fbpx

[Najbolj brano] Škandalozna izjava Tanje Fajon: Na poziv Evropske judovske zveze o vrnitvi ukradene vile odgovorila s skrajno antisemitsko izjavo!

Predsednica SD Tanja Fajon je dosežke svoje stranke predstavila s plakati. (Foto: STA)

Evropsko judovsko združenje, ki nam je pisalo, je organizacija enega radikalnega posameznika, ki povzroča veliko škode judovski zvezi. Kar pa zadeva naše nepremičnino na Levstikovi, pa je pravno povsem urejeno …”, je predsednica SD Tanja Fajon šokirala na petkovi novinarski konferenci s to antisemitsko izjavo glede poziva Evropske judovske zveze za vrnitev ukradene vile na Levstikovi.

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je odločila, da predstavi dosežke svoje stranke. Medtem ko se vlada bori z virusom, rešuje gospodarstvo in se sooča z nezakonitimi shodi, so Socialni demokrati, ne boste verjeli, risali plakate. Stanje je namreč absurdno.

Fajonova, ki spada med odstotek najbogatejših, predstavila, česar v SD niso storili v 25 letih
Socialni demokrati smo z inštitutom Tam-Tam obudili tradicionalno akcijo prvomajskega plakata, naredili natečaj in z zadovoljstvom povem, da smo dobili več kot sto prijav in med njimi je strokovna komisija izbrala štiri najboljše. Težko se je bilo odločiti,” je dejala predsednica Tanja Fajon. Po tem neverjetnem dosežku za slovensko družbo si je Fajonova zaželela, da bi bilo v družbi manj bogatih in da bi se vsi izenačili v revščini. To je prišlo iz ust osebe, ki mesečno zasluži 15 tisoč evrov mesečno in spada med najbogatejše Slovence: “Da bi delo spet postalo vrednota. Da bi vsi ljudje živeli dostojanstveno in ne samo en odstotek. Da kapital, ki postaja bogastvo, da vse neenakosti izenačimo.” Nato je Fajonova naštela, kaj vse zahtevajo Socialni demokrati. V glavnem vse, česar v zadnjih 25 letih na oblasti niso naredili. Njihovega programa pa se ne bi sramovali niti najbolj goreči podporniki marksizma. “Zahtevamo in pozivamo stop prekarnosti, pravico do dostojne plače, pravico do udeležbe delavcev pri delitvi dobička, skrajšani delovni čas, sodobno ureditev dela na daljavo, pravico do odklopa, delavsko solastništvo, organiziranost sindikalnih organizacij, delavsko samoupravljanje in sklad novih znanj.

Ker ne gre brez laži in ker levičarji vedno nagovarjajo čustva, ne razuma, je Fajonova prebrala ganljivo pismo umetnice Lize. Ta naj bi bila samozaposlena v kulturi in je baje v celem letu zaslužila le nekaj čez 600 evrov. Kot taka bojda ni mogla preživeti. Fajonova seveda ni povedala in je zamolčala, da so vsi samozaposleni v kulturi v prvem valu dobivali 1500 evrov temeljnega dohodka, v drugem valu pa 1100 evrov. Lizo je torej preživljala vlada, ki jo je Fajonova besno napadala.

Javno podprla širjenje virusa
Še huje pa je, da je Fajonova podprla širjenje virusa. Na vprašanje, kako komentira ilegalne proteste, je dejala, da jih podpira. Če bodo okužbe spet v porastu, se čez mesec dni spomnite, da je Tanja Fajon podpirala kršenje ukrepov. V petek je to povedala javno. “Veste, shodi in mirne demonstracije so temeljna ustavna človekova pravica in jaz zagovarjam možnost, da lahko ljudje kljub epidemiji svobodno izražajo to svojo voljo. Javnost se temu očitno upira, pravica do shodov je temeljna ustavna pravica.” Na vprašanje, ali se ji ne zdi sporno, da se v času izboljševanja stanja podpira tovrstne proteste, je zatrdila, da je za epidemijo kriva vlada. Spet je navrgla svojo staro laž, da je stroka zapustila vladno skupino, kot da je edini strokovnjak in epidemiolog v tej državi od levice opevani Mario Fafangel.

Predsednica SD Tanja Fajon podpira širjenje virusa. (Foto: STA)

Antisemitska izjava Fajonove
Da pa bo slika sovražnosti Socialnih demokratov popolna, si poglejte njeno naslednjo izjavo o Evropski judovski zvezi, ki so pozvali SD k vrnitvi ukradene vile, kjer domujejo SD. Tanja Fajon je izjavila nekaj, kar bi jo vsi levi mediji, če bi bila desničarka, označila za antisemitko. Vodjo Evropskega judovskega združenja je označila za ekstremista in skrajneža: “Evropsko judovsko združenje, ki nam je pisalo, je organizacija enega radikalnega posameznika, ki povzroča veliko škode judovski zvezi. Kar pa zadeva naše nepremičnino na Levstikovi, pa je pravno povsem urejeno …” Fajonovi očitno še vedno ni jasno, da ne gre za pravno, temveč tudi moralno vprašanje.

Sara Kovač (Članek je prebralo več kot 51 tisoč bralcev)