[Video] Najbolj bizaren intervju Marjana Šarca doslej za lokalno koroško televizijo: “En profesor mi je rekel, da sem butast kot moški spolni organ!”

Predsednik LMŠ Marjan Šarec (Foto: Printscreen)

Na socialnem omrežju Twitter je zaokrožil montiran videoposnetek pogovora Marjana Šarca z voditeljico koroške regionalne televizije (KOR) Darjo Vrhovnik izpred nekaj dni, na katerem so pravzaprav vrhunci skoraj 40 minut dolgega pogovora, v katerem se predsednik Liste Marjana Šarca spusti na nivo komika Serpentinška, s katerim je zaslovel na Televiziji Slovenija, očitno vlogi, v kateri še vedno neizmerno uživa in v kateri se, roko na srce, še vedno najbolje znajde. Večina uporabnikov Twitterja je enotnega mnenja, da je nastop milo rečeno bizaren, jezik je nevreden izvoljenega predstavnika ljudstva in celo nekdanjega predsednika vlade, ki sicer v intervjuju večkrat prosi Slovenske in Slovence za svoj glas na naslednjih volitvah, na katere poziva predsednika vlade Janeza Janšo.

Šarec v intervjuju med drugim pravi, da je njegov zdaj slaven skok v prazen bazen 27. januarja lani izvedel namerno, da bi njegova vlada tako ali drugače kak mesec kasneje razpadla sama od sebe, kar kaže na to, da se je vodja LMŠ vendarle zavedal, da mu je razpadala ministrska ekipa in da so mu vse vajeti ušle iz rok. Poleg nekaj neprimernih oznak za predsednika vlade in predsednika države (označil ga je za na pol kuhan puding), je morda vrhunec bizarnega tri četrt ure dolgega pogovora njegovo razkritje, kako se namerava na veliki zvon zavihteti nazaj na oblast po naslednjih volitvah; Slovenke in Slovenci naj mu namenijo vsaj 25 poslanskih mandatov in ne samo 13. Spomnimo, toliko (25) jih je junija 2018 na državnozborskih volitvah osvojila zmagovalna stranka SDS Janeza Janše.

“Aktualna vlada je bila v opoziciji zelo pametna, vse so znali, vse bodo rešili. Vse bo super. No, danes vidimo da ni tako. Če je kakšen plus tega stanja je to, da ljudje vidijo in bodo na naslednjih volitvah sami presodili kdo jim je obljubljal gradove v oblakih, kdo pa je realen,” je stranka LMŠ zapisala citat svojega predsednika v spremni besede k objavi “velikega intervjuja” Marjana Šarca na Regionalni koroški televiziji (KOR). Šarec v intervjuju s prej omenjeno Darjo Vrhovnik večkrat brani svojo odločitev, da je odstopil kot predsednik vlade, saj da bi vlada tako ali tako razpadla. Je pa okrcal premierja Janeza Janšo ker se pogosto poslužuje metaforičnega opisa njegove predaje kot “skoka v prazen bazen” oziroma “meta puške v koruzo”.

“Janez Janša se je tega spomnil, ker on se odstopa boji kot hudič križa in njemu to ne bi prišlo na misel. In potem rajši neko demokratično ravnanje če nimaš večine prikaže kot puško v koruzi, kot ne vem kaj. Puške v koruzi so za tiste, ki živijo v preteklosti, mi se ne ukvarjamo s puškami. Mi se ukvarjamo raje s kakšnimi digitalnimi zadevami in sej pravim, ko bodo volitve, naj gredo ljudje najprej volit in če mi bodo dali dovolj glasov, naj bodo sigurni, da me bodo s palco tolkli, pa še ne bom odstopil,” razlaga Marjan Šarec v enem izmed odgovor na vprašanje, zakaj je odstopil, za Koroško regionalno televizijo. Celoten intervju si lahko ogledate na spodnji povezavi, mi pa objavljamo samo nekaj njegovih najbolj bizarnih izjav, ki so našle svojo pot na Twitter.

Kako Marjan Šarec razume svoje poslanstvo v Državnem zboru:In če je mene, Marjana Šarca, volilo toliko in toliko ljudi, zato da bom namesto njih hodil v državni zbor in se kregal in vršil svojo nalogo ali karkoli, potem moram to nalogo vršiti, ko pa te vlade ne bo več, in bomo imeli spet normalno demokracijo, potem pa se bomo spet normalno ali pa v pogojnicah kulturno vedli. Ne moremo pa, sej smo neke vrste Kristjani , ne sicer taki kot bi moral biti, ker noben od nas ni čisto tak Kristjan kot bi moral bit, nam še veliko manjka do svetništva, ampak levo lice in desno lice, ne vem če je to za narod dobro. Treba je bit odločen, ker v zgodovini človeštva ali pa v zgodovini Slovenije z mehkužništvom nisi prišel daleč. Zdaj je tak čas. Zdaj je tak čas, zdaj ni čas za debatiranje in neko lepo kvazikonstruktivnost.”

Kaj si misli o Borutu Pahorju: Vidimo, da predsednik republike je, oprostite izrazu, kot en na pol kuhan puding, ni od njega nobene jasne besede.

Kaj obljublja Marjan Šarec potencialnim volivkam in volivcem na naslednjih volitvah: Jaz zdaj ne pravim, da sem največji sin slovenskega naroda in ne vem kaj, LMŠ vesoljno ne vem kakšna najboljša in najlepša stranka, daleč od tega, ampak če ljudje ne bodo šli volit, pa če ne bodo dali priložnosti, ampak res priložnosti, to je taka priložnost, da imaš vsaj 25 poslancev, ne 13, kot smo jih mi dobili … Potem se lahko samo tolažijo, kako bi bilo.”

https://twitter.com/tolemamo/status/1393465840809488386?s=19&fbclid=IwAR3qdQPjwEypYgqV7VOqJzhFU0Z1AYp3maG51qwEgdV4s4DCy9ARFgLgx_E

O svojih izkušnjah v šolskih klopeh:Ne vem, en profesor mi je rekel, pa ne samo meni, je rekel, da sem neumen kot moški spolni organ.

Kaj je po Marjanu Šarcu “šarcizem”: Šarcizem je rahlo ciničen odsev dogajanja, dejva tako reči, ali pa ponazoritev s primerom iz življenja, zato da ljudje bolje razumejo, saj ljudje se temu posmehujejo, ampak razumejo pa vsi. Tisto s krofi so mi naprej metali, ampak vsaka gospodinja ve, ali pa vsak, ki je kdaj delal v kuhinji, ve da potrebuješ mir, če ti nekdo ves čas lonce odpira, plin ugaša pa poper in sol notri meče, boš težko kaj skuhal, kdor pa nič ni delal, pa ne bo razumel.

T. F.