fbpx

Najbolj eleganten odgovor Jerneju Štromajerju je podal Alojz Kovšca: “Ni lepo, če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom!”

Alojz Kovšca je vrnil milo za drago Jerneju Štromarjeju (Foto: STA/printscren)

Alojz Kovšca je vrnil milo za drago Jerneju Štromarjeju (Foto: STA/printscren)

Afera “Vesel božič, umazane svinje” bivšega spornega študentskega funkcionarja in aktualnega državnega sekretarja na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Štromajerja ne preneha. Tokrat so na največji komercialni televiziji POP TV hitro poskrbeli, da se je Štromajer posipal s pepelom pred celotno slovensko javnostjo. Milo za drago mu je vrnil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca s svojim sporočilom: “Ni lepo če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom.. “.

Božična afera “Vesel božič, umazane svinje” še vedno razburja slovensko javnost. Citat iz ene najbolj zabavnih božičnih komedij Sam doma 2 je poskrbel za hudo zgražanje med vsemi slovenskimi verniki, ki jih je neokusna šala dr. Jerneja Štromajerja, državnega sekretarja na šolskem ministrstvu, globoko prizadela in užalila njihova čustva ob drugem največjem krščanskem prazniku.

“Ni lepo če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom.. “, pa se je odzval predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. V svojem komentarju se je še vprašal, kako bi se počutili vsi tisti ljudje, če bi jih z isto Štromarjevo oznako voščil ob muslimanskih praznikih ali pa 25. maju, ko še danes nekateri slavijo štafeto mladosti kot spomin na čase Jugoslavije. “Vi resno menite da ni nič narobe, če nekdo čivkne “Vesel Božič vam umazanim živalim!” ? Kaj pa če bi čivknil “Vsem umazanim živalim vesel Kurban Bajram!”, ali “Vsem rdečim svinjam čestitam 25. maj!”? Zame so eno, drugo in tretje nesprejemljivo nizkotne fašistične svinjarije!”, se je na resnost neokusne šale odzval Kovšca.

Navkljub opravičilu zahteve o odstopu Štromajerja ne ponehajo
Štromajer bi moral biti še toliko bolj previden, ko bije svoj ideološki boj proti zasebnim katoliškim šolam. Na vsak način se trudi, da bi odločbo Ustavnega sodišča v režiji njegovega resornega ministra Jerneja Pikala zaobšli in izigrali omenjene učence in dijake na zasebnih katoliških šolah. Pritiski po odstopu spornega državnega sekretarja Štromarjeja ne prenehajo, saj si je s svojo neokusno in žaljivo šalo skopal lastno jamo za odstop.

Prispevek o izpovedi državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš