fbpx

Največji poraženci KUL fiaska so mediji, ki pri življenju ohranjajo to umetno tvorbo!

Novinarja POP TV Anže Božič in Suzana Perman (Foto: STA/Facebook)

Medtem ko tako imenovana koalicija ustavnega loka v javnosti ne žanje visoke podpore, po mnenju poznavalcev le ta obstaja samo še zaradi medijske podpore. “KUL obstaja pri življenju zato, ker mu POP TV daje umetno dihanje,” opisuje trenutno situacijo raziskovalni novinar Bojan Požar. V nadaljevanju še pojasni, da pri tem omenjena medijska hiša izgublja na svoji kredibilnosti, saj že tri mesece obljublja konec vlade, na koncu pa se ni zgodilo nič. Za konec prejšnjega leta so namreč obljubljali vložitev konstruktivne nezaupnice proti vladi, vendar pa so zaradi pomanjkanja glasov projekt prestavili. 

Opozicija je poskusila vse, da bi s pomočjo protestov in njihovih medijskih podpornikov poskusila zrušiti vlado sredi boja z epidemijo. Ker jim sprva s protesti ni uspelo, so nadaljevali svojo pot s postavitvijo “tehničnega mandatarja” Jožeta P. Damijana, ki pa se ni izkazal za najboljšega kandidata, saj ni prejel zadostne podpore med poslanci, kasneje pa je izgubil svojo podporo še pri medijih.

Ker se Damijan ni izkazal za učinkovito orodje s katerim bi lahko zrušili vlado, so se odločili, da bodo to pot poskusili s svojim novim kandidatom, ki pa je bil nad mandatarsko funkcijo precej navdušen – novi/stari predsednik Karl Erjavec. Ker tudi Erjavec več kot očitno ni bil uspešen s svojim poslanstvom in pridobivanjem glasov v državnem zboru, so prvoten načrt vložitve konstruktivne nezaupnice do konca prejšnjega leta preložili. Poslanci so ostali močni in kot kaže ostajajo v koaliciji, saj menijo da delajo v dobro Slovenije.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel (Foto: Matic Štojs Lomovšek/STA)

Kot eno zadnjih možnosti, s katero bi lahko poskusili zamajati stranko SMC in njihovega predsednika Zdravka Počivalška pa je osnutek poročila računskega sodišča Tomaža Vesela. Kot je dejal Vesel so na računskem sodišču zadeve preverili in pripravili osnutek, a vsebinsko o njemu niso mogli povedati veliko, medtem ko je sedaj osnutek v rokah policije, ki bo omenjeno nabavo zaščitne opreme in respiratorjev preiskalo. Med tem pa se je v javnosti pojavilo vprašanje o spornosti Veselove dodatne dejavnosti pri Fifi, za katero na KPK niso našli nobenega pisnega mnenja, kot je to trdil Vesel.

Podpora medijev opoziciji za zrušitev vlade
KUL-u so tako v pomoč ostali samo še mediji, kot sta to denimo RTV in POP TV. Mediji, ki so v lasti tranzicijske levice, so tako večino časa podpirali nelegalne proteste. Omenjeni medijski hiši sta tako ves čas medijsko podpirali upornike, ki pa so bili po njihovem mnenju heroji, kljub temu, da so tudi sami doprinesli k širjenju epidemije. Omenjeni podporniki so s pomočjo svojih nastopov in izgledov privedli tako daleč, da se je 5. novembra zgodil celo nasilni protest v Ljubljani.

Jaša Jenull in Katarina Matejčič o tem, kako bosta posnela proteste (Foto: Socialna omrežja)

Omenjeni mediji pa so prav tako ostali na strani upornikov in žvižgačev nakar so jih celo predlagali za osebnosti leta. Denimo lažni žvižgač, ki naj bi bil celo sam vpleten v sumljive posle Ivan Gale, je bil postavljen ob bok zmagovalcu letošnje dirke po Franciji Tadeju Pogačarju za osebnost leta. Prav neverjetno pa je tudi to, da je Mladina uvrstila petkove kolesarje za osebnost leta, medtem ko so pripomogli k širjenju epidemije. Pri tem pa so popolnoma zanemarili zdravstvene delavce, ki so reševali življenja tudi na račun petkovih kolesarjev.

Karl Erjavec vse bolj izgublja podporo tudi pri medijih (Foto: Twitter Bojan Požar)

Če ne bi bilo podpore s strani medijev, prav tako  po vsej verjetnosti ne bi protesti imeli dolgo podpore, kot so jo dejansko imeli. Podobno velja tudi za KUL, ki dejansko svojo prepoznavnost gradi na račun medijev, kljub temu, da javnost v večini ne bi podprla ne prvega in ne drugega kandidata za mandatarja.

KUL obstaja pri življenju samo zato, ker mu mediji dajejo umetno dihanje
Znani raziskovalni novinar Bojan Požar meni, da KUL živi še samo na račun njemu naklonjenih medijev. “KUL obstaja pri življenju zato, ker mu POP TV daje umetno dihanje, medtem ko časopisi niso več med pomembnejšimi mediji, ker se ne berejo več,” je dejal Požar. V nadaljevanju obrazloži, da je takšen način poročanja tudi zanje vedno težje vzpostavljati oziroma ohranjati. “Če vsak dan poročaš, da bo vlada jutri padla, pa se tri mesece nič ne zgodi, ti gledalci več ne verjamejo. S takšnim načinom poročanja POP TV izgublja kredibilnost,” je še povedal Požar za Nova24TV.

Bojan Požar (Foto: STA)

Iz novinarstva v politiko
Hkrati je tudi znano in povsem očitno, da so določeni novinarji medijske hiše POP TV poleg službe novinarja tudi v vlogi režimskih lakajev za bodoče priložnosti v politiki, ki bi jih lahko izkoristili v prihodnosti. “Novinarja Anže Božič in Suzana Perman iz 24UR, ki nastopata že kot prava piarovca KUL in bi rada postala nova Irena Joveva, pa sta postala že prava tarča posmeha med poznavalci scene,” je še na koncu dejal Požar.

Sara Rančigaj