Nadutost, zadirčnost in mobing: Vse to doživljajo zaposleni na ministrstvu za infrastrukturo

Foto: STA

Zaposleni smo preživeli različne ministre, ampak to kar imamo sedaj (nadutost, sprenevedanje, zadirčnost), presega vse meje in prav presenetljivo je, da mediji tega ne obravnavajo, čeprav se to jasno odraža v nastopih ministrice,” pišejo zaposleni uradniki ministrstva za infrastrukturo o svoji šefici Alenki Bratušek. Poleg tega ji očitajo tudi mobing, dokazovanje prisotnosti na prireditvi ministrstva s potnim nalogom in drugo. Spodaj si lahko preberete odgovore ministrstva za infrastrukturo glede na očitke v anonimki zaposlenih.

V uredništvo Nova24TV smo prejeli anonimno pismo zaposlenih z ministrstva za infrastrukturo, v katerem so potožili o obvezni udeležbi zaposlenih ministrstva za infrastrukturo na delovnem srečanju na Brdu, dne 10. januarja 2019. “Posredujemo vam vabilo ministrice Alenke Bratušek na “delovno srečanje” 10. januarja 2020, v Kongresnem centru Brdo, ki si ga zaposleni moramo udeležiti pod prisilo in s posebnim cmokom v želodcu,” nam pišejo zaposleni na infrastrukturnem ministrstvu.

V anonimki pa avtorji navajajo, da so morali poslušati hvalospeve ministrice Bratuškove. “Po enem letu njenega vladanja, polnega epskih službenih potovanj nje in državnih sekretarjev, nastavljanje medijem, deljenje bonbončkov in pohval zaposlenim za katere vsi vemo, da so navadni “voluharji”. Razumljivo je, da zaposlene sili na bruhanje že ob misli, da bodo morali poslušati njeno onaniranje,” sporočajo razočarani zaposleni.

Alenki Bratušek je zelo pomembna njena podoba v medijih, pišejo zaposleni na njenem ministrstvu. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Kot zatrjujejo uradniki, so naveličani poslušanja hvalospevov direktorjev direktoratov na infrastrukturnem ministrstvu, očitno podrejenih ministrici Bratuškovi, saj vedo, da je stanje popolnoma drugačno. “Za nameček bomo morali poslušati še hvalospeve direktorčkov, ki si na račun svojih strokovnosti in ravnanj brez dvoma zaslužijo laskavi naziv Papadundek leta,” pišejo nezadovoljni zaposleni na infrastrukturnem ministrstvu.

Udeležba na dogodku Alenke Bratušek je bila obvezna, prisotnost so dokazovali s potnimi nalogi
Da navedbe držijo, smo v uredništvu prejeli tudi kopijo vabila. V njem piše, da morajo imeti vsi zaposleni potne naloge. Ob prihodu na Brdo pri Kranju pa so se morali zaposleni obvezno podpisati oziroma registrirali svojo prisotnost. Na vabilu piše, da je udeležba za vse zaposlene obvezna. “Zaposleni nimajo možnosti, da se tega ne udeležijo, saj je obvezna prisotnost in od tega trenutka dalje ni možno vzeti dopusta. Očitno je edini izhod za neudeležbo smrt,” sporočajo zaposleni.

Jernej Pavlič, večni sopotnik Alenke Bratušek. Ali so imeli zaposleni v vlogi “rjavega noseka” glede mobinga na delovnem mestu v mislih prav Pavliča? (Foto: STA)

Zadeva zrela za inšpekcijo?
Po mnenju zaposlenih pa se dela Alenka Bratušek lepa navzven, njen najožji kader pa po njihovem izvaja mobing nad zaposlenimi. “Ministrica Alenka Bratušek je pompozno nastopila svoj mandat. Njeni rjavi noski pa mobingirajo zaposlene vsevprek,” razkrivajo zaposleni in dodajajo, da imajo na ministrstvu celo nabiralnik za anonimne prijave svojih sodelavcev. “Celo sama je izjavila, da je namenila ta nabiralnik predvsem iz razlogov, da zaposleni ne bi pisali medijem.”

