni zbor leta 2014 in 2018 – širi, so poslanci danes znova zahtevali razširitev obsega odrejene parlamentarne preiskave.

Zlorabil tako zakon o parlamentarni preiskavi kot tudi poslovnik
A predsednik komisije Möderndorfer je še enkrat zlorabil tako zakon o parlamentarni preiskavi kot tudi sam poslovnik in preprečil glasovanje o širitvi dnevnega reda ter posledično tudi glasovanje o predlogu za širitev odrejene parlamentarne preiskave. Ker je predsednik preiskovalne komisije, ki v vsem letu ni storil ničesar konkretnega, onemogočil delo kar tretjine članstva te preiskovalne komisije, je Kaloh napovedal obstrukcijo seje.

Foto: SDS

Ob napovedi obstrukcije je Kaloh dejal, da nadomestni poslanec Möderndorfer že dalj časa ignorira predloge članov komisije iz kar treh političnih strank. Opozoril je, da je takšno početje povsem nedopustno ter predstavlja grobo zlorabo poslovnika, zakona o parlamentarni preiskavi in samega instituta parlamentarne preiskave. Ker se nedopustna ravnanja s strani predsednika komisije Möderndorferja nadaljujejo iz seje v sejo, bo poslanska skupina SDS na komisijo za poslovnik naslovila zahtevo za tolmačenje poslovnika v delu, ki ga vsakič znova zlorablja predsednik Möderndorfer,  ko vehementno trdi, da na seji on tolmači poslovnik, in predlagane zahteve za širitev ne da na glasovanje.

Nadomestni član preiskovalne komisije Žan Mahnič pa je spomnil, da so najvidnejši predstavniki SD in SMC javno že govorili, da želijo, da naj se morebitni sumi domnevno nezakonitega financiranja političnih strank SD in SMC in domnevno nezakonitega financiranja volilne kampanje teh dveh strank razčistijo v samem parlamentu. Glede na samovoljo predsednika preiskovalne komisije Janija Möderndorferja je jasno, da ima ta še vedno status “poslanca za posebne naloge”, ki bo pred naslednjimi volitvami skočil v javnost z “ugotovitvami” svoje preiskovalke, pri čemer pa bo seveda izključno želel diskreditirati Slovensko demokratsko stranko.

Hana Murn

 • Unikatna

  Poslanec za posebne potrebe… :)

  • rdečicvet

   *potrčko* ni kej !

 • Boco

  Prva akcija v kateri se je izkazal, da je vreden zaupanja leve mafije, je bilo šofiranje reševalca v aferi Depala vas. Potem je šlo še samo navzgor. Za svojo korist, bi Milanu še rit obrisal, ali pa odnesel kahlo od njegove postelje.

 • Stajerka

  …a so šerifi določenim poslancem nadeli nagobčnike…..ni jih več dosti slišat, nobene škode, prej obratno, pa vendar so poniknili…….moderndorfer, teta violeta in paranoična jerca……

  ……po nekaterih namigovanjih Angelika kaže pravo luč……morala bi se odpovedat Au državljanstvu, če želi imeti Slo…..baje se Au državljanstvu NE bo odrekla…..torej lubi Slovenijo glih tolko ko jaz lewake :)

  • pajot

   karieristka,mahnjena na davkoplačevalski denar. Pa še blondinka povrhu. Upam,da ti nisi blond,pišeš že ne tako.

   • Stajerka

    :)))…..ne boš verjel…..sem :)…..ampak umetna, nekateri pravijo, da je to še slabše :)

    • pajot

     ha,ha,ha…umetne so mi pa všeč.

  • Vera

   Müderndorfer je pravkar ob 10.19 nehal svojo predstavitev v DZ-u, zdaj je na vrsti Sikićeva iz levice .

  • Capi

   Angelika se noče odreči A državljanstvu, ker ve, da bi v nasprotnem primeru bila obdavčena veliko več kot v sedanji njeni domovini in bi s svojo plačo morala futrat naše levake. To ji pa ni…..toliko pa je pametna……

 • Peter dolenc

  Tudi oblizal bi jo, da le ostane pri koritu, saj delati itak nič ne zna.

 • Nata

  + + + + + saj zato ga vendar imajo !!!

 • pajot

  jani,jani,a ni nobenga korenjaka,ki bi te oreng nabutal?

 • Andrej

  Nadomestni poslanec Jani najraje nadomešča samega sebe. Če naj bi bil za kaj kriv ni kriv, ker ga je samo nadomeščal. Nekako tako tudi ostali vladni poslanci delajo. Nikoli nič krivi. Le, da še ne vedo, koga nadomeščajo.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Kučanov adjutant.

 • tasilo

  Mater, a res ni nikogar, ko bi Möröndörförju zamenjal kremo za hemoroide s sekundnim lepilom …?

 • von Rhein

  Če odmislimo politiko in ga pogledamo kot človeka vidimo,da spada v grupo deformirancev,ogabno odvratnega osebka.Ne fizično,karakterno.

 • Skrajno Desni

  Taka bedo od gnoja Möderndorferja ne vem če premore svet.

 • FORT WORTH

  Moderndorferja je potrebno prisiliti,( ce ne gre drugace ), da bo raziskal sporno financiranje SD in SMC on osebno in to brez odvecnih besed.
  Zan Mahnic pa mora biti ob njem in ga budno nadzorovati !
  Samo tako raziskovanje bo prineslo postene rezultate.

 • R7

  V koliko preiskovalnih komisijah je lahko poslanec? Neomejeno?

 • JANEZ GUS

  Na daleč se vidi,da ni orginal,temveč plagiat.

 • Amerikanc

  Če hoče ostati “nadomestni” poslanec mora opravljati tudi nadomestne partijske rabote.

 • Garbage man

  Nehajte ga blatit po medijih.On je vrhunski finančni in pravni strokovnjak.Nikoli ni prejel podkupnine in nikoli se ni ljubil s Srbom!

 • xtc

  Debil bi moral biti hospitaliziran-IQ je nekja 1/2 št čevljev.

 • mapu

  Ta toplovodar je živ dokaz, kako lahko vsak butl postane poslanec levičarjev…