Nadomestni poslanec Möderndorfer desnico označil za predpotopno, a dejstva govorijo ravno nasprotno …

Foto: STA

“Če ne bi bilo prve Janševe vlade v obdobju 2004-2008, bi se še sedaj vozili po avtocesti s plačilom cestnine …” je poslanec SDS Zvone Černač odgovoril poslanskemu kolegu Janiju Möderndorferju, ko je ta izpostavil, da bi bila Slovenija z njihovimi idejami nekaj stoletij nazaj. Prav tako je spomnil na enotne cene vozovnic za otroke izven Ljubljane, ki so bili pred uvedbo 2. Janševe vlade deprivilegirani, v primerjavi z ljubljanskimi.

Se spomnite, da bi katera od levih vlad kaj pozitivnega naredila za vas? Če niste med prvorazrednimi državljani, potem zagotovo ne. Nadomestni poslanec SMC Jani Möderndorfer je v državnem zboru želel diskreditirati stranko SDS kot nazadnjaško na področju prometa in infrastrukture.

Medtem, ko levica gradi pregrešno drage milijardne projekte, kot so TEŠ6, 2. tir, predor Karavanke, avtocestni križ in druge, samo zato, da bi potešila nenasitne apetite prvorazrednih tajkunov Foruma 21, plačali pa bi jih preko vse višjih davkov drugorazredni delavci, je desnica v svojih mandatih na vladi storila marsikaj ravno za vsakega povprečnega državljana.

Vinjete in odprava razlik med otroci
Na to je v državnem zboru opozoril tudi poslanec SDS Zvone Černač in nadomestnemu poslancu Möderndorferju odgovoril, da bi se brez druge Janševe vlade še sedaj vozili po avtocestah s plačilom cestnine, strošek bi bil za povprečnega uporabnika najmanj 10-krat višji, na cestninskih postajah bi se še vedno čakalo v kolonah.

“Če ne bi bilo druge Janševe vlade, bi se otroci v Ljubljani še vedno delili na prvo in drugo razredne, kajti do tiste vlade, so otroci, ki niso bili iz Ljubljane plačevali bistveno dražji mestni prevoz, kot tisti, ki so imeli stalno prebivališče v Ljubljani,” je še dodal Černač.

Naj pri tem še dodamo, da je je bila cena letne vinjete za osebna vozila ob njeni uvedbi 55 evrov, ko se je na oblast povzpela leva Pahorjeva vlada, pa so ceno dvignili za 100%, na 110 evrov. Prav tako je druga Janševa vlada začela z odstranjevanjem otokov na cestninskih postajah, ko je bil minister za infrastrukturo Zvone Černač, so prvo odstranili za okoli 70 tisoč evrov. Aktualna leva vlada pa je rušenje preostalih 34 cestninskih postaj ocenila na kar 45 milijonov evrov.

Janša: Sistem, ki hrani elito in zanemarja preostale
Vodja največje parlamentarne stranke Janez Janša je v svoji novi knjigi zapisal, da je v Sloveniji vzpostavljen sistem, ki služi predvsem eliti. Samoizbrani, samooklicani eliti. Prvorazrednim. Ti za ohranjanje oblasti, svojih statusov in privilegijev uporabljajo vsa sredstva. Ena od dolgoročno najbolj katastrofalnih posledic tega sistema je erozija človeškega kapitala in gradnikov slovenske državnosti. Sistem brani privilegije elite in preprečuje naravno tekmovanje talentov v družbi. Na tisoče nadarjenih in podjetnih zato vsako leto zapusti Slovenijo. Tisti drugorazredni, ki ostanejo, nimajo enakovrednih možnosti za uspeh v življenju.

C. Š.