Alenka Bratušek in ožji strankarski kolegi v Stranki Alenke Bratušek so se udeležili partizanske ceremonije v Dražgošah. (Foto: Marjanca Scheicher)

Shizofren strah
To pa še ni vse. Kot trdijo zaposleni, v strahu pred nevšečnimi razkritji v javnosti, Bratuškova zahteva od obiskovalcev ministrstva, naj puščajo svoje mobilne telefone v recepciji. “Shizofrenični strah pred mediji se izkazuje tudi s tem, da morajo obiskovalci mobilnike puščati na recepciji v posebni omarici. Če bi imeli poštene namene, se ne bi bali, da jih kdo posname ali slika. Zaposleni seveda podajamo to pisanje anonimno, ker je to očitno pod to vlado postal standard,” še razrivajo uradniki z ministrstva pod vodstvom Alenke Bratušek.

Odgovori Ministrstva za infrastrukturo glede mobinga in obvezne udeležbe zaposlenih na Brdu 10.1.2019:

1.Ali so se zaposleni morali obvezno udeležiti srečanja na Brdu, dne 10.
januarja 2019? Delovno srečanje zaposlenih je predstavljalo redno delovno obveznost.

2. Kako visoki so stroški tega srečanja?
Stroški srečanja, na katerem je bilo udeleženih 370 zaposlenih na ministrstvu in njegovih organih v sestavi, so znašali 9.938, 24 EUR.

3. Zakaj delovno srečanje niste opravili v veliki dvorani v prostorih
infrastrukturnega ministrstva? Delovnega srečanja ni možno pripraviti v prostorih Ministrstva za infrastrukturo, saj največja dvorana sprejme največ 70 ljudi.

4. Razočarani zaposleni pišejo, da izvajajo najožji sodelavci ministrice
Alenke Bratušek mobing. Koliko primerov mobinga ste imeli v letu 2019? V letu 2019 ni bilo prijav mobinga na delovnem mestu.

 

 

Vabilo na delovno srečanje. (Foto: Nova24tv)

Vabilo na delovno srečanje – v njem piše, da je udeležba obvezna. (Foto: Nova24TV)

Luka Perš

 

 • DEATH TO COMMUNISM

  Ta klotilda je nazorno pokazala kdo in kaj je z nastopom v EU parlamentu. Samo kompleten kreten ji lahko se da svoj glas ali sodeluje z njo!

  • Beli Sneg

   Tudi tisti, ki ne gredo volit prispevajo k temu da so izvoljeni taki kreteni.

   • realnost

    Saj sploh ni bila izvoljena pa vseeno vlada…

    • Simon Rožič

     …to je možno samo pri nas! Glas ljudstva, volivcev ne velja!

     • Novakec1

      Počas vam kaplja da nimaš koga volit.

  • alan12

   90% zaposlenih na vseh teh ministrstvih je itak feminacistk. Vredne so ena druge. Naj se kar zgrizejo med sabo. Še mar mi ni.

  • milanček

   tej krmači tudi z mednožjem ni uspelo in ji tudi ne bo, je adijo!

  • maček ivan

   Vsakič ko vidim štabno znojiljo, se primem za denarnico in preverim če še je vse noter.

  • Miha

   Ali lahko gremo prosim še enkrat na volitve ? Še prej pa naj spremenijo volilni sistem tako, da bodo vodili državo ljudje in ne politične stranke, ki dobijo največ zaupanja oz. glasov na volitvah. Z referendumom o volilnem sistemu leta 1996 je ljudstvo odločilo, da želimo, da naše interese predstavljajo politiki, ki dobijo največ glasov na volitvah. Potem pa so izdajalske politične stranke spremenile ustavo sebi v korist, za ohranitev njihovih privilegijev in da lahko še naprej kradejo državljane. Vse volitve po 1996 so farsa.

   • Gren

    TAKO JE V PARLAMENT TISTIH DEVEDESET POSLANCEV , KI SO DOBILI NAJVEČ GLASOV NE GLEDE NA STRANKO IN NOBENIH NADOMESTKOV KDOR NI SPOSOBEN ADIJO !

 • TopGun

  P R A S I C A

 • pero

  si pač najde službo nekje kjer ni mobingiranja. Mogoče privat?

 • est

  Če nimaš argumentov uporabiš argument moči. Najdeš podrepnika , ki v tvojem imenu opravi umazano delo. Ne bo me začudilo, če bo kdaj dobil kakšno po zobeh.

 • Andrej

  Hudo je, ko šivilja postane minister.

  • Slovenec

   So pravili starejši ljudje: Boj se trenutka ko pridec hlapec na površje. Ali dekla…

   • Kapodistrias

    Drži, med vodstvenim kadrom tkim. NOB je bilo veliko hlapcev.

  • pesjanar

   Še huje ce propadli tišlar postane njen šef.

   • Andrej

    Zato pa imamo štalo na kubik. Šivilje in Tišlerji tega ne razumejo, ker jim matematika nikoli ni šla. Končni rezultat 1:0 za CK ZKS.

 • JANEZ GUS

  Za šalabajzem Erjavcem je na sporedu kobila.

  • Simon Rožič

   …kobila Suzy !

 • JANEZ GUS

  EU se je še spominja,ko je kot predsednica vlade vStožicah skupaj s tolovaji pela bandera rosa.VBruslju se niso mogli načudit.Takrat sem zameril Ernestu Petriču,da ni vstaL in odšel.Zamudil je enkratno proložnost,da se javno distancira od te bande.

 • Slovenec

  Nekateri teh zaposlenih so jo pa celo volil. Sedaj pa imajo.

 • pajot

  Kobila bi morala žrebca zamenjat. Pomaga.
  Bi postala bolj priljudna.

 • tomven

  Poskušam si predstavljati, kako mora biti človeku, ki zase sicer pravi da je moški, v resnici pa je bolj babji od vsake ženske… v mislih imam nosača šiviljinih torbic, pelc montljev in lizača vseh možnih telesnih odprtin.

  • JANEZ GUS

   Za lizat ima đukele.

  • pesjanar

   Slikali so ju na poti na erotično masažo,v torbi so pripomočki morda celo kakšen dildo saj za takšno žensko z takšnim krogcem je to obvezna oprema.

 • Viktorh

  Čas je za umik.

  • Nata

   Res je . . . . . le vem ne za čigav umik ? Naš ?? Celotne opozicije !
   Saj slabše kot je, sploh ne more več biti !

 • Domoljub

  Prepotentno mojškro gledamo po medijih na dnevni osnovi, njenega vdanega življenjepisca Tadeja Goloba pa vsako nedeljo na nepopisno razvlečeni drugorazredni “kriminalistični” nadaljevanki Jezero na prvem programu Javne hiše. Očitno jo murgelski pritlikavi velikan Milan pač obrajta. Morda mu šiva miniobleke po meri.

 • Nata

  No, saj jo že veliko let poznamo in spoznavamo njene borbe za stolček !!

  Spretna babnica. Ni kej. Ta prava, ker je ni prav nič sram, na kakšen način nabira politične točke. Zato ste komentatorji spodaj vse lepo in dobro napisali.
  Ampak takole ne bomo prišli nikamor.
  Tule pisarimo že lep čas.
  Beremo eno in isto.
  O partizanih, komunistih, migrantih, o propadlih umetnikih. . . . . .

  Takole ne bo šlo.

 • marcel2m

  Takšna srečanja niso nič posebnega in če jih organizirajo na delovni dan, potem je udeležba obvezna. Normalno in temu ne gre oporekati. S tega dela je tale članek čisti senzacionalizem.
  Kar se Bratuškove tiče in njenega odnosa do zaposlenih (in njenih rjavih noskov, kot so posrečeno zapisali zaposleni), pa čisto verjamem, da je ženska arogantna, polna same sebe in da enostavno pričakuje pohvale, občudovanje in hvaljenje. Kritike pač ni sposobna sprejeti. Njena samokandidatura v EU parlamentu je o njej povedala vse. Bogi po pameti vsi tisti, ki jo volijo. In takih je očitno še kar nekaj.

 • Marko

  Vse kar sem hotel napisat ste že vi vse napisali.Pozitivno.

 • Unikatna

  Z anonimkami ne bodo nikamor prišli, ampak z odkrito nepokorščino in brco v rit.

 • TopGun

  Vi dontnid mani vi dzast nid tajm.

 • Katarina

  Spomnimo se katastrofalnega vodenja države, ko je bila njena predsednica vlade, potem pa se je hvalila, kako je rešila Slovenijo. Spomnimo se njene samopromocije za komisarko v EU, spomnimo se, da je dobila okoli 500 glasov na volitvah in ni prišla v parlament itd. Kako je lahko tak človek minister na tako odgovornem področju, kjer razpolaga s tako velikimi sredstvi? Rekla je, da o zadevah odloča stroka, na koncu pa vendar odloči politika. Politiki pa so konkretni ljudje, torej ona. Ker ima moč, se morajo upoštevati njene odločitve. To je možno le v Sloveniji in še kaki avtokratski državi. Čim prej ko se je bomo znebili, tem bolje za Slovenijo in za nas vse.

  • JANEZ GUS

   To je tako.Čeje lahlo srpentinšek predsednik vlade,je tudi kobila lahko minjstrjca,pa rusofil obrambni minister,pa cmerko zunanji…….ekipa,da te skipa.,

   • TopGun

    DREAM TEAM

  • DEATH TO COMMUNISM

   Tako je, če ima država tak volilni sistem in ne večinskega… To so si prasci “zrihtal”, da so lahko pri koritu tudi, če niso izvoljeni.

   • Stane Sotosek

    Pa se nekaj: zmesati narod in srecno krasti,je nekaj kar jim pride zelo prav. To so njihove kvalifikacije. Drugih tko nimajo.

 • slosin

  ….poleg riti ma tud ego napihnjen do onemoglosti…

  • Imperial Commando

   Točno tako.

 • lokec

  Ko vidim Bratuškovo z tistima dvema čuvajema, me kar v želodcu stisne.

 • Imperial Commando

  Alenka je daleč največji egotrip med našimi politiki. In daleč najbolj nesposobna!. Židan je Einstein proti njej.

 • TopGun

  Saj vse kar je kobila dosegla je šlo preko kurca.

  • JANEZ GUS

   Junckerju se je pa snela pa že tako lepo je zgledalo.

 • marker

  Čas bi že bil, da absolutna sledi Erjavcu na politično smetišče.

 • Viktorh

  Eni uspejo z znanjem s spoštljivim odnosom, maj izobraženi pa z ošabnostjo, primitivizmom

 • Franc Šink

  Vsi na kolena. Skube Bratuškove.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Žalostno kako bebčkom, idiotom (sploh ne vem kako bi jih poimenoval), stopi v glavo državna funkcija, še bolj me pa žalostijo ljudje ki so te idiote postavili na državne funkcije.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Torej tisti ljudje, ki so postavili tak volilni sistem, ki omogoča nekomu, ki ni bil izvoljen, priti na nek položaj… Pljunek v obraz vsem Slovencem.

   • marker

    To so omogočile leve stranke s pomočjo izdajalske SLS, da nimamo večinskega sistema.

 • mona lisa

  Nesposobni so vedno naduti in svojo nesposobnost prikrivajo z vzvišenostjo.

 • ljudje, ki morajo v življenju upoštevati alenko bratušek so se najbrž nekako zamerili bogu :) le kako nizko moraš v živlnjenju pasti, da se ti lahko zgodi kaj takega….se mi kar malo smilijo….

 • Kapodistrias

  Beda od bede!

 • sodnikisozločinci

  Je pa treba priznat, da ima večje ustnice kot La Toya. Le kako ji je to uspelo?

 • Simon Rožič

  ¨Baba je postala odurna z vsem svojim primitivizmom, egoizmom in absolutno
  narcisoidnostjo Njeno primitivnost odražajo vsa njena dosedanja dejanja in sedanja
  dejanja, ko brez sramu stopa za vrat ljudem, ki mislijo drugače.
  S tistim “fuckfektarjem”, oziroma nosilcem njene torbice in njenih nebuloznih
  bacilov dokazuje prav vse, kar sem naštel! Od nekdaj je bila pogoltna in nerazsodna
  in je s svojimi kobiljimi boki in ošabnim šobljenjem gobca požirala naivne konkurente
  v moških preoblekah. To je njen domet in ne znanje!

 • radames

  Glede na to, kako se obnaša pred TV kamerami po studiih, je anonimki verjeti vsako besedo.

 • Rok Marek

  Hm, čeprav mi ni pri srcu Bratuškova, pa v tem srečanju ne vidim nič spornega in znajo takšna srečanja biti celo koristna. Organizirano je bilo v službenem času in tudi konec srečanja je bil predviden v službenem času. Prav tako se srečanja niso rabili udeležiti, kolikor izhaja iz vabila, upravičeno odsotni. Bolj me v primeru te prijave “jezi” upor javnih uslužbencev, ki jih je očitno motilo, da morajo v petek biti prisotni na delovnem mestu, namesto, da bi se fiktivno štemplali, in se čohali po riti.

 • Gren

  MOJŠKRA SE BOJI , DA BI JO KDO POSNEL BREZ HLAČ !

 • Novakec1

  Važn da se mamo fjan, ostalo je postranska stvar